返回列表 發帖
請大家唔好因爲人地唔參與你地的活動或者唔發聲支持就鬧人地,人地有自己的自由
唔同你地一伙的就比你地批 ...
gordon0807 發表於 2019-6-14 15:46

都2019年啦 都經歷過雨傘 魚蛋啦
仲講呢種說話其實一d幫助都無,因為要反既點都會反,要支持既點都會支持,要繼續無視既點都會繼續無視
鬧人地都要睇下邊個聊邊個啫,橫掂咩都係"個別事件",記llm又係個別事件,出黎啦豬hi又係個別事件
所以批鬥人都係個別事件,請~~~~唔好過份解讀!

請大家唔好因爲人地唔參與你地的活動或者唔發聲支持就鬧人地,人地有自己的自由
唔同你地一伙的就比你地批 ...
gordon0807 發表於 2019-6-14 15:46

認同

612我仲同啲ig仲post緊吃喝玩樂既frd講應該冇人呢刻想睇到
但而家換個角度睇,間中睇到呢啲post當過濾下個人長期戰鬥格既心情都好既,我地原有既正常生活就應該係咁(雖然的確係post得係唔合時)
長時間個人咁崩緊真係好容易走火入魔,搞到抑鬱/精神病,呢啲病留返比班警啦,我地冇必要搞到自己咁
呢幾日接收既資訊實在太多啦,場仗仲有排打,比自己個腦休息下、清醒下先有力再打,停一停聽下歌,睇下卡通片放鬆下
新聞可以睇,post可以追,但唔係狂loop,一齊加油啦香港人

(利申我唔係認同呢個時候仲出啲吃喝玩樂post係正確,但人地post啲咩始終係人地既自由,硬要人地企係自己果邊我亦唔見得係有幾理智)
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

暫時呢度都未有wor
我覺得經過近幾年 大家都越來越成熟 會互相尊重
唔去嘅人有佢地唔去嘅原因
去 唔去 衝 ...
John 發表於 2019-6-14 16:08

對 呢幾年過後 大家都識得做
今次無任何割席者就知大家知道大家角色係邊 總之目標係一致就ok

暫時呢度都未有wor
去 唔去 衝 ...

我唸佢都係係第道見到,所以想同大家分享下姐
並唔係想講呢道有人咁做
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

星期日上街見
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

嘩,今次903企好前wo
新jingle叫人黎緊選舉投票俾聽香港人聲音既人 當年雨傘都無講到咁白

黑警五毛死全家
hlyung 發表於 2019-6-14 14:41

唔俾其他意見不同人士發言死全家
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

唔俾其他意見不同人士發言死全家
scenestation 發表於 2019-6-14 16:48

你而家咪發到言囉何來唔比
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

暫時呢度都未有wor
去 唔去 衝 ...

青少年無吸取2014年佔中失敗教訓,今年青少年做損人不利己阻塞地鐵車門,剝奪別人搭車旅行行街上班自由,得罪埋政治中立人士,只會利左政府,註定今年反送中失敗收場。你們去遊行無市民阻止,但不要阻住不遊行人士做他們自己喜歡的事
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

樓上講緊廢話?
成件事邊個引起先會搞遊行?
唔係逃犯條例會搞到咁大件事?
你個腦係咪跌咗落海呀?
用腦諗下啦話我地阻住

星期日唔係好熱。。好開心。。

青少年無吸取2014年佔中失敗教訓,今年青少年做損人不利己阻塞地鐵車門,剝奪別人搭車旅行行街上班自由, ...
scenestation 發表於 2019-6-14 16:51

遊行抗爭本身都係損人不利己
不合作運動既原意咪就係透過不便抗衡政府

或者你未必認同我地講既野
但我都Respect你既觀點
thanks

青少年無吸取2014年佔中失敗教訓,今年青少年做損人不利己阻塞地鐵車門,剝奪別人搭車旅行行街上班自由, ...
scenestation 發表於 2019-6-14 16:51

哦。
已閱。

我唸佢都係係第道見到,所以想同大家分享下姐
並唔係想講呢道有人咁做 ...
hehe 發表於 2019-6-14 16:19

係,係第二度睇到同埋親身經歷,
因為呢幾日我我重心去左我朋友出事的事度,受到一的批評

同埋見到jay Fung ig 比人鬧我先會咁上心

我只係想表達下,我想focus 係我覺得係我生命中更重要的人的事上,不志於要比人鬧全家吧

我中立,只是我唔支持,都唔反對修例
同埋我兩邊的人都唔會支持
所以我想focus 係我的生活度

班黑警巳經失晒理智
欺負失明人士

https://hk.news.appledaily.com/l ... m_content=link_post

我覺得唔支持冇問題
但笑佢地俾黑警打抵死
話咩身冇屎怕咩俾人搜 驚咪唔好出街囉
呢啲先係最仆街

形勢好像有變,立法局星期一和二都取消開會, 香港討論區見到好多建制派開始轉駄,最明顯是湯家驊,  另外林奠今晚8:00pm開記者招待會.

