返回列表 發帖
奇係奇在,喺劇組同 Hubert 最老友,而且最唔需要賣 TVB 帳嘅 何遠東
FB IG 都冇提,兼出埋啲好開心嘅 posts

Hubert TVB 經理人 平時 post 野,亦係唔多會怕 TVB 的
一樣係 post 緊啲好開心嘅 posts

我會 expect 呢兩個,起碼會 post 啲唔開名嘅 祝福格言 posts 囉
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

on.cc 話係 5/18 星期六 出事
明周 篇放料稿係 5/17-18 個週末出
可能 TVB 因此驚兩單新聞撞埋
會令件事攪到好大,兼會令 TVB 成為醜人
Herman 亦絕對會驚 5/21 星期二 Hana 個記招要答呢啲問題

所以封鎖新聞可以話有理由
但而家係連 經理人 同 何遠東 都冇異樣
就攪到好似 一定知嘅人 都唔知咁
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190525/bkn-20190525171832770-0525_00862_001.html

on.cc:

藝人胡鴻鈞(Hubert)上周六趕拍無綫劇《降魔的2.0》一場吊威吔場口,從高處墮下撞傷頭部,要留院診治,目前仍在醫院。

其唱片公司老闆何哲圖下午約4時45分離開醫院,他透露Hubert接受過醫生檢查後正慢慢康復。問到有否暈或休克的症狀?何哲圖說:「有少少暈,所以要細心檢查,包括做腦掃描,屋企人都睇住佢。(有冇影響手腳活動能力?)冇,係有啲攰,仲有啲暈,所以醫生想再細心啲檢查。(有冇嘔?)冇,都冇表面傷痕。(幾時出院?)未知,依家好好多,係要瞓覺同休息。」

問到有否追查意外成因及有否影響拍攝進度等問題,他表示要問劇組,而劇集監製亦很關心Hubert情況,至於有否影響其他工作?他表示近月都只安排他專心拍劇。問到是否下封嘴令要封鎖此消息?他說:「唔係,只係想畀佢休息吓。」

為左宣傳Hana個演唱會記招而封鎖呢段新聞? 咁肥佬真係好過份。
Ching2015 發表於 2019-5-25 18:19

事件一定係劇組最早知,能夠喺最短時間內要劇組封口,TVB一定有份
等消息傳到去何生度,再經TVB高層叫劇組封口,乜都已經傳通街啦

而且你睇杜生嘅回覆,都唔似係 doing Herman a favor
而係站喺 TVB 嘅角度要封

耐人尋味嘅係,杜生 嗰句「唔會當作宣傳咁樣做」
有冇 blame 緊 放料比明周 係 多X餘 嘅行為,而家自食其果

蘋果 有多一個 現場目擊人士 嘅透露:

有現場目擊人士透露胡鴻鈞是後腦落地,大家都好擔心,立即將他送院接受治療。

點解出左新聞先去探? 唔信佢之前唔知。
Ching2015 發表於 2019-5-25 21:38

Jinny 訪問話,Hubert 跌傷之後第二日
Jinny 已經和 Herman 一齊去醫院睇佢

我印象中胡生係爬過左羅力威,只要當時plug的歌正常播放就穩奪第一了,但903ban哂佢的歌先跌落第二,然 ...
nazcaline 發表於 2019-5-26 18:53

2012年,Hubert 係過左 第42週 先開始被 ban 的
第42週 條數係 LLV 125, Hubert 118, Lam仔 79, Jay 第42週 1st plug NE

明顯係 EEG 要谷 Jay + 903 鍾意 Jay + 環球要撐世姪仔
Herman 交換得翻嚟嘅,係 Super Girls 新組銅

Alfred’s ig: 下雨天留客天留我不留

無標點符號
kayzzz 發表於 2019-5-26 19:31

人地明明 分行 分得好清楚 :P

方便解釋嘛
建議你睇下alfred個年代關於依句既etv最後結局係點
kayzzz 發表於 2019-5-26 20:30

我係學:「下雨天留客天留不留」的
我以為係 Alfred 自己改左做「我」字
原來唔係 :P

【暗示曾昏迷】爆胡鴻鈞跌親後尾枕 吳若希:起碼休息一個月
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190526/59644265

