返回列表 發帖
RubberBand彈出
樂隊唯一愛將
Wonders 發表於 2019-5-15 18:28

冇咁快掛?? MR似D

冇咁快掛?? MR似D
酷愛903 發表於 2019-5-15 19:32

RB準備又有新歌
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 21
1.李皓軒 - 講感情 傷感情 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 / 謝安琪 - 廢話
3.Serrini - 靜謐神林/Forest

聽pretty crazy好過
我在乎~~~~我在乎~~~~~

RB準備又有新歌
JayantL 發表於 2019-5-15 19:37

孤島人所以要速冠?
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

RB準備又有新歌
JayantL 發表於 2019-5-15 19:37

話今年再出碟
可能真係出到
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

孤島人所以要速冠?
Kfmusic 發表於 2019-5-15 20:18

話今年再出碟
可能真係出到
hehehaha 發表於 2019-5-15 20:19

ig有30秒試聽
叫《朝著大海》
睇嚟同上年一樣都係歌海戰術
Jayant Music Chart 2019 Week 21

等係老麥聽到沐春風
HOTMAN 發表於 2019-5-15 12:59

最新推出 麥春風
。Kaykay。Taytay。Kelly。

ig有30秒試聽
叫《朝著大海》
睇嚟同上年一樣都係歌海戰術
JayantL 發表於 2019-5-15 20:23

痴線
今年個個咁發力
好唔慣
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

痴線
今年個個咁發力
好唔慣
hehehaha 發表於 2019-5-15 20:29

牛丸 B 花花草草之後冇晒聲氣
年頭有人仲話今年想輪到佢女金
懶到出汁
本週冠軍歌: 一吻穿越四十六億歲 - 陳健安

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

食緊麥當勞
播緊 一個男人 一個女人和浴室
新M記天后
HINZ TOP 20 Week 20
01 告別的藝術 - 陳健安
02 Tonight - AGA
03 Sunset Or Rise - Sunset Or Rise

食緊麥當勞
播緊 一個男人 一個女人和浴室
新M記天后
hinz 發表於 2019-5-15 21:40

證明除左環球,英皇,幻國都唔惹少

牛丸 B 花花草草之後冇晒聲氣
年頭有人仲話今年想輪到佢女金
懶到出汁 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-15 21:28

佢同sam gor做音樂劇吖

個廣告再次證明幻國幾疊水
成兩分鐘,90%宣傳首歌同佢兩個10%宣傳McCafe
今年女金+至尊碟不是夢

NWB新歌有啲似靈感床
冠軍歌 聲音導航 - 馮允謙 (27)
亞軍歌 孤島人 - RubberBand (22)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (16) [ week 21 ]

除咗個麥字之外都唔知個廣告同首歌有乜關係

個廣告真係CLS
結婚紀念日喺老麥慶祝

果然係Juno
指個廣告都拍得零舍正

岩岩廣告播左短版 「廢話」 ,mv 好型。呢首合唱掂!
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

個廣告真係CLS
結婚紀念日喺老麥慶祝
JayantL 發表於 2019-5-15 22:06

拍到好鬼片
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

Miss 左,邊度有得睇

Miss 左,邊度有得睇
timgoi 發表於 2019-5-15 22:12
myTV SUPER 應該可以較返前睇

快快手upload咗了

多謝曬

個廣告再次證明幻國幾疊水
成兩分鐘,90%宣傳首歌同佢兩個10%宣傳McCafe
今年女金+至尊碟不是夢 ...
hihi 發表於 2019-5-15 22:06

今年可能唔爭女金 走去爭最受歡迎女歌星呢

btw咁岩行出廳睇到個廣告 個廣告好長
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

加長版應該就係個mv
完全估唔到老麥有一日會有個咁既廣告

廢話其實係咪跳舞歌
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

今年可能唔爭女金 走去爭最受歡迎女歌星呢

btw咁岩行出廳睇到個廣告 個廣告好長 ...
liebe 發表於 2019-5-15 22:21

Tvb 最女咁貶值 拎黎托咩 ? 今年Kay 歌接歌 擺明女金志在必得!
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

