返回列表 發帖

給各位愛香港嘅cm人

各位愛香港cm人~Sorry:~(事關香港歷史之重大變局:~(我想借大家少少位用:~(希望大家可以原諒我:~(

阻止惡法!為時未晚!

留意返由於預計示威人數好多,民陣已經將起點改咗喺維園!

【民陣6.9反惡法遊行】

日期:6月9日(日)

集合地點:銅鑼灣維多利亞公園中央草坪 (維園草地)

時間:下午2時30分集合,3時正起步

遊行路線:維園草地起點>高士威道> 禮頓道>伊榮街>邊寧頓街>軒尼詩道西行車路>金鐘道>樂禮街>夏愨道>添美道>立法會外行人路終點

百國聯軍助陣!感謝海外港人為香港人嘅未來而作出嘅努力#adore##adore##adore#

反對逃犯條例白宮聯署#hoho#
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
好重要所以要講三次:)
https://petitions.whitehouse.gov/petition/extradition-law-amendment-hong-kong-threat-personal-safety-and-freedom

(全球聯署、白宮聯署、學界、各行各業、宗教、地區/ 海外港人等等)反送中聯署合集
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QvnvG9YxQ5Vd5Ok-EejV1oAkLe_tDW_7qaWbjcZADMY/htmlview

愛因斯坦 (Albert Einstein):「The world will not be destoryed by those who do evil, but by these who watch them without doing anything.(這個世界不會被那些作惡多端的人毀滅,而是冷眼旁觀、選擇保持緘默的人)」;鄭有傑(導演):「良心的沉默是邪惡的幫兇。」

好多時歷史中嘅轉折位都係由表面上微不足道嘅小事/小人物而形成嘅,所以我地更加唔可以睇小自己

6月9號,維園見!
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

得二萬遊嚟示弱咩,起碼二百五十萬啦,香港請唔夠咪運人落嚟囉⋯⋯
不過每個俾四舊既話就要洗十億,唔知 ...
阻住 發表於 2019-6-17 18:39

聽聞上幾次已經走數
連飯盒都冇個

點解咁講
cathay1996 發表於 2019-6-17 15:25

等睇好戲。。。

醫管局11點開記招
搖滾區的神經病ig

淫魔黑警摸女仔私處
被扯內衣 被告以胸襲警
變態到姦埋男仔重要部位

盧sir 你點處置呢班仆_淫狗?

成個記招= 無事發生
612唔係暴動 但又會告暴動罪
即係 有人去偷野 但會變左殺人罪?

佢老母就暴動

前港男梁裕恆(Flow)早前撐黃心穎是「受害人」,被指有心抽水。Flow今日又有料爆,他在IG貼了三張WhatsApp截圖,當中見到一名電話簡稱叫「M.Y」的人,看到一段有示威者挖磚頭影片後說:「佢老味成班癲X咗」,有人擔心又一次64,不久便有人陸續離開群組,M.Y再留言:「嘩,走兩件。」並附以4個笑到喊表情圖案。

Flow稱M.Y是大明星,明白藝人為保飯碗不表態很易理解,但斥示威者「癲X咗」好過份,他寫道:「想不到他們的憤怒會換成大明星的嘲笑。」網民即估M.Y是誰?有人心水清估是楊明(Ming Yeung),而Flow刪剩的電話號碼頭4個數字亦與楊明電話號碼一模一樣。記者今日致電Flow,他承認M.Y是楊明,而他所上載的對話截圖並不連貫,記者嘗試向Flow了解,他承認前日(13日)先有人轉載示威者挖磚頭報道,直至翌日(14日)才有5位TVB員工相繼離開群組。

Flow透露群組是拍無綫劇《機場特警》時開設,除楊明外,還有蔡思貝、張振朗、湯洛雯等人,加埋幕後有數十人,Flow說:「佢冇指明痴(黐)X咗係邊個,但上段片係關於示威者掟磚,直覺都係話緊佢哋。知道有啲人唔敢走(退group),走咪表咗態囉。」

楊明被問到是否真有其事?他短訊回覆:「沒有回應。」

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190615/59720519
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

