返回列表 發帖
明報即時新聞(有片):

【行動緩慢】撞傷頭後昏迷? 胡鴻鈞:唔係好記得

唔記得事發經過,好正常
但有冇昏迷過,留院咁多日,仲未有人話比佢聽?要再問翻同事?
有冇表面傷痕,都要再問翻同事?

好難令人相信,冇人指示過佢,乜都要答「唔記得,唔知」吧
意外嘅過程 有乜野要隱瞞,記者有心查,容乜易查到
感覺越神秘,越會查 ... 好好地作個說法出嚟,反而少啲人會追落去
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲
cathay1996 發表於 2019-5-27 22:11

你個人咁黑心
因住收尾嗰兩年

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲
cathay1996 發表於 2019-5-27 22:11

仲難聽過粗口
仲仆街過月巴亻老何
本週冠軍歌: 我的世界地圖 - 魏浚笙

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲

你個腦係咪裝屎?

你個人咁黑心
因住收尾嗰兩年
matthewyky 發表於 2019-5-27 23:02

講事實
tvb有什麼做唔出?
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

明報即時新聞(有片)

唔記得事發經過,好正常
但有冇昏迷過,留院咁多日,仲未有人話比佢聽?要再問 ...
Bluejays 發表於 2019-5-27 17:45
係腦震盪,應該係休克過,唔記得/唔知道唔奇。

其實無諗過Hubert咁快就出院
希望佢在家中好好休息
個d新聞就唔好理佢住
好返休息夠再算
最緊要係佢要同以前一樣咁精靈 (知佢份人都好玩得)
我要見到一個健健康康、精神飽滿嘅胡鴻鈞回來

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲

好冷血, 好想講粗口
希望Hubert 快些復原. 努力! 加油!

希望Hubert 快d好番

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲

用下腦啦 紅軍點會肯同tvb夾呀???

希望佢快D離開星夢
簽間更好既公司
Sony又好 華納又好
佢有實力 有唱功
唔應該只係唱劇集歌
另外希望佢早日康復

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/白色強人

別再留淚 (紅軍) + 麻醉 (若希)
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

白色強人

dom 發表於 2019-5-28 12:28

麻醉終於出場係少數KFC好聽嘅歌

今日金堅去電台訪問講左之前有去醫院探Hubert
仲話想介紹專科醫生俾Hubert
不過之前Hubert就唔多想麻煩人
所以佢都唔係即刻知道Hubert出左事

白色強人

dom 發表於 2019-5-28 12:28

多數流料
月巴亻老何唔會比 D 非星夢班底做劇集歌

簽星娛樂最好,又可拍劇又可唱非劇歌
你老闆 發表於 2019-5-28 13:11

妄想
熊君係由星夢出走的話
待遇唔會同孽土申一樣

今日金堅去電台訪問講左之前有去醫院探Hubert
仲話想介紹專科醫生俾Hubert
不過之前Hubert就唔多想麻煩人
...
森姆@結論 發表於 2019-5-28 16:32

唔知零鏗有冇同熊君講
下雨天留客天留我不留

唔知零鏗有冇同熊君講
下雨天留客天留我不留
Our_Souvenir 發表於 2019-5-28 19:03

Ig story 都講埋
以佢地咁fd嘅程度
肯定有講啦

多數流料
月巴亻老何唔會比 D 非星夢班底做劇集歌

妄想
熊君係由星夢出走的話
待遇唔會 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-28 19:01

