返回列表 發帖
點解有人會FF美Mag女金,呢個十畫都未有一撇,火候都唔夠啦。
而且華納重心係金堅,好不容易上年chur到個銀 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 08:59

同意
因為本地男歌手,唔計洪嘉豪
真係得金堅一個
資源集中佢身上都好正常
你睇佢d唱片演唱會宣傳幾揼本就知
所以Mag先拎個女銅
慢慢逐步逐步才女金吧

呢D有少少fans base,聽話好帶又少緋聞,又係唱得嘅,而且叫價唔高,成件事都好順理成章囉。 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 09:08

同意
正如上面有人話
簽埋Mag又可以同金堅Crossover 開show
又可以一齊登台
靈活性大好多

同意
正如上面有人話
簽埋Mag又可以同金堅Crossover 開show
又可以一齊登台
靈活性大好多 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-12 09:11

我一直覺得金堅華納少左個女拍檔,以前有Jinny, 華納真係無。以後應該多左商演做,成件事好win win.

希望Mag啲起心肝追返喺王祖藍度浪費咗嗰幾年,今次真係最後一次機會。

Mag去東京拍MV添  咁dum本

真係華納

903專播同冠埋啲垃圾
好聽過榜上面二十首歌加埋既靜謐神林同雙失受害者就榜都上唔到
果然係香港樂壇終結者

Mag去東京拍MV添  咁dum本
zethso 發表於 2019-5-12 10:50

通常簽約第一年都dum本d

Nathan 發表於 2019-5-12 12:52

唔dum本不如唔好簽,不過如果簽左之後第一年反應差,通常之後就會開始hea

呢幾年港台都未冠過Mag既歌 希望入左華納後對佢好番少少

thx,記得陳奕迅隻專輯加翻個2啊
   cm真系信息中心,錯嘅都被跟著貼(論盡音樂fb) ...
lu12 發表於 2019-5-11 18:04

即係威廉蕭一直mark 錯係維多利亞?等我以為古巨基咁好賣

簽華納=紅??
阿mark 發表於 2019-5-11 23:56

我完全唔覺零鏗紅

Nathan 發表於 2019-5-12 12:52

gin lee最dum本,雙雙賣哂地鐵廣告又電視廣告又租地舖谷盡宣傳

唔dum本不如唔好簽,不過如果簽左之後第一年反應差,通常之後就會開始hea ...
阿mark 發表於 2019-5-12 12:58

官恩娜就係好好例子,soinlove dum本三台冠,以為發展好好? 之後生仔失哂縱?仲有華納雪過jill,jude ,以前有sammi一姐 gigi無quota爭大獎,現在janice一姐,連piece雅敗走,mag夠膽做gigi 2.0,佩服

唔覺得mag入左華納之後會紅到發紫,但起碼造歌budget一定唔會比以前少,mag都可以做到佢想做既音樂like alfred now
同埋華納唔多唔少都有少少爭獎power既,幫mag爭個十大女銅都唔係無可能,得閒上下台拎下獎又可以有多啲人識下

點解Dont Believe 係上豁達推介定係雙版本
Moo
Week21
1成為2明陣3告別的藝術

官恩娜就係好好例子,soinlove dum本三台冠,以為發展好好? 之後生仔失哂縱?仲有華納雪過jill,jude ,以 ...
pizzalflf 發表於 2019-5-12 13:35

分別係janice已係半退休狀態好耐。

靜謐神林今日已經兩次
Long's Music Picks WK19
1. 告別的藝術
2. 光
3. Pretty Crazy

b01091018 發表於 2019-5-12 13:50

其實本身首歌有無中文詞

因為上叱吒樂壇做訪問唔等於一定係中文派台
WYTV Music Chart(Week 21) 第一季走勢已更新!
WYTV Music Award 2018(完整名單)

b01091018 發表於 2019-5-12 13:50

雙版本,有英文版
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 21 ERadio 華語榜
1. 光 - 盧凱彤  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. 精神餵飼 - 鄧小巧

我完全唔覺零鏗紅
pizzalflf 發表於 2019-5-12 13:28

小心被pun

即係威廉蕭一直mark 錯係維多利亞?等我以為古巨基咁好賣
pizzalflf 發表於 2019-5-12 13:28

唔好意思, 我好快已經改回古巨基演場會2018,可能你看到是未改的版本
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

Pretty Crazy播得好勁
希望衝擊40次
SSN Chart (24 May)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 講 感 情 傷 感 情 (1 Week No.1) - 李 晧 軒
2. 火 星 文 - 陳 嘉 茵
3. 寧 靜 革 命 - SoundTube