我要加入明荃之友同do姐fansclub
愛荃愛do

真心想知道有多少人會參加,即使有錢都未必請得郁數萬人,有2萬已經好叻 ...
lblemon 發表於 2019-6-17 15:49

得二萬遊嚟示弱咩,起碼二百五十萬啦,香港請唔夠咪運人落嚟囉⋯⋯
不過每個俾四舊既話就要洗十億,唔知呀爺肯唔肯俾
搖滾區的神經病ig

行得咁慢

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2308057995936471&id=258224170919874
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好高質
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

一樣訴求都無回應過777收檔啦

人地遊行班五毛又學人遊行
到時唔知幾多個唔夠多人出黎就笑死人
kaman921 發表於 2019-6-17 15:34

叫黑警計數計夠300萬人咪得咯
Jayant Music Chart 2019 Week 24

kaman921 發表於 2019-6-17 15:34

真心想知道有多少人會參加,即使有錢都未必請得郁數萬人,有2萬已經好叻

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Do姐喺口水表態撐學生❗️
好Surprise
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

黃之鋒出獄啦。。。777嚇死啦。。。
kk8733 發表於 2019-6-17 13:59

點解咁講
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

黃之鋒出獄啦。。。777嚇死啦。。。

大家係咪會去到7.1?

大家真係好鍾意被某會員第N個分身挑釁
nicholashin 發表於 2019-6-17 12:00

點解佢開咁多分身都未俾人ban既
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

大家真係好鍾意被某會員第N個分身挑釁

人地頭像咪轉黑
你咪煩啦
人地有人地嘅政治立場無表示又代表啲乜
關你鬼事咩 理咁多仲咩啫 ...
kaman921 發表於 2019-6-17 11:45

所有藝人都話關我鬼事?政治新聞都可睇到不同藝人的地位,唔係天后的始終唔係天后
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

3位天后容祖兒、楊千嬅和鄭秀文分別發文表達心情。(ig圖片)容祖兒今日(6月16日)今日39歲生日,但 ...
你老闆 發表於 2019-6-17 11:17

人地頭像咪轉黑
你咪煩啦
人地有人地嘅政治立場無表示又代表啲乜
關你鬼事咩 理咁多仲咩啫

有無整遍文章?
kenneth 發表於 2019-6-17 06:29

3位天后容祖兒、楊千嬅和鄭秀文分別發文表達心情。(ig圖片)

容祖兒今日(6月16日)今日39歲生日,但她在凌晨時份於instagram(ig)貼上牆燈黑白照,留言:「失眠夜」,然後經理人霍汶希(Mani)亦謂「Me too」;鍾舒漫亦說「我都瞓唔到」,有網民就回應「明就明,在心中,同埋生日快樂」。同時,好友好同事張敬軒亦貼上一排藥丸黑白照,留言:「Can’t sleep」,Mani同謂「Me too」。
楊千嬅則在ig貼上「R.I.P」黑白圖,沒配文字,但網民都意會說「你依然心口掛住個勇字,多謝你千嬅,RIP」。
同是樂壇天后的鄭秀文(Sammi)則貼上雙手祈禱照片,留言:「禱告

蔡卓妍(阿Sa)今早亦貼上意義深長的構圖,留言:「Hope for the best」。

雙料女金謝安琪係無表示定不獲認同為天后?

無線收皮
一個無良心的傳媒
新聞播兩小時完全無提過義士身亡
淨係日日播埋晒啲大陸劇
樂壇頒獎禮又搞到咁垃圾
執咗佢啦!!!

the blood of the martyrs will water the meadows of HK!

【傷心夜】容祖兒生日失眠 楊千嬅致哀 鄭秀文禱告 (17:42)
how about kay?
你老闆 發表於 2019-6-16 20:02

有無整遍文章?
如果我擁有海

全力支持林鄭送終條例
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

辛苦大家咁熱都出黎
2000000人行出黎 淋病賤娥無得唔落台

多謝2000000香港人一齊行出來,齊心努力抗惡法。
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

2000000 + 1

二百萬人
多謝大家

政府係咪無PR?
求其出篇野 片都廢時錄 想HEA市民
上次即時出片話定性暴動喎
依家又要唔落台 戀棧權位
又要唔講撤回2字

林鄭月娥:向市民致歉 無重啟修例時間表 以最謙卑態度接受批評

過去兩個星期日,十分多市民透過遊行表達 ...
阻住 發表於 2019-6-16 20:45

收皮啦
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

林鄭月娥:向市民致歉 無重啟修例時間表 以最謙卑態度接受批評

過去兩個星期日,十分多市民透過遊行表達意見,政府明白市民遊行是出於對香港的關心和熱愛。

對於市民一直以平和、理性方式表達意見,行政長官清楚聽到,並認同這正是香港作為一個文明、自由、開放、多元的社會,一直展現的互相尊重、和而不同的精神。政府重視和珍惜香港這些核心價值。

