返回列表 發帖
投左
3. 故作瀟灑 - BOP天堂鳥
10. 初老 - KOLOR
13. 如若我 - Pandora
14. 別怕講再見 - sp’ACE
24. 重複愛一次 - 伍富橋
25. 我記得 - 吳若希
29. 講感情 傷感情 - 李晧軒
31. 和懷念講再見 - 吳業坤
36. 最後召集 - 周柏豪
43. 超連結 - 陳詩欣
49. 問題青年 - 梁釗峰
50. 若然冬天沒有花 - 梁釗峰
51. 獨立單位 - 張紋嘉
52. 告別的藝術 - 陳健安
56. 聲音導航 - 馮允謙
58. 一定要得 - 黃淑蔓
59. 很久不見 - 黃淑蔓
63. 雲吞 - 鄧小巧
69. 13樓的大笨象 - 鄭融
75. 黑人問號 - 鍾舒漫

原來CM唔只1個吳業坤FAN
伍富橋完勝Pretty Crazy
SPNicole 發表於 2019-6-2 08:31

我仲係其他19首歌曲的歌手fan添,真系好鍾意放大啲嘢黎睇

冇咩放唔放大
CM有人支持鄧小巧 融姨 SHERMAN呢D冇咩特別
唔洗我逐個講曬其他19個歌手名掛?
而家係TVB個勁 ...
SPNicole 發表於 2019-6-2 09:56

係其他17個歌手名

好快HANA又多一首
你老闆 發表於 2019-6-12 18:13

多首都唔會候選第一回

睇燈牌+出席歌手+vcr:周柏豪、hana、孫耀威、鄭融、鄭俊弘、連詩雅、伍富橋、譚嘉儀、曾樂彤、吳浩康、泳兒、洪卓立、吳業坤、趙慧珊、吳若希、胡鴻鈞、林穎彤、羅力威,有18個
謝東閔都拍vcr⋯⋯

戴祖儀?
你老闆 發表於 2019-6-17 22:02

Only One無候選。hana拎三首,你就是天下最高票數⋯⋯

冠軍歌巡禮
5. 你就是天下 - HANA菊梓喬
6. 鋼鐵有淚 - HANA菊梓喬
7. 心有不甘 - HANA菊梓喬
8. 別再怕 - HANA菊梓喬(未獲獎)
21. 半段路 - 田蕊妮(未獲獎)
24. 重複愛一次 - 伍富橋
25. 我記得 - 吳若希
26. 暗中愛我 - 吳若希
27. 日月存亡 - 吳若希(未獲獎)
31. 和懷念講再見 - 吳業坤
32. 大女人主義 - 吳業坤 ft. 田蕊妮(未獲獎)
36. 最後召集 - 周柏豪
38. 忽然又想起你 - 林穎彤
39. 數寄屋橋次郎 - 洪卓立
40. 為愛冒險 - 胡鴻鈞
44. 孤身走 - 連詩雅
50. 若然冬天沒有花 - 梁釗峰(未獲獎)
64. 鐵石心腸 - 鄭俊弘
69. 13樓的大笨象 - 鄭融
72. 得失一笑中 - 謝東閔
75. 黑人問號 - 鍾舒漫(未獲獎)
78. 怎麼你不找我 - 譚嘉儀

未獲冠但得獎歌曲
28. 天下烏鴉 - 吳浩康
35. 明日花 - 泳兒
62. 永生花 - 曾樂彤
66. 你在聽嗎 - 趙慧珊

未上榜但得獎歌曲
46. 愛的故事(沒有下集) - 孫耀威
76. 變幻人生 - 羅力威