返回列表 發帖
XYZZY 發表於 2019-5-15 00:03

好 K .. 好過戴祖儀 ...... dd
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

雲妮姐姐話準備要掉返去日頭做節目!
啲節目又準備再執過!

啲節目又準備再執過!
yinjai 發表於 2019-5-15 06:26

希望調走麻利!
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK21: 遺書 (2 Weeks No.1) / Forever Young / 傷害

中文歌曲龍虎榜 本周精選
Pretty Crazy (06) / 告別的藝術 (08) / Tonight (12) / 早餐歌 (NE) / 鬼才 (NE ...
peter722 發表於 2019-5-14 18:36

唔信港台唔冠其實寂寞

gin lee幾時派歌

gin lee幾時派歌
thomas199028 發表於 2019-5-15 07:10

5月17
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK21: 遺書 (2 Weeks No.1) / Forever Young / 傷害

5月17
放空 發表於 2019-5-15 07:21

等到頸都長啦

啲節目又準備再執過!

佢等左好耐喇
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

啲節目又準備再執過!

希望做返食lunch果陣,不過其實佢播D歌啱夜晚聽
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 21 ERadio 華語榜
1. 光 - 盧凱彤  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. 精神餵飼 - 鄧小巧

風見志郎 發表於 2019-5-15 08:16

咁連10-12都做過

咁連10-12都做過
林仔 發表於 2019-5-15 08:39

咁Vani以前做樂人谷一直都係lunch time嘛,
森小個時間段唔似會調,其實做返以前夜晚架勢堂仲好。
占奴去返do姐度喇,麻利梁文麗轉週末唔該next
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
1. 光 - 盧凱彤  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. 精神餵飼 - 鄧小巧

07 別讓我走遠 / 雲吞 /
06 Just Carry On / 超友誼 / 靜謐神林 / 破鏡 /
~~~(21)~~~

05 Kam Julienne /

母親節過完先嚟,如果兩星期都上到其實可以加十幾次到十大線調位了。
希望
靜謐神林頂住,唔好又一個人回家買不到的快樂。

啲節目又準備再執過!

Do姐唔郁得架喎
應該都只可能係郁麻利
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

07 別讓我走遠 / 雲吞 /
06 Just Carry On / 超友誼 / 靜謐神林 / 破鏡 /
~~~(21)~~~
05 Kam Julienne /
...
風見志郎 發表於 2019-5-15 08:53

我覺得re唔到
JCO 超友誼 靜謐神林 破鏡都係似會上榜既歌
一係就犧牲yoga

風見志郎 發表於 2019-5-15 08:16

好中意聽vani姐姐揀既歌
如果調下俾就冇得聽

支持vanibb做返12-2
口水 2-330
叱咤樂壇 330-530 同隔離台互撼

kaytse unfollowed juno_mak
HOTMAN 發表於 2019-5-14 22:11

宣傳嘅一部分?

星期日個無定向喪煲病狂似乎都執走左

sad but true

BTW
而家先發現好似連佢個official ig都冇咗
JayantL 發表於 2019-5-14 22:44

啱啱發現juno 個the official ig都冇左
應該係幻國發現official ig 冇咩作用,就執鬼左去姐

啲節目又準備再執過!

終於....雲妮姐姐講咗好耐 夜晚做完節目 佢會唔知點解訓唔到 仲要而家大病完 903一定俾佢調

今日正不如番生啦 因為可以完全唔聽既節目(禮+麻利)
調番兩隻野同番DO姐啦 迪奶做番夜晚講咸野
立即好聽番

終於....雲妮姐姐講咗好耐 夜晚做完節目 佢會唔知點解訓唔到 仲要而家大病完 903一定俾佢調

今日正不如 ...
rfv123 發表於 2019-5-15 10:25

梁文麗做返週末小禮堂,齋播歌唔講野。
滴奶要同卓韻芝做精華遊先有火花。

梁文麗做返週末小禮堂,齋播歌唔講野。
滴奶要同卓韻芝做精華遊先有火花。 ...
風見志郎 發表於 2019-5-15 10:29

當年精華遊真係好好聽 後尾加埋BU仲好笑1872遊花園都好笑(BU+灘叔個期) (二汶個期就悶D 但資訊性就好高)

調番兩隻野同番DO姐啦

占之前就話希望晏袖陪仔仔
不過仔仔都應該開始返小學
希望佢調返去同DO姐
相信商台廣告收益即刻升返

@McCafe.hk
Kay同juno應該會代言m記咖啡 嗰新產品

唔知新歌廢話會唔會做埋廣告歌?係就正啦,可以係m記喪loop

今日正不如 ...

