返回列表 發帖

Dream My Dreams - 黃淑蔓

單選投票, 共有 63 人參與投票
79.37% (50)
1.59% (1)
3.17% (2)
1.59% (1)
14.29% (9)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 10/05/2019

曲:雷深如
詞:曰云
編:蘇道哲
監:戴偉

試過與最愛遇上 有過滿滿正能量
試過勝仗變成敗仗 我不畏懼地活著
心中充滿了志向 有很多想法在擴張
世界太滿要留白 世界晚了會停下
如何才能留住這刻 我只想控制時間
到我的世界遊覽 閉上眼 就墮入了想像吧

Just let me be, set me free
盡情飾演 who I wanna be
如若輾轉 或努力太久 造個夢再走
從夢

歌詞唔完整 不過係好事 因為用字娘到作嘔

都話要召集神龍
曲好唔似j.arie, 見到歌詞欄就會覺得似rk d歌
支持2019女金
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

真係好正...

顏值爆燈
今次真係慢慢喜歡蔓蔓
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我唔小心睇左個mv廿次

18歲先carry到呢份歌詞

丁律師都俾佢集到郵~

首首都咁正

作詞:曰云    作曲:雷深如
編:蘇道哲
監:戴偉

試過與最愛遇上 有過滿滿正能量
試過勝仗變成敗仗
我不畏懼地活著 心中充滿了志向
有很多想法在擴張

世界太滿要留白 世界晚了會停下
如何才能留住這刻
我只想控制時間 到我的世界遊覽
閉上眼 就墮入了想像吧

從夢裡捍衛我的自由

自由敢想 I can dream my dreams
隨便聽歌 愉快地拍手 被快樂帶走
療癒到發現我竟飄到 靈感之丘

愛上我每吋硬朗 愛上我每次流浪
然而成年還是我麼
我想雕琢我沒錯 襯托出我那稜角
哪怕我就在亂世中誤撞

從夢裡捍衛我的自由

隨便聽歌 愉快地拍手 被快樂帶走
來讓我聽著我的心跳 隨心去走

別來阻止 who I wanna be
寧靜之中 問我害怕嗎 沒有夢怕黑
憑自信發夢 我夠資格

平靜之中 問我倦了嗎 問我愉快嗎
陪著我 就抱住這刻 就記住這刻
專心去 用美夢作繭 就化蝶了嗎
投入去接受我的一切 It’s my me time

評分人數

周柏豪
糖兄
王樂儀
蘇道哲
鍾晴
J. Arie

佢知唔知自己幾幸福

真係好似M巾廣告歌

周柏豪
糖兄
王樂儀
蘇道哲
鍾晴
J. Arie

佢知唔知自己幾幸福
kingsfacheung 發表於 2019-5-13 18:52

仲有SM
發現好多唱作人作曲俾佢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

都話要召集神龍
曲好唔似j.arie, 見到歌詞欄就會覺得似rk d歌
支持2019女金 ...
kevinlai1621 發表於 13/5/2019 12:36
我反而佢唱到好美丁FEEL 喎

真係好似M巾廣告歌
thomas199028 發表於 2019-5-13 19:08

因為真係kotex 廣告歌

我反而佢唱到好美丁FEEL 喎
kwanie 發表於 2019-5-13 19:41

美丁邊有唱得咁輕
  even佢d曲都好少有咁free flow
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

一個學生妹手舞足蹈唱歌仔嘅mv。。。。青春,真可愛青春。。。。

美丁邊有唱得咁輕
  even佢d曲都好少有咁free flow
kevinlai1621 發表於 2019-5-13 21:09

我諗返起美丁唱第一志願果個feel

編曲高質

十萬了 好勁

很多想法在擴張 呢句係ref 咩歌

btw 愛丁
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個mv真係正到cls.....

份詞真係好娘 唔敢聽第二次
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

青春味呢樣野真係要有先會有,唔係好似隻真6筒咁扮吓就會唧到出黎
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

十分正,無論曲詞唱MV都十分啱聽,最正是不造作,一句set me free就更加有記憶點,希望有十大,5+。

好聽 美蔓真係靚女左好多 5fun

十分正,無論曲詞唱MV都十分啱聽,最正是不造作,一句set me free就更加有記憶點,希望有十大,5+。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-26 03:22

set me free
好似係個M 巾指定口號

好青春

聽完我都想set me free