返回列表 發帖

【高處墮下被送院】胡鴻鈞拍《降魔的2》吊威吔出事

【高處墮下被送院】胡鴻鈞拍《降魔的2》吊威吔出事 傳大台叫劇組封嘴

29歲的胡鴻鈞經大台節目《超級巨聲》入行,近年開始轉戰電視劇,而早前有份參演的劇集《降魔的》大受觀迎,大台決定添食,而胡鴻鈞亦會繼續演出。

有指胡鴻鈞都入院了差不多一周,日前有人拍到他被醫護人員推着坐輪椅往照腦掃描。

胡鴻鈞正忙於趕拍大台劇《降魔的2》,不過據知他日前拍一場吊威吔戲份,不慎由高處墮下,劇組立即送他進院接受治療,但大台封鎖消息,劇組全部要就此意外「封嘴」,有指胡鴻鈞都入院了差不多一周,日前有人拍到他被醫護人員推着坐輪椅往照腦掃描,胡鴻鈞戴上口罩,他暫時停工,仍留院觀察。

https://hk.entertainment.appleda ... e/20190525/59639887

陰功,個唱俾人搶咗,拍劇又傷咗,橙

吓,真係有d咁既事?張相係佢黎架咩?
大台而家仲有秘密,封鎖到消息架咩?
如果係真,紅軍真係慘
祝佢早日康復

心痛死鏗b啦

咁都要封鎖消息? Tvb咁賤格? 上次余德成都無封鎖啦

咁都要封鎖消息? Tvb咁賤格? 上次余德成都無封鎖啦
kimjj 發表於 2019-5-25 15:14

余德承係工餘時間打波出事,今次拍劇出事係工傷,性質唔同。

禍不單行

不如離開TVB啦
一直都無尊重過佢

不如離開TVB啦
一直都無尊重過佢
表妹保莉 發表於 2019-5-25 15:41

即刻賠一個月人工即走啦
拒絕做任何劇集宣傳
大台今次太pk
封鎖消息
當佢唔係人咁看待

心痛死鏗b啦
kio0909 發表於 2019-5-25 15:00

佢肯定唔知
否則佢ig一定會講

佢張相目光呆滯,希望唔好有事啦

所以係因為受傷先俾個期hana?
舞來舞去 不日內開始錄音。

即刻賠一個月人工即走啦
拒絕做任何劇集宣傳
大台今次太pk
封鎖消息
當佢唔係人咁看待 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-25 15:44

我反而覺得大台係唔想啲人騷擾到佢
Btw,希望佢快啲好返

難怪7日無更I g, 我都覺奇怪。
希望無事啦。

會唔會整親個靚靚瓜子臉

走啦離開大台
離開肥佬何轉第二間公司
可憐..之前又借佢幫Hana 鄭俊弘宣傳
而家又受傷

今年Hubert真係黑仔到爆
但肯定呢件事後,傳媒唔會再講佢被雪架喇
一定係繼續跟進佢最新情況
鏗b希b應該都唔知鈞b出咗事
應該同我一樣,睇到報導,嚇到手都震埋,個心離一離

拍劇高處墮下撞傷頭部 胡鴻鈞入院留醫
05月25日(六) 14:57更新 14:45建立   

藝人胡鴻鈞最近忙於趕拍無綫劇《降魔的2.0》,有消息指他上周六拍攝吊威吔場口,怎料從高處墮下,撞傷頭部,清醒地由白車送院接受治療,有人拍到他在醫院坐着輪椅,目前仍在留院。而他的唱片公司老闆何哲圖亦封嘴避談此事,《降》監製亦未有回覆。

無綫副總經理(節目及製作)杜之克接受東網訪問,他說:「公司每日製作咁多節目,難免有小小事故,今次唔係咩嚴重事件,唔會當作宣傳咁樣做,今次亦冇所謂嘅封鎖消息。」他又指藝員部會作統一的回答,亦承認《降》拍攝進度有所影響。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0525_00862_001.html

