返回列表 發帖
搞到勁歌頒獎禮變左垃圾頒獎禮,叫吳雨管星夢好無?
你老闆 發表於 2019-5-30 21:33

吳雨都過氣啦
你咩年代嘎?
本週冠軍歌: Mean - 鄧小巧

2020 第四季冠軍歌
一千零一頁 格林童話 All We Have Is Now 地球來的人 同檯 乾爹
天空之門 妳幸福嗎? 次元壁 我們都想旅行 溝渠暢泳 萬惡不赦 小夜燈

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

吳雨都過氣啦
你咩年代嘎?
Our_Souvenir 發表於 2019-5-30 21:34

你話中意聽廟街大媽唱歌嘅,係咩年代

自打嘴巴,又話HANA搶左HUBERT資源?
你老闆 發表於 2019-5-30 21:37

呢個與資源毫無關係喎
我係引證出面嚟講,最女慳腩比演繹男Hubert人氣低,地位低啫

吳雨捧紅容祖兒,你咪睇少人啦
你老闆 發表於 2019-5-30 21:35

咁月巴亻老何都捧紅過彭羚喎
不過佢造新聞宣傳仲係停留緊係當年既手法

2020 第四季冠軍歌
一千零一頁 格林童話 All We Have Is Now 地球來的人 同檯 乾爹
天空之門 妳幸福嗎? 次元壁 我們都想旅行 溝渠暢泳 萬惡不赦 小夜燈

hubert想繼續拍劇就留係星夢
想發展歌唱事業就要簽出面既唱片公司啦

因為好多fans認為係hana搶左胡生個檔期
阿mark 發表於 2019-5-30 20:48

唔該你唔知就唔好扮知,你同你老闆係tvb粉?胡粉唔係認為最女搶檔期,係認為星夢借胡幫最女做宣傳呀

唔該你唔知就唔好扮知,你同你老闆係tvb粉?胡粉唔係認為最女搶檔期,係認為星夢借胡幫最女做宣傳呀 ...
kimjj 發表於 2019-5-30 23:44

有呢種人真係多得佢唔少

2020 第四季冠軍歌

唔該你唔知就唔好扮知,你同你老闆係tvb粉?胡粉唔係認為最女搶檔期,係認為星夢借胡幫最女做宣傳呀 ...
kimjj 發表於 2019-5-30 23:44

點借胡幫hana做宣傳啊

點借胡幫hana做宣傳啊
阿mark 發表於 2019-5-31 00:28

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16106&extra=page%3D1

Posts # 15, 17, 30, 39, 47, 64 ......
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

簽名被屏蔽

彭羚 聲靚,歌好聽,高音上得超靚,又夠氣
容祖兒 勤力,多hit歌,跳舞好睇又唱得
菊xx 廟街歌手款,開演唱會連舞都唔跳,齋企唱,現場唱功差,高音上唔到,聲老牛,人氣低,觀眾對其樣子模糊
新將軍澳勁歌最女,得啖笑

菊xx 廟街歌手款,開演唱 ...
神女有心 發表於 2019-5-31 18:52

美菊 D 懶音我真係唔識得欣賞

2020 第四季冠軍歌

捧紅彭羚有幾難?人靚歌甜
捧紅容祖兒先勁

我不支持胡離開星夢
你老闆 發表於 2019-5-31 18:00

無論佢做邊一方面的決定我都支持
但我更支持月巴亻老何被炒或退休
香港樂壇唔需要容納呢條負貢獻既老屎忽

2020 第四季冠軍歌

菊xx 廟街歌手款,開演唱 ...
神女有心 發表於 2019-5-31 18:52

唔同㗎,菊明顯係偶像派啦,佢靚女賣樣都夠啦。菊好多男粉絲㗎,日日I g玩自拍討好粉絲,其實而家走偶像路線易紅,一樣有market㗎,唔好睇少菊姐。雖然呢個33歲偶像遲左十年出道,但出道兩年最女,已經搶番好多時間啦。

簽名被屏蔽

肥佬衰就唔太關胡生事,首首歌都要做監製先乞人憎,仲要爭埋獎
你老闆 發表於 2019-5-31 20:12

係越來越賤
由熊君呢件事可以睇到
佢賤既程度有變本加厲

佢以前都因為捧欣宜 關心妍自願解約
又造埋晒 d 假新聞講 Jinny 同 Linda 不和
Linda 走左就話 Jinny 同 HANA 不和
零鏗出走就酸到好似比人飛咁
而家就到熊君 連做兩單料要整死佢
真係亻卜彳圭亍到冇朋友

