返回列表 發帖
佢音樂有潛質只係唔多識做人,唔洗咁樣睇低佢吧
nazcaline 發表於 2019-5-25 23:36

一陣胡生又俾人話飲水思源 ,因為TVB 最鍚佢, 最捧佢 , 最好好似HANA 咁 ,聽聽話話

胡生流年不利喎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

係咪月巴人老去醫院幫佢影,影完要佢出post呀
nazcaline 發表於 2019-5-25 23:03

甘即係係新聞未曝光前 肥佬吾比佢出ig 好過份

鄧佢陰公
早走早著啦
利申:唔係鏡粉

新人嗰年903分9個生力軍肥佬都唔同佢爭
之後仲要連續hea出兩張翻唱歌做主打嘅碟 ...
JayantL 發表於 2019-5-26 00:14

新人果年我記得,一直領先,後來肥佬得罪商台,最後銅獎都無

第一隻派台歌成績唔錯,雙飛
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

新人果年我記得,一直領先,後來肥佬得罪商台,最後銅獎都無

第一隻派台歌成績唔錯,雙飛 ...
kenny211 發表於 2019-5-26 12:58

雙飛903第二
第二主打幸福903第三
男新人一直銀,僅次於羅力威
一直睇好佢繼11年金堅之後又入903新力軍三甲
始終係巨聲2亞軍
後來林德信同馮允謙爬過佢頭
令佢跌出三甲
真係好意外
(諗起07年小肥又係爬Jason頭令到Jason無新人奬)

唔明憎tvb的人點解留意tvb或星夢出身仲要因拍tvb劇紅的歌手,仲要鍾意埋,好諷刺,憎tvb就憎埋巨聲星夢正 ...
pizzalflf 發表於 2019-5-26 13:09

你唔明你既事
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

點解出左新聞先去探? 唔信佢之前唔知。
Ching2015 發表於 2019-5-25 21:38

Jinny 訪問話,Hubert 跌傷之後第二日
Jinny 已經和 Herman 一齊去醫院睇佢
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Jinny 訪問話,Hubert 跌傷之後第二日
Jinny 已經和 Herman 一齊去醫院睇佢
Bluejays 發表於 2019-5-26 14:57

即係tvb夾埋星夢封鎖新聞。咁佢地好成功。

唔明憎tvb的人點解留意tvb或星夢出身仲要因拍tvb劇紅的歌手,仲要鍾意埋,好諷刺,憎tvb就憎埋巨聲星夢正 ...

唉呀 有人又講廢話

回復 58# pizzalflf

肥佬點樣得罪903

唔係幫唔幫大台,都係講事實,降魔的又真係令佢紅左好多,而且唔覺佢離開會有更好出路。 ...
阿mark 發表於 2019-5-25 23:15

而家咁嘅情況TVB都無道歉
仲要封鎖消息
咁嘅公司仲留喺度仲咩
根本唔值得

雙飛903第二
第二主打幸福903第三
一直睇好佢繼11年金堅之後又入903新力軍 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-26 13:45

傳聞唔係話,肥佬係訪問寸到唔使靠903都可以紅到,然後紅軍個新力軍被林德信過咗
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

雙飛903第二
第二主打幸福903第三
一直睇好佢繼11年金堅之後又入903新力軍 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-26 13:45

我印象中胡生係爬過左羅力威,只要當時plug的歌正常播放就穩奪第一了,但903ban哂佢的歌先跌落第二,然後再㩒到佢三甲不入

Alfred’s ig: 下雨天留客天留我不留

無標點符號

我印象中胡生係爬過左羅力威,只要當時plug的歌正常播放就穩奪第一了,但903ban哂佢的歌先跌落第二,然 ...
nazcaline 發表於 2019-5-26 18:53

2012年,Hubert 係過左 第42週 先開始被 ban 的
第42週 條數係 LLV 125, Hubert 118, Lam仔 79, Jay 第42週 1st plug NE

明顯係 EEG 要谷 Jay + 903 鍾意 Jay + 環球要撐世姪仔
Herman 交換得翻嚟嘅,係 Super Girls 新組銅
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Alfred’s ig: 下雨天留客天留我不留

