返回列表 發帖

給各位愛香港嘅cm人

各位愛香港cm人~Sorry:~(事關香港歷史之重大變局:~(我想借大家少少位用:~(希望大家可以原諒我:~(

阻止惡法!為時未晚!

留意返由於預計示威人數好多,民陣已經將起點改咗喺維園!

【民陣6.9反惡法遊行】

日期:6月9日(日)

集合地點:銅鑼灣維多利亞公園中央草坪 (維園草地)

時間:下午2時30分集合,3時正起步

遊行路線:維園草地起點>高士威道> 禮頓道>伊榮街>邊寧頓街>軒尼詩道西行車路>金鐘道>樂禮街>夏愨道>添美道>立法會外行人路終點

百國聯軍助陣!感謝海外港人為香港人嘅未來而作出嘅努力#adore##adore##adore#

反對逃犯條例白宮聯署#hoho#
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
好重要所以要講三次:)
https://petitions.whitehouse.gov/petition/extradition-law-amendment-hong-kong-threat-personal-safety-and-freedom

(全球聯署、白宮聯署、學界、各行各業、宗教、地區/ 海外港人等等)反送中聯署合集
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QvnvG9YxQ5Vd5Ok-EejV1oAkLe_tDW_7qaWbjcZADMY/htmlview

愛因斯坦 (Albert Einstein):「The world will not be destoryed by those who do evil, but by these who watch them without doing anything.(這個世界不會被那些作惡多端的人毀滅,而是冷眼旁觀、選擇保持緘默的人)」;鄭有傑(導演):「良心的沉默是邪惡的幫兇。」

好多時歷史中嘅轉折位都係由表面上微不足道嘅小事/小人物而形成嘅,所以我地更加唔可以睇小自己

6月9號,維園見!
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

原本今晚谷草夜馬因網民發起圍攻本來有份跑的"天祿"馬主何君堯而取消,今年10.1國慶煙花亦取消
強烈抗議黑警縱容炮台山暴徒無差別打人!!

黨鐵出軌又關示威者事 有無人證證明示威者搞破壞呀?
藍屍真係好鍾意老屈
kaman921 發表於 2019-9-17 12:19

[轉]明報 :  港鐵表示,事發時肇事列車12個車卡中有3卡斷開及出軌,而港鐵凌晨曾更換一段路軌。預計紅磡至旺角東站的列車服務今日未能回復正常。
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

黨鐵出軌又關示威者事 有無人證證明示威者搞破壞呀?
藍屍真係好鍾意老屈
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

尋晚黑警於炮台山又一次完美示範警黑合作!!{:1_11 ...
酷愛903 發表於 2019-9-16 13:09

仲要要專打和捉年輕年青人
我願 榮光 歸香港

尋晚黑警於炮台山又一次完美示範警黑合作!!
強烈抗議黑警縱容炮台山暴徒無差別打人!!

回復 780# hkwilliamsiu

點曲線呀 偷人地首歌就唔啱!!!
五大訴求 缺一不可

侵犯知識產權 偷歌!!
kaman921 發表於 2019-9-15 00:39

MV好似是曲缐,大家看一看like 和unlike 就知道
我願 榮光 歸香港

侵犯版權, 可舉報

舉報依個Video
kk8733 發表於 2019-9-15 00:44

巳舉報
五大訴求 缺一不可

侵犯知識產權 偷歌!!
kaman921 發表於 2019-9-15 00:39

舉報依個Video

侵犯知識產權 偷歌!!

五大訴求 缺一不可

藍絲有人有假紙10-16號。。
kk8733 發表於 2019-9-15 00:26

到時謝SIR喺記者會又會點講?
插贓嫁禍比黑衣人
五大訴求 缺一不可

用國旗打人就會無事。。長知識啦

香港唱好演唱會肥媽仲咩唔唱肥媽有話兒
五大訴求 缺一不可

風吹風 火燒火 沒有疤
三加三 三減三 等於化

由這裡 行過去 行過去 下一區
成熟地 緩慢地 回味地 行過去
彈指間 又一關 誰要劃時代創舉

CM竟然無人post ?

