返回列表 發帖

今年Hubert真係黑仔到爆
但肯定呢件事後,傳媒唔會再講佢被雪架喇
一定係繼續跟進佢最新情況
鏗b希b應該都唔知鈞b出咗事
應該同我一樣,睇到報導,嚇到手都震埋,個心離一離

余德承係工餘時間打波出事,今次拍劇出事係工傷,性質唔同。
iload 發表於 2019-5-25 15:20

應該有關,所以大台封鎖晒消息
但包唔住喇,剛才係同一時間出晒新聞

Hubert唔講事發經過,
1)可能tvb叫佢唔好講(但無理由迫迫青奴又問)
2)Hubert 自己唔想講唔想回想返
3)Hubert真係唔記得,斷咗片
無論如何,交待事發經過都唔應該係佢做,個波交返俾劇組,交返俾方駿釗,交返俾杜之黑

可憐Hubert 仲話希望盡快恢復,下個月去美國同Jinny開演唱會
Hubert, 你顧下自己先啦好嘛! 你而家連行步路都提唔起腳,講句嘢都無神無氣,成個人攰乃乃,暈陀陀
仲開咩演唱會呢,Jinny就咪鬼理佢啦,知道如果唔係crossover , Jinny 應該開唔到演唱會,但都要睇住自己身體先呀嘛

仆街tvb,洗唔洗唔咁快要胡出院,眼都睜唔大,仲浮下浮下咁
kimjj 發表於 2019-5-27 15:33

寧願佢返屋企休息啦,點知响醫院係咪好多人騷擾佢,一批傳媒响醫院樓下守候,有啲一定試圖及企圖去偷拍佢

站喺演戲嘅角度,我真係覺得 Hubert 好有潛質
而且佢呢種形格好獨特,應該繼續會有劇組監製比好嘅機會比 ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 14:41

都幾認同你講嘅嘢
其實而家有好多留言不斷咁要求Hubert離開TVB,
可能係覺得TVB虧待Hubert , 但係冷暖自知,我哋圈外人完全唔會知TVB内部點對待Hubert 架噃
又話封咀不提,如果真係封咀,理應連娛樂新聞台都唔會去問,又問Jinny又問Mag
封咀,最主要係對事件發生原因封咀,條威也整傷Hubert, 要唔要追究其實係在於Hubert,而唔係公眾
再講Hubert受傷無即時公佈,我反而buy高層所講,唔想打擾到Hubert休息
既然由白車到入院到上病房,成段路都無人知,可能因為係半夜,點解TVB第二朝要打晒鑼咁公佈Hubert拍戲受傷
想大批記者响QE病房守候住咩,好似余德丞單嘢咁咩,做騷咩
不過係杜生對事件回應就差咗啲囉,可能今次牽涉佢條line啦,所以講到咁無嘢咁小事
一單意外,就睇清楚杜生為人,一隻利益行先嘅狼
劇集同唱歌,基本上係兩條路,強行要Hubert揀一條,我相信佢對放棄嘅嗰一條都會唔捨得
個個都話佢係拍劇紅,呢個又真係事實嚟,佢的確係憑降魔的爆紅
但係Hubert係絕對唔可以再跟住月巴呢個老闆,再跟住佢,幾有才華都會被埋沒
一直以來,月巴只係阻住Hubert上位
14年捧Fred放Hubert一邊唔做,17年簽周柏豪頂住Hubert, 18年大做叔台至愛Hana
19年仲衰到利用Hubert人氣去推高Fred同宣傳Hana演唱會
咁多年嚟,月巴人老何曾真正捧過Hubert? 所以我非常支持Hubert離開月巴人老去簽一個真係捧佢嘅唱片公司老闆
Good luck to Hubert !

