返回列表 發帖

孤獨門口 - Gin Lee

單選投票, 共有 84 人參與投票
40.48% (34)
5.95% (5)
4.76% (4)
10.71% (9)
38.10% (32)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 17/05/2019

作曲:李庭輝
填詞:HUSH
編曲:馮翰銘
監製:馮翰銘

沉默的路口 路燈開了頭
差不多是時候 和你分開手

怕淚水會流 一直抬著頭
故作輕鬆的我 好難過

在分手街頭 我沒有回頭
只是傻傻往前走
回到各自的生活

在孤獨門口 把愛情反鎖
關了心房那扇門
隔開了你和我的以後

我獨自享受 時間經過我
你的影子散落 而我提不動

怕淚水會流 一直抬著頭
故作輕鬆的我 好難過

在分手街頭 我不敢回頭
只是傻傻往前走
回到各自的生活

在孤獨門口 把愛情反鎖
關了心房那扇門
隔開了你和我

在愛情關口 誰可以遨遊
自由穿梭 那些痛
路口的人們為何沉默

台灣有一萬打呢d歌,點解要聽佢

唱翻普通話感情演繹上係唔同啲
不過真心想問呢首悶歌做1st plug對一個要攻入華語樂壇嘅人黎講係好事定唔好事

百聽不厭 神曲

有d悶

煎煎個短髮賣魚look真係好肉酸
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

又係悶歌。

7月,全新國語專輯。(希望係)

個mv好色彩繽紛呀
完全表達到浮 世 繪既精彩程度

容祖兒式分數分佈

btw, 幾似陳奕迅d國語歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

煎煎個短髮賣魚look真係好肉酸
cathay1996 發表於 2019-5-19 00:36

似岩岩出道個Look 。。幾PURE 。。

佢短髮 真係搞唔掂....D 星味(本身唔多)都冇埋....

容祖兒式分數分佈

John 發表於 2019-5-19 23:27

天后初養成
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有啲驚訝咁多一分

感覺大家對Gin要求比較高
外型方面算幾靚女架啦,但總有人彈佢
而呢首歌普遍評價都係唱得好聽,但樂迷往往想聽Gin唱爆d既歌
認同環球市場策略上係做得麻麻既 (英皇呢方面叻好多),希望Gin繼續有突破啦

環球幫佢出D歌真係浪費咗佢D高音
>3<

其實首歌岩夜晚聽,幾有feel,但first plug 真係唔搶。
定其實係Gin 自己唔想唱d 咁爆既歌?

香港同事 投呢首係side track
台灣 內地同事 投呢首first plug

李幸倪2019全新國語專輯「 浮世繪」
暫時知道歌單
1. 孤獨門口
2. EDM
3. R&B
4. World Music + 民族風
5. 日系Love Song
6. 合唱歌 x1
7. 合唱歌 x2
8. Bonus Track ?
9. Bonus Track ?
10. Bonus Track ?
11. Bonus Track ?

但係唔同地區有唔同版本,7月中出碟

暫時知道歌單
1. 孤獨門口
2. EDM
3. R&B
5. ...
Garfield 發表於 2019-5-23 09:48

合唱歌包唔包型人道?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

暫時知道歌單
1. 孤獨門口
2. EDM
3. R&B
5. ...
Garfield 發表於 2019-5-23 09:48

咁多合唱lol
Btw 佢之前透露過有一首大灑狗血嘅情歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔止悶咁簡單, 直情好娘...
都唔知環球搞乜

合唱歌包唔包型人道?
John 發表於 2019-5-23 15:32

唔好啦
港台個訪問提及2首同大陸歌手合唱

咁多合唱lol
Btw 佢之前透露過有一首大灑狗血嘅情歌
fifty1205 發表於 2019-5-23 15:39

年尾有廣東歌,但唔知會唔會無budget宣傳
好似Gin每年大約有8首做新歌既quota

開始明點解呢首搶到做first plug

都唔知環球搞乜
Lewis 發表於 2019-5-23 16:25

個Look 好驚驚。。。

諗起佢以前唱Jazz果把聲,把聲可以好多變化

呢首真係好match快樂不快樂
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好想敲穿Gin Gin 個孤獨門口

呢首真係好match快樂不快樂
風見志郎 發表於 2019-5-26 10:02

我正想講
個庸懶感覺/唱法 好似

好勁 就快破50萬views 但係1000個likes都冇
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

JasOh103 發表於 2019-5-30 14:40

證明Gin Lee聽眾低調
單純地聽歌 只博hitrate唔呃like唔搶airplay

JasOh103 發表於 2019-5-30 14:40

唔小心睇左1000次

首歌其實唔差 都唔算太悶
越聽越有韻味

始終都係想佢唱返廣東歌........

都唔知環球搞乜
Lewis 發表於 2019-5-23 16:25

希望有首同譚校長合唱。。

佢唱英文好過啦

第一次聽,覺得chorus個段好似抄某一首歌,有冇人有同感?

首歌其實唔差 都唔算太悶
越聽越有韻味
JasOh103 發表於 2019-6-6 22:02

佢d歌隻隻都係咁
慢熱型 但煲得過

真係loop唔起 拿拿林轉plug啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

https://www.youtube.com/watch?v=L-POQ5TVk34

Gin Lee 李幸倪 - 《When we were young》Cover

Gin Lee 李幸倪 - 《When we were young》Cover
chw008 發表於 2019-6-27 23:22

同謝安琪唱Shallow一樣咁不自量力

回復 43# JasOh103

Target Market: 台灣,中國大陸......或公司做的決定

太娘了 頂唔順
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

真係loop唔起 拿拿林轉plug啦
帥小寶` 發表於 2019-6-14 16:37

Pop rock 會岩佢。。。

其實唱得好好,好鐘意

首歌好悶丫