形勢好像有變,立法局星期一和二都取消開會, 香港討論區見到好多建制派開始轉駄,最明顯是湯家驊,  另外林奠 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-14 19:36

燒山已經燈咗

我覺得唔支持冇問題
但笑佢地俾黑警打抵死
話咩身冇屎怕咩俾人搜 驚咪唔好出街囉
呢啲先係最仆街 ...
hlyung 發表於 2019-6-14 18:58

懷疑個條友係林鄭Fans

形勢好像有變,立法局星期一和二都取消開會, 香港討論區見到好多建制派開始轉駄,最明顯是湯家驊,  另外林奠 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-14 19:36

成班扮野 星期日一齊出尼
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

燒山已經燈咗
hehehaha 發表於 2019-6-14 20:16

我姪仔估中了,燒生是明燈

黑色五毛警號
唔好俾祖粉分散視線
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

嘩,今次903企好前wo
新jingle叫人黎緊選舉投票俾聽香港人聲音既人 當年雨傘都無講到咁白 ...
rfv123 發表於 2019-6-14 16:39

好難怪嘅 商台記者俾人問候老母喔

好開心。。父母同我一齊去。。

小伙子. 發表於 2019-6-14 23:57

但881條黃永日日喺度奶政府

好彩被爆眼睛無盲到,他是通識科老師,而他亦無衝,他是無端端給布袋彈射中,幸好他有safety goggle ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-14 04:16

有個仔仔好慘。。唔敢去醫院怕俾人拉

中彈青年右胸滲血拒求醫 「中槍嗰刻心最痛」

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190614/59714994

https://www.latimes.com/world/as ... 20190614-story.html

呢篇好睇

A new kind of Hong Kong activism emerges as protesters mobilize without any leaders
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

大家星期日一齊出尼!!
送個7婆一程
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

暫佢老母個臭_

gogogo

小伙子. 發表於 2019-6-14 23:57

多得公安助攻
9/6到12/9可以一炮過得罪一大班和理非非
包括教徒/視障人士/記者
真係勁

林病:警員天經地義

"I keep hearing of [Hong Kong] citizens getting hurt and shot with rubber bullets. [The Hong Kong police] are keeping up an 1980s Korean style of forcible dispersion," a different Twitter user said.

"Let's hope Hong Kong does not end up like Gwangju 1980 but more like our 1987 June 10 democracy movement or the recent candlelight revolution," another tweeted.

多得公安助攻
9/6到12/9可以一炮過得罪一大班和理非非
包括教徒/視障人士/記者
真係勁 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-6-15 14:00

班公安話搵耶穌落嚟見佢哋

John 發表於 2019-6-15 15:50

完全唔道歉。。外國記者都叫佢道歉佢唔理。。

繼續同香港人同行。。邊個人想同你個臭X 。。照下塊鏡啦。。連你老公都唔同你同行啦

John 發表於 2019-6-15 15:50

Sorry 我控制唔到
點解呢啲禽獸咁仆_
好想打死呢條死仆_

Sorry 我控制唔到
點解呢啲禽獸咁仆_
好想打死呢條死仆_
kaman921 發表於 2019-6-15 18:31

個記招睇到我把幾火聽日一齊出尼
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

林鄭月娥你良心何在?
害死人啦 你因住比天收
唔洗扮喊再做戲
我地唔知要喊幾多日

從未試過為香港會流咁多眼淚
rip 烈士
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

R.I.P

RIP...
hlyung 發表於 2019-6-15 22:40

35歲。。好慘。。

滿手鮮血
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

誰若碰到這個他 能為他了了這小心願嗎
無力協助他嗎
也願你任由他 騎著世上最終一隻白馬

楊千嬅 周柏豪 周國賢 aga shiga 許廷鏗

楊千嬅 周柏豪 周國賢 aga shiga 許廷鏗
721AXA 發表於 2019-6-16 01:17

蛋記成間公司真係好垃圾
你話政治嘢就話唔敢表態啫

而家出人命啦
連po句R.I.P.都驚阻住自己搵錢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

係,係第二度睇到同埋親身經歷,
因為呢幾日我我重心去左我朋友出事的事度,受到一的批評

同埋見到 ...
gordon0807 發表於 2019-6-14 18:12

on9
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔好嘗試進入任何一個廢老藍絲建制post
估佢地會唔會良心發現

見到既只會令你對依個香港更失望