Hubert 媽媽
唔排除低調處理嘅其中一個原因
係希望胡媽媽感覺係小事,驚佢性格會追究 ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 18:42

Hubert有昏迷過,在於一個媽媽嘅角度,點低調處理都唔會感覺係件小事
今次Hubert 雖然係飛來橫禍,但都係不幸中之大幸
吊威也高處跌落嚟,受嘅係腦震盪,係腦創傷中最輕微
佢福大命大,無生命危險,無殘廢,無毁容,無影響乜乜乜功能,都真係要去還神
我估計胡媽媽有同監制了解過發生咩事,意外無人想發生嘅
如果監制有心同緊張件事,無卸膊推卸責任,都未必會追究嘅,不過工傷就點都要賠啦

hubert唱歌有實力,但鬼唔知佢係因拍劇紅咩,佢自己都知。
肥佬係從來都唔睇hubert,好歌都無佢份,點會因 ...
kimjj 發表於 2019-5-30 18:45

最大問題係月巴,而家係要Hubert因月巴人老一個人而放棄令佢走紅嘅戲劇事業
其實都一樣係咁委屈架咋
跟錯老闆真係好可憐,搞到佢咁多年唱歌條路上極都上唔到咁
相比之下,演戲嗰條路,確係順利好多

我地聽咁多 Hubert 嘅訪問,都知道胡媽媽係偏向緊張嘅媽媽
我地聽訪問都知,經理人部 一定知 ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 19:14

咁佢緊張啫,但都會尊重個仔嘅
你覺得Hubert會唔會堅持追究喇
佢而家受咗傷都仲不好意思delay劇組拍攝schedule
(詳情請聽Mag訪問)
根本Hubert似怪自己多過劇組
Hubert份人就係太善良,我係佢,14年嗰年比月巴擺埋一邊時已起咗鋼嘈走人

你得罪tvb高層你成世無運行係你的事
hubert應同馬明同類人先唔會好似你講到咁委屈 ...
你老闆 發表於 2019-5-30 19:50

我係話Hubert 善良, 太為人設想,所以佢會選擇唔追究,ok?

But OT下
阿5葉坤真係唔知走咗咩運
可以演戲條路有得發展,唱歌條路又順,仲威到巨聲幫中第一個上兩次紅館
可憐Hubert戲又好過佢,唱又好過佢,樣又好過佢,到而家唱歌仲係等緊上紅館,唔上唔落

Hubert唔係善良,係識感恩,咁難得紅到,點會同老闆反面,14年好似你咁反面會有降魔的翻身?Hubert有 ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:11

首先,你要識分佢係有兩邊老闆
唱歌:月巴人老
戲劇:杜生、6小姐、監制etc
降魔的唔係月巴比佢架,係監制
我一直講緊佢最慘係跟錯月巴這個老闆
唔清楚,你可再睇多次
Btw, Hubert識感恩就係人都知,佢公開多謝公司比咁多唱歌以外嘅工作佢試好多好多次

你都識講唱歌係肥佬,Hubert拍MV受傷?
你老闆 發表於 2019-5-30 20:17

你究竟用身體邊部分去睇人留言架?
我係話月巴咁多年無捧過Hubert , 捧Fred簽PH頂住Hubert
even劇集紅咗都唔捧佢
反而大大力咁捧嗰個大叔的愛慳腩
仲要衰到用佢人氣去宣傳慳腩兩場廟街演唱會
都唔捧你啦,仲跟住月巴搏咩呀,為咗自己歌唱事業,一定要同月巴分手

到此一遊捧左HUBERT
HANA係女歌手,捧HANA點樣令男歌手HUBERT委屈?

PH連演繹男都拎唔到點阻住HUBERT ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:28

其實同啲無乜智慧嘅人討論,真係一件好辛苦嘅事
到此一遊係17年,都入咗星夢有3年先比Hubert執返支好簽,如果捱唔過14年,應該餓死咗
Alfred當年係有幫過Hubert 嘅,Hubert 試過窮到唔捨得買新手機,個芒爛咗都用膠紙痴住嚟用,於是Alfred同唔記得誰一齊買咗部新手機比Hubert
本來男女歌手就無咩競爭同抵觸嘅,但星夢資源短缺,一個quota係全星夢歌手一齊爭
簽咗PH返嚟,Hubert 仲點叫星夢一哥呀下,唔係頂住叫咩
個演繹男比Hubert 唔比PH, 又會唔會係PH見係阿二獎,唔係最男而話唔要呀
而且又點可以話Alfred頂住Hubert呀,Alfred入星煥早過Hubert, 係師兄,當年Alfred又真係紅Hubert未紅喎,叫得做頂住咩

