返回列表 發帖
會唔會先同金堅合開演唱會熱身先,之後再開個唱。

回復  Ching2015

先同金堅一齊開九展
之後Mag佢先一個人紅館?
森姆@結論 發表於 2019-5-12 01:19
因為華納係靠演唱會搵錢,我覺得會首先夾金堅同佢開一場串燒show,等佢有番信心先,唱到十幾首再九展/麥花臣個唱,之後開一次大陸個唱熱身先再開紅館。

係就經典
2011年叱吒樂壇新力軍金銀銅得主
全部都在同一間唱片公司
仲要係四大之一 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-12 08:54

我覺得同一間公司,簽得金堅就唔會簽Hubert, 簽Mag就唔會簽欣宜。唔係內部競爭,連朋友都無得做。
eg, 星夢時金堅 vs Fred, Aga vs Gin Lee, 柏宇 vs Phil, 重有環球時Eason vs Hins vs 送禮

ho hoi sum! 應該一早就簽華納啦,浪費左咁多時間係矮仔到,不過睇來華納要棄阿Jude同Jill. ...
angelicdestiny 發表於 2019-5-12 07:20

Janice合約19年底到期,會唔會講左唔續約先簽Mag。

你點可以無視 2018 年度 JSG 最受歡迎女歌星
Our_Souvenir 發表於 2019-5-12 16:07

係喎,菊小姐幾時開紅館?期待。

有可能,Janice簽呢四年實際上係做左三年嘢,舊年出得果兩首歌...個contract就完真係覺得有D唔低,不過希 ...
angelicdestiny 發表於 2019-5-12 23:21

其實Janice今年農曆新年已無参加華納團拜。

你唔講真係唔知..
angelicdestiny 發表於 2019-5-12 23:40

因為我有留意開華納。同埋Janice今年只出國話碟,似放棄獎項。

The 福音碟 this year will be Cantonese. Only 所以我愛 is mandarin and too premature to say she’s  ...
leongl 發表於 2019-5-13 01:27

Thank you for your update,其實我都好想知, 好清晰,睇黎Janice係想做自己中意做嘅野多的。

While it's true Janice takes longer to release music, it's pretty obvious that she's no longer in it ...
angelicdestiny 發表於 2019-5-13 03:34

其實Janice合約係15年年初開始,好可能係簽左5年包A and R,20年初完約(如有錯請更正)。 佢曾經同傳媒講過,想做多幾年retire去外國生活(not sure 15定16年訪問,搵唔番來源), 華納已經有3個女歌手重簽Mag, 所以我先估Janice唔續約,唔係亂估。同埋福音碟同國語牒明顯唔係for 903爭獎。不過都有可能佢同華納續左份年期較短合約,但第一份華納約應該係5年。

講番Mag, 佢其實應該養下聲同學金堅咁重新搵歌唱老師學唱歌,避免用錯聲再受傷。先開串燒show, 準備好先再開個人演唱會,因為華納係要靠開show搵錢,努力啦,good luck to Mag!

印象中有講過簽埋華納後未必再出歌
所以完約收出都唔出奇
lmml4 發表於 2019-6-6 02:07

https://www.instagram.com/p/ByUqwIiFF-8/?igshid=1rb7ryzqj43id
華納所有歌手上Google training, 只有Janice一個無出席,你話呢?

咁Ella都無(唔好同我講湊仔大哂黎唔到上堂)
But 我差啲唔記得Jude係咩樣
究竟佢同Jill仲唱唔唱歌架?
...
森姆@結論 發表於 2019-6-7 13:57

Ella根本無唱啦。Jude同Jill都間唔中有出席華納串燒音樂會,不過好似好耐無新歌啦。