返回列表 發帖
古巨基 謝霆鋒 李克勤 楊千嬅 應該都係同一類 可以上榜 但唔會候選 點解容祖兒唔玩都仲俾佢候選

選項都仲有得俾我揀10首,證明勁歌金榜係仲有得做,但偏偏唔俾呢d歌上榜
pizzalflf 發表於 2019-6-2 14:11

其他公司唔玩,其中一個好大因素係星夢太多獎

宣傳片,有提及鄭融四台冠軍歌

1. 別再怕 - HANA菊梓喬
2. 重複愛一次 - 伍富橋
3. 日月存忙 - 吳若希
4. 天下烏鴉 - 吳浩康
5. 講感情 傷感情 - 李晧軒
6. 大女人主義 - 吳業坤 ft. 田蕊妮
7. 最後召集 - 周柏豪
8. 下一位前度 - 林家謙
9. 忽然又想起你 - 林穎彤
10. 為愛冒險 - 胡鴻鈞
11. Pretty Crazy - 容祖兒
12. 孤身走 - 連詩雅
13. 若然冬天沒有花 - 梁釗峰
14. 告別的藝術 - 陳健安
15. You - 張敬軒
16. 聲音導航 - 馮允謙
17. 雲吞 - 鄧小巧
18. 鐵石心腸 - 鄭俊弘
19. 13樓的大笨象 - 鄭融
20. 怎麼你不找我 - 譚嘉儀

玩野
星期一舉行
即係又係 BBC 直播 之後錄播
HEA 到爆不如唔好搞
Our_Souvenir 發表於 2019-6-3 23:24

BBC直播半夜搞都得
季選1983-2003
優秀選2004-2024 ?? 原來優秀選都搞左15年

優秀選的主因:容祖兒
你老闆 發表於 2019-6-4 18:48

04年一回優秀選有80幾首上榜歌,仲要最高分40首先可以候選,最後選15首得獎歌,真係爭崩頭

容祖兒一年只有兩首優秀選得獎歌曲,無得拎四首
2013年只有一次優秀選唔知有無人知點解? ...
你老闆 發表於 2019-6-5 11:36

因為2013總選改制,頒20首歌曲,所以取消第二回,改為勁歌馬拉松,一次過公布全年候選歌,個余詠珊真的不知所謂,就係2013開始玩殘勁歌

總選頒20首所以取消優秀選?2014年又搞番?
以前twins2002年紅到咩都無十大好難拎,現在連林師傑新人都 ...
你老闆 發表於 2019-6-5 22:55

咁20大,再加上少公司玩,就容易分到咯

覺得寰亞唔會玩了,勁歌拉票都冇佢哋

華納2015玩優秀選,2015唔玩總選,2016開始唔玩頒奬
索尼2017玩優秀選,2017唔玩總選,2018開始唔玩頒奬
寰亞2018玩優秀選,2018唔玩總選,咁2019仲玩唔玩??

最後召集 - 周柏豪
鋼鐵有淚 - HANA菊梓喬
天下烏鴉 - 吳浩康
鐵石心腸 - 鄭俊弘
明日花 - 泳兒
和懷念講再 ...
你老闆 發表於 2019-6-17 22:27

謝東閔去左邊?第一次入選都缺席,孫耀威竟然入選,點解林家謙冇份

Confirm!

得獎歌曲 (按頒發次序排列):
最後召集 - 周柏豪
天下烏鴉 - 吳浩康
鐵石 ...
matt0605 發表於 2019-6-17 20:07

其實需要頒咁多首咩,頒12首都嫌多

安仔都係ig 叫fans 投優秀選,應該寰亞同tvb拗唔點數
LLLC 發表於 2019-6-17 21:47

好可惜啊,寰亞首首高質

你就是天下係最高票數
最悶係呢首 都咁多票

星夢歌手缺席有獎 難為美祖
幾時改名做星夢娛樂頒獎 ...
星夢情真 發表於 2019-6-17 22:48

最好聽果首别再怕反而冇份

其實真係可以頒曬俾星夢,以前季選都係12首~
最後召集 - 周柏豪
鐵石心腸 - 鄭俊弘
我記得 - 吳若希 (缺席)
暗中愛我 - 吳若希 (缺席)
孤身走 - 連詩雅
忽然又想起你 - 林穎彤
怎麼你不找我 - 譚嘉儀
重複愛一次 - 伍富橋
為愛冒險 - 胡鴻鈞 (缺席)
得失一笑中 - 謝東閔 (缺席)
心有不甘 - HANA菊梓喬
你就是天下 - HANA菊梓喬 (*最高票數)

唔緊要, 年中無份年尾亦可以入選,祗要看張敬軒和祖祖就是最佳証明.
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-18 10:01

今年張敬軒可能唔玩勁歌,咁周柏豪應該可以拎最男,菊姐繼續最女

最後召集 - 周柏豪
鐵石心腸 - 鄭俊弘
我記得 - 吳若希 (缺席)
暗中愛我 - 吳若 ...
你老闆 發表於 2019-6-18 12:34

剛好5男5女啊,星夢越來越似以前的tvb歌手合約

柏豪拎最男最利星夢,開到紅館
    最女真係揾番容祖兒拎好過
你老闆 發表於 2019-6-18 12:36

容祖兒就算啦,唔會再玩的啦,最女大把自己人可以爭

點解弱希會缺席
b01091018 發表於 2019-6-18 12:50

同胡鴻鈞去開show?

塞埋戴祖儀謝東閔古家峯共12位星夢一人一首自己玩仲好
最後召集 - 周柏豪
鋼鐵有淚 - HANA菊 ...
你老闆 發表於 2019-6-18 12:49

謝文欣慘~

孫耀威只玩優秀選(唔止一次)係咩玩法
你老闆 發表於 2019-6-18 12:31

2017果首冇冠,好似三甲都冇,今次呢首連榜都上唔到,都仲有份入選

It’s My Day有第二,年尾仲有得候選勁歌金曲獎同最受歡迎歌星獎,不過佢冇去 ...
matt0605 發表於 2019-6-18 17:33

唯一的一個90年代出道歌手仲玩呢d遊戲

如果我係我即刻同華納sony寰亞和好

一吻果時寰亞同tvb仲ok

告別的藝術第10位就out應該寰亞 ...
你老闆 發表於 2019-6-18 19:22

應該同全港唱片公司和好,環球除外~

冰封三尺,非一日之寒
上次總選連豬肉獎都fight唔到俾CF同小巧
唔玩優秀選都唔出奇啦 ...
cakeiii2000 發表於 2019-6-18 20:37

咁佢哋係直接唔玩總選啊

顏卓靈明明兩周冠最後都可以食白果
鄧小巧明明有4台冠軍歌最後好似近乎食白果

寰亞係咪食左屎? ...
你老闆 發表於 2019-6-18 21:26

上年和好四台冠,結果咪一樣四台冇獎,真係好廢

CF仲要係TBB最男當中唯一食白果, 乜都冇
cakeiii2000 發表於 2019-6-20 09:01

寰亞出席,點都分得到20大金曲,大獎又真係唔夠班

cf 上年憑地位點都爭到首廿大卦,小巧可能真係未夠班
你老闆 發表於 2019-6-20 18:24

參考單飛後的鍾欣桐2010係勁歌都可以食白果

2010年阿嬌係受負面新聞影響,無獎係正常,cas形象健康
你老闆 發表於 2019-6-21 13:05

sa形象好好??2010都有單大嘢

阿sa tvb食白果?
你老闆 發表於 2019-6-21 13:07

冇嘢了,費時OT

宜家勁歌金曲越來越似以前TVB8