返回列表 發帖

各大流行榜@2019/05/11

TVB勁歌金榜@2019/05/11
RK  LW Songs       Singers
01 02 鋼鐵有淚      HANA菊梓喬
02 03 YOU        張敬軒
03 04 鐵石心腸      鄭俊弘
04 05 明日花       泳兒
05 06 13樓的大笨象    鄭融
06 07 得失一笑中     謝東閔
07 08 數寄屋橋次郎    洪卓立
08 NE  Pretty Crazy    容祖兒
09 09 買不到的快樂    林奕匡
10 NE  我記得       吳若希

903專業推介@2019/05/11
RK LW  Songs                     Singers
01  08  寂寞就如        麥浚龍
02  09  其實寂寞        謝安琪
03  05  Pretty Crazy         容祖兒
04  06  細說。叫喊       Mr.
05  12  所以我愛        衛蘭
06  16  Tonight         江海迦
07  19  孤島人         RubberBand
08  NE  單數          許廷鏗
09  04  完全變態        側田
10  20  鬼才          周國賢
11  03  初老          Kolor
12  10  明陣          Robynn & Kendy
13  11  Kam Julienne    恭碩良
14  NE  小鹿撞樹記       黃妍
15  NE  小句號         吳業坤
16  07  Sunset Or Rise     Sunset Or Rise
17  02  數寄屋橋次郎      洪卓立
18  17  白髮          方大同
19  18  一個人回家       新青年理髮廳
20  RE  買不到的快樂      林奕匡
中文歌曲龍虎榜@2019/05/11
RK  LW  Songs        Singers
01 02 聲音導航       馮允謙
02 13 其實寂寞       謝安琪
03 04 數寄屋橋次郎     洪卓立
04 01 You          張敬軒
05 12 所以我愛       衛蘭 Feat. AF / Jill Vidal / SHIMICA / Daniel Chu
06 09 Pretty Crazy      容祖兒
07 05 初老         Kolor
08 10 告別的藝術      陳健安
09 14 Sunset or Rise     Sunset or Rise
10 11 細說。叫喊      Mr.
11 16 壹步         One Promise
12 15 Tonight        AGA
13 03 鋼鐵有淚       HANA 菊梓喬
14 20 小鹿撞樹記      黃妍
15 19 完全變態       側田
16 NE 天下烏鴉       吳浩康
17 NE 我記得        吳若希
18 NE 不一樣的我們     羅凱鈴
19 06 雲吞         鄧小巧
20 NE 單數         許廷鏗

新城勁爆流行榜@2019/05/11
RK LW Songs                Singers
01  03  完全變態      側田
02  13  告別的藝術     陳健安
03  04  一個人回家     新青年理髮廳
04  09  天下烏鴉      吳浩康
05  07  早餐歌       譚杏藍
06  05  數寄屋橋次郎    洪卓立
07  12  Tonight     江海迦
08  02  Pretty Crazy       容祖兒
09  10  二十年後的歌    Dear Jane
10  11  Sunset or Rise  Sunset or Rise
11  16  所以我愛      衛蘭
12  14  你是我的大明星   李克勤、杭蓋樂隊
13  19  最親        田蕊妮
14  15  寂寞寂寞不好    曹格
15  NE  男人的浪漫     譚詠麟、趙浚承
16  17  微光        梁靜茹
17  18  鋼鐵有淚      菊梓喬
18  NE  無數        符致逸
19  20  成為        Serrini
20  NE  小鹿撞樹記     黃妍

2019 香港唱片商會銷量榜第18週 2019/5/10

TW LW NW
01  02  06   The Album Part One / 麥浚龍 x 謝安琪  ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-10 14:26

靚仔,古巨基嘅演唱會專輯系新上榜,第一週

靚仔,古巨基嘅演唱會專輯系新上榜,第一週
lu12 發表於 2019-5-11 17:58

WEEK 4 LA
MARK WRONG BEFORE
SINCE WK15
HINZ TOP 20 Week 20
01 告別的藝術 - 陳健安
02 Tonight - AGA
03 Sunset Or Rise - Sunset Or Rise

WEEK 4 LA
MARK WRONG BEFORE
SINCE WK15
hinz 發表於 2019-5-11 18:02

thx,記得陳奕迅隻專輯加翻個2啊
   cm真系信息中心,錯嘅都被跟著貼(論盡音樂fb)