感覺占奴唔會想同番do姐 加上聖艾粒可以hea做

@McCafe.hk
Kay同juno應該會代言m記咖啡 嗰新產品

唔知新歌廢話會唔會做埋廣告歌?係就正啦,可以係m記喪 ...
myrichardac 發表於 2019-5-15 11:12

用廢話做代言歌 ? 好似唔多夾 可能只係做代言人 出電視同平面廣告 未必有主題歌
     希望今日派廢話 下week 高位上榜 !
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

又想聽juno kay叱咤訪問
又想睇金曲獎公布入圍
叱咤呢邊係咪1230先開始架
到臨近1點先會播歌?

又想聽juno kay叱咤訪問
又想睇金曲獎公布入圍
叱咤呢邊係咪1230先開始架
到臨近1點先會播歌? ...
liebe 發表於 2019-5-15 11:46

都冇人話過係訪問 lol
你預12:00呢節會播先啦

個個資深DJ(森小;艾粒;雲妮;DoDo) 都想係日頭做節目,
節目真係好難排

都冇人話過係訪問 lol
你預12:00呢節會播先啦
Wonders 發表於 2019-5-15 11:54

KKBOX已上架
唔聽lu

聽返羅生門好過
Jason's Playlist 2019 Week 20
光之外 - 盧凱彤 // Hold Me While You Wait - Lewis Capaldi

個個資深DJ(森小;艾粒;雲妮;DoDo) 都想係日頭做節目,
節目真係好難排
Garfield 發表於 2019-5-15 12:00

錄播係唯一出路

好難聽下
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

聽返羅生門好過
JasOh103 發表於 2019-5-15 12:04

冇諗過係咁既曲風

27/5 mag派新歌
28/5 上叱咤樂壇訪問

叱咤樂壇 : 廢話 - 配合廣告

下 真係廣告歌
Kay x Endy x Juno

真係廣告歌

暴烈34之前既歌

一人一隻字咁唱 lol

廢話
作詞:林夕    作曲:BERT
編:BERT, PERRY LAU & JERALD
監:麥浚龍 JERALD

恨你 憎你 粗 野 蠻 橫 毒 潑 囂 狂
啼 鳴 吠 叫 嚎 嘯 嗌 只聽到聲浪
毒舌 黑心 酸 澀 辣 嗆
亂 嘈 雜急 聲線撞
罵 咒 吼 轟 評 彈 只為了講

沒有 道理 怎麼講 但求唇槍鬥忙
沒廢話那像吵架 若無言沒語未免失望
粒粒字沒意思不相干 就如情詩有時
唯求情調怒放 爭鋒 頂嘴 撒野 求浩壯
最怕鬥唱出哭腔

時時你你好好嗎嗎 像哲學家 高深啊
嘴巴 吃夠了 唇部能對答不好嘛
口口聲聲真理誰又斗膽消化
喃嘸阿彌陀佛就沒意義嗎
唔唔喂喂喂喂 是為了大家
啊哈 你我愛漂亮廢話 只想聽到你好嗎

念你 想你 輕 軟 甜 咸 滑 痹 癡 狂
呢 喃 咏 嘆 吟 誦 哄 沒內容好講
喚你 呵你 嬌 俏 膩 騷
浪 浮 幻 虛 不愧是情話 舌尖很忙
吹噓討好處處聞啼鳥 最怕有意思想講

喃嘸阿彌陀佛就沒意義嗎
唔唔喂喂喂喂 便是廢話嗎
啊哈 廢也要你問你好嗎

閒來吃飯啊 閒時想我嗎
時時想我嗎 字越廢越昇華
你我協奏多風雅 喔 哦 噢 哼 吓 啊
似紅雨敲青瓦 像夜來聞落花

喁喁細語如夢幻沒意義嗎
唔唔喂喂喂喂 便是廢話嗎
啊哈 廢也要你問你好嗎

呢喃吠叫嘀咕啼 喧嘩勝過靜悄嗎 無言更害怕

聽火龍果孖女Make A Beat好過

Shake , Rock your body
Shake , Let your body
Shake , Everybody
No matter where you are

沒有 道理 怎麼講 但求唇槍鬥忙
沒廢話那像吵架 若無言沒語未免失望
粒粒字沒意思不相干 就如情詩有時
唯求情調怒放 爭鋒 頂嘴 撒野 求浩壯
最怕鬥唱出哭腔

喃嘸阿彌陀佛就沒意義嗎
唔唔喂喂喂喂 是為了大家
啊哈 你我愛漂亮廢話 只想聽到你好嗎
呢兩段正常呀好聽