返回列表 發帖
講到咁長遠做乜 ... 連 Hubert 係咪就嚟約滿 條數都唔啱

Mag 係 2015年10月約滿 TVB
即係 巨聲2 嘅 頭一 ...
Bluejays 發表於 2019-5-18 10:03

星夢係14年1月開,Alfred同Hubert 係同時簽咗3年俾肥佬到2017年,Hubert加簽咗tvb 5年都有可能
而17年Alfred走,Hubert留,簽多肥佬3年,到2020年
而家其實係似肥佬想同Hubert 開20年紅館而同佢傾定合約,而Hubert有可能講咗未必續約之類嘅嘢
其實私下講錯嘢,只會閂埋門狂丙,但唔會出通稿,出得通稿一定係關於續約問題
而且今次係宣傳Hana演唱會,又下星期二公布,星期五就出定份通稿宣傳定都唔出奇
反正Hubert都有機唔續約,肥佬又一直麻麻地佢,拎佢嚟宣傳下Hana, 可能肥佬覺得自己好好數口添

巨聲2份tvb約唔係10月簽,係入6強前已簽,Hubert之前講過
所以應該係7月 / 8月

點會簽環球啊,一間同tvb反曬面噶公司,不過佢如果唔簽星夢,下場都係封殺 ...
阿mark 發表於 2019-5-18 10:47

其實有機會係環球,就係環球,先會連tvb都反彈,對兩次通稿隻眼開隻眼閉

幾時都好 , 總之HUBERT 好慘根本某老闆係個人問題 ,明明有得做都夾硬整死佢

TVB 根本想捧HUBERT ,  ...
samsam 發表於 2019-5-18 11:07

無錯! 其實盲嘅都睇到tvb力捧Hubert, 但Hubert响星夢仍然只係擔當住幫肥佬交功課俾tvb劇組嘅角色,就係唱劇歌
反而嗰個只簽歌手約嘅外援,就只唱自己嘅劇,其他劇唔洗佢唱,無需唱cheap晒
肥佬絕對唔係一個好老闆,亦無造星呢方面嘅料,捧埋啲唔識唱歌嘅姐仔,識唱歌嘅就畀佢放响度攤凍

其實Hubert好感激tvb, 一再強調非常多謝公司俾佢咁多劇集演出嘅機會
我相信而家狀態係,tvb management 仲想繼續同Hubert傾下,都希望佢能續約
而因為Hubert都知受過tvb恩惠,而家係左右為難局面
一方面好感激tvb, 但另一方面就係想唱歌,知道再簽星夢唱歌條路都係死
Hubert 都真係要啲時間諗下,降魔2仲有一兩日拍完,全劇殺青,到時佢有時間諗下點

明周今次有一個重點:網民懷疑Hubert就滿約被老細抹黑
而且,平反咗佢態度囂張呢一點,話Hubert一頭霧水,同Hubert身邊朋友都莫名奇妙
仲引述埋方駿釗嘅說話,指Hubert 為人謙和,亦係個好合作嘅演員
TVB應該係唔想份稿太重手,都希望有彎轉,其實TVB都唔想Hubert走
其實最大問題係個肥佬,TVB炒咗佢一了百了啦,一係俾Hubert簽星娛囉,要肥佬放生Hubert 啦
肥佬又唔識捧Hubert, 又係咁要揸實Hubert做乜春啫佢

咁只要TVB要人,Herman做幾多小動作都冇用嘅
而且 降魔的 係 杜生 條line,通過 Sandy 應該有偈傾嘅 ...
Bluejays 發表於 2019-5-18 11:31

用不着肥佬條女啦,杜生都識Hubert嘅,之前救妻同學會上第一集宣傳,杜生都有份去大本型一齊宣傳
而且續約嘅事係620搞,620之前安排咗Hubert去加拿大登台,嚟緊6月中Hubert 孖Jinny响LA開騷
Tvb management 嗰邊。大把高層同Hubert傾

聰明 , TVB 根本係想捧HUBERT根本成件事係某老闆自己攪出黎目的係想逼人聽話
成件事盲係下星期二 有 ...
samsam 發表於 2019-5-18 11:55

