返回列表 發帖

太古城有暴徒用生果刀襲擊數人,並咬甩區議會候選人趙家賢耳仔
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

尋晚中環黑警向消防車射催淚彈,消防車司機下車同防暴理論被推向一角,其後有記者想影相被黑警以盾牌阻擋、被罵"黑記"及直接向臉部噴胡椒噴霧!!
之後黑警同消防處出的聯合聲明,黑警冇半句向消防處道歉,消防處亦向黑警跪低!!
另外RUBBERBAND, C ALLSTAR被內地封殺

大學生迫校長譴責警方,無言論自由
真雙普選 發表於 2019-11-1 13:24

學生受迫害, 被打穿頭和無理濫補, 一等學府校長就應該義不容辭出來譴責, 同言論自由無關.

【突發】11.2愛丁堡、遮打、尖沙咀不反對已批!11.2 100萬級流水式和平集會 真正部署!

政府你以為112打壓維園添馬,香港人就會投降?有無諗過有人晨早為112做好幾手準備?

無錯,當警察著眼維園、添馬開口牌,香港人喺112愛丁堡、遮打 已經獲得不反對通知書!

同時間,根據選舉條例第12(5)條,超過100位候選人已決定11.2 下午3點喺維園 舉辦合法選舉聚會,各自同全港市民作出區選交流。

維園合法選舉聚會後,大家可以環保方式,大批移動到有 不反對通知書嘅 中環 #愛丁堡廣場 同 #遮打花園。

112 「求援國際 堅守自治」公民活動日真正run down:

- 3-5pm: 到維園支持 逾100位候選人合法選舉聚會
- 3-5pm: 環保方式前往 中環
- 5pm: 塞爆 中環愛丁堡廣場一帶 (美國集會已批不反)
- 5pm: 塞爆 中環遮打花園一帶 (紙鶴活動已批不反)

維園、添馬嘉賓、器材、物質,將會移到愛丁堡、遮打。

另外,政府唔好以為到時封鐵,阻止過海會有用。實不相瞞,我地香港人一早為 #尖沙咀柏麗大道 112集會拎埋 不反對通知書。

假如封過海交通,尖沙咀應變計劃就會啟動。到時,香港人會移師到 尖沙咀柏麗大道 參加流水式和平集會。

最後,112 「求援國際 堅守自治」集會已經得到全球45個城市,17個國家同步響應,支援香港。

為自己,為下一代,香港人係時候再次挺身而出,重演百萬人上街畫面,堅守自治,求援國際,光復香港。

香港人,11.2全球見

連登原post:
https://lih.kg/1685372

律政司居然向高院申請禁制令禁制網上煽動暴力言論真係痴撚線!!!!!!!!!!{:1_119 ...
酷愛903 發表於 2019-10-31 19:51

點樣搧動? 又唔係叫人打人
再將我相信的如煙火般綻放

萬聖節都要禁進入蘭桂芳
唔比人扮鬼扮馬popo係咪驚嚇親

網上流傳有海洋公園顧客日前入園觀賞上述的特備節目,發現節目內容多番涉及近日反收修例風波相關的話題,亦不時有人於節目期間高呼反修例相關的口號。有網民舉例指,表演內容提及「的士司機撞車死」的言論,或令人聯想至近日有的士疑蓄意剷上行人路撞人,司機被人拖落車圍毆事件。又有網民指有觀眾帶同孫女睇騷期間,二人前往台前領取禮物時,遭主持詢問「要唔要搵女」,並叮囑家長小心保護女兒,或令人聯想日前浮屍大海的15歲女學生事件等等。
真雙普選 發表於 2019-10-26 12:31

假設個女學生死亡過程完全一樣,但之前唔係去過遊行而係去過撐警集會,D人嘅反應會變成點

律政司居然向高院申請禁制令禁制網上煽動暴力言論真係痴撚線!!!!!!!!!!