2020 第四季冠軍歌

係越來越賤
由熊君呢件事可以睇到
佢賤既程度有變本加厲

又造 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-31 20:42

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位,男銅加十大同Starhall兩場爆。14年突然唔捧。結果由男銅加Starhall到男銀加紅館,足足等左6年。Hubert遭遇更加唔使講。只可以講呢間公司廢。

係越來越賤
由熊君呢件事可以睇到
佢賤既程度有變本加厲

又造 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-5-31 20:42

月巴連做熊君兩單新聞托慳腩演唱會,
1) 熊君唔續約利用埋今次
2) 犧牲熊君成就慳腩,覺而家熊君人氣唔會點flop
但點講都好,月巴都係一個亻卜彳圭亍,點可以咁對熊君,怎講都跟咗月巴7年

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位, ...
Ching2015 發表於 2019-5-31 20:57

同一時間只能捧一個,就不能叫金牌老闆啦! 廢到喊! 不如佢快快退休,不要再左右勁歌金曲啦!

節錄自今期明周:
意外發生時,正拍攝Hubert的戲份,續集以豪仔身份出現的Hubert,劇中與馬國明最多對手戲,據知當日只有他一人的戲份,沒有其他演員在場,由於演員吊威也的高度不算太高,不知何故會導致這次意外,意外發生一刻Hubert後腦落地,現場人士聽到「呯」一聲,大家馬上跑到Hubert身邊,Hubert當時有知覺還用手抱着頭,更仔細再看手上有沒有血,發現並沒有表面傷痕。

於聖德肋撒醫院留院一星期,Hubert先後照過磁力共振和腦掃描,報告一切正常,只是至今頸項仍未能轉動,經常覺得很睏及不知不覺瞌眼瞓;本周一,Hubert在助手陪同出院,穿著一身黑色衫,戴上口罩的Hubert步行動作緩慢,氣若游絲地簡單接受訪問:「康復進度好好,需要繼續休息,預計要休息幾個月,醫生話要視乎個人狀態,醫生話我年輕,進度OK。」意外墮地時的細節,Hubert不願多說,只表示已經不記得當時情況,至於是否曾經休克?他說:「當時情況不太記得,要問返同事,現在好容易眼瞓,暈暈地,但是正常。」
本刊致電《降魔的2.0》監製方駿釗,問他意外發生時的情況,他說:「當時唔係好高,意外是撞到頭部,至於幾高真係要再check清楚,當日只有他一位演員,過程他是清醒的,(曾經轉過院?)由公立醫院轉到私家醫院,照過磁力共振和腦掃描,報告正常,(大家收到封口令?)只是想給他空間休息,事件的確是在十八號發生。」《降魔的2.0》正拍攝尾聲,尚餘少部分吊威也戲未完成,是否由替身完成餘下戲分?方駿釗說:「Hubert會補拍,大約半日戲份左右,是文戲,不會再吊威也。」

https://www.mpweekly.com/enterta ... cal/20190531-158843

節錄自今期明周:
意外發生時,正拍攝Hubert的戲份,續集以豪仔身份出現的Hubert,劇中與馬國明最多對手戲 ...
神女有心 發表於 2019-5-31 22:08

寫到好似暗示個意外係胡生自己唔小心咁,
明明胡生比人吊緊威也,唔通佢自己剪斷條威也咩
發生左兩個星期,又唔提會唔會繼續調查,即係想不了了之啦

寫到好似暗示個意外係胡生自己唔小心咁,
明明胡生比人吊緊威也,唔通佢自己剪斷條威也咩
發生左兩個星 ...
nazcaline 發表於 2019-6-1 00:39

無暗示熊君自己不小心吧!
我理解係,唔知何故突然威也出事,熊君就跌落嚟呯一聲撞到頭、劇組好緊張跑去睇熊君有冇事
熊君抱住頭摸下後腦無流血。。。。

吊緊威也嗰個演員係被動,點會推到個意外責任去個演員度呢
就算當係熊君被吊上去之後,突然失平衡向後翻,個責任都不在熊君
點講都係因為工作人員set條威也set得唔好或拉高條威也時太急而搞到熊君失平衡
單嘢繼唔繼續調查就不知道,方監製都要再check清楚當時熊君被吊上去嘅高度,即會繼續查,不過我就估計不會公布