杜生講野都幾衰,即係跌穿頭都好小事,好似余德丞咁大件事反而會用嚟宣傳

余德承係工餘時間打波出事,今次拍劇出事係工傷,性質唔同。
iload 發表於 2019-5-25 15:20

應該有關,所以大台封鎖晒消息
但包唔住喇,剛才係同一時間出晒新聞

撞傷頭可大可小
跌穿頭就唔算好大件事 但驚有後遺症同影響個腦
希望佢只係皮外傷

奇係奇在,喺劇組同 Hubert 最老友,而且最唔需要賣 TVB 帳嘅 何遠東
FB IG 都冇提,兼出埋啲好開心嘅 posts

Hubert TVB 經理人 平時 post 野,亦係唔多會怕 TVB 的
一樣係 post 緊啲好開心嘅 posts

我會 expect 呢兩個,起碼會 post 啲唔開名嘅 祝福格言 posts 囉
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

奇係奇在,喺劇組同 Hubert 最老友,而且最唔需要賣 TVB 帳嘅 何遠東
FB IG 都冇提,兼出埋啲好開心嘅 post ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 17:49

我都覺得好奇怪。同埋Hubert好友Alfred同Jinny都似唔知情,係佢地I g完全無提過件事,重好開心咁慶祝生日同去睇演唱會。

on.cc 話係 5/18 星期六 出事
明周 篇放料稿係 5/17-18 個週末出
可能 TVB 因此驚兩單新聞撞埋
會令件事攪到好大,兼會令 TVB 成為醜人
Herman 亦絕對會驚 5/21 星期二 Hana 個記招要答呢啲問題

所以封鎖新聞可以話有理由
但而家係連 經理人 同 何遠東 都冇異樣
就攪到好似 一定知嘅人 都唔知咁
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

on.cc 話係 5/18 星期六 出事
明周 篇放料稿係 5/17-18 個週末出
可能 TVB 因此驚兩單新聞撞埋
會令件事攪 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 18:05

為左宣傳Hana個演唱會記招而封鎖呢段新聞? 咁肥佬真係好過份。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190525/bkn-20190525171832770-0525_00862_001.html

on.cc:

藝人胡鴻鈞(Hubert)上周六趕拍無綫劇《降魔的2.0》一場吊威吔場口,從高處墮下撞傷頭部,要留院診治,目前仍在醫院。

其唱片公司老闆何哲圖下午約4時45分離開醫院,他透露Hubert接受過醫生檢查後正慢慢康復。問到有否暈或休克的症狀?何哲圖說:「有少少暈,所以要細心檢查,包括做腦掃描,屋企人都睇住佢。(有冇影響手腳活動能力?)冇,係有啲攰,仲有啲暈,所以醫生想再細心啲檢查。(有冇嘔?)冇,都冇表面傷痕。(幾時出院?)未知,依家好好多,係要瞓覺同休息。」

問到有否追查意外成因及有否影響拍攝進度等問題,他表示要問劇組,而劇集監製亦很關心Hubert情況,至於有否影響其他工作?他表示近月都只安排他專心拍劇。問到是否下封嘴令要封鎖此消息?他說:「唔係,只係想畀佢休息吓。」

為左宣傳Hana個演唱會記招而封鎖呢段新聞? 咁肥佬真係好過份。
Ching2015 發表於 2019-5-25 18:19

事件一定係劇組最早知,能夠喺最短時間內要劇組封口,TVB一定有份
等消息傳到去何生度,再經TVB高層叫劇組封口,乜都已經傳通街啦

而且你睇杜生嘅回覆,都唔似係 doing Herman a favor
而係站喺 TVB 嘅角度要封

耐人尋味嘅係,杜生 嗰句「唔會當作宣傳咁樣做」
有冇 blame 緊 放料比明周 係 多X餘 嘅行為,而家自食其果

18/5 佢出事 成個星期之後件事先爆出黎
封鎖消息得都幾勁 其他野又唔見間公司咁叻

蘋果 有多一個 現場目擊人士 嘅透露:

有現場目擊人士透露胡鴻鈞是後腦落地,大家都好擔心,立即將他送院接受治療。

蘋果 有多一個 現場目擊人士 嘅透露:

有現場目擊人士透露胡鴻鈞是後腦落地,大家都好擔心,立即將他送院 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 19:04

後腦落地咁大獲?
我突然諗起當年的家駒
幸好紅軍福大命大
希望佢無任何後遺症
早日康復出院

事件一定係劇組最早知,能夠喺最短時間內要劇組封口,TVB一定有份
等消息傳到去何生度,再經TVB高層叫劇 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 18:27

睇到呢段野
真係難聽過粗口
旗下藝人的人身安全
明知紅軍受傷用唔到社交媒體
大台就從來無諗過同關心佢同喜歡佢既fans交待?
只係怕自己在Hana個唱記者招待會
被轉移焦點?
一句話唔想阻礙佢休息就想將責任推得一乾二淨?
跌傷個頭留醫一個星期都叫小事?你當佢係成龍咩?
不如你自己試下係咪真係小事?
講野涼薄得可怕
乜嘢上司公司黎架?

