返回列表 發帖

星夢內戰一姐埋牙 吳若希同日搞活動狙擊菊梓喬

簽名被屏蔽

兩件垃圾喺垃圾桶到爭做第一名
有咩好討論

香港樂壇平行宇宙

想睇下雙方Fans點樣「互片」

簽名被屏蔽

同當年千祖大戰差得遠

星夢依d新聞真係睇到好厭

兩件垃圾喺垃圾桶到爭做第一名
有咩好討論
放空 發表於 2019-6-1 22:04

加埋開某post果件 絕配

合力陰乾 TVB
造福香港
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

而家又借KFC宣傳Hana 演唱會做新聞?

星夢依d新聞真係睇到好厭

加埋開某post果件 絕配
kayzzz 發表於 2019-6-1 22:35

其實月巴亻老何黎黎去去都剩係識得造呢種新聞宣傳
你唔厭 睇果個都悶啦下
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

你唔厭 睇果個都悶啦下 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:15

正如間公司黎黎去去都剩係識得造一種歌一樣
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Our_Souvenir 發表於 2019-6-2 00:15
熊君受左傷唔可以再利用宣傳菊演唱會, 而家改用Jinny。

熊君受左傷唔可以再利用宣傳菊演唱會, 而家改用Jinny。
Ching2015 發表於 2019-6-2 00:41

咁如果講新聞價值,吳真係高菊好多。唔理讚定彈,啲人會有興趣睇吳多啲

睇下東方 C1,就知係星夢買左成個版面,成件事根本係廣告
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

烏蠅治螞蟻
累鬥累
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

深宮鬥,係 TVB 公司文化
這種公司文化,正好與TVB目標觀眾 (C9+OL) 嘅喜好脗合
用自己最熟悉嘅文化嚟做宣傳,易諗橋好多
又啱目標觀眾口味,何樂而不為?

問題係,Jinny 同 Hana 嘅觀眾層,真的係 C9+OL 嗎?
深宮鬥宣傳招數,用喺 星夢男歌手 身上係好見效
但去到 Jinny vs Hana,就要睇佢地嘅支持者,有幾多係 C9+OL了
當然,已經被激嬲嘅其他歌手粉絲,係會趁機加入戰場的

過去嗰幾年,就算我有幾清醒知道 星夢就係想粉絲互鬥
我自問都無法喺個窿裡面爬出嚟
因為個環境同文化就係迫到粉絲們冇彎好轉

從來都知道,要打敗 TVB 這個深宮鬥遊戲
就係要粉絲們跳出嚟,唔好參與
但當我自己都經歷過 做唔到 嘅時候
我真係冇權去勸人 唔好跌落個陷阱度
唯有講一句,共勉之
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Who cares?
兩個活喺tvb創造嘅世界鬥紅

星勤 發表於 2019-6-2 01:03

難怪我和星星有個約會,係西方報紙菊張相比金堅大,係肥佬比錢做大菊張相。唔明點解華納唔出聲。

這種公司文化,正好與TVB目標觀眾 (C9+OL) 嘅喜好脗合
用自己最熟悉嘅文化嚟做宣 ...
Bluejays 發表於 2019-6-2 04:21

但問題唔係Jinny加Hana粉絲互片,係激嬲埋其他歌手粉絲,佢地係男粉較多,但引黎更多女haters.I.e 寫衰熊君宣傳
菊企左柏豪中間位
西方張相菊比金堅大

你話菊引黎粉絲多定haters多?

用自己最熟悉嘅文化嚟做宣 ...
Bluejays 發表於 2019-6-2 04:21

應該得返啲品味低到重會睇大台嘅中年阿叔
品味好少少甚至上到發燒天碟界應該不屑呢啲老泥嬸

C9 OL唔係粉,但鍾意睇8掛野,已經可以make noise。肥佬出招,睇嚟菊演唱會去得唔係佢預期

C9 OL唔係粉,但鍾意睇8掛野,已經可以make noise。肥佬出招,睇嚟菊演唱會去得唔係佢預期 ...
kimjj 發表於 2019-6-2 11:52

睇點定義
如果賣就一定死硬
但有大大個大台喺到
要散要送一定去得晒

Fed up with these stupid news
唔厭架咩??
利申:唔係鏡粉

剩係識得造呢種新聞宣傳

如果真係造新聞就真係無眼睇
不過係香港真係有好多老屎忽都好短視 淨係識走捷徑

難怪我和星星有個約會,係西方報紙菊張相比金堅大,係肥佬比錢做大菊張相。唔明點解華納唔出聲。 ...
Ching2015 發表於 2019-6-2 10:41

華納堂堂國際唱片公司
先不想同呢d本地公司計較一份報導的版面咁小事
況且Alfred係金牛座
唔鍾意同人爭乜爭物嘅
佢又有恩於Herman
咪算囉

評分人數

• 放空

華納堂堂國際唱片公司
先不想同呢d本地公司計較一份報導的版面咁小事
況且Alfred係金牛座
唔鍾意同人爭 ...
森姆@結論 發表於 2019-6-2 19:37

所以我都好佩服Alfred. 你啱!

