返回列表 發帖

給各位愛香港嘅cm人

各位愛香港cm人~Sorry:~(事關香港歷史之重大變局:~(我想借大家少少位用:~(希望大家可以原諒我:~(

阻止惡法!為時未晚!

留意返由於預計示威人數好多,民陣已經將起點改咗喺維園!

【民陣6.9反惡法遊行】

日期:6月9日(日)

集合地點:銅鑼灣維多利亞公園中央草坪 (維園草地)

時間:下午2時30分集合,3時正起步

遊行路線:維園草地起點>高士威道> 禮頓道>伊榮街>邊寧頓街>軒尼詩道西行車路>金鐘道>樂禮街>夏愨道>添美道>立法會外行人路終點

百國聯軍助陣!感謝海外港人為香港人嘅未來而作出嘅努力#adore##adore##adore#

反對逃犯條例白宮聯署#hoho#
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
-簽完記得確認返電郵
好重要所以要講三次:)
https://petitions.whitehouse.gov/petition/extradition-law-amendment-hong-kong-threat-personal-safety-and-freedom

(全球聯署、白宮聯署、學界、各行各業、宗教、地區/ 海外港人等等)反送中聯署合集
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QvnvG9YxQ5Vd5Ok-EejV1oAkLe_tDW_7qaWbjcZADMY/htmlview

愛因斯坦 (Albert Einstein):「The world will not be destoryed by those who do evil, but by these who watch them without doing anything.(這個世界不會被那些作惡多端的人毀滅,而是冷眼旁觀、選擇保持緘默的人)」;鄭有傑(導演):「良心的沉默是邪惡的幫兇。」

好多時歷史中嘅轉折位都係由表面上微不足道嘅小事/小人物而形成嘅,所以我地更加唔可以睇小自己

6月9號,維園見!
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

聽講民陣明日宣布解散
中共簡直係喺香港進行文革式批鬥
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

教協宣布解散
酷愛903 發表於 2021-8-10 17:00

曾經在教協做過會員買過野既我
第一下係覺得冇左啲有用既堂
同埋失去左搵工既門路

下一步聽聞係郁職工盟

教協宣布解散

想介紹呢個YOUTUBE頻度, 了解大陸D衰野,呢個YOUTUBER好多野睇
https://www.youtube.com/channel/UC1mx_wcSHtfpLk5N_zY0TRg

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

【明報專訊】全港多區昨舉辦中國共產黨百年黨慶及香港回歸24周年慶祝活動,其中大埔林村許願廣場近500人聚會獲豁免限聚令,部分人涉違規在場內除口罩休息。有醫生表示,大埔社區近期出現新冠變種病毒Delta患者,社區可能仍有隱形傳播鏈,數百人聚會增傳播風險。有份申請今年七一遊行的守護大嶼聯盟召集人謝世傑批評政府「親疏有別」,只准建制組織舉辦歌舞昇平的慶祝集會,禁止七一遊行表達反對政府聲音,剝奪市民權利。
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

青政力谷的九西候選人游蕙禎在最新港大滾動民調中,仍有力力爭九西最後一席,她說現時不會再評估自己有否勝算,「當覺得自己有機會贏就會全力去衝」她形容,今次立會選舉是特別的一屆,冀港人用選票表態,「下屆選舉會唔會變成政府全面操縱?」

不幸言中
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

願花開 心無罣礙

仍有胸襟
永不洩氣

RIP

今日是 7 月 1 日,警方在多區佈防及截查市民。晚上約 10 時,在銅鑼灣崇光百貨外,一名軍裝警員疑中刀倒地,地上留有血跡。有數人則被警員按在地上制服。懷疑施襲者,送往律敦治醫院,搶救無效,晚上11時20分死亡,死者年約50歲。
消息指,一名男子懷疑從後向警員刺了一刀,該男子其後用刀自插心口。受傷警員清醒,送瑪麗醫院;懷疑施襲男子送律敦治醫院。現場警員一度拔槍戒備,但沒有開槍。
相關報道: https://bit.ly/2TpSTXq