做老闆做到佢咁仆街,不如生口癌死啦佢

所以大家都睇到係邊個攪事其實一路有劇拍 ,有工作做,只係無左歌唱囉

好嬲係見到某老闆不斷做埋D人渣 ...
samsam 發表於 2019-5-18 12:00

希望Hubert响TVB management 嗰邊大爆特爆死肥佬, 等杜生同620幫幫Hubert脫離肥佬魔掌
Hubert一日唔脫離肥佬,永遠都只係劇歌歌王only, 隻隻專輯個主題都唔知係乜,60%劇歌,30-40%自己歌,劇歌又唔係首首正嘢,係要放入大碟,搞到隻碟不倫不類

Hubert响加拿大電台講到明6月會出自己歌,今年會出專輯,睇下到時係咪有人ban晒Hubert啲嘢,好快知情況去到邊
如果Hubert連經理人都唔續TVB,今年佢想有自己歌出都幾難,但如果續TVB經理人約,肥佬應該仲會俾Hubert出歌出碟,始終TVB仲大過星夢嘅

佢千祈唔好唔唱歌呀
佢同Alfred、Mag出第一隻碟開始
我已經有買
除左Alfred同Mag
我都好睇好佢
巨聲幫係 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-18 12:34

係,我非常支持Hubert, 我亦好支持Alfred
但Hubert今時今日嘅名氣,絕大部分係TVB俾佢,你估Hubert唔知咩,佢自己都講佢係鍾意演戲,因為好玩,佢貪玩
但係佢更鍾意唱歌,咁Hubert 係咪左右為難?
佢想續TVB, 但唔想續星夢,但肥佬依家揸實Hubert唔肯放生佢
如果環球真係搵過Hubert, 肥佬而家出兩份通稿咁樣做Hubert, 係咪加大咗Hubert簽環球嘅決心? 咁樣TVB就咁俾肥佬搞走咗個力捧藝人囉
TVB好出手啦,如果想Hubert續約,就要肥佬停手咪再搞Hubert, 仲要俾佢出歌出碟,明年放生Hubert個歌手約俾佢過檔星娛 / 英皇

回復 78# Ching2015
咁我覺得余小姐工作能力高過佢老公嘅,佢啲旅遊節目我鍾意睇
但佢老公就真係無能,TVB應該炒__咗佢,反正都唔識幫TVB搵錢,年薪又貴,炒咗佢慳唔少

其實講到星夢埋沒人才咁真係好諷刺
雖然我都好憎tvb同星夢
但佢地的而且確係捧到人
Alfred, Hubert, Jinny, ...
Crooks 發表於 2019-5-18 13:10

無可置疑,肥佬係有簽人眼光,佢簽返來嘅人,絕大部分都係可以紅,無論係實力派定偶像派
但係講到造星呢方面,肥佬就真係差咗啲,可能因為而家樂壇真係太難撈,所以以肥佬舊式捧星方法,係會令自己嘅仔女,一個都紅唔到
而家樂壇,每個歌手,都係要公司捧,仲要係不斷捧,先會有收成
但肥佬簽咗咁多個,佢顧得邊個嚟? 呢期谷Hana, 首首劇歌都係Hana, 聽到人嘔呀!
之前捧Alfred, 但14-15年,就突然將大部分資源撥俾Fred, Hubert直頭歌都無晒
而Hubert,係嘅,佢係劇集同劇歌一齊爆,不過係16、17年嘅事,佢要先捱過咗14-15年呢兩年,唔餓死仲企度起身先有今日嘅佢,係咪慘呀?
而家係肥佬出通稿迫佢續約,好好地慢慢傾啦唔該,需要踩佢態度囂張,以為自己好紅,咁咩
Hubert係感恩嘅,無論TVB定肥佬,但佢唔想續星夢呢樣嘢,fans都feel到
咁或者係,肥佬確實係嬲,而咁啱要宣傳Hana, 所以就借Hubert 過橋,但點講都係唔應該
肥佬你咁大個人,唔識慢慢傾合約架咩,要咁早出定通稿抹黑Hubert? 其實閂埋門狂丙Hubert邊會有人知,出稿咪全世界都知囉!蠢!

