返回列表 發帖
我估佢會冠冕堂皇咁話"本身非常喜歡洪卓立呢首舊作,成日都會摷出嚟聽。可惜首歌之前係side track,冇乜人 ...
jpadvd 發表於 2019-5-16 02:43

我信佢真係會咁講
任我行 失憶蝴蝶

我信佢真係會咁講
remus 發表於 2019-5-16 02:58

No offense. I really dislike him since he is over-exposed in social media.

No offense. I really dislike him since he is over-exposed in social media.
快劍俠 發表於 2019-5-16 03:56

since he was in egg
Moo
Week21
1成為2明陣3告別的藝術

I have no problem with the song, although comparisons will be inevitable. 不過我想知係咪A&R擺烏龍,唔記得被過首歌立立,其實軒仔應該搵AGA作過首新歌,依家搞到好lazy咁。

Tvb 最女咁貶值 拎黎托咩 ? 今年Kay 歌接歌 擺明女金志在必得!
白河喜來登 發表於 2019-5-15 22:25

quote低D噴言先
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 21 ERadio 華語榜
1. 光 - 盧凱彤  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. 精神餵飼 - 鄧小巧

Pretty crazy慘死
快啲宣佈加場等903有理由繼續播

美軒又話今年行番R&B,跟住見You無咩反應就出K歌 lol

Pretty crazy慘死
快啲宣佈加場等903有理由繼續播
Flambeau 發表於 2019-5-16 09:01

冠完落榜都叫慘死
Kay x Endy x Juno

小句號是否ban 咗
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

快劍俠 發表於 2019-5-16 03:56

You dislike him because his label is doing their job to promote him?

He needs the exposure to get the backing to make an album like Senses Inherited.

冠完落榜都叫慘死
sosad5587 發表於 2019-5-16 09:23

久拎衫最少都會給2-3星期落榜週
Ps 真的好頂不住PC的雞仔聲
點解PC點擊率還是不高, Pretty Hungry 已經過了五十萬,好快就追到PC 了.
憑成熟的勇氣 預備

我估佢會冠冕堂皇咁話"本身非常喜歡洪卓立呢首舊作,成日都會摷出嚟聽。可惜首歌之前係side track,冇乜人 ...
jpadvd 發表於 2019-5-16 02:43

哈 唔出奇 佢最識咁樣包裝
點解又出返k歌呢btw

某人恨獎咪出番K歌囉, 做歌完全冇方向, 想多人注意首歌, 喺網上幫洪生宣傳都得啦, 要攞番嚟改編做主打
任我行 失憶蝴蝶

MR就快開SHOW,冠左先都合理
孤島人2>2>2>...>1MODE??

美軒又話今年行番R&B,跟住見You無咩反應就出K歌 lol
Wing1211 發表於 2019-5-16 09:16

軒唔係今年出國語碟?

軒唔係今年出國語碟?
Garfield 發表於 2019-5-16 10:39

今年出兩隻碟呀,佢話既

普通k歌一首,如果覺得之前浪費左點解唔比返立立唱重新推過?以軒叔今時今日地位其實可以重質不重量,反正出咩903都一定播到男金

冠完落榜都叫慘死
sosad5587 發表於 2019-5-16 09:23

Pretty crazy點都唔夠其實寂寞慘
冠軍歌 其實寂寞 - 謝安琪 (28)
亞軍歌 成為 / Becoming - Serrini (23)
季軍歌 孤島人 - RubberBand (22) [ week 20 ]

Gin終於聽日派歌啦, 《孤獨門口》作詞人Hush

Garfield 發表於 2019-5-16 12:14

手壓我gin個心口
我愛BB <3

霏.共和 KFMUSIC Choice 第21週冠軍歌: 雙失受害者 - 黃瑋中

廢話index: 1

手壓我gin個心口
Kfmusic 發表於 2019-5-16 12:21

係邊度
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

普通k歌一首,如果覺得之前浪費左點解唔比返立立唱重新推過?以軒叔今時今日地位其實可以重質不重量,反正 ...
Crooks 發表於 2019-5-16 11:12

我覺得903應該ban
最佳小丑大獎真係非你莫屬

個仔仔好似OK我可以

btw 整極阿堅都有陣娘味
係人問題定係stylist問題

希望gin lee會有m記廣告歌
HOTMAN 發表於 2019-5-16 12:35

而家M記好多歌播
又宇宙又蛋記又幻國
阿堅無得再做M記女金

個仔仔好似OK我可以

btw 整極阿堅都有陣娘味
係人問題定係stylist問題 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-5-16 12:35

歧視。又bully Gin姑

Kay follow 翻juno la

可能係 要按讚都㩒錯

堅堅新歌係國語歌?
Elio喜歡上別人了

某人恨獎咪出番K歌囉, 做歌完全冇方向, 想多人注意首歌, 喺網上幫洪生宣傳都得啦, 要攞番嚟改編做主打 ...
remus 發表於 2019-5-16 10:15

好正
齋睇文字就知道係你留言
你真係好支持莖牽
本週冠軍歌: 獨立單位 - 張紋嘉

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

廢話index: 1

係邊度
kayzzz 發表於 2019-5-16 12:22

2喇
廣東爆谷播咗

希望會熱播
今年再攞銀獎!
Jason's Playlist 2019 Week 20
光之外 - 盧凱彤 // Hold Me While You Wait - Lewis Capaldi