告別的藝術 會唔會一台冠都冇~

我更正下17同18週銷量榜
2019 香港唱片商會銷量榜第17週 2019/5/3
TW LW NW
01 NE 01 CURATIONS (新曲+精選) / Robynn & Kendy
02 RE 05 The Album Part One / 麥浚龍 x 謝安琪
03 02 06 Infinity & Eternity (新曲+精選) / Dear Jane
04 01 03 小句號 (新曲+精選) / 吳業坤
05 04 05 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? / Billie Eilish
06 RE 08 Bohemian Rhapsody / OST
07 06 03 我們古巨基世界巡迴演唱會 / 古巨基
08 08 18 Senses Inherited / 張敬軒
09 07 02 Begin Again / Norah Jones
10 03 04 The Night Begins / 符致逸
OUT
XX 05 17 L.O.V.E. / 陳奕迅 (and the duo band)
XX 09 02 No Idea / 羅志祥
XX 10 01 起來 / 杜德偉

2019 香港唱片商會銷量榜第18週 2019/5/10
TW LW NW
01 02 06 The Album Part One / 麥浚龍 x 謝安琪
02 01 02 CURATIONS (新曲+精選) / Robynn & Kendy
03 NE 01 童話的休止符 / 鄧紫棋 G.E.M.
04 05 06 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? / Billie Eilish
05 NE 01 仲間 / 周國賢
06 07 04 我們古巨基世界巡迴演唱會 / 古巨基
07 NE 01 In The End / The Cranberries
08 RE 15 但願人長久 / HANA 菊梓喬
09 03 07 Infinity & Eternity (新曲+精選) / Dear Jane
10 08 19 Senses Inherited / 張敬軒
OUT
XX 04 03 小句號 (新曲+精選) / 吳業坤
XX 06 08 Bohemian Rhapsody / OST
XX 09 02 Begin Again / Norah Jones
XX 10 04 The Night Begins / 符致逸

hana好勁好又重新上榜... 係咪因為之前出黑膠?
Elio喜歡上別人了

903今期個榜尾做乜咁臭
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

903今期個榜尾做乜咁臭
hehehaha 發表於 2019-5-11 20:14

過期牛奶 廚房中倒過了幾次
Moo
Week21
1成為2明陣3告別的藝術

發夢都估唔到903唔冠其實寂寞

酷愛903 發表於 2019-5-11 20:26

但唔冠都過百airplay..
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

希望Pretty Crazy可以 3>1>1 入十大
1月1跳爆會展
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

酷愛903 發表於 2019-5-11 20:26

咁邊首好聽D先?

唔冠其實寂寞確實有啲意外,估903收到風今年kay應該好多歌,年頭播太多年尾肯定要壓,反正點計都一樣,早早女金以預訂

Hk01 出左新聞
Mag 簽 Warner 同 金堅 同門

Hk01 出左新聞
sosomusic 發表於 2019-5-11 23:41

有新歌?
任我行 失憶蝴蝶

有新歌?
remus 發表於 2019-5-11 23:42

應該好快出

應該好快出
sosomusic 發表於 2019-5-11 23:43

期待
任我行 失憶蝴蝶

Hk01 出左新聞

要哭了 希望mag真係會紅
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 19
1. 寂寞就如 2. 明陣 3. Tonight

應該好快出
sosomusic 發表於 2019-5-11 23:43

新歌 5月底派台

帥小寶` 發表於 2019-5-11 23:53

簽華納=紅??

帥小寶` 發表於 2019-5-11 23:53

我也希望
阿Mag近來都好努力keep住好狀態
周不時去健身
難得入到大的國際唱片公司
肯定為事業搏到盡
今次真係最後機會喇
希望Mag加油!

我也希望
阿Mag近來都好努力keep住好狀態
周不時去健身
難得入到大的國際唱片公司
肯定為事業搏到盡
今 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-11 23:57

世界真細
以前的周柏豪,連詩雅由華納轉星夢
換左前tvb的許廷鏗,林欣彤入華納
真係互換

簽華納=紅??
阿mark 發表於 2019-5-11 23:56
只可講係個機會。

世界真細
以前的周柏豪,連詩雅由華納轉星夢
換左前tvb的許廷鏗,林欣彤入華納
真係互換 ...
Ching2015 發表於 2019-5-12 00:05

Mag 之前係英皇同王祖藍
不過都係TVB出身

同意世界真細
一男一女歌手互換
希望大家都會有好發展

只可講係個機會。
Ching2015 發表於 2019-5-12 00:07

2020商台男女金 許廷鏗林欣彤  提前封盤

阿mark 發表於 2019-5-12 00:26

你當其他公司無到?
男女金華納只可得一個
好似華納未試過同時拎男女金

咁快講金? 我只係覺得以後金堅可做合唱歌,可合開演唱會,同做商演有partner, 又唔會想太遠。

咁快講金? 我只係覺得以後金堅可做合唱歌,可合開演唱會,同做商演有partner, 又唔會想太遠。 ...
Ching2015 發表於 2019-5-12 00:39