回復 83# 森姆@結論
方同林都唔係星夢駛得郁嘅人,人哋係唔會配合月巴人老嚟抹黑Hubert
仲要係杜生條line嘅監制捧紅Hubert, 人哋杜生嘅人,唔會聽月巴支笛
Hubert’s fans其實本來唔會憎Hana, 但呢份稿一出,明報ig留言已炸咗十幾廿個Hubert’s fans出嚟串Hana要執二攤先開到演唱會

即係你覺得兩份搽黑Hubert嘅稿都係肥佬寫的,唔關tvb事。咁17年5月果份踩Alfred話佢唔飲水思源,又大想頭 ...
Ching2015 發表於 2019-5-18 14:10

呼之欲出! 你數下tvb management 入面有邊個咁嬲Alfred唔續約?
仲有,其實TVB藝人唔續約,都唔會有通稿踩架,點解唯獨星夢嘅人唔續約,就有通稿踩?
Hubert仲要20年先滿約,TVB 5月頭先有娛樂頭條追訪佢,話Hubert 專業坐响40樓天台拍戲,點會另一頭出份稿去踩佢,完全唔make sense

美鈞講錯嘢真係一啲唔出奇特別係睇初初出道啲訪問
美鈞講嘢啲logic同語氣態度
都係偏向另類同奇怪 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-5-18 15:38

初出道時係嘅,隨時串嘴,隨時黑面,好鬼自我
但係,做咗咁多年娛樂圈,跟咗咁耐肥佬,係唔會再以前細個嗰時咁莽撞
所以今次月巴咁嬲,一定係因為想唔續星夢

睇到樓上有幾個留言笑左 我撥下冷水先
以胡生既料同佢既觀眾緣(唔係講緊劇中角色既觀眾緣)
佢留係星夢會 ...
kayzzz 發表於 2019-5-18 16:59

Hubert絕對知道自己今時今日嘅人氣係TVB俾佢嘅
都話佢一再強調自己非常感激TVB俾咗咁多演出機會,亦有講過多謝肥老細用佢唱返自己劇集嘅片頭片尾曲
亦好開心肥老細用佢嘅創作歌曲嚟做佢劇集嘅片尾曲
至於你講嘅觀眾緣,tvb劇集Power真係仲好大,一套劇集已令佢賺到好高嘅觀眾緣,唔洗分開真人同角色嚟講,十個有九個係將角色=真人
佢係連續兩個角色都執到好籌,一個係龐杰,一個係石敢當,嚟緊仲有降魔2嘅豪仔,睇好呢個角色會令佢再爆出

而家針對嘅係,月巴做咩係咁出通稿抹黑Hubert,踩住Hubert嚟宣傳兩條友,Fred同Hana
月巴真係老喇,老到懵__咗,從來咁樣嘅宣傳,只會令唔紅嗰方更加唔紅,仲引嚟紅嗰邊嘅粉絲追打
月巴出通稿咁抹黑Hubert, 只會令佢更想走人,又幫Fred同Hana招黑,月巴真係醒到無朋友
其實佢識唔識用軟攻? 氹下Hubert 反而99% Hubert會心軟囉
不過或者响月巴心目中,隨時搵條友都可以取代Hubert 啦,Fred / 閔大人/ 伍富橋,反正响星夢,唱幾首劇歌都可以紅啦,可?

無左Alfred,Jinny唔爭氣
Hubert又想走
屬中無大將
所以受到刺激short上腦
恨Fred同Hana速紅恨到short左 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-18 17:58

肥佬咪試下出盡力去谷返起Fred啦,記住每日三線劇都Fred唱主題曲,Hana唱片尾曲
咁樣做,我估除左Fred粉會話Fred好高人氣外,其他人係只會追打Fred, 一定話聽到佢把聲就想打爆部電視機
Fred哥本來就年年榮獲我最討厭電視藝人頭三甲,可能肥佬覺得未夠top, 要谷到Fred年年排第一
仲有Hana姐姐,演唱會都未公布,就搞到Hubert 嘅粉絲响出面輪緊佢,佢爭下氣喇,千奇咪去唔到飛
去唔到飛嘅下場,應該會慘過坤哥