返回列表 發帖
Juno當初係咪用女金來引誘kay出合輯
阿mark 發表於 2019-5-13 12:58

可能係Kay因為想拎女金但又唔想搞咁多嘢
見Juno想搵條女出合輯
有哂plan有哂錢好似唔洗點煩咁先決定加盟
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

林穎彤 忽然又想起你
15號出

林穎彤 忽然又想起你
15號出
~love1314~ 發表於 2019-5-13 20:11

Diu, 睇錯左做林欣彤

希望煎快啲出歌 見到ig 好期待
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

林穎彤 忽然又想起你
15號出
~love1314~ 發表於 2019-5-13 20:11

唔係掛
到今時今日仲記得佢唱到繞樑三日果首任何天氣
本週冠軍歌: 一吻穿越四十六億歲 - 陳健安

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

軒仔 空手而來 聽日首播

永遠是軒 發表於 2019-5-13 21:58

即係立立果首?
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

希望煎快啲出歌 見到ig 好期待
hehemamama 發表於 2019-5-13 20:22

成個樂壇無咗Gin Lee 嘅新歌真係悶好多
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK21: 遺書 (2 Weeks No.1) / Forever Young / 傷害

皇上新歌連封面都要抄

有人走去on仔ig講tvb ban佢啲歌然後on仔又真係復咗
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 21
1.李皓軒 - 講感情 傷感情 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 / 謝安琪 - 廢話
3.Serrini - 靜謐神林/Forest

RB唔覺唔覺直奔死位,唔知今年會唔會繼續怒減拉返落黎呢

btw Pretty Crazy 已經30次,希望聽日繼續爆seed播到40

煎之前拍MV ig偷聽咗少少,1st pug係慢歌

之前幾plug 可能有特別野?,見到MV有個diva造型+地下室放煙+制服

有人走去on仔ig講tvb ban佢啲歌然後on仔又真係復咗
JayantL 發表於 2019-5-13 22:54

安仔好緊張首歌有冇上榜
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

安仔好緊張首歌有冇上榜
Kfmusic 發表於 2019-5-13 23:12

有人直接問佢係top定bottom但第二plug再高質d居然成績差咁多
好慘
仲要無四台冠
佢d歌點都有誠意過cf

有咩?
點解我睇唔到既?

2019 第一季冠軍歌
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

有咩?
點解我睇唔到既?
Our_Souvenir 發表於 2019-5-13 23:34

ig story有人問呢個問題
Jayant Music Chart 2019 Week 21

永遠是軒 發表於 2019-5-13 21:58

aga 作曲

aga 作曲
youfuqi 發表於 2019-5-13 23:57

翻唱 / 改編 only

佢點答啊

佢點答啊
阿mark 發表於 2019-5-14 00:08

好似佢del咗
大概內容就係
自己只負責做好隻歌 成績呢啲嘢自己控制唔到 想多啲人認識要靠大家多啲share佢啲歌

翻唱 / 改編 only
JayantL 發表於 2019-5-13 23:58

邊個接單填詞如果差過陳詠謙 我第一個衝出黎恥笑
Moo
Week22
1明陣2告別的藝術3KamJulienne

邊個接單填詞如果差過陳詠謙 我第一個衝出黎恥笑
b01091018 發表於 2019-5-14 00:43

林若寧

好似佢del咗
大概內容就係
自己只負責做好隻歌 成績呢啲嘢自己控制唔到 想多啲人認識要靠大家多 ...
JayantL 發表於 2019-5-14 00:23

唔怪得我搵唔到
其實係我問的
Del 左 傷心子

2019 第一季冠軍歌

張敬軒係咪要搞到洪卓立飯碗不保
好聽咁多
Pretty Crazy 14+19+19+13+19-1+37+3*=124*-1

好聽咁多
water:) 發表於 2019-5-14 08:40

立立繼續行電競可能仲好搵

空手而來 張敬軒版 真係好聽咗好多
唔關歌詞事。

空手而來份詞某啲位聽落都幾kick 從來美麗也不擁有嗰啲
但軒叔演繹真係完勝立立
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

好聽咁多
water:) 發表於 2019-5-14 08:40

如果係都未嘗唔係好事,佢都冇乜機會再發圍,而且證明天資有限。

Mirror
姜B下個月出單曲
Ian 陳卓賢6月9日music zone 開個人mini concert $580 (580個企位)

靜謐神林6次mami加油
Long's Music Picks WK19
1. 告別的藝術
2. 光
3. Pretty Crazy

Mirror
姜B下個月出單曲
Ian 陳卓賢6月9日music zone 開個人mini concert $580 (580個企位)
...
myrichardac 發表於 2019-5-14 14:38

Ian個人單曲都未有喔,得mirror嘅同一首賀年歌“世界好氣氛”

空手而來份詞某啲位聽落都幾kick 從來美麗也不擁有嗰啲
但軒叔演繹真係完勝立立 ...
sampras625 發表於 2019-5-14 12:00

簡直係吊打
都未計個mv
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

還是更喜歡相識以後

張hins有多恨肥立
看上面多條吊打評論就知

簡直係吊打
都未計個mv
janice001 發表於 2019-5-14 15:13

唔怪得洪卓立一個post都唔幫美軒宣傳 費事自取其辱

好似無人提

李幸兒新歌 孤獨門口
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

李幸兒新歌 孤獨門口
hehehaha 發表於 2019-5-14 18:24

睇圖以為叫門外的人
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK21: 遺書 (2 Weeks No.1) / Forever Young / 傷害

中文歌曲龍虎榜 本周精選
Pretty Crazy (06) / 告別的藝術 (08) / Tonight (12) / 早餐歌 (NE) / 鬼才 (NE)

聽日下午十二點

全格新合唱空降。

麥浚龍 謝安琪

廢話

明天中午十二點。

#廢話
#麥浚龍 #junomak #董折
#謝安琪 #kaytse #浦銘心
#thealbumandtherestofit

Juno 同 Kay plug 廢話
啱晒講廢話嘅人聽

Kay x Juno 有新歌 唔怪得 兩首寂寞落榜
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

juno成日出合唱
係因為可以無男三甲既情況下攞至尊碟
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

阿key咁發力唔係好慣
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

Omggg女金好髮力
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 21
1. 光 2. 精神餵飼 3. 告別的藝術

希望分一半AP分上癮 三甲不入
Jason's Playlist 2019 Week 20
光之外 - 盧凱彤 // Hold Me While You Wait - Lewis Capaldi

Kay x Juno 有新歌 唔怪得 兩首寂寞落榜
白河喜來登 發表於 2019-5-14 19:11

班底?
任我行 失憶蝴蝶

希望廢話係跳舞歌
為key key演唱會做勢
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

聽日下午十二點
myrichardac 發表於 2019-5-14 19:08

希望佢地講返 而家個故事既時間序去到邊
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

全格新合唱空降。

麥浚龍 謝安琪

廢話

明天中午十二點。

#廢話
#麥浚龍 #junomak #董折
#謝安琪 #kayt ...
kingsfacheung 發表於 2019-5-14 19:08

見到破格2個字好不安