港共政府居然夠膽DQ黃之鋒!!!!!!!!!!

hkwilliamsiu抄車,好行唔送
真雙普選 發表於 2019-10-26 20:02

由譚仔開店到現在,我都未幫襯過.  我幾時抄過車. 自抄反而話人抄, 你真的無敵

譚仔是100%日資擁有,原來你咁唔愛國
還有譚仔已經找到鄰近店舖CCTV, 証明是被屈
有人抄車

你唔敢食譚仔?
真雙普選 發表於 2019-10-26 17:30

你食埋我份

大把香港人有錢都移民唔回來啦,你繼續留守香港支持吳業坤同謝安琪
海洋公園真乞人憎 ...
真雙普選 發表於 2019-10-26 17:10

你記住日日食藍店, 費時他們無生意執笠後,要同我們一齊排隊懲罰黃店

我就繼續鐘意吳業坤和謝安琪, 繼續聽願榮光歸香港, 773312和百姓

網傳有海洋公園顧客近日入園並觀賞表演節目「地獄巨星賀台慶」時,有感節目內容涉及政治及時事話題,質疑節 ...
真雙普選 發表於 2019-10-26 12:31

快啲去廸廸尼, 最好去完跟埋米奇米妮去米字國唔好回來, 好行夾唔送

47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

港共政府拖到而家仲未決定D唔DQ黃之鋒仲要換埋南區選舉主任搞咩??

藍屍收皮啦
無腦兼白痴就係呢啲垃圾

殺人犯可以變自由人。。真係痴線。。

懷疑cm有同黑警一樣係狗定黑警又派臥底上黎
有隻狗喺度吠

你條垃圾咪又係假
Bam 完又開個假ac

Its too late
Sorry
hehehaha 發表於 2019-10-23 17:34

#五大訴求缺一不可
要求解散警隊
追究警暴
撤回禁蒙面法
釋放義士
林鄭下台

正式撤回修訂逃犯條例
kaman921 發表於 2019-10-23 15:56

Its too late
Sorry

就算陳媽媽係真,你都可唔認同佢個人意見,陳媽媽真定假重要咩? 你睇下醫生啦 ...
真雙普選 發表於 2019-10-23 12:58

唔該你唔好咁on 9啦
搵個假老母出黎就話佢自殺
唔搵真相出黎 彥霖妹妹點死得眼閉呀
最憎人做人做到咁假 鍾意講大話
CCTV 搵個假嘅彥霖拍條片就當係 真係當人白痴架咩

人一黃 真腦殘
你係咪唔識點判斷架
真雙普選 發表於 2019-10-23 11:35

有病就睇醫生
上面咪post咗
東張西望訪問個個陳媽媽係假

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

市民問被捕女子姓名
警譏:佢叫楊千嬅、謝安琪呀
【即時】(22:10) 網民晚上發起到元朗西鐵站靜坐,不滿警 ...
hehehaha 發表於 2019-10-21 22:37

如果我是kay粉和嬅粉一定嬲到爆.
利申: 我是kay 粉

市民問被捕女子姓名
警譏:佢叫楊千嬅、謝安琪呀

【即時】(22:10) 網民晚上發起到元朗西鐵站靜坐,不滿警察縱容7.21元朗恐襲。示威者在元朗大馬路近大棠路站交界進行堵路,警察晚上沿元朗大馬路推進,先後發射多枚催淚彈。

一名女示威者被捕,兩名男警員手腳並用地大力將該名按倒地上,女子疑因此受傷,牛仔褲上滲出血跡。有在場記者、市民問道示威者的姓名作被捕支援時。有警員大笑說,「佢叫楊千嬅呀。」、「佢叫謝安琪呀。」

港鐵表示,西鐵線元朗站會於周一(21日)下午2時起臨時關閉,其他路線(機場快綫除外)、輕鐵及港鐵巴士服務將提早於晚上10時結束

咁驚元朗人做咩。。下午兩點就關。。

消防員拉緊喉救火
狗屋向佢腳邊射催淚
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法