有無咁啱 紅軍今日出呢單新聞
坤哥又話撞車出事

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0525_00862_001.html

有無咁啱 紅軍今日出呢單新聞
坤哥又話撞車出事
kaman921 發表於 2019-5-25 20:40

「如果撞傷臉,對方賠幾百萬都唔夠。」

同佢伯樂一樣咁pun
可以做5月噴言
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 11 冠軍歌:粉紅A - 不能同意更多

等消息傳到去何生度,再經TVB高層叫劇 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 18:27

好陰功,受傷都要封鎖消息

on.cc:

藝人胡鴻鈞(Hubert)上周六趕拍無綫劇《降魔的2.0》一場吊威吔場口,從高處墮下撞傷頭部,要留 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 18:19

好恐怖
月巴亻老何真心去探佢定係去做 SHOW?
表面上係關心人 但另一邊廂就係度造謠整死人
熊君見到條月巴亻老去探自己應該會好心寒嘎
本週冠軍歌: 我的世界地圖 - 魏浚笙

好恐怖
月巴亻老何真心去探佢定係去做 SHOW?
表面上係關心人 但另一邊廂就係度造謠整死人
熊君見到 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-25 21:19

點解出左新聞先去探? 唔信佢之前唔知。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

住成個星期仲未出得院,應該幾大鑊

點解出左新聞先去探? 唔信佢之前唔知。
Ching2015 發表於 2019-5-25 21:38

條仆街擺明係扮野啦
假仁假義

條仆街擺明係扮野啦
假仁假義
Our_Souvenir 發表於 2019-5-25 22:18

唔係俾生果報影到
佢身邊人同fans都唔知佢受傷
大台高層同肥佬實在太恐怖
熊軍呢舖真係唔走唔得
如果唔走
大吉利是講句
下次拍劇死左都無人知

係米出左新聞 胡鴻鈞先出ig post?

走啦離開大台
離開肥佬何轉第二間公司
可憐..之前又借佢幫Hana 鄭俊弘宣傳
而家又受傷 ...
kaman921 發表於 2019-5-25 16:45

成日都叫人哋離開大台,宜家做藝人真係咁容易咩,你肯定其他公司一定會簽佢?又去華納啊?

Phil仲留言 “Be careful next time! Speedy recovery”

乜吊威吔果個人有得“Be careful”架咩

筠筠 發表於 2019-5-25 22:52

係咪月巴人老去醫院幫佢影,影完要佢出post呀

梗係啦
未出新聞自己走去出 IG POST
搏比人屌咩?

成日都叫人哋離開大台,宜家做藝人真係咁容易咩,你肯定其他公司一定會簽佢?又去華納啊? ...
阿mark 發表於 2019-5-25 23:01

你咁幫大台仲咩啫?你係TVB FANS 定打手呀?你咪on 9 la!! 一定要靠大台嫁?

評分人數

• 放空

你咁幫大台仲咩啫?你係TVB FANS 定打手呀?你咪on 9 la!! 一定要靠大台嫁?
kaman921 發表於 2019-5-25 23:06

唔係幫唔幫大台,都係講事實,降魔的又真係令佢紅左好多,而且唔覺佢離開會有更好出路。

唔係幫唔幫大台,都係講事實,降魔的又真係令佢紅左好多,而且唔覺佢離開會有更好出路。 ...
阿mark 發表於 2019-5-25 23:15

佢音樂有潛質只係唔多識做人,唔洗咁樣睇低佢吧

佢音樂有潛質只係唔多識做人,唔洗咁樣睇低佢吧
nazcaline 發表於 2019-5-25 23:36

佢唔係唔識做人
佢係唔識拍馬屁啫
如果唔係降魔的
月巴亻老何肯定 HEA 佢 HEA 到而家

佢唔係唔識做人
佢係唔識拍馬屁啫
如果唔係降魔的
月巴亻老何肯定 HEA 佢 HEA 到而家 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-25 23:48

新人嗰年903分9個生力軍肥佬都唔同佢爭
之後仲要連續hea出兩張翻唱歌做主打嘅碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 11 冠軍歌:粉紅A - 不能同意更多