返回列表 發帖
走啦離開大台
離開肥佬何轉第二間公司
可憐..之前又借佢幫Hana 鄭俊弘宣傳
而家又受傷 ...
kaman921 發表於 2019-5-25 16:45

成日都叫人哋離開大台,宜家做藝人真係咁容易咩,你肯定其他公司一定會簽佢?又去華納啊?

你咁幫大台仲咩啫?你係TVB FANS 定打手呀?你咪on 9 la!! 一定要靠大台嫁?
kaman921 發表於 2019-5-25 23:06

唔係幫唔幫大台,都係講事實,降魔的又真係令佢紅左好多,而且唔覺佢離開會有更好出路。

我印象中胡生係爬過左羅力威,只要當時plug的歌正常播放就穩奪第一了,但903ban哂佢的歌先跌落第二,然 ...
nazcaline 發表於 2019-5-26 18:53

算啦,903好巴閉咩,到時等胡生入華納就可以拎男金啦

希望alfred幫hubert搭路入華納啦
筠筠 發表於 2019-5-27 07:15

入左之後兩個爭一哥定爭903男金?

簽星娛樂最好,又可拍劇又可唱非劇歌
你老闆 發表於 2019-5-28 13:11

星夢轉星娛樂,咪等於鄭世豪??勁歌金榜都上唔到

即係紅軍唔留星夢根本無出路,主因係紅軍靠拍劇紅
你老闆 發表於 2019-5-28 22:23

我覺得係咯,不過好多人話佢唔需要靠大台,可以學許廷鏗咁出走tvb,咁咪去華納咯,反正多埋林欣彤唔爭在簽埋胡鴻鈞,多d人爭903資源

林係巨聲紅,許靠劇歌紅,胡靠拍劇紅,如果胡靠拍戲紅都仲可離開大台,又要拍劇又要唱歌其實肥佬最適合胡 ...
你老闆 發表於 2019-5-28 22:28

胡假如唔拍降魔的,到宜家可能都未入屋

胡唱翻唱歌根本紅唔到,好似譚嘉儀咁
其實胡同肥佬夾到就得,又唔係fans同肥佬夾 ...
你老闆 發表於 2019-5-28 22:33

本來胡可以趁許出走鄭下跌,成功上位,點知無端端簽個周柏豪來壓住佢,真係唔好彩

Alfred唔係只有靠劇歌紅lor
e.g. 螞蟻、青春頌、面具呢d高質又好聽既非劇歌都令到佢紅
劇歌的好處只係傳 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-29 13:34

唔覺佢紅,只係各台都鐘意佢,近年唱片銷量都未冠過,903最男又冇5強,開紅館又得一場

咁拎佢同eason軒仔比
當然未算紅
我都講左好多次
佢一離開大台
少左曝光係會影響左佢受歡迎的程度
所以近 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-29 16:46

未離開大台都冇最男5強啦(2014-2016)
陳柏宇唔洗拍劇唔洗tvb都有最男啦,關咩事
紅館就係反應唔好先冇機會加場

你之前質疑903最男個結果 話古生都可以攞最男 無代表性
依家又拎最男5強做紅既指標
龍門任搬
...
kayzzz 發表於 2019-5-29 14:33

冇認可性的最男都入唔到5強,咪更加唔掂咯

到此一遊捧左HUBERT
HANA係女歌手,捧HANA點樣令男歌手HUBERT委屈?

PH連演繹男都拎唔到點阻住HUBERT ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:28

buy你最後一句,所以胡生去華納都係死路一條

But OT下
阿5葉坤真係唔知走咗咩運
可以演戲條路有得發展,唱歌條路又順,仲威到巨聲幫中第一個上兩次紅館
...
神女有心 發表於 2019-5-30 20:11

坤連續兩年903最男,咁開兩次紅館都好正常

其實同啲無乜智慧嘅人討論,真係一件好辛苦嘅事
到此一遊係17年,都入咗星夢有3年先比Hubert執返支好簽, ...
神女有心 發表於 2019-5-30 20:40

2017 Alfred一離開大台,胡生先有演繹男

明明許生先係頂住HUBERT,但見係朋友就唔插許,你話幾感情用事
HANA頂住HUBERT係咪好離譜?連女 ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:46

因為好多fans認為係hana搶左胡生個檔期

HUBERT受傷後有傳媒問過HANA咩?

都話左叫你叫肥佬炒哂歌手,剩番HUBERT一位好無?不過如果真係呢一日 ...
你老闆 發表於 2019-5-30 20:58

星夢點會倒閉,應該仲會繼續簽人,有幾個都處於放棄等約滿狀態

我意思係串佢,當星夢只得一個歌手無人同佢爭資源時,呢間公司應死期已到
谷謝戴林? ...
你老闆 發表於 2019-5-30 21:03

何雁詩,簡直係放棄狀態

鄭俊弘同谷媺同林師傑都係
你老闆 發表於 2019-5-30 21:05

鄭俊弘冇放(有歌有劇有碟出),但已經冇機會再上翻了,林師傑唔知要hea到幾時

唔該你唔知就唔好扮知,你同你老闆係tvb粉?胡粉唔係認為最女搶檔期,係認為星夢借胡幫最女做宣傳呀 ...
kimjj 發表於 2019-5-30 23:44

點借胡幫hana做宣傳啊

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位, ...
Ching2015 發表於 2019-5-31 20:57

有男銀根本就係同佢入左華納有關,本身903就唔鐘意星夢,都唔關捧唔捧,就算佢出首悶到爆炸的神奇之旅,都有十大第二位啦