肥佬只有能力同時捧一人,捧一,兩年之後就下一個,結果個個都捧唔紅,上唔到一綫。13年零鏗明明上緊位, ...
Ching2015 發表於 2019-5-31 20:57

有男銀根本就係同佢入左華納有關,本身903就唔鐘意星夢,都唔關捧唔捧,就算佢出首悶到爆炸的神奇之旅,都有十大第二位啦

有男銀根本就係同佢入左華納有關,本身903就唔鐘意星夢,都唔關捧唔捧,就算佢出首悶到爆炸的神奇之旅,都 ...
阿mark 發表於 2019-6-1 17:44

都係返回主題,其實我只想講肥佬廢。

簽名被屏蔽

星夢現在連港台都拎唔到冠軍
你老闆 發表於 2019-6-1 19:19

997今年除左柏豪都零冠。

簽名被屏蔽

港台以往吳若希紅左有冠,之後HANA一輩子守候都有冠,之後除了柏豪全部星夢唔冠甚至唔上榜,最近上多左 ...
你老闆 發表於 2019-6-1 20:25

以前只係無叱吒,而家發展到連港台同997都唔buy, 可能今年又拉大隊唔出席997頒獎禮。

簽名被屏蔽

自從肥佬捧hana開始,其他台開始無視星夢,hana係其他台地位同泳兒差唔多
明明捧吳若希果時其 ...
你老闆 發表於 2019-6-1 23:34

其實係月巴亻老何造個將軍澳電視城最受歡迎女歌星獎比哈嗱之後
其他電台都開始無視星夢...

RTHK 可能同今年龍虎榜改革有少少關係
997 就... 我諗到年尾都會賣帳比返星夢歌曲上榜既...

2020 第四季冠軍歌

其實係月巴亻老何造個將軍澳電視城最受歡迎女歌星獎比哈嗱之後
其他電台都開始無視星夢...

RTHK  ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-1 23:43

你覺得係咪呀?
15年,熊君未紅都有兩冠
17年,紅咗,到此一遊都無冠
18年,偉業街都係得亞
但18年頒獎禮,熊君又有十大噃

17年,慳腩兩冠
17年頒獎禮,慳有進步銀
18年,慳零冠
頒獎禮,零獎

其中,又係咩玩法

以前只係無叱吒,而家發展到連港台同997都唔buy, 可能今年又拉大隊唔出席997頒獎禮。 ...
Ching2015 發表於 2019-6-1 23:29

997買冠啫,而家廢夢啲錢倒晒落慳腩個演唱會度,仲邊有錢買冠
如果演唱會賣唔到飛,連上年熊君若希慳腩賺埋嘅錢,都一嘢蝕晒

你覺得係咪呀?
15年,熊君未紅都有兩冠
17年,紅咗,到此一遊都無冠
18年,偉業街都係得亞
但18年頒獎禮 ...
神女有心 發表於 2019-6-1 23:48

其實睇返 15 年熊君 RTHK 有兩冠真係好詭異
而到此一遊有十大都幾意外 不過 RTHK 頒開 hit 歌 而首歌又真係 hit 都幾合理既

不過月巴亻老何 2017 幫哈嗱 A 到個豬肉獎 而 2018 A 唔到又真係有點意想不到

2020 第四季冠軍歌

997買冠啫,而家廢夢啲錢倒晒落慳腩個演唱會度,仲邊有錢買冠
如果演唱會賣唔到飛,連上年熊君若希慳腩賺 ...
神女有心 發表於 2019-6-1 23:54

以前肥佬真係有勢力可控制997賽果㗎。I.e, 金堅係17年2月14比梁泰來踢爆簽華納之後,勁歌雙週冠之後997突然無冠,似係比肥佬收番。買冠唔奇,肥佬唔知幾時開始係997無哂話事權,可能無比錢。至於港台,我覺得佢其實重buy柏豪同熊君,只係熊好似今年無歌。

而到此一遊有十大都幾意外 不過 RTHK 頒開 hit 歌 而首 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:22
Hana問題係全部一式一樣劇歌同唱腔,但又唔夠Jinny同Hubert果幾首hit.

而到此一遊有十大都幾意外 不過 RTHK 頒開 hit 歌 而首 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:22

但15年熊君有幫港台唱音樂會,唔知關唔關事所以有兩冠

真假個 好危險

hubert連IG都唔出得?
要用ALFRED IG黎POST? LOL

hubert連IG都唔出得?
要用ALFRED IG黎POST? LOL
艾石仔 發表於 2019-6-7 23:01

Hubert有post過食物