返回列表 發帖
89 00 64 回憶有罪     達明一派      (-14)
我以為TAG一人得一次初老
嚇死 ...
艾石仔 發表於 2019-6-8 12:48

我都嚇親
仲以為Cath加到上no.1咁癲

02 14 13 小鹿撞樹記    黃妍        (+2)

未改

17ap冠係咪破左oJoJ車最低ap冠軍週紀錄?!

仲有商台廢到連回憶有罪都唔敢上
冠軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (39)
亞軍歌 孤島人 - RubberBand (26)
季軍歌 初老 - Kolor (22) [ week 23 ]

咁唔鍾意初老不如唔好冠啦

回復 154# qwerzx
其實初老幾正
可惜冠得唔光彩

關鍵時候 咁樣暗箱操作達明 推上新聞啦
好想睇PK 903點回應
小伙子. 發表於 2019-6-8 12:38

唔會回應
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

幾年前903仲敢播撐起雨傘上榜, 宜家就....

自從903冇曬公信力之後
佢存在嘅唯一價值就只係剩返 會稍微播下啲其他三台好少上嘅細公司/政治歌

經過今次達明冇得上
903可以執得
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

四台聯ban灰姑娘?!

Pure. 發表於 2019-6-8 13:23

可能就係因為撐起雨傘拎左最歌

佢存在嘅唯一價值就只係剩返 會稍微播下啲其他三台好少上嘅細公司/政治歌

經過今次 ...
JayantL 發表於 2019-6-8 14:31

903完全冇曬guts 廢!

四台聯ban灰姑娘?!
kio0909 發表於 2019-6-8 14:46

查實首歌派左幾耐?

查實首歌派左幾耐?
表妹保莉 發表於 2019-6-8 15:00

梁詠琪fans煩d定林欣彤fans煩d
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

經過今次 ...
JayantL 發表於 2019-6-8 14:31

同垃圾Tvb一樣。。

Pure. 發表於 2019-6-8 13:23

當年頒獎禮搞成咁 唔係903想係咁
應該唔會重蹈覆轍
而且而家呢刻言論自由度都冇早5年咁高 大家都知
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

當年頒獎禮搞成咁 唔係903想係咁
應該唔會重蹈覆轍
而且而家呢刻言論自由度都冇早5年咁高 大家都知 ...
liebe 發表於 2019-6-8 15:58

903好衰 。。無上榜。。無得投最歌。。

997而家先上 我記得

我報左蘋果
蘋果岩岩打黎攞左料
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

新城勁爆流行榜@2019/06/08
RK LW Songs                 Singers
01 04 所以我愛      衛蘭
02 06 男人的浪漫          譚詠麟 / 趙浚承
03 13 Dream My Dreams     黃淑蔓

04 07 超友誼       林二汶 / 6號@RubberBand
05 14 鬼才        周國賢
06 02 鋼鐵有淚      HANA 菊梓喬
07    08 破鏡        Mirror

08 03 孤島人            RubberBand
09 11 just carry on        林家謙
10 09 單數        許廷鏗
11 12 空手而來      張敬軒
12 17 碌架床       Dear Jane
13 16 不一樣的我們    羅凱鈴
14 18 小蚊赧       李靖筠
15 19 掹藤        Nowhere Boys
16    N      Save the world             李拾壹
17    N       夏花茶                           林聰
18    N      沉默之間                       陳慧敏
19 20    火星文            陳嘉茵
20    N     我記得                            吳若希

評分人數

我報左蘋果
蘋果岩岩打黎攞左料
hinz 發表於 2019-6-8 16:16

留名跟進

其實上次首雨傘都搞到雞鵝鴨血....