無標點符號
kayzzz 發表於 2019-5-26 19:31

人地明明 分行 分得好清楚 :P

人地明明 分行 分得好清楚 :P
Bluejays 發表於 2019-5-26 20:24

方便解釋嘛
建議你睇下alfred個年代關於依句既etv最後結局係點

你生活係咩年代?
如今 TVB 已經無視左巨聲幫 (由 2014 年開始)
你睇下鄧小巧 林欣彤係 TVB 既成績係點?
本週冠軍歌: 我的世界地圖 - 魏浚笙

你生活係咩年代?
如今 TVB 已經無視左巨聲幫 (由 2014 年開始)
你睇下鄧小巧 林欣彤係 TVB 既成績係 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-26 20:42

they are 25

其實巨星都走唔少
47. Bring Him Home
week12
1 . 黃淑蔓@me&        IAmAllAlone

其實肥佬又唔係劇集部,肥佬可能被人蒙在鼓裏,但被粉絲入哂數,陰功豬 ...
pizzalflf 發表於 2019-5-26 13:18

月巴亻老何之前同東方 明周夾計造假新聞整死熊君
唔知邊個陰功呢?

你睇下月巴亻老何 D 回應幾咁仆街先啦
月巴亻老何做咁 L 多陰質事遲早比天收呀

胡鴻鈞自誇勁過林峯 衰囂張入「雪櫃」

2010年參加無綫歌唱選秀節目《超級巨星2》出道的胡鴻鈞(Hubert),簽約星夢後發展平平,雖然被讚是靚聲王,但聲勢、人氣一直不及當時同公司的許廷鏗、鄭俊弘,直至2017年他參演劇集《降魔的》飾演「石敢當」,人氣急升,連帶他獻唱的主題曲《到此一遊》爆紅,更奪得「最受歡迎劇集歌曲」。

擔正男一 恃寵而驕

Hubert彈起上位之際,正值許廷鏗決意離巢玩跳槽,而鄭俊弘則被爆背未婚妻暗撻何雁詩,乖仔形象毀於一旦,Hubert終被點名力捧坐上「星夢一哥」位置,更獲無綫委以重任,擔正劇集《救妻同學會》男主角。不過盛傳「紅」心壯志的他即恃寵而驕,由以往靜如鵪鶉,激進得變成目中無人,即使有「男神」周柏豪加盟星夢,又有「Chok王」林峯回歸與星夢合作《使徒行者3》主題曲,但Hubert自視甚高,曾經大口氣自詡勁過林峯,最終因為態度囂張而闖禍,被星夢掟入「雪櫃」。

失主題曲 鄭俊弘執雞

有知情人士爆料,無綫正在熱播的重頭劇《鐵探》,主題曲《鐵石心腸》本來屬意Hubert主唱,但因他自以為是得罪人,結果白白錯失了得到金曲的機會,令鄭俊弘冷手執個熱煎堆,憑這首大熱作品「鹹魚翻生」。Hubert雖然正拍攝新劇《降魔的2.0》,但有指其歌唱事業處於「悠長假期」,今年不但未有新歌派台,連《降》劇的劇集歌都未必有份唱。

對於Hubert因囂爆而錯過《鐵探》主題曲,星夢CEO何哲圖(Herman)說:「純粹因為鄭俊弘把聲啱唱,主題曲嘅嘢我哋係揀把聲啱唔啱。」對於盛傳Hubert曾對人認叻自誇勁過林峯,Herman哈哈大笑:「哈哈……(傳佢得罪你?)冇得罪咩呀!(咁佢有冇講自己勁過林峯?)其實藝人點睇自己,我係唔了解,佢哋點睇自己嘅位置,我好難去Comment。」

傳雪藏升級新劇減戲 胡鴻鈞八月個唱菊梓喬頂上

自從劇集《降魔的》飾演石敢當一角後,胡鴻鈞事業發展氣勢如虹,更擔正《救妻同學會》男一,去年又舉行迷你音樂會。
隨着穩坐「星夢一哥」之位,忽然就有傳胡鴻鈞態度囂張,自誇勁過林峯,胡鴻鈞身邊的朋友都紛紛表示莫名其妙,連林峯都出聲力撐後輩,似是樹大招風所致,網民則懷疑因快約滿而被抹黑;不過,本來八月於九展舉行的個唱,忽然改由同公司的菊梓喬頂上,而《降魔的2.0》更傳出被大減戲分,雪藏行動再次升級!

