返回列表 發帖

各大流行榜@2019/06/01

TVB勁歌金榜@2019/06/01
RK  LW Songs       Singers
01  02  得失一笑中     謝東閔
02  03  數寄屋橋次郎    洪卓立
03  04  Pretty Crazy    容祖兒
04  05  我記得       吳若希
05  06  買不到的快樂    林奕匡
06  07  你就是天下     HANA菊梓喬
07  08  告別的藝術     陳健安
08  09  忽然又想起你    林穎彤
09  10  天下烏鴉      吳浩康
10  NE  細說。叫喊     Mr.

903專業推介@2019/06/01
RK  LW Songs                     Singers
01  09  完全變態        側田
02  14  鬼才          周國賢
03  07  Save The World      李拾壹
04  03  超友誼         林二汶、6號
05  05  孤島人         RubberBand
06  13  空手而來        張敬軒
07  16  廢話          麥浚龍、謝安琪
08  12  Dream My Dreams  黃淑蔓
09  NE  我今朝有啲唔舒服    林海峰
10  NE  5:59pm                 恭碩良、岑寧兒
11  08  Tonight         江海迦
12  10  所以我愛        衛蘭
13  06  小鹿撞樹記       黃妍
14  04  初老          Kolor
15  18  單數          許廷鏗
16  11  碌架床         Dear Jane
17  NE  精神餵飼        鄧小巧
18  NE  孤獨門口        李幸倪
19  NE  小蚊赧         李靖荺
20  20  正邪說         潘朵拉樂團

中文歌曲龍虎榜@2019/06/01
RK  LW  Songs        Singers
01 04 數寄屋橋次郎     洪卓立
02 02 Tonight        AGA
03 08 鬼才         周國賢
04 01 所以我愛       衛蘭 Feat. AF / Jill Vidal / SHIMICA / Daniel Chu
05 03 小鹿撞樹記      黃妍
06 12 孤島人        Rubberband
07 07 單數         許廷鏗
08 06 Pretty Crazy      容祖兒
09 14 超友誼        林二汶 / 6號
10 11 細說。叫喊      Mr.
11 17 Just Carry On      林家謙
12 19 碌架床        Dear Jane
13 09 我記得        吳若希
14 NE 別讓我走遠      林宥嘉
15 20 破鏡         Mirror
16 NE 忽然又想起你     林穎彤
17 16 不一樣的我們     羅凱鈴
18 NE 掹藤         Nowhere Boys
19 NE 明陣         Robynn & Kendy
20 NE 精神餵飼       鄧小巧

新城勁爆流行榜@2019/06/01
RK LW Songs                 Singers
01 07 Tonight       AGA
02 05 鋼鐵有淚      HANA 菊梓喬
03 02 孤島人       RubberBand
04 04 所以我愛      衛蘭
05 01 Pretty Crazy    容祖兒
06 08 男人的浪漫     譚詠麟 / 趙浚承
07 12 超友誼       林二汶 / 6號@RubberBand
08 14 破鏡        Mirror
09 11 單數        許廷鏗
10 17 講感情 傷感情     李晧軒
11 13 just carry on     林家謙
12 15 空手而來      張敬軒
13 20 Dream My Dreams  黃淑蔓
14 16 鬼才        周國賢
15 18 承諾        朗嘎拉姆
16 19 不一樣的我們    羅凱鈴
17 NE 碌架床       Dear Jane
18 NE 小蚊赧       李靖筠
19 NE 掹藤        Nowhere Boys
20 NE 火星文       陳嘉茵

陰公 煎好似出歌都無人理
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 24
1. Tonight 2. 精神餵飼 3. 山旯旮

陰公 煎好似出歌都無人理
帥小寶` 發表於 2019-6-6 01:20

有愛Gin力商台支持未得囉
Elio喜歡上別人了

好想沉默之間有好成績
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 24
1. Tonight 2. 精神餵飼 3. 山旯旮

《再見灰姑娘》有望即派即上

#第20位 #
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

#第20位 #
l00540 發表於 2019-6-6 07:40

希望上到.
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

所以我愛咁快冠。。無十大。。

#第20位 #
l00540 發表於 2019-6-6 07:40

成日都係得Vani一個播

成日都係得Vani一個播
kio0909 發表於 2019-6-6 12:17

再次證明903根本唔鐘意佢咯,入環球都冇用

阿mark 發表於 2019-6-6 12:53

可能903覺得Gigi祗是玩票心態,所以hea 播.
憑成熟的勇氣 預備

阿mark 發表於 2019-6-6 12:53

佢都唔係環球主力,sell嘅係情懷,903當佢Kelly咁播。
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹

