返回列表 發帖
邊度有得聽廢話?
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

聽左幾次
廢話好正喔
詞曲都好有新鮮感
787491313 發表於 2019-5-15 12:35

比你估到 就唔係Juno啦
    咁樣合唱 只有佢同Kay 敢做
    新事物係要D 時間消化
    但岩岩聽完 chorus 幾上腦
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

廢話會唔會收錄喺新碟呀?
remus 發表於 2019-5-15 12:38 PM

呢句真系廢話

邊度有得聽廢話?
Qmen 發表於 2019-5-15 12:39

岩岩話今晚電視就會有短版既電視廣告出現
KKBOX都有喇

岩岩話今晚電視就會有短版既電視廣告出現
KKBOX都有喇
rfv123 發表於 2019-5-15 12:43 PM

kkbox內地用唔到

呢句真系廢話
Qmen 發表於 2019-5-15 12:40

我以為只係廣告歌咋
任我行 失憶蝴蝶

有冇講係咩廣告
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

邊度有得聽廢話?
Qmen 發表於 2019-5-15 12:39

MOOV 都有

我以為只係廣告歌咋
remus 發表於 2019-5-15 12:45

前面講咗係暴烈34條線之前

有冇講係咩廣告
sampras625 發表於 2019-5-15 12:45

McCafe

期待廢話live兩個都炒晒車

前面講咗係暴烈34條線之前
Wonders 發表於 2019-5-15 12:45

咁就有啲失望ˊ
任我行 失憶蝴蝶

Kay juno有麥記廣告?真係 pretty crazy
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

mc cafe廣告歌
mc cafe今日仲上商台派芝士奶蓋茶

mc cafe廣告歌
mc cafe今日仲上商台派芝士奶蓋茶
小伙子. 發表於 2019-5-15 12:48

好難想像 mc cafe 搵 董折 x 蒲銘心 形象好違和 仲要 廢話做廣告歌 係咪廣告既詞係另一版本?

希望調走麻利!
放空 發表於 2019-5-15 06:39

Agree 希望佢可以part返廢禮 廢禮正式絕跡叱咤樂壇
其實搵colin / 阿強試下做叱咤樂壇啦,阿強之前都代過班,一定好聽過廢禮

ILUB應該唔會part返do姐啦,係晏就做節目佢地會唔會少左好多出Event既機會啊

首歌係廣告歌 所以應該攝下期算
十大next please
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

老麥咁癲
搵美軒美祖同董折心姐做代言
一邊賣薯條 一邊賣嘢飲
擺明趁麥記天后之一Gin Lee未出歌乘機爭飯食啫
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 20
1.盧凱彤 - 光 (1 Week No.1)
2.李皓軒 - 講感情 傷感情
3.陳健安 - 告別的藝術 (1 Week No.1)

等係老麥聽到沐春風

5月份好多新歌聽

老麥咁癲
一邊賣薯條 一邊賣嘢飲
擺明趁麥記天后之一Gin Lee未出歌乘機爭飯食 ...
JayantL 發表於 2019-5-15 12:57

我原先意思只係話薯條夠大眾化 但無營養 好似一首內涵唔豐富歌 都好岩佢地姐演繹姐
  芝士奶蓋茶岩心折組合 又係mc cafe 主題曲都零舍優質

薯條係最受歡迎食物之一

咁都要比 攞黎嘈
kayzzz 發表於 2019-5-15 13:02

百貨應百客姐  薯條受歡迎 咪搵最大眾化兩位歌手 cafe 飲品 岩較成熟人士 咪搵兩位格調歌手
    依家狂loop 廢話 好好聽

薯條係平價 無營養食物 岩 降兩度 x 萬年金  芝士蓋茶岩心折組合 又係mc cafe 高檔line 主題曲都零 ...
白河喜來登 發表於 2019-5-15 13:00

薯條係最受歡迎食物之一

咁都要比 攞黎嘈 唯恐天下不亂

廢話好聽過其實寂寞就如啦啦聲 成個album都係最鍾意女浴室 沐春風 廢話

薯條係平價 無營養食物 岩 降兩度 x 萬年金  芝士奶蓋茶岩心折組合 又係mc cafe 高檔line 主題曲都 ...

點解連啲咁無聊咁低質既比較都可以講得出
ANYWAY廢話好過兩首寂寞

點解連啲咁無聊咁低質既比較都可以講得出
ANYWAY廢話好過兩首寂寞
eggsteven 發表於 2019-5-15 13:04

啲低質說話完全配合首歌 廢話

廢話會上TVB⋯⋯四台冠有望?