其實本身首歌有無中文詞

因為上叱吒樂壇做訪問唔等於一定係中文派台 ...
kevinlai1621 發表於 2019-5-12 14:20

雙版本,有英文版
風見志郎 發表於 2019-5-12 14:26

有冇seed
Moo
Week21

Pretty Crazy播得好勁
希望衝擊40次
John 發表於 2019-5-12 17:07

最緊要衝到雙周冠
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

點解有人會FF美Mag女金,呢個十畫都未有一撇,火候都唔夠啦。
而且華納重心係金堅,好不容易上年chur到個銀 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 08:59

係囉。
一嚟,佢三甲都未入過...
二嚟,903刻意要拖慢汰換速度,以吸引老將坐多幾年。
三嚟,急住畀金唔一定好事,睇周柏豪就知,即使行歌海政策都照樣唔服你。
加油努力啦。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔冠其實寂寞確實有啲意外,估903收到風今年kay應該好多歌,年頭播太多年尾肯定要壓,反正點計都一樣,早早 ...
kop1874 發表於 2019-5-11 23:12

我就唔太意外。
呢兩首歌同時間推出既一pair歌,冇咁多quota,要冠都只冠一首。
而且今年女金容小姐book左,冇競爭性,所以要壓當然係壓kay果首,冠juno果首。
加上juno kay仲會唔會出席叱吒頒獎禮都成疑。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

加上juno kay仲會唔會出席叱吒頒獎禮都成疑。 ...
liebe 發表於 2019-5-12 19:32

哇,至尊碟拎到唔想再拎啊?

有冇seed
b01091018 發表於 2019-5-12 17:33

中文:
https://www.youtube.com/watch?v=ZD1UakItNsc

英文:
https://www.youtube.com/watch?v=AU8HSyAeOac

嚟緊好似無咩歌好冠
Kay 又落榜
再數落去已經係 側田、kolor… 希望呢兩首都有冠啦
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

中文:

英文:
jeremyc 發表於 2019-5-12 20:35

丫 俾 youtube 個廢 search engine昆左
Moo
Week21

買不到的快樂鬼鬼祟祟re 左

環亞無啦啦做乜出「再」心亂如麻? lol

靜謐神林今日已經兩次
WZA111 發表於 12/5/2019 14:13
三次了, 希望MAMI 上到
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 20 (18/05/2019)
1. 二十年後的歌 - Dear Jane  2. Tonight - 江海迦  3. 鬼才 - 周國賢  4. 告別的藝術 - 陳健安  5. Save the World - 李拾壹

我就唔太意外。
呢兩首歌同時間推出既一pair歌,冇咁多quota,要冠都只冠一首。
而且今年女金容小姐book左 ...
liebe 發表於 2019-5-12 19:32

我就唔信KAY同JUNO會唔黎叱咤
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

環亞無啦啦做乜出「再」心亂如麻? lol
angelicdestiny 發表於 2019-5-12 23:37

唔系亞,系amusic

發覺903都幾鍾意re某細眼男歌手既歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 19
1. 寂寞就如 2. 明陣 3. Tonight

請問邊到可以聽到「再」心亂如麻?
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

嚟緊好似無咩歌好冠
Kay 又落榜
再數落去已經係 側田、kolor… 希望呢兩首都有冠啦 ...
hehemamama 發表於 2019-5-12 20:51

計上榜週數就應該係側田(WK15上榜)冠先

請問邊到可以聽到「再」心亂如麻?
dom 發表於 2019-5-13 09:23

KKBox

原來是Mark Lui編曲/ 監制
唔通又開作品展?
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

酷愛903 發表於 2019-5-13 10:26

既然冇歌好冠
不如祖兒冠多週
SSN Chart (24 May)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 講 感 情 傷 感 情 (1 Week No.1) - 李 晧 軒
2. 火 星 文 - 陳 嘉 茵
3. 寧 靜 革 命 - SoundTube

酷愛903 發表於 2019-5-13 10:26

買側田不如買液框。。。
Moo
Week21

回復 77# liebe

覺得Kay會出一次個人大碟先會引退頒獎禮掛?
    Kay引退,Juno可以捧下一個,繼續合輯。
Elio喜歡上別人了

回復 91# John

re冠其實寂寞啦
Elio喜歡上別人了

鄧小巧 - 精神餵飼 520派台
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

Qmen 發表於 2019-5-13 12:26

She can keep it
Jason's Playlist 2019 Week 20
光之外 - 盧凱彤 // Hold Me While You Wait - Lewis Capaldi

回復  liebe

覺得Kay會出一次個人大碟先會引退頒獎禮掛?
    Kay引退,Juno可以捧下一個,繼續合輯 ...
黃家正 發表於 2019-5-13 11:56

Juno當初係咪用女金來引誘kay出合輯

華納正式公佈左了

Qmen 發表於 2019-5-13 12:26

一定好yum 好期待
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 19
1. 寂寞就如 2. 明陣 3. Tonight

林家謙咁快上到
HINZ TOP 20 Week 20
01 告別的藝術 - 陳健安
02 Tonight - AGA
03 Sunset Or Rise - Sunset Or Rise