其實回憶有罪又唔hit
903真係咁驚上榜俾人吹雞投最歌?
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

回復 172# JayantL

可能明日之後開始HIT
Space Cowboy

其實回憶有罪又唔hit
903真係咁驚上榜俾人吹雞投最歌?
JayantL 發表於 2019-6-8 16:38

當年撐起雨傘好hit ?
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

當年撐起雨傘好hit ?
uponand 發表於 2019-6-8 16:57

投票/吹雞期正值12月雨傘收檔好多人被人拉嗰時
個勢去到1月1
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

我報左蘋果
蘋果岩岩打黎攞左料

支持
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

經此一役 希望903快啲摺埋
呢度部分無聊+無限loop既討論可以順便收埋檔

我報左蘋果
蘋果岩岩打黎攞左料
十卜
903今舖捉蟲了

回復 169# simhk
介意我重新排版嘛?
新城勁爆流行榜@2019/06/08
RK LW Songs                 Singers
01 04 所以我愛      衛蘭
02 06 男人的浪漫     譚詠麟 / 趙浚承
03 13 Dream My Dreams  黃淑蔓
04 07 超友誼       林二汶 / 6號@RubberBand
05 14 鬼才        周國賢
06 02 鋼鐵有淚      HANA 菊梓喬
07 08 破鏡        Mirror
08 03 孤島人       RubberBand
09 11 just carry on     林家謙
10 09 單數        許廷鏗
11 12 空手而來      張敬軒
12 17 碌架床       Dear Jane
13 16 不一樣的我們    羅凱鈴
14 18 小蚊赧       李靖筠
15 19 掹藤        Nowhere Boys
16 NE Save The World  李拾壹
17 NE 夏花茶       林聰
18 NE 沉默之間      陳慧敏
19 20 火星文       陳嘉茵
20 NE 我記得       吳若希
OUT
xx 01 Tonight       AGA
xx 05 Pretty Crazy    容祖兒
xx 10 講感情 傷感情     李晧軒
xx 15 承諾        朗嘎拉姆

評分人數

bagfgfcde 發表於 2019-6-8 17:29

903可能變成中共台。。。

PC   1 1 1 2
快樂 2 1 1 4
所以 5 1 1 x
今晚 6 1 1 x

COMING SOON...
單數
超友誼
孤島人

bagfgfcde 發表於 2019-6-8 17:29

個牌遲早俾人收番㗎喇
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

做埋主持都要第10 out

留名等睇hocc 明哥 share返蘋果新聞
季軍歌 初老 - Kolor (22) [ week 23 ]

個牌遲早俾人收番㗎喇
mosesming 發表於 2019-6-8 18:07

上唔到榜既消息上咗蘋果啦
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

對於《回憶有罪》疑被商台河蟹,商台公關部發言人今日回覆《蘋果》說:「903專業推介並沒有任何播放率以外的考慮。」

答野好似政府
答完等於無答

對於《回憶有罪》疑被商台河蟹,商台公關部發言人今日回覆《蘋果》說:「903專業推介並沒有任何播放率以外 ...
Lewis 發表於 2019-6-8 18:33

沒有以外既考慮 即係基於播放率既考慮
真係任佢up都得
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

上唔到榜既消息上咗蘋果啦
sam6a 發表於 2019-6-8 18:30

仲要係hinz留言個cap圖出左黎
咁咪大家都知佢報料囉

我報左蘋果
蘋果岩岩打黎攞左料

支持

【六四30紀念歌】播放率高竟榜上無名 商台被質疑「河蟹」達明一派《回憶有罪》
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 8882&a=59691978

CM上報了

年尾係咪可以唔洗搞頒獎禮

BTW 家謙BB無辜受罪

【六四30紀念歌】播放率高竟榜上無名 商台被質疑「河蟹」達明一派《回憶有罪》

CM上報了 ...
PenguinMusic 發表於 2019-6-8 18:55

玩大佢!!!

星夢情真 發表於 2019-6-8 18:57

咁識做人,點會無頒獎禮+收牌

BTW 家謙BB無辜受罪
星夢情真 發表於 2019-6-8 18:57
今日係得AGA加到入榜,希望唔好搞到佢

CM上報了 ...
PenguinMusic 發表於 2019-6-8 18:55

可以分享報導嗎? 海外看不到。。

回復 195# xteve
蘋果日報的文章應該全世界都看到的吧 (?)

回復  xteve
蘋果日報的文章應該全世界都看到的吧 (?)
PenguinMusic 發表於 2019-6-8 19:01

要做會員先睇到

903識做嘅就應該即刻話報錯榜啦

Ally今年連歌都未有 公平咩
matt0605 發表於 2019-6-8 00:56

同谷媺一樣拎完新人獎就算
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

CM上報了 ...

hinz叫陳生商台公關部發言人今日回覆《蘋果》說:「903專業推介並無任何播放率以外嘅考慮。」
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場