哇救命 星夢點解咁鍾意懶音女歌手

Jinny Hana已經夠多懶音
PangChiYeung 發表於 2019-5-15 00:29

月巴亻老何 D 脂肪積到上耳
以為自己歌手 D 歌首首聽出耳油
本週冠軍歌: 獨立單位 - 張紋嘉

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

今晚10點 翡翠台首播mccafe廣告

可惜嘅係廢話個曲好似唔夠pop,唔係hit 歌格

今晚10點 翡翠台首播mccafe廣告

可惜嘅係廢話個曲好似唔夠pop,唔係hit 歌格 ...
myrichardac 發表於 2019-5-15 13:26

Mccafe廣告但有冇Juno and kay個樣出現?
宜家tv廣告費平過以前
.

廢話會上TVB⋯⋯四台冠有望?
PenguinMusic 發表於 2019-5-15 13:20

係個廣告會係tvb播姐
Juno唔唱live點會肯上勁歌

Mccafe廣告但有冇Juno and kay個樣出現?
宜家tv廣告費平過以前
Hanson 發表於 2019-5-15 13:29

好期待
非球記旦記歌手上M記
以後多d去Mc Cafe幫襯先得
因為可以經常聽「廢話」

老麥咁癲
一邊賣薯條 一邊賣嘢飲
擺明趁麥記天后之一Gin Lee未出歌乘機爭飯食 ...
JayantL 發表於 2019-5-15 12:57

麥記天后仲有Aga
但已經出左歌喎
美煎呢個星期尾都出新歌啦

5月份好多新歌聽
Garfield 發表於 2019-5-15 13:00

難得熱鬧
而家差Mag月底首新歌未出(新歌名好似叫玫瑰式體驗,27/5派台)
美煎首歌好王菲feel
希望個個月都係咁就好
樂壇百花齊放

.

timgoi 發表於 2019-5-15 14:10

唔係講廢話 真係幾難聽
覺得好怪 好唔夾

唔係講廢話 真係幾難聽
覺得好怪 好唔夾
kaman921 發表於 2019-5-15 14:25

用耳筒聽應該幾正~~
BTW一人一隻字彈出靈感係咪嚟自KAY壞耳機慢半拍效果?

用耳筒聽應該幾正~~
BTW一人一隻字彈出靈感係咪嚟自KAY壞耳機慢半拍效果? ...
kenny1102 發表於 2019-5-15 14:33

笑,仲攞誰的心姐似除耳機恥笑人
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 21 ERadio 華語榜
1. 光 - 盧凱彤  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. 精神餵飼 - 鄧小巧

Mag 新歌歌名叫 《玫瑰式體驗》

希望廢話有十大 逼佢地唱live

其實寂寞真的好好聽, 廢話夠創意, loop 住嚟聽緊
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

其實寂寞真的好好聽, 廢話夠創意, loop 住嚟聽緊
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-15 16:49

廢話真係好正 全日狂loop

Ps : 今日真開心 , 有琪新歌派台 ,台灣金曲獎入圍名單又合情合理

WK21睇黎似冠初老
等係老麥聽到沐春風
HOTMAN 發表於 2019-5-15 12:59

呢排喺M記成日聽到我們萬歲、明陣、想突然、YOU DON'T KNOW ME

我原先意思只係話薯條夠大眾化 但無營養 好似一首內涵唔豐富歌 都好岩佢地姐演繹姐
  芝士奶蓋茶岩心折 ...

薯條 熱量每100克係 242.3 千卡 蛋白質 5.6% 脂肪45% 碳水化合物 49.4%
普通芝士奶蓋 熱量每100克係 409.2千克  蛋白質 0.6% 脂肪14.3% 碳水化合物 85.1%

薯條營養成分係好過芝士奶蓋
而且芝士奶蓋含有糖成分高  應該都提倡抗糖  唔係pola抗糖點會咁貴
補充一點 薯條原材料係 馬鈴薯 (土豆)
係屬於主食澱粉類  同時都係吸脂肪好助手
nonkul

薯條 熱量每100克係 242.3 千卡 蛋白質 5.6% 脂肪45% 碳水化合物 49.4%
普通芝士奶蓋 每100克係 409.2千 ...
SA弟林 發表於 2019-5-15 18:11

我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

Kfmusic 發表於 2019-5-15 18:18

減肥須知既常識  我出嚟幫下佢  幫下佢漲點營養知識
nonkul

Pretty Crazy 係咪ban咗啦?

RubberBand彈出
樂隊唯一愛將

RubberBand彈出
樂隊唯一愛將
Wonders 發表於 2019-5-15 18:28

Dear Jane佢地都播得幾辛苦下除左身體語言似真心鍾意
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

Mag 新歌歌名叫 《玫瑰式體驗》
kelvinho726 發表於 2019-5-15 14:52

唔知同樹籐有冇關架呢?
本週冠軍歌: 獨立單位 - 張紋嘉

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次