同Mag合唱絕對有可能
反而演唱會
佢可能會比較想同大婆孖寶欣宜開下紅館
始終大家都比較熟
好似以前張敬軒同王菀之咁開show

回復 15# sosomusic

遲左三年 終於簽得成華納
Elio喜歡上別人了

回復 29# 森姆@結論

牙醫都未同衛蘭合唱 所以不一定會童mag合唱吧。
     周柏豪連詩雅擺明入TVB歌唱演藝多線發展,mag 牙醫就想專注歌唱
Elio喜歡上別人了

回復 21# 阿mark

不等於,譬如官恩娜。
Elio喜歡上別人了

Hk01 出左新聞

希望睇到佢2個齊齊男女金嘅一日

希望佢拎到女三甲先
女金真係唔敢奢想
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK21: 遺書 (2 Weeks No.1) / Forever Young / 傷害

希望佢拎到女三甲先
女金真係唔敢奢想
放空 發表於 2019-5-12 02:30

女金太多人爭
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

Hk01 出左新聞

其實3月尾內幕已經知  ... 只不過因為公司關係唔講得出黎0.0 等正式公布0.0

Mag 入華納 最起碼出歌唔會慢工出貨 會有歌接歌咁出
年尾起碼間公司夠力Fight下十大同女三甲 唔洗自2015後年年食白果
同埋真係希望佢緊張D自己音樂事業 佢已經比同期歌手難行左幾年路 同行左好多卡住自己既路
希望佢真係識諗

希望睇到佢2個齊齊男女金嘅一日
kenny1102 發表於 2019-5-12 02:23

係都金堅先,Mag連銅都未攞過,咁快金?

回復  阿mark

不等於,譬如官恩娜。
黃家正 發表於 2019-5-12 02:11

重有Jill,Jude

你當其他公司無到?
男女金華納只可得一個
好似華納未試過同時拎男女金 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-12 00:37

其他公司唔滿意咪杯葛咯,反正入華納係容易有903金獎,無論男定女

係都金堅先,Mag連銅都未攞過,咁快金?
Ching2015 發表於 2019-5-12 07:12

咁衛蘭16入華納,17就女金啦,有幾奇怪

其他公司唔滿意咪杯葛咯,反正入華納係容易有903金獎,無論男定女
阿mark 發表於 2019-5-12 08:22

當英皇,環球死㗎? 重有Juno公司搶女金。

咁衛蘭16入華納,17就女金啦,有幾奇怪
阿mark 發表於 2019-5-12 08:23
其實空降女金比較難,最少攞左銅先啦。

年尾起碼間公司夠力Fight下十大同女三甲 唔洗自2015後 ...
kelvinho726 發表於 2019-5-12 04:27

但好似係mag自己唔鐘意為出而出

Mag入行都快十年 好快變中女 結婚生仔的年紀
希望佢出多D歌 有大碟出 攪到演唱會
反正乜Q獎最後都係dump去天橋底

點解有人會FF美Mag女金,呢個十畫都未有一撇,火候都唔夠啦。
而且華納重心係金堅,好不容易上年chur到個銀獎。
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 20 ERadio 華語榜
1. Pretty Crazy - 容祖兒  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. YOU (All My Time mix) - 張敬軒

回復  森姆@結論

牙醫都未同衛蘭合唱 所以不一定會童mag合唱吧。
     周柏豪連詩雅擺明入TVB歌唱演 ...
黃家正 發表於 2019-5-12 02:10

佢同Mag始終熟落過同Janice吧
始終大家都係巨聲幫出身

年尾起碼間公司夠力Fight下十大同女三甲 唔洗自2015後 ...
kelvinho726 發表於 2019-5-12 04:27

佢之前已經衰到貼地
又家暴又媾仔又失聲又被冷落又情緒病
見過鬼仲唔怕黑咩?
佢大過左經歴多左
應該真係識諗喇
我對佢有信心

其實3月尾內幕已經知  ... 只不過因為公司關係唔講得出黎0.0 等正式公布0.0 ...
kelvinho726 發表於 2019-5-12 04:24

其實金堅搵Mag做演唱會嘉賓
應該當時已經順便同華納高層搭路
睇下有無興趣簽埋Mag

其實金堅搵Mag做演唱會嘉賓
應該當時已經順便同華納高層搭路
睇下有無興趣簽埋Mag ...
森姆@結論 發表於 2019-5-12 09:06

呢D有少少fans base,聽話好帶又少緋聞,又係唱得嘅,而且叫價唔高,成件事都好順理成章囉。
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 20 ERadio 華語榜
1. Pretty Crazy - 容祖兒  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. YOU (All My Time mix) - 張敬軒