返回列表 發帖
難怪7日無更I g, 我都覺奇怪。
希望無事啦。

奇係奇在,喺劇組同 Hubert 最老友,而且最唔需要賣 TVB 帳嘅 何遠東
FB IG 都冇提,兼出埋啲好開心嘅 post ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 17:49

我都覺得好奇怪。同埋Hubert好友Alfred同Jinny都似唔知情,係佢地I g完全無提過件事,重好開心咁慶祝生日同去睇演唱會。

on.cc 話係 5/18 星期六 出事
明周 篇放料稿係 5/17-18 個週末出
可能 TVB 因此驚兩單新聞撞埋
會令件事攪 ...
Bluejays 發表於 2019-5-25 18:05

為左宣傳Hana個演唱會記招而封鎖呢段新聞? 咁肥佬真係好過份。

好恐怖
月巴亻老何真心去探佢定係去做 SHOW?
表面上係關心人 但另一邊廂就係度造謠整死人
熊君見到 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-25 21:19

點解出左新聞先去探? 唔信佢之前唔知。

Jinny 訪問話,Hubert 跌傷之後第二日
Jinny 已經和 Herman 一齊去醫院睇佢
Bluejays 發表於 2019-5-26 14:57

即係tvb夾埋星夢封鎖新聞。咁佢地好成功。

方便解釋嘛
建議你睇下alfred個年代關於依句既etv最後結局係點
kayzzz 發表於 2019-5-26 20:30

完全唔明呢句表達咩?

nicholashin 發表於 2019-5-26 22:37

明了,謝謝。但我唔覺有咩暗示。如果Alfred有意見可直接同胡生講,使鬼做咁多多餘動作咩。

明報即時新聞(有片)

唔記得事發經過,好正常
但有冇昏迷過,留院咁多日,仲未有人話比佢聽?要再問 ...
Bluejays 發表於 2019-5-27 17:45
係腦震盪,應該係休克過,唔記得/唔知道唔奇。

唔覺佢紅,只係各台都鐘意佢,近年唱片銷量都未冠過,903最男又冇5強,開紅館又得一場 ...
阿mark 發表於 2019-5-29 14:04

果一場係四面台共12,500張飛, 有6,000張公售。其實公售數目同兩場三面一樣。e.g. Dear Jane 5,300張,方大同約6,000張。

而且只開一場唔可以一人睇兩日。講番主題,胡生今次就算重要考慮,佢阿媽,朋友都應該叫佢走啦。

呢句,我就覺得夾硬閱讀嘅
IG Story 分句係: 下雨天,留客天,留我不,留
個狀態都唔係「留我不」

sdoor ...
Bluejays 發表於 2019-5-30 19:10

我都覺得呢句似被過份解讀。

彭羚 聲靚,歌好聽,高音上得超靚,又夠氣
容祖兒 勤力,多hit歌,跳舞好睇又唱得
菊xx 廟街歌手款,開演唱 ...
神女有心 發表於 2019-5-31 18:52

唔同㗎,菊明顯係偶像派啦,佢靚女賣樣都夠啦。菊好多男粉絲㗎,日日I g玩自拍討好粉絲,其實而家走偶像路線易紅,一樣有market㗎,唔好睇少菊姐。雖然呢個33歲偶像遲左十年出道,但出道兩年最女,已經搶番好多時間啦。

係越來越賤
由熊君呢件事可以睇到
佢賤既程度有變本加厲

佢以前都因為捧欣宜 關心妍自願解約
又造 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-31 20:42

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位,男銅加十大同Starhall兩場爆。14年突然唔捧。結果由男銅加Starhall到男銀加紅館,足足等左6年。Hubert遭遇更加唔使講。只可以講呢間公司廢。

有男銀根本就係同佢入左華納有關,本身903就唔鐘意星夢,都唔關捧唔捧,就算佢出首悶到爆炸的神奇之旅,都 ...
阿mark 發表於 2019-6-1 17:44

都係返回主題,其實我只想講肥佬廢。

星夢現在連港台都拎唔到冠軍
你老闆 發表於 2019-6-1 19:19

997今年除左柏豪都零冠。

港台以往吳若希紅左有冠,之後HANA一輩子守候都有冠,之後除了柏豪全部星夢唔冠甚至唔上榜,最近上多左 ...
你老闆 發表於 2019-6-1 20:25

以前只係無叱吒,而家發展到連港台同997都唔buy, 可能今年又拉大隊唔出席997頒獎禮。

997買冠啫,而家廢夢啲錢倒晒落慳腩個演唱會度,仲邊有錢買冠
如果演唱會賣唔到飛,連上年熊君若希慳腩賺 ...
神女有心 發表於 2019-6-1 23:54

以前肥佬真係有勢力可控制997賽果㗎。I.e, 金堅係17年2月14比梁泰來踢爆簽華納之後,勁歌雙週冠之後997突然無冠,似係比肥佬收番。買冠唔奇,肥佬唔知幾時開始係997無哂話事權,可能無比錢。至於港台,我覺得佢其實重buy柏豪同熊君,只係熊好似今年無歌。

其實睇返 15 年熊君 RTHK 有兩冠真係好詭異
而到此一遊有十大都幾意外 不過 RTHK 頒開 hit 歌 而首 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:22
Hana問題係全部一式一樣劇歌同唱腔,但又唔夠Jinny同Hubert果幾首hit.

hubert連IG都唔出得?
要用ALFRED IG黎POST? LOL
艾石仔 發表於 2019-6-7 23:01

Hubert有post過食物