可能gigi 已步向903神枱式3星期內速冠
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

聽完訪問
juno話林嘉欣果首錄緊
廢話時空跳回1998年
the album & the rest of it唔會順時序派歌
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

聽完訪問
廢話時空跳回1998年
the album & the rest of it唔會順時序派歌 ...
liebe 發表於 2019-6-6 14:38

no one cares
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

no one cares
cathay1996 發表於 2019-6-6 15:17

just only u . 其他歌迷都等緊
憑成熟的勇氣 預備

葉巧琳仲有歌出?
以為佢玩完

可能gigi 已步向903神枱式3星期內速冠
dom 發表於 2019-6-6 14:23

希望Vani、朱Fun、細So、大腸、Wasabi⋯
繼續熱播《再見灰姑娘
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

聽完訪問
廢話時空跳回1998年
the album & the rest of it唔會順時序派歌 ...
liebe 發表於 2019-6-6 14:38

其實想Kay快D完呢個project 唔知點解愈來愈有種穿住屬於JUNO 衣不稱身既感覺

其實想Kay快D完呢個project 唔知點解愈來愈有種穿住屬於JUNO 衣不稱身既感覺 ...
rfv123 發表於 2019-6-6 17:50

咦?蔡少芬粉絲hkwilliam 又話其他fans 都好期待既?

hkwilliamsiu 發表於 2019-6-6 15:40
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

其實想Kay快D完呢個project 唔知點解愈來愈有種穿住屬於JUNO 衣不稱身既感覺 ...

其實亂到七彩。。點up 都得。下首又話咩年份。。咩情節。。

回憶有罪先勁。。穿越三十年。。將當日發生事寫成一首歌。。集體回憶。。

其實亂到七彩。。點up 都得。下首又話咩年份。。咩情節。。

回憶有罪先勁。。穿越三十年。。將當日發生事 ...
kk8733 發表於 2019-6-6 18:01

回憶有罪是集體回憶, 到現在還是歷歷在目未敢忘記.
憑成熟的勇氣 預備

葉巧琳仲有歌出?
以為佢玩完
快劍俠 發表於 2019-6-6 16:39

葉巧琳最近張碟銷量同陳柏宇差唔多
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

Kay係香港史上第一位唔使用個人名義出碟就霸哂容祖兒大獎的女歌手
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

葉巧琳最近張碟銷量同陳柏宇差唔多
你老闆 發表於 2019-6-6 19:05

真的嗎? 雖然現在好少樂迷買實體碟, 但我真的不太相信差唔多.
憑成熟的勇氣 預備

真的嗎? 雖然現在好少樂迷買實體碟, 但我真的不太相信差唔多.
Gentle reminder :另外快些刪除其中一個回 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-6 19:10

陳柏宇 present 3>6>>>>>>>>>>>8
葉巧琳好似都係二或三周銷量榜,繼續有新歌出都正常

6月10日 MV同歌曲會在各大digital platform 穿越。
第三首單曲 《在錯誤的宇宙尋找愛》
唱:陳健安
曲:馮穎琪
詞:黃偉文
編:謝國維

—————————————————-
「也許每個人每一次來到世上都是為修得一課。
在學懂告別以前,在了解永恆之先,第一課或許只是要學習愛。
從天而降經歷幾生幾世的錯愛,
每一輩子的相遇也是修煉的一部分,
但願到某一世,功德圓滿,以一吻作證。」 #在錯誤的宇宙尋找愛
#這宇宙這種深情根本虛構
#陳健安
#surrealism

hkwilliamsiu 發表於 2019-6-6 15:40

威哥 我覺得唔洗覆果d撩事鬥非嘅人
成人引人被扣分
唔應佢就冇癮

Btw 以為on仔今日出添

supper出國語碟
已知有一樣不一樣國語版
照計不要死在崇拜裡同橙海國語版都會入碟
今年組合應該唔使預佢地
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