坤連續兩年903最男,咁開兩次紅館都好正常
阿mark 發表於 2019-5-30 20:41

佢咁最喜愛,應該兩場都爆到七彩啦,哈哈哈
呢個5紅坤,走9運啫

你對我人身攻擊就顯得你好有道理?
真正頂住HUBERT係許廷鏗同FRED, FRED已收

但你賴埋落唔關事HANA, ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:44

我邉句人身攻擊你呀,你唔好妄自菲薄,對號入座啦
我無話慳腩頂住Hubert, 而係兩人要爭資源
慳腩而家頂住嘅係Jinny, 不過Jinny唔夠慳腩嚟,都因為佢自己嘅
偶像派走咗去結婚生女
仲有月巴用Hubert人氣去宣傳慳腩演唱會,係紅嘅洗鬼咁
月巴捧慳腩捧到出面,抹黑Hubert, 呢個老闆仲點跟得落

坤哥 最大嘅運氣係最初比 Herman 睇死
Herman 為左唔會認自己走漏眼,堅持唔會回頭簽翻佢

鄭世豪 - Herm ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 20:45

Hubert真可憐,既然唔想捧,就放手放開所有,彼此更自由啦
如果月巴肯放Hubert過星娛,TC一定開心到彈起
仲洗乜捧個胡鴻鈞2.0,正貨都簽到喇

我嘅閱讀理解係,佢係講緊跟 Herman 嘅年資
即係 Hana 最細,Jinny 最大
Bluejays 發表於 2019-5-30 20:57

咁如果真係咁本事出道一年就紅到嘅,又無話講年資嘅
阿你老闆暗示到慳腩咁紅,唔係借Hubert人氣宣傳演唱會,咪睇佢係咪賣到晒兩場匯星囉
聽聞賣咗10日,都未有一區售罄

千萬唔好比我講中,兩場廟街演唱會滯銷,到時我一定會無限恥笑菊梓喬

就係無借HUBERT宣傳,所以HANA唔賣得,你放心未?
你老闆 發表於 2019-5-30 21:07

不好意思,係借咗Hubert宣傳都唔賣得
唔借仲得了?

我認為HUBERT係借HANA演唱會宣傳就真喎
你老闆 發表於 2019-5-30 21:13

哈哈哈,好好笑嘅笑話,應該得你講得出呢句

有人攞完個最受歡迎女歌星,同Hubert同場出活動,都唔係放壓軸
連張banner宣傳都係响個演繹男Hubert Wu下面,仲要張相比演繹男細
KKBOX風雲榜,又比KKBOX放最右側,側過Hubert

吳雨都過氣啦
你咩年代嘎?
Our_Souvenir 發表於 2019-5-30 21:34

你話中意聽廟街大媽唱歌嘅,係咩年代

自打嘴巴,又話HANA搶左HUBERT資源?
你老闆 發表於 2019-5-30 21:37

呢個與資源毫無關係喎
我係引證出面嚟講,最女慳腩比演繹男Hubert人氣低,地位低啫

彭羚 聲靚,歌好聽,高音上得超靚,又夠氣
容祖兒 勤力,多hit歌,跳舞好睇又唱得
菊xx 廟街歌手款,開演唱會連舞都唔跳,齋企唱,現場唱功差,高音上唔到,聲老牛,人氣低,觀眾對其樣子模糊
新將軍澳勁歌最女,得啖笑

係越來越賤
由熊君呢件事可以睇到
佢賤既程度有變本加厲

佢以前都因為捧欣宜 關心妍自願解約
又造 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-31 20:42

月巴連做熊君兩單新聞托慳腩演唱會,
1) 熊君唔續約利用埋今次
2) 犧牲熊君成就慳腩,覺而家熊君人氣唔會點flop
但點講都好,月巴都係一個亻卜彳圭亍,點可以咁對熊君,怎講都跟咗月巴7年

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位, ...
Ching2015 發表於 2019-5-31 20:57

同一時間只能捧一個,就不能叫金牌老闆啦! 廢到喊! 不如佢快快退休,不要再左右勁歌金曲啦!