Jinny:「我哋知道佢冇事、醒番,就冇話每日特別搵佢。」

證明你唔係20 30 歲個代
kayzzz 發表於 2019-5-26 22:55

嘩 ... 好恐怖,我 google 一下,原來 篡改歷史 左咁耐

明報即時新聞(有片):

【行動緩慢】撞傷頭後昏迷? 胡鴻鈞:唔係好記得

唔記得事發經過,好正常
但有冇昏迷過,留院咁多日,仲未有人話比佢聽?要再問翻同事?
有冇表面傷痕,都要再問翻同事?

好難令人相信,冇人指示過佢,乜都要答「唔記得,唔知」吧
意外嘅過程 有乜野要隱瞞,記者有心查,容乜易查到
感覺越神秘,越會查 ... 好好地作個說法出嚟,反而少啲人會追落去

今次大台係真係處理得唔太適當 原本覺得佢應該留 但佢出事後就唔同睇法 ...
kayzzz 發表於 2019-5-30 13:47

站喺演戲嘅角度,我真係覺得 Hubert 好有潛質
而且佢呢種形格好獨特,應該繼續會有劇組監製比好嘅機會比佢

況且,拍劇嗰種團隊一齊工作嘅樂趣,習慣左係會上癮的
唔可以再拍劇,其實都好可惜,佢亦可能會唔捨得
會唔會拍劇更紅,根本只係後話

所以其實 Hubert 無論去定留,可能都要放棄一啲佢鍾意嘅野
我倒反而係站喺呢一點上,唔覺得 Hubert 一定應該走
拍劇,唔係淨係講係咪會更紅,而係拍劇有佢本身嘅樂趣的

要唔要追究其實係在於Hubert
神女有心 發表於 2019-5-30 18:16

Hubert 媽媽
唔排除低調處理嘅其中一個原因
係希望胡媽媽感覺係小事,驚佢性格會追究

Alfred’s ig: 下雨天留客天留我不留
kayzzz 發表於 2019-5-26 19:31

呢句,我就覺得夾硬閱讀嘅
IG Story 分句係: 下雨天,留客天,留我不,留
個狀態都唔係「留我不」

sdoor 呢句似樣啲:
https://www.instagram.com/p/ByFNXgphmpN/

Hubert有昏迷過,在於一個媽媽嘅角度,點低調處理都唔會感覺係件小事
今次Hubert 雖然係飛來橫禍,但都係 ...
神女有心 發表於 2019-5-30 19:03

我地聽咁多 Hubert 嘅訪問,都知道胡媽媽係偏向緊張嘅媽媽
我地聽訪問都知,經理人部 一定知

B阿5葉坤真係唔知走咗咩運
神女有心 發表於 2019-5-30 20:11

坤哥 最大嘅運氣係最初比 Herman 睇死
Herman 為左唔會認自己走漏眼,堅持唔會回頭簽翻佢

鄭世豪 - Herman 從來唔想要,但被迫要,所以一有機會就送佢走
Hubert - Herman 本來想要,但中途又唔想要,就唔肯放佢比人

明明許生先係頂住HUBERT,但見係朋友就唔插許,你話幾感情用事
HANA頂住HUBERT係咪好離譜?連女 ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:46

我嘅閱讀理解係,佢係講緊跟 Herman 嘅年資
即係 Hana 最細,Jinny 最大

點借胡幫hana做宣傳啊
阿mark 發表於 2019-5-31 00:28

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16106&extra=page%3D1

Posts # 15, 17, 30, 39, 47, 64 ......