Kay係香港史上第一位唔使用個人名義出碟就霸哂容祖兒大獎的女歌手 ...
你老闆 發表於 2019-6-6 19:09

盲粉:「唔係祖祖讓賽 就唔會咁」
會講到係造物主咁款

supper出國語碟
已知有一樣不一樣國語版
今年組合應該唔使預佢地{ ...
sampras625 發表於 2019-6-6 20:47

睇下佢地今年唔派歌 個最組仲蟬唔蟬聯到啦 睇佢地夠唔夠大fan base

6月10日 MV同歌曲會在各大digital platform 穿越。
曲:馮 ...
mtrccc 發表於 2019-6-6 19:30

又係高質歌

supper出國語碟
已知有一樣不一樣國語版
今年組合應該唔使預佢地{ ...
sampras625 發表於 2019-6-6 20:47

所以nwb上位

又係高質歌
阿mark 發表於 2019-6-6 21:40

有得聽? 點知高質?

3日都太耐 可否3分鐘後就有得聽

係咪全碟都new age

告別的藝術都仲未聽厭又有新歌,正個歌名開得唔錯,希望係高汁詞

Kenny在社交網發文:「有一年在頒獎禮她給觀眾發出噓聲的時候,想着想着就猛然想起寫《勇氣情歌》的因由。」並指與祖兒相處時心照不宣,不開心時會慰問,然後唱K食飯換心情,更形容她是「天道酬勤」。
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

KKBOX本地單曲週榜(05.31-06.06)
RK  LW Songs                       Singers
01  ne  勇氣情歌         容祖兒(1 week no.1)
02  01  空手而來         張敬軒(2 weeks no.1)
03  02  我們是無法說明的季節   趙善恆 feat. 廖子妤
04  ne  金草莓          陳柏宇
05  ne  再見灰姑娘        梁詠琪
06  04  其實寂寞         謝安琪(4 weeks no.1)
07  03  廢話           麥浚龍 謝安琪
08  07  長相廝守         Tonick(22 weeks no.1)
09  13  忽然又想起你       林穎彤
10  06  百年樹木         張敬軒(4 weeks no.1)

告別的藝術都仲未聽厭又有新歌,正個歌名開得唔錯,希望係高汁詞 ...
cmho 發表於 2019-6-7 00:19

係 我仲聽緊
首歌正面得嚟又有d sad 好好loop

btw佢係咪真係決定左唔爭新人獎?
其實佢隔咗一年先出道 唔同釗鋒 有名目報新人
因為我覺得唔chur新人 佢今年好難有獎項嘉許到佢

林穎彤上到榜
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

男歌手暫時都播得好少 on仔呢plug都唔多會播得幾好
希望年尾男歌手播得多少少 On仔再派多1-2首唱作歌 可以搏返個唱作獎

係 我仲聽緊
首歌正面得嚟又有d sad 好好loop

btw佢係咪真係決定左唔爭新人獎?
其實佢隔咗一年先出道 唔 ...
liebe 發表於 2019-6-7 10:05
其實佢可以拎唱作人獎

其實佢可以拎唱作人獎
nicholashin 發表於 2019-6-7 11:47

話唔定好似aga舊年咁 一年三獎
Elio喜歡上別人了

空手而來播唔起
一日軒仔未爬到頭 我諗安仔都無得點播
告别的藝術都係咁減啦
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

空手而來播唔起
告别的藝術都係咁減啦 ...
hehemamama 發表於 2019-6-7 12:42

好意外
空手而來竟然播唔起

空手而來播唔起
告别的藝術都係咁減啦 ...
hehemamama 發表於 2019-6-7 12:42
今年鷹王all in祖祖,軒仔未必夠quota

好意外
空手而來竟然播唔起
森姆@結論 發表於 2019-6-7 13:53

翻唱歌,上到榜未算偷笑

好意外
空手而來竟然播唔起
森姆@結論 發表於 2019-6-7 13:53

以903較傾向尊重原創音樂既立場出發
我諗同冇畀適當credit畀原唱作品單野 有D關係

以903較傾向尊重原創音樂既立場出發
我諗同冇畀適當credit畀原唱作品單野 有D關係 ...
liebe 發表於 2019-6-7 14:37

siu 4

三年前首至尊咪就係追住奶 奶到腳趾尾
44. 如漆黑天際看到閃電
Week24
1所以我愛2光3買不到的快樂

今年鷹王all in祖祖,軒仔未必夠quota
cmho 發表於 2019-6-7 14:08

咁都叫all in lol