胡鴻鈞一○年參加無綫歌唱選秀節目《超級巨聲2》入行,近年歌唱事業穩步上揚,劇集亦一套接一套,先後主演《降魔的》及《救妻同學會》,人紅是非多,忽然有報道指胡鴻鈞人氣急升後,恃寵生驕開始變得目中無人,更自誇勁過林峯,結果遭唱片公司星夢娛樂放入「雪櫃」,報道更指胡鴻鈞連重返無綫的林峯亦不放在眼內,首當其衝是失去主唱《鐵探》主題曲的機會,最終由鄭俊弘成功執二攤,而鄭俊弘最近宣傳新歌《鐵石心腸》時,直言公司臨時將此歌抽起改由他主唱,鄭俊弘說:「我好急趕去錄音,今晚收到首歌,第二日就去錄,錄了一晚就完成,好快就播出街。」鄭俊弘的回應,令胡鴻鈞被「雪藏」的傳聞更顯得言之鑿鑿。
雖然胡鴻鈞仍然有工開,正為《降魔的2.0》拍攝後期,不過有傳此劇主題曲亦非由他主唱,由於「石敢當」在第一集已消失,在第二集胡鴻鈞將以第二個身份出現,加上「石敢當」回憶的戲分,胡鴻鈞本來差不多每集都會出現,但這兩星期拍攝尾聲,卻突然傳出他被刪減戲份,反而另一星夢歌手譚嘉儀就加重戲分。

據知,去年迷你音樂會口碑極好,原本一早已定下今年八月在九展舉行首次大型演唱會,但檔期突然落在去年奪得「最受歡迎女歌星」的菊梓喬手上,本刊致電胡鴻鈞,他直言一直有跟公司傾開騷事宜,他說:「一直都有傾開演唱會的事宜,但檔期都未定。(被Hana搶了檔期?)她開騷要恭喜呀,good show!其他真的不太清楚。」對於自誇勁過林峯的傳聞,胡鴻鈞表示自己都一頭霧水,但得到身邊朋友支持,他亦不作多回應;至於新劇是否被刪減戲分,他說:「總之兩個月前收到的劇本差不多拍完了。(是否跟公司快約滿?)合約還有一段時間。」
致電《降魔的2.0》監製方駿釗,對於胡鴻鈞被減戲,他就力撐對方:「關於林峯的新聞有睇過,但我眼見的胡鴻鈞是一位很謙厚的演員,我們經常見面,他拍劇時很配合導演,至於減戲就未有聽過,他在第二集跟馬國明仍然有兄弟情的線,戲分跟第一集差不多吧。」
向星夢CEO何哲圖查詢菊梓喬是否在八月開騷?他說︰「下星期二會公布,到時再講吧。(這個檔期本來是胡鴻鈞的?)我們有幾個期的……Hubert仲拍緊劇,其他嘢都安排緊。(是否繼續把他雪藏?)傳啫,佢都拍緊劇,有安排新歌嘅,不過未錄。」
本週冠軍歌: 我的世界地圖 - 魏浚笙

方便解釋嘛
kayzzz 發表於 2019-5-26 20:30

完全唔明呢句表達咩?