除非唱劇歌果d係大粒

星夢自己人唱返99%星夢班底
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

簽星娛樂最好,又可拍劇又可唱非劇歌
你老闆 發表於 2019-5-28 13:11

星夢轉星娛樂,咪等於鄭世豪??勁歌金榜都上唔到

簽名被屏蔽

即係紅軍唔留星夢根本無出路,主因係紅軍靠拍劇紅
你老闆 發表於 2019-5-28 22:23

我覺得係咯,不過好多人話佢唔需要靠大台,可以學許廷鏗咁出走tvb,咁咪去華納咯,反正多埋林欣彤唔爭在簽埋胡鴻鈞,多d人爭903資源

簽名被屏蔽

林係巨聲紅,許靠劇歌紅,胡靠拍劇紅,如果胡靠拍戲紅都仲可離開大台,又要拍劇又要唱歌其實肥佬最適合胡 ...
你老闆 發表於 2019-5-28 22:28

胡假如唔拍降魔的,到宜家可能都未入屋

簽名被屏蔽

胡唱翻唱歌根本紅唔到,好似譚嘉儀咁
其實胡同肥佬夾到就得,又唔係fans同肥佬夾 ...
你老闆 發表於 2019-5-28 22:33

本來胡可以趁許出走鄭下跌,成功上位,點知無端端簽個周柏豪來壓住佢,真係唔好彩

簽名被屏蔽

我覺得如果佢唔續約星夢,一定係簽咗間好有實力嘅公司。如果唔係,唔會一早詆毀佢。

其實當年林峰唔續約tvb,簽英皇做經紀人,聲勢都差好多

如果紅軍真係唔續約,但又想拍劇,邊間公司有牙力做到?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

林係巨聲紅,許靠劇歌紅,胡靠拍劇紅,如果胡靠拍戲紅都仲可離開大台,又要拍劇又要唱歌其實肥佬最適合胡 ...
你老闆 發表於 2019-5-28 22:28

Alfred唔係只有靠劇歌紅lor
e.g. 螞蟻、青春頌、面具呢d高質又好聽既非劇歌都令到佢紅
劇歌的好處只係傳唱度高
令更多人留意到Alfred的好聲音
只係其中一項令佢紅的因素
如果旋律/歌者實力冇樣得
唱n首劇歌都唔可能會紅

Alfred唔係只有靠劇歌紅lor
e.g. 螞蟻、青春頌、面具呢d高質又好聽既非劇歌都令到佢紅
劇歌的好處只係傳 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-29 13:34

唔覺佢紅,只係各台都鐘意佢,近年唱片銷量都未冠過,903最男又冇5強,開紅館又得一場

唔覺佢紅,只係各台都鐘意佢,近年唱片銷量都未冠過,903最男又冇5強,開紅館又得一場 ...
阿mark 發表於 2019-5-29 14:04

你之前質疑903最男個結果 話古生都可以攞最男 無代表性
依家又拎最男5強做紅既指標
龍門任搬
上年903古天樂最男已經成天大笑話啦,903ban咁多人,咪一樣冇代表性
阿mark 發表於 2019-5-28 18:20

龍門任搬
...
kayzzz 發表於 2019-5-29 14:33

kayzzz垃圾正一垃圾,你夠話最優秀流行女歌手係垃圾獎,轉頭靠呢個垃圾獎自high謝安琪係天后,龍門任搬,人唔笑狗都吠,唔使隱藏留言揾人啦,你條尾諗咩我一早睇到哂
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

唔覺佢紅,只係各台都鐘意佢,近年唱片銷量都未冠過,903最男又冇5強,開紅館又得一場 ...

咁拎佢同eason軒仔比
當然未算紅
我都講左好多次
佢一離開大台
少左曝光係會影響左佢受歡迎的程度
所以近幾年的903最男都冇5強

佢而家最需要係乜?歌?外型?佢唔係唔得,什至2樣都有
今年d派台歌已經證明
佢絕對有條件有能力上一線
係差一隻大hit情歌/勵志歌(青春頌2.0)
再加上一個大型電視廣告令佢形象入屋hit得起(因為佢唔靠拍戲去維持曝光率,ViuTv 又冇乜人知冇乜人睇)
咁先真真正正可以令佢紅

紅館?始終第一次唔知外界反應如何
根本佢就無諗過一次過開好多塲
一塲就是要有「初夜」的感覺

咁拎佢同eason軒仔比
當然未算紅
我都講左好多次
佢一離開大台
少左曝光係會影響左佢受歡迎的程度
所以近 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-29 16:46

未離開大台都冇最男5強啦(2014-2016)
陳柏宇唔洗拍劇唔洗tvb都有最男啦,關咩事
紅館就係反應唔好先冇機會加場

龍門任搬
...
kayzzz 發表於 2019-5-29 14:33

冇認可性的最男都入唔到5強,咪更加唔掂咯

未離開大台都冇最男5強啦(2014-2016)
陳柏宇唔洗拍劇唔洗tvb都有最男啦,關咩事
紅館就係反應唔好先冇 ...
阿mark 發表於 2019-5-29 17:25

2013年入過最男5強喎
佢仲係大台
你只講星夢個幾年就無得好講啦
根本focus劇歌
好在仲出到d阿樂、我的志願呢d歌
先仲keep到每年903有冠軍歌
我的志願仲係佢歌壇生涯暫時唯一一首四台冠軍歌

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

果一場係四面台共12,500張飛, 有6,000張公售。其實公售數目同兩場三面一樣。e.g. Dear Jane 5,300張,方大同約6,000張。

而且只開一場唔可以一人睇兩日。講番主題,胡生今次就算重要考慮,佢阿媽,朋友都應該叫佢走啦。

以為有人俾人ban完又ban會改過啦 點知又番黎留言曝露自己既無知 整到成個post臭晒
反OT:希望hubert好好諗下自己既路

以為有人俾人ban完又ban會改過啦 點知又番黎留言曝露自己既無知 整到成個post臭晒
反OT:希望hubert好好諗 ...
kayzzz 發表於 2019-5-29 23:08