希望會熱播
今年再攞銀獎!
JasOh103 發表於 2019-5-16 14:01

4連銀同琪琪一樣

久拎衫最少都會給2-3星期落榜週
Ps 真的好頂不住PC的雞仔聲
點解PC點擊率還是不高, Pretty Hungry 已經過 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-16 10:05

點解小句號點擊率還是不高,已經過了三星期才2萬VIEWS

OMG HUSH 期待值 +100 分
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

Pretty crazy點都唔夠其實寂寞慘
Lewis 發表於 2019-5-16 11:33

寂寞就如都冠咗,好難同一首曲冠哂兩首.

點解小句號點擊率還是不高,已經過了三星期才2萬VIEWS
eggsteven 發表於 2019-5-16 14:18

咁代表不受歡迎, 那麼PC咪一樣囉
憑成熟的勇氣 預備

希望會熱播
今年再攞銀獎!
JasOh103 發表於 2019-5-16 14:01

Gin Lee 一plug就停播Pretty crazy
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

手壓我gin個心口
Kfmusic 發表於 2019-5-16 12:21

孤獨門口原來指個心口
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

寂寞就如都冠咗,好難同一首曲冠哂兩首.

咁代表不受歡迎, 那麼PC咪一樣囉 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-16 14:19

拎坤哥首歌同pretty crazy 大製作比你面唔面紅
pretty crazy 1個月70萬
合格有餘
bye
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

拎坤哥首歌同pretty crazy 大製作比你面唔面紅
pretty crazy 1個月70萬
合格有餘
bye ...
cathay1996 發表於 2019-5-16 15:30

咁咪要多謝你們, 經常提坤gor
祖祖+鷹王+軒仔Pretty hungry MV催谷+演唱會theme song, 一個半月七十萬點擊率=合格有餘  咁真的要加下油(軒仔P.hungry , 一個星期五十多萬)
憑成熟的勇氣 預備

Kay follow 翻juno la

可能係 要按讚都㩒錯
myrichardac 發表於 2019-5-16 12:50

跟車太貼果班係咪講左 廢話?
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

談到Juno為廣告執導,他指過程很有趣,亦是他與Kay的新嘗試:「原本我哋首新歌《廢話》個MV係19分鐘,為咗呢個廣告濃縮成3分鐘,廣告入面有個跳舞動作,拍嗰陣有80個年青人,為咗嗰個畫面,我哋拍咗120個take,大家都好落力。」

MV 19分鐘

這次選擇AGA的作品可說是一個奇妙的合作,在她獨特風格的旋律中,軒仔發現兩人在音樂鑑賞和所要表達的內容上都是如此雷同、情感亦比較相似。在演繹之後,更發現彼此在音樂上有著莫名的默契和共同點。所以軒仔更能明確的表達歌曲的信息,以及情感上更具有感染力。
SSN Chart (17 May)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 零 瑕 疵 (1 Week No.1) - Another Kitchen
2. 所 以 我 愛 - 衛 蘭
3. Pretty Crazy - 祖 兒

這次選擇AGA的作品可說是一個奇妙的合作,在她獨特風格的旋律中,軒仔發現兩人在音樂鑑賞和所要表達的內容 ...
John 發表於 2019-5-16 17:36

係咪aga就完約環球
英皇開始出手
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

這次選擇AGA的作品可說是一個奇妙的合作,在她獨特風格的旋律中,軒仔發現兩人在音樂鑑賞和所要表達的內容 ...

Poor立立 提都冇提過佢

係咪aga就完約環球
英皇開始出手
hehehaha 發表於 2019-5-16 18:06

走去又比Joey禁住
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

係咪aga就完約環球
英皇開始出手

AGA好似係簽左舒文?睇黎真係有機去英皇
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

當左新歌
完全唔提起立立

其實立立係咪準備唔簽英皇?
(想離開呢間充滿傷心回憶, 人又無錢又無既公司)
英皇要咁樣打落水狗?

TVB勁歌金榜@2019/05/18
RK  LW Songs       Singers
01 03  鐵石心腸      鄭俊弘
02 04  明日花       泳兒
03 05  13樓的大笨象    鄭融
04 06  得失一笑中     謝東閔
05 07  數寄屋橋次郎    洪卓立
06 08  Pretty Crazy    容祖兒
07 10  我記得       吳若希
08 09  買不到的快樂    林奕匡
09 NE  你就是天下     HANA菊梓喬
10 RE  告別的藝術     陳健安

OUT
XX 01 鋼鐵有淚      HANA菊梓喬
XX 02 YOU        張敬軒

評分人數

係咪aga就完約環球
英皇開始出手

AGA一入蛋記, 就會當佢係狗場D狗女咁,
撳住佢係咁要佢作D Hit到既歌畀其他人or only 祖or聲稱好仰慕AGA既世界軒

TVB勁歌金榜@2019/05/18
RK  LW Songs       Singers
01 03 鐵石心腸      鄭俊弘
02 04  ...
LLLC 發表於 2019-5-16 19:04

RE