節錄自今期明周:
意外發生時,正拍攝Hubert的戲份,續集以豪仔身份出現的Hubert,劇中與馬國明最多對手戲,據知當日只有他一人的戲份,沒有其他演員在場,由於演員吊威也的高度不算太高,不知何故會導致這次意外,意外發生一刻Hubert後腦落地,現場人士聽到「呯」一聲,大家馬上跑到Hubert身邊,Hubert當時有知覺還用手抱着頭,更仔細再看手上有沒有血,發現並沒有表面傷痕。

於聖德肋撒醫院留院一星期,Hubert先後照過磁力共振和腦掃描,報告一切正常,只是至今頸項仍未能轉動,經常覺得很睏及不知不覺瞌眼瞓;本周一,Hubert在助手陪同出院,穿著一身黑色衫,戴上口罩的Hubert步行動作緩慢,氣若游絲地簡單接受訪問:「康復進度好好,需要繼續休息,預計要休息幾個月,醫生話要視乎個人狀態,醫生話我年輕,進度OK。」意外墮地時的細節,Hubert不願多說,只表示已經不記得當時情況,至於是否曾經休克?他說:「當時情況不太記得,要問返同事,現在好容易眼瞓,暈暈地,但是正常。」
本刊致電《降魔的2.0》監製方駿釗,問他意外發生時的情況,他說:「當時唔係好高,意外是撞到頭部,至於幾高真係要再check清楚,當日只有他一位演員,過程他是清醒的,(曾經轉過院?)由公立醫院轉到私家醫院,照過磁力共振和腦掃描,報告正常,(大家收到封口令?)只是想給他空間休息,事件的確是在十八號發生。」《降魔的2.0》正拍攝尾聲,尚餘少部分吊威也戲未完成,是否由替身完成餘下戲分?方駿釗說:「Hubert會補拍,大約半日戲份左右,是文戲,不會再吊威也。」

https://www.mpweekly.com/enterta ... cal/20190531-158843

寫到好似暗示個意外係胡生自己唔小心咁,
明明胡生比人吊緊威也,唔通佢自己剪斷條威也咩
發生左兩個星 ...
nazcaline 發表於 2019-6-1 00:39

無暗示熊君自己不小心吧!
我理解係,唔知何故突然威也出事,熊君就跌落嚟呯一聲撞到頭、劇組好緊張跑去睇熊君有冇事
熊君抱住頭摸下後腦無流血。。。。

吊緊威也嗰個演員係被動,點會推到個意外責任去個演員度呢
就算當係熊君被吊上去之後,突然失平衡向後翻,個責任都不在熊君
點講都係因為工作人員set條威也set得唔好或拉高條威也時太急而搞到熊君失平衡
單嘢繼唔繼續調查就不知道,方監製都要再check清楚當時熊君被吊上去嘅高度,即會繼續查,不過我就估計不會公布

其實係月巴亻老何造個將軍澳電視城最受歡迎女歌星獎比哈嗱之後
其他電台都開始無視星夢...

RTHK  ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-1 23:43

你覺得係咪呀?
15年,熊君未紅都有兩冠
17年,紅咗,到此一遊都無冠
18年,偉業街都係得亞
但18年頒獎禮,熊君又有十大噃

17年,慳腩兩冠
17年頒獎禮,慳有進步銀
18年,慳零冠
頒獎禮,零獎

其中,又係咩玩法

以前只係無叱吒,而家發展到連港台同997都唔buy, 可能今年又拉大隊唔出席997頒獎禮。 ...
Ching2015 發表於 2019-6-1 23:29

997買冠啫,而家廢夢啲錢倒晒落慳腩個演唱會度,仲邊有錢買冠
如果演唱會賣唔到飛,連上年熊君若希慳腩賺埋嘅錢,都一嘢蝕晒

其實睇返 15 年熊君 RTHK 有兩冠真係好詭異
而到此一遊有十大都幾意外 不過 RTHK 頒開 hit 歌 而首 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:22

但15年熊君有幫港台唱音樂會,唔知關唔關事所以有兩冠