返回列表 發帖

[Jun/8/2019] 17+ - 黃淑蔓 (EP)

歌手:黃淑蔓
唱片名稱: 17+
唱片封面:

推出日期:2019-6-8
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1. Dream My Dreams
2. 光引致疼痛
3. 一定要得
4. 那一年零一個月
5. 天陰,間中有陽光
6.  如果青春不會有盡頭
7. 很久不見
Bonus Track
8. 差一點我們會飛 (《哪一天我們會飛》主題曲) (黃淑蔓&英仁合唱團)

附加資料:
最新主打:<Dream My Dreams>
百萬點擊率歌曲: <如果青春不會有盡頭> <那一年零一個月>
DSE打氣歌:<一定要得>
特別收錄:
第35屆香港電影金像獎-最佳原創電影歌曲<差一點我們會飛>

隨碟附送:人形貼紙 (9cm x 27cm) + 8張超大型相卡

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

如果隻碟唔係咁大舊都會考慮買
帥小寶` 發表於 2019-7-4 17:25

希望出個普通版

如果隻碟唔係咁大舊都會考慮買
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

加油!

評分人數

• hinz

簽名被屏蔽

支持年青歌手

一定要得 好難聽,點解可以岀街

差一點我們會飛 個尾好似改左少少

請快啲加印!!
stephybest 發表於 2019-6-9 13:47

更新:
CD倉翻咗貨
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

請快啲加印!!
stephybest 發表於 2019-6-9 13:47

信和$120,買左兩張~~~

問過節拍,無入過貨⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

請快啲加印!!

簽名被屏蔽

乜料呀,林建岳同瑞瑞都親身撐佢

如果隻碟size細返啲就好

特別鍾意很久不見、差一點我們會飛

行咗好多間都冇冇貨....

差一點我們會飛係full ver.黎wo

那一年 > 光引致 > 很久不見 > 天陰 > 如果青春 > Dream > > > 一定要得 > 差一點

簽名被屏蔽

邊到買到

斷貨

咁大隻都係115
更加唔明顏卓靈個隻點解值200幾

但係公司幫手

歌好聽 但呢個cover未免唔太吸引........
個樣老過容祖兒

唔知會唔會變一碟歌手呢,
顏卓靈出完隻EP都消失左,
佢分分鐘又係出完隻碟等DSE放榜之後去外國讀書 ...
stephybest 發表於 2019-6-4 16:41

顏卓靈話佢轉咗會wor好似
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

7+1 同8係咪唔識分
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

碟名係<feanna 17+>喎!!
同埋8首歌點會係EP呀?!
haha1234

冇新歌,點解唔錄多兩首直接做真大碟呢

回復 30# stephybest

人氣同音樂feedback好過顏卓靈啦

唔知會唔會變一碟歌手呢,
顏卓靈出完隻EP都消失左,
佢分分鐘又係出完隻碟等DSE放榜之後去外國讀書

其實可以出兩個版本一個黑絲一個校服
廢膠kayzzz支持邊個死邊個,被禁言後繼續發膠中

著校服其實未幾好 點解要搞成咁
舞來舞去 不日內開始錄音。

咩事丫 做咩著浦銘心D衫呀
HOTMAN 發表於 2019-6-3 23:36

可能金像獎頒獎嗰日喺後台俾心姐教壞咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

18歲大個女 黃淑蔓首嘗Tube Top魚網襪
ksquare 發表於 2019-6-3 16:26

咩事丫 做咩著浦銘心D衫呀

ksquare 發表於 2019-6-3 16:26

一夠秤就賣淫 想點

有冇青春版cd cover?

宜家搞到sell成熟咁,同d歌好唔match。。
太平公主

個封面好唔青春

雖然隻碟冇未曝光嘅歌, 但都必需要支持

全碟都要推介!!

要做吓squat

見到實體隻碟個size使唔使大隻
Btw,8首歌吾係大碟咩?
~love1314~ 發表於 2019-6-3 12:45

今日訪問話個size同黑膠差唔多。。。
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

簽名被屏蔽

8首歌 首首派台 首首都上到903
唔係隻隻碟 人人做到
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

個屎忽要再練下

簽名被屏蔽

Track list係咪撳完shuffle play之後出黎

http://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/1514440/

覺得少女玩sexy同yum係冇問題
但點會係魚網絲襪同高踭鞋呀?仲要黑色個隻

隻字體係想點?
Feanna上面又擺多半個做咩?bar code黎架?

隻色又係咩事?
呢幾隻色撞埋一齊完全唔知想表達咩feel

同埋個tracklist我又係睇唔透
咁排法勁唔smooth
呢隻碟既歌已經算幾易排

但都係會買

寰亞D藝人形象攪乜
小巧咁 就要佢扮形
黃淑蔓未成年 就賣淫
同D歌都唔襯

之後佢係咪打算行性感路線
8首青春少女歌配一個咁淫嘅封面咁好咩