建國嗰一日
hehehaha 發表於 2019-9-11 19:43

仲係未有真相
真係好想個天開眼到黑警比人拉晒去坐監
講大話 害人 好有心計
五大訴求 缺一不可

幾時先還番示威者一個清白
kaman921 發表於 2019-9-11 19:23

建國嗰一日

幾時先還番示威者一個清白
五大訴求 缺一不可

#願榮光歸香港
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

垃圾咎由自取,封鐵係因為設施被垃圾破壞哂
香港人加油 發表於 2019-9-9 18:07

何謂封鐵, 你有無常識. 十幾分鐘要散十幾萬人, 點散呀!
我願 榮光 歸香港

簽名被屏蔽

垃圾咎由自取,封鐵係因為設施被垃圾破壞哂
香港人加油 發表於 2019-9-9 18:07

吓, 你眼有問題,還是腦有問題. 兩次有不反對通知書, 都在未完就已經封鐵, 因為集會人士走唔到, 才有勇武派破壞設施來阻止警方推進令集會人士離開.
我願 榮光 歸香港

簽名被屏蔽

買尿片
kaman921 發表於 2019-9-8 21:10

唔通答義載接放學咩

黑衫黑林寶
明架啦
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

城城俾記者篤灰
好慘
JayantL 發表於 2019-9-8 21:05

買尿片
五大訴求 缺一不可

城城俾記者篤灰
好慘
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

港鐵不用維修的,等市民損失多一部閘機排耐d隊,邊個站搞事封邊個站,最好垃圾打爆哂閉路電視,等警 ...
香港人加油 發表於 2019-9-7 19:19

港鐵是香港政府用香港人錢管理,竟然不理會乘客安全, 多次應警察要求封鐵, 今次事件是咎由自取.
我願 榮光 歸香港

黑警要打死全部人先肯收手?
五大訴求 缺一不可

渣哥同謝sir 絕交
謝sir 就比錢白衣人淋紅油?
係佢做個話會唔會太小氣?
五大訴求 缺一不可

簽名被屏蔽

仍未知 的滋味 先可對抗乏味
匆匆一世必須飛快轉換場地

天有眼,垃圾自己破壞太子站閉路電視,垃圾現在仲想憑太子站閉路電視屈警察? 抵死,咁鍾意破壞閉路電視? 今 ...
香港人加油 發表於 2019-9-6 22:11

大多數香港人對破壞地鐵設施表示理解,並表示閘機不需要嘥錢維修,最好就係日日排長龍買票,以和理非嘅實際行動支持示威者

不要忘記。
John 發表於 2019-9-6 14:04

出咗國際好耐
個個星期上9gag就有新post幾千個upvote
就快連宇宙都出埋

簽名被屏蔽

831太子站CCTV 有晒證據
真相好清楚
警方仲有咩講?
係咪又講廢話
黑衣人並唔係我地警方喬裝所扮
有人想屈你地?
呃到人都呃唔到自己
點解可以咁黑心
五大訴求 缺一不可

咩彈中頭都死啦
射頭啲狗係咪想7出國際
Frankiekiekie 發表於 2019-6-12 19:54

不要忘記。
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

咁多首最鍾意依首

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

第二個訴求絕對無可能,你話無罪釋放就釋放? 你係邊位? 當法庭死? 唔使審? 追求人治請返回台灣 ...
香港人加油 發表於 2019-9-5 17:48

今次學生們勇敢出來發聲, 都是五大訴求, 缺一不可.
我願 榮光 歸香港

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

答應一個訴求就想再加多一個訴求?果然係獅子開大口
香港人加油 發表於 2019-9-4 20:12

是五大訴求, 缺一不可.
我願 榮光 歸香港

等美國制裁香港班官
我在乎~~~~我在乎~~~~~