完全唔明呢句表達咩?
Ching2015 發表於 2019-5-26 22:28

方便解釋嘛
kayzzz 發表於 2019-5-26 20:30

我係學:「下雨天留客天留不留」的
我以為係 Alfred 自己改左做「我」字
原來唔係 :P

完全唔明呢句表達咩?
Ching2015 發表於 2019-5-26 22:28

標點符號的重要性
我係學:「下雨天留客天留人不留」的
原來唔係 :P ...
Bluejays 發表於 2019-5-26 22:49

證明你唔係20 30 歲個代
睇黎你偶像對hubert應唔應該留低都表左態

【暗示曾昏迷】爆胡鴻鈞跌親後尾枕 吳若希:起碼休息一個月
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190526/59644265

Jinny:「我哋知道佢冇事、醒番,就冇話每日特別搵佢。」

我係學:「下雨天留客天留人不留」的
原來唔係 :P ...
Bluejays 發表於 2019-5-26 22:49

睇來Alfred呢句似暗示關於Hubert 單野

標點符號的重要性

睇黎你偶像對hubert應唔應該留低都表左態 ...
kayzzz 發表於 2019-5-26 22:55

你今次講得啱
我也有這種感覺

kayzzz 發表於 2019-5-26 22:55

嘩 ... 好恐怖,我 google 一下,原來 篡改歷史 左咁耐

nicholashin 發表於 2019-5-26 22:37

明了,謝謝。但我唔覺有咩暗示。如果Alfred有意見可直接同胡生講,使鬼做咁多多餘動作咩。

想起家駒...又喺跌親個腦,好彩無事

希望alfred幫hubert搭路入華納啦

我印象中胡生係爬過左羅力威,只要當時plug的歌正常播放就穩奪第一了,但903ban哂佢的歌先跌落第二,然 ...
nazcaline 發表於 2019-5-26 18:53

算啦,903好巴閉咩,到時等胡生入華納就可以拎男金啦

筠筠 發表於 2019-5-27 07:15

入左之後兩個爭一哥定爭903男金?

筠筠 發表於 2019-5-27 07:15

我都係咁希望...
以前hubert被肥佬無視時
alfred都成日幫佢維持曝光

月巴沒有最賤,祗有更賤,Hubert 快些離開星夢。

有無咁啱 紅軍今日出呢單新聞
坤哥又話撞車出事
kaman921 發表於 2019-5-25 20:40

大佬,有車cam 影住。這單新聞是Hubert,唔該唔好講坤gor。

胡生最好唔好去華納啦,我信現在的佢唔需要靠alfred 先走到
有冇男金銀銅就言之過早,比佢有首自己創作的入下十大就還左佢心願和遺憾了

月巴沒有最賤,祗有更賤,Hubert 快些離開星夢。

大佬,有車cam 影住。這單新聞是Hubert,唔 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-27 09:09

只係覺得有無咁啱姐
新聞同一日出

肥佬得罪903 所以就ban hubert 但又幾support以前既aflred

回復 87# 阿mark
除左華納諗吾到邊間好入華納有自由度又拎到903獎 同tvb關係都吾算太差

BBC直播胡生出院,佢成個人呆呆滯滯咁,都仲要逼佢做show,好陰公

仆街tvb,洗唔洗唔咁快要胡出院,眼都睜唔大,仲浮下浮下咁

回復 95# kimjj
佢話吾記得事發經過 擺明係tvb叫佢吾好講嫁啦睇佢個樣好累 行路又搖搖晃晃甘 仲要做訪問 真係慘

Hubert唔講事發經過,
1)可能tvb叫佢唔好講(但無理由迫迫青奴又問)
2)Hubert 自己唔想講唔想回想返
3)Hubert真係唔記得,斷咗片
無論如何,交待事發經過都唔應該係佢做,個波交返俾劇組,交返俾方駿釗,交返俾杜之黑

可憐Hubert 仲話希望盡快恢復,下個月去美國同Jinny開演唱會
Hubert, 你顧下自己先啦好嘛! 你而家連行步路都提唔起腳,講句嘢都無神無氣,成個人攰乃乃,暈陀陀
仲開咩演唱會呢,Jinny就咪鬼理佢啦,知道如果唔係crossover , Jinny 應該開唔到演唱會,但都要睇住自己身體先呀嘛

仆街tvb,洗唔洗唔咁快要胡出院,眼都睜唔大,仲浮下浮下咁
kimjj 發表於 2019-5-27 15:33

寧願佢返屋企休息啦,點知响醫院係咪好多人騷擾佢,一批傳媒响醫院樓下守候,有啲一定試圖及企圖去偷拍佢