廢話 x a ghost story 同閃靈

快快手upload咗了
PenguinMusic 發表於 2019-5-15 22:16

太黑
睇唔到杯芝士芒芒喺邊

個廣告真係CLS
結婚紀念日喺老麥慶祝
JayantL 發表於 2019-5-15 22:06

所以咪暴烈34跟住一個女人和浴室囉

NWB新歌有啲似靈感床
Lewis 發表於 2019-5-15 22:06

原來唔止我覺得
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

juno有胸肌
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

Mc cafe廣告係咁洗,每節都播一次
最佳小丑大獎真係非你莫屬

快快手upload咗了
PenguinMusic 發表於 2019-5-15 22:16

唔覺得同m記夾 勁怪
冠軍歌 聲音導航 - 馮允謙 (27)
亞軍歌 孤島人 - RubberBand (22)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (16) [ week 21 ]

juno有胸肌
hehehaha 發表於 2019-5-15 22:40

同阿Kay有得揮
我愛BB <3

廣告好好睇 首歌又好好聽好新穎
Juno真係唔惹少

juno有胸肌
hehehaha 發表於 2019-5-15 22:40

最初以為鏡頭影juno全裸出浴
.

McCafa 個廣告真係好正
首歌越loop越上癮

快快手upload咗了

唔慣 在於M記敢用呢類音樂+咁既方式拍廣告
有質感好多好多
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實會唔會因為係廣告歌所以播少d?

cmho 發表於 2019-5-16 00:00
出咗一日都唔夠,睇定啲先

cmho 發表於 2019-5-16 00:00

唔奇
上年make a beat都三台ban哂
呢首廢話可以慳返
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

唔奇
呢首廢話可以慳返
hehehaha 發表於 2019-5-16 00:08
但係以Sol#4為例,咪又係照播、照上榜
再加堆呢首歌同樣屬於董折.浦銘心個storyline,應該唔會一嚟就ban嘅

唔奇
呢首廢話可以慳返
hehehaha 發表於 2019-5-16 00:08

Make a beat好似冇plug去電台

個廣告純粹話你知juno好有錢
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

但係以Sol#4為例,咪又係照播、照上榜
再加堆呢首歌同樣屬於董折.浦銘心個storyline,應該唔會一嚟就ban嘅 ...
PenguinMusic 發表於 2019-5-16 00:13

903就我估好似黑盒咁,hea上一星期out
純粹到時至尊碟讀多一首上榜歌
始終隻碟後面真係太多歌(已知juno仲有4首、kay應該差唔多)
除非已經firm哂juno kay男金女金
完全唔影響三甲可以播到失禁
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

903就我估好似黑盒咁,hea上一星期out
純粹到時至尊碟讀多一首上榜歌
始終隻碟後面真係太多歌(已知juno ...
hehehaha 發表於 2019-5-16 00:48

首歌風格都似攝期多
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

其實點解軒要改篇美立隻歌? 係刻意要將佢比下去?
想唱AGA歌點解唔邀過隻呢? 真係好不解點解要咁樣玩立立
最佳小丑大獎真係非你莫屬

其實點解軒要改篇美立隻歌? 係刻意要將佢比下去?
想唱AGA歌點解唔邀過隻呢? 真係好不解點解要咁樣玩立立 ...
~蛋撻~ 發表於 2019-5-16 02:08

我估佢會冠冕堂皇咁話"本身非常喜歡洪卓立呢首舊作,成日都會摷出嚟聽。可惜首歌之前係side track,冇乜人留意到,心諗不如改編呢首歌做主打,等多d人認識到Aga呢首咁出色咁優美嘅旋律....blah blah blah...."