我覺得胡生是唸好要走,唔續約,今次大台膠層的冷血表現會令佢更堅決

反OT:希望hubert好好諗 ...
kayzzz 發表於 2019-5-29 23:08

好可憐,除左呢個post,kayzzz出親膠留言都無人想回覆你,你d存在感係現實同網絡一樣咁低就好心返去進修下正正經經揾份工學下點同人溝通啦,有空擔心hubert不如擔心你自己啦
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

我覺得胡生是唸好要走,唔續約,今次大台膠層的冷血表現會令佢更堅決 ...
nazcaline 發表於 2019-5-30 00:28

今次大台係真係處理得唔太適當 原本覺得佢應該留 但佢出事後就唔同睇法

今次大台係真係處理得唔太適當 原本覺得佢應該留 但佢出事後就唔同睇法 ...
kayzzz 發表於 2019-5-30 13:47

站喺演戲嘅角度,我真係覺得 Hubert 好有潛質
而且佢呢種形格好獨特,應該繼續會有劇組監製比好嘅機會比佢

況且,拍劇嗰種團隊一齊工作嘅樂趣,習慣左係會上癮的
唔可以再拍劇,其實都好可惜,佢亦可能會唔捨得
會唔會拍劇更紅,根本只係後話

所以其實 Hubert 無論去定留,可能都要放棄一啲佢鍾意嘅野
我倒反而係站喺呢一點上,唔覺得 Hubert 一定應該走
拍劇,唔係淨係講係咪會更紅,而係拍劇有佢本身嘅樂趣的
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好可憐,除左呢個post,kayzzz出親膠留言都無人想回覆你,你d存在感係現實同網絡一樣咁低就好心返去進修 ...
scenestation 發表於 2019-5-30 12:05

顧掂你自己先啦天才
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

顧掂你自己先啦天才
abcxyz302006 發表於 2019-5-30 14:42

算啦 佢隔一陣又俾人ban架喇
唔使咁動氣

而且佢呢種形格好獨特,應該繼續會有劇組監製比好嘅機會比 ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 14:41

我諗叫佢走既人唔係針對佢演戲 而係覺得佢間公司管理真係有問題

而且佢呢種形格好獨特,應該繼續會有劇組監製比好嘅機會比 ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 14:41

都幾認同你講嘅嘢
其實而家有好多留言不斷咁要求Hubert離開TVB,
可能係覺得TVB虧待Hubert , 但係冷暖自知,我哋圈外人完全唔會知TVB内部點對待Hubert 架噃
又話封咀不提,如果真係封咀,理應連娛樂新聞台都唔會去問,又問Jinny又問Mag
封咀,最主要係對事件發生原因封咀,條威也整傷Hubert, 要唔要追究其實係在於Hubert,而唔係公眾
再講Hubert受傷無即時公佈,我反而buy高層所講,唔想打擾到Hubert休息
既然由白車到入院到上病房,成段路都無人知,可能因為係半夜,點解TVB第二朝要打晒鑼咁公佈Hubert拍戲受傷
想大批記者响QE病房守候住咩,好似余德丞單嘢咁咩,做騷咩
不過係杜生對事件回應就差咗啲囉,可能今次牽涉佢條line啦,所以講到咁無嘢咁小事
一單意外,就睇清楚杜生為人,一隻利益行先嘅狼
劇集同唱歌,基本上係兩條路,強行要Hubert揀一條,我相信佢對放棄嘅嗰一條都會唔捨得
個個都話佢係拍劇紅,呢個又真係事實嚟,佢的確係憑降魔的爆紅
但係Hubert係絕對唔可以再跟住月巴呢個老闆,再跟住佢,幾有才華都會被埋沒
一直以來,月巴只係阻住Hubert上位
14年捧Fred放Hubert一邊唔做,17年簽周柏豪頂住Hubert, 18年大做叔台至愛Hana
19年仲衰到利用Hubert人氣去推高Fred同宣傳Hana演唱會
咁多年嚟,月巴人老何曾真正捧過Hubert? 所以我非常支持Hubert離開月巴人老去簽一個真係捧佢嘅唱片公司老闆
Good luck to Hubert !

要唔要追究其實係在於Hubert
神女有心 發表於 2019-5-30 18:16

Hubert 媽媽
唔排除低調處理嘅其中一個原因
係希望胡媽媽感覺係小事,驚佢性格會追究