個topic明明講緊hana vs jinny~

星勤 發表於 2019-6-2 01:03

的人係8掛但唔會因為咁而買飛。的粉絲可能等緊公售先買飛。因為到時可自選個靚位,又唔使被迫買兩張。

月巴人老話啲飛賣得好好呀,大家唔洗擔心

where is 廁格?上咗星夢神台?

評分人數

• 放空

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

haha黑邊個啊

而家睇返 擺到明係大台炒新聞 造話題 搏見報
吳一姐肯配合玩 令到成件事炒得起
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想睇吳若希同菊梓喬埋牙
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

想睇吳若希同菊梓喬埋牙
John 發表於 2019-6-3 11:28

根本是幫Hana谷宣傳, 點會有嘢睇

根本是幫Hana谷宣傳, 點會有嘢睇
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-3 15:33

粉絲想等公售先買啫。

我記得個mv係間屋度行黎行去就話有演技?

開演唱會搵人幫手谷宣傳唔係好正常咩?早早都不停搵張軒、斌妹玩出各種花腎啦
盲反人士只識針住菊姐猛插,根本成件事好雙標

簽名被屏蔽

開演唱會搵人幫手谷宣傳唔係好正常咩?早早都不停搵張軒、斌妹玩出各種花腎啦
盲反人士只識針住菊姐猛插, ...
kop1874 發表於 2019-6-5 04:24

你係咪錯晒呀,美祖18場演唱會晨早賣晒,美軒係玩嘢搏美祖笑下,斌就係賀下美祖
唔好講到美祖啲飛要軒同斌幫手sell先得架!!

你唔好踢爆他們明明頂住胡紅軍係許廷鏗但唔鬧許廷鏗反而鬧唔同性別hana爭資源,
明明許廷鏗紅 ...
你老闆 發表於 2019-6-5 11:47

賣得晒咪叫紅囉,而家慳腩啲飛賣晒喇咩
點解search 親慳腩,佢啲新聞都擦住人哋個名(熊君、若希等)上報嘅
慳腩何只搶資源,仲踩住人哋人氣宣傳,明明最女嚟,點解佢啲新聞要痴住人哋名?
熊君受咗傷。唔可以再借佢人氣上各大報章,就立即痴返吳若希上報,話爭一姐
呢個最女真係史上最肉酸最無人氣嗰個

簽名被屏蔽

人地祖軒賦勁fds,就算平時都一齊玩開。
而家吳同菊好熟咩,唔係月巴人老成日攪事,點會有呢啲新聞

簽名被屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

終於現形啦菊粉
你理解能力有問題就讀多書啦,人地一齊玩開出post,唔係演唱會先有,而且佢地自身都出名。
你個偶像唔夠紅,好明顯無能力自己出新聞,傳媒都對佢無乜興趣,月巴人老唔將菊拉埋其他人,除咗佢自己粉,邊個會睇。拉個唔熟既人唔係博宣傳係咩?

簽名被屏蔽

hana開完咩?咁快就話定hana賣唔哂做咩?定你好驚hana賣哂時你無得再話hana?
許廷鏗一場賣哂有 ...
你老闆 發表於 2019-6-5 12:51

菊兩場star hall, 7千幾張票,鏗一場四面,6千幾7千張票
我都話賣得晒咪叫紅囉,不過而家都未賣晒,失望囉
最女Sammi 12場紅館,幾個鐘賣晒,最女美祖18場紅館,一日就賣晒
最女菊,肥佬話要創造未來天后,咁唔係應該一星期就賣晒兩場star hall咩,以公售飛計,同兩場三面紅館差不多咋喎

hana最受歡迎女歌星時已有新聞啦,你果時返火星讀書唔知hana有新聞? 果陣已宣佈左有演唱會? 胡紅軍借 ...
你老闆 發表於 2019-6-5 13:31

佢最大既新聞咪就係攞咗個只得tvb同粉認同,其他台街外人都唔認同既最女囉,仲有無其他新聞?
而且你自己都講出咗,我唔係菊粉,唔係頒獎禮都唔會留意佢既新聞,你唔係胡粉但你有睇到胡新聞。仲有胡講過佢唔係hehe,你死都話佢係係你既問題

hana最受歡迎女歌星時已有新聞啦,你果時返火星讀書唔知hana有新聞? 果陣已宣佈左有演唱會? 胡紅軍借 ...
你老闆 發表於 2019-6-5 13:31

好心你啦,想美鏗美鈞粉絲互片? 對你個最女菊有好處?
最女菊同美鏗同場,海報係男銀鏗上最女菊下
最女菊同美鈞同場,海報係男演鈞上最女菊下
我係佢,都唔知個顏面應該放邊會好睇啲
人哋美鏗美鈞點都出名過最女菊啦,出面有幾多人識你個慳腩呀
就算美鏗美鈞兩個用hehe一齊綑綁住嚟上報,都係互利,你吹咩
慳腩扯親星夢同門嘅,都係踩低同門抬高佢自己,呢樣就唔係互利而係踩住人搏上位啦