考慮到社會有強烈不同的意見,政府已停止立法會大會對修訂《逃犯條例》的工作,希望藉此可讓社會盡快回復平靜和避免任何人受到傷害。政府重申並無重啟程序的時間表。

行政長官承認由於政府工作上的不足,令香港社會出現很大的矛盾和紛爭,令很多市民感到失望和痛心,行政長官為此向市民致歉,並承諾會以最有誠意、最謙卑的態度接受批評,加以改進,為廣大市民服務。
搖滾區的神經病ig

【傷心夜】容祖兒生日失眠 楊千嬅致哀 鄭秀文禱告 (17:42)
how about kay?

去唔到CWB 嘅朋友
可以去太古廣場送花比個位走咗嘅烈士之後
由太古廣場直接行去政總

有乘客經將軍澳綫在北角站準備轉乘港島綫,臨離開車箱時,車長作出廣播:「各位乘客,我係車長,由於要緊守崗位,我唔能夠同你哋一齊去灣仔同金鐘,你哋要加油呀!」車箱中乘客立時為車長歡呼鼓掌;乘搭港島綫抵達金鐘時,車長同樣叮囑乘客「大家萬事小心、加油」,全車再次歡呼。

時事評論員練乙錚今日在其Facebook專頁上反對取消三罷,強調要堅持要求撤惡法、放被捕者、懲「港安」、保香港。練乙錚更提醒民陣現階段切勿和政府進行談判交易,否則會打散已聚的民氣。他指三罷應要進行,學界人士應去盡,而工商界人士個別有困難可體諒,但現時市民要堅持要求撤惡法、釋放被捕參與者、懲罰濫暴警察,以保香港。

搭鐵又停站
搭巴搭的又塞車
搵路行好喎

【即時】
14:48 | 港鐵現實施人流管制

個別列車不停以下車站:
銅鑼灣站
天后站
香港站

以下車站入口已封閉:
旺角站
銅鑼灣站

以下車站嚴重擠塞:
中環站
油麻地站
觀塘站
油塘站
南昌站

黑色圖又點 唔代表佢反送中
janice001 發表於 2019-6-16 14:47

至少都仲係有人性
大把廢佬都話抵死真係DKLM

美祖同mani都表態啦
係咪今日係蛋記禁聲deadline?
JayantL 發表於 2019-6-16 02:49

黑色圖又點 唔代表佢反送中
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

長毛出黎了

美祖同mani都表態啦
係咪今日係蛋記禁聲deadline?

張敬軒岩岩post左cant sleep
係咪英皇第一個
雖然都好隱晦
見佢食藥,希望唔係情緒病 ...
721AXA 發表於 2019-6-16 02:40

欣賞佢
希望佢心情可以好啲啦

呢排香港嘅事 加上佢喺廣州屋企隻狗仔走咗
佢應該都幾sad下

蛋記成間公司真係好垃圾
你話政治嘢就話唔敢表態啫

而家出人命啦
連po句R.I.P.都驚阻住自己搵錢 ...
JayantL 發表於 2019-6-16 01:21

張敬軒岩岩post左cant sleep
係咪英皇第一個
雖然都好隱晦
見佢食藥,希望唔係情緒病

唔好嘗試進入任何一個廢老藍絲建制post
估佢地會唔會良心發現

見到既只會令你對依個香港更失望 ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-6-16 01:45

呢樣確實係
個堆人無咩良心可言
聽講有D屋企人之間 都會有呢D無良心言論
好在自己屋企全家 政見同自己一樣

楊千嬅 周柏豪 周國賢 aga shiga 許廷鏗
721AXA 發表於 2019-6-16 01:17

吳業坤