PK超: 保安局局長->政務司司長
PK鄧: 警務署長->保安局局長
黑警治港,強硬路線

完成歷史任務
kenneth 發表於 2021-6-21 16:36

曾志豪都被解僱凡係罵正苦,講敏感話題都會被禁聲

蘋果 星期六出最後一份
完了。
kaman921 發表於 2021-6-21 16:25

完成歷史任務

蘋果 星期六出最後一份
完了。

林鄭負責撥火
已fc.
hehehaha 發表於 2019-11-14 20:32

同意
沒有暴徒
只有暴政

黑警國安署落案起訴張劍虹、羅偉光及生果報等3公間串謀勾結外國勢力罪,明早提堂

今日紅官胡雅文又重判前年10.1未經批准集結案眾泛民監禁[size=1.25]14-18個月(由於所有被告認罪獲扣減1/3刑期,量刑起點其實係[size=1.5]21-27個月!!undefined undefined undefined undefined ),只有2人獲緩刑

香港人加油

前年818流水式集會案9泛民判刑長毛:18個月
黎智英、李卓人:12個月
區諾軒(認罪):10個月
何秀蘭:8個月
何俊仁、吳靄儀:12個月,緩刑2年
李柱銘:11個月,緩刑2年
梁耀忠(認罪):8佪月,緩刑2年

前年831未經批准集結案判刑(3泛民皆認罪)
黎智英:8個月
李卓人:6個月
楊森:8個月,緩刑1年

12手足偷渡案,2名未成年手足今日移交香港警方,其餘10人,組織偷越邊境罪成的鄧棨賢及喬映瑜分別判監3年及2年,其他8人判監7個月

高院國安法指定法官李運騰批准黎智英保釋,但條件超辣,劣政司話會上訴至終審法院

消息指現正進行的人大常委將DQ大量泛民區議員,取消特首選委會117個由區議員互選的議席,及取消立法會5個超級區議會議席
共狗徹底將香港變成一國一制

終審法院今日裁定政府勝訴,禁蒙面法於合法集會及遊行亦適用WTF

你有你繼續盲撐 大把人反佢啦
仲攞同美芬姨食美心一齊講

Sorry 佢令我真係有懷疑 ...
kaman921 發表於 2020-12-5 14:43

除非家下總辭係for總流亡啦
否則除咗標準泛民盲粉之外
聽返都無乜人覺得家下接受完委任先辭係有意義囉

Sorry 佢哋真係令我有啲懷疑佢哋嘅行動基礎

許智峯、梁頌恆流亡
酷愛903 發表於 2020-12-4 20:16

估唔到有朝一日香港都出產「流亡海外異見人士」呢個身份

熱血手足勇武護港

希望你會尊重

另外

浪費食物同浪費時間打稻草人一樣咁無意義

請你擦 ...
kenneth 發表於 2020-12-5 14:16

你有你繼續盲撐 大把人反佢啦
仲攞同美芬姨食美心一齊講

Sorry 佢令我真係有懷疑

鄭松泰仲繼續留任 生日食美心蛋糕
熱狗 果然係熱狗
kaman921 發表於 2020-11-11 22:27

熱血手足勇武護港

希望你會尊重

另外

浪費食物同浪費時間打稻草人一樣咁無意義

請你擦亮你嘅雙眼去分清楚善惡

多謝

許智峯、梁頌恆流亡

621包圍警總案,眾志3子被重判
黃之鋒:判監13.5月
周庭:判監10月
林朗彥:判監7月

黎智英被起訴欺詐罪

前日羊焗腸宣布將通識改到仲離譜過2012國教科

鄭松泰仲繼續留任 生日食美心蛋糕
熱狗 果然係熱狗

人大常委下決定,港共政府DQ 4名7月尾被選舉主任DQ的泛民
泛民總辭

消息指明日開會的人大常委擬禁議員拉布並DQ議員,人大此舉絕對是越權、僭建,剝奪議員根據議事規則應有的權利,將立法會人大化,並徹底將香港變成一國一制!!對住呢個中共極權暴政冇得傾架喇,全香港人同佢死過啦!!

等一天夢變真
走出黑暗共行

前晚教育局指九龍塘宣道小學某教師利用教材敵播港獨,屬嚴重專業失德,永久吊銷佢教師註冊

kaman921 發表於 2020-9-28 11:30

靚過Kontinue封面
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

暗黑你 承受過
到這裡 放心 交給我
原諒曾遲熟

今天我來
撐起我

違逆我的宗旨送抱投懷  不免病態

律政司居然誣告快必4項發表煽動文字罪,律政司死全家!!!!!!!!!!

等~你
在這長草的議會
不需要
庸人在決定 我的將來

黑警以發表煽動文字拘捕快必,簡直係文字獄

黎智英刑恐方向報記者罪名不成立

曾話過
若有日無懼約束
請卸下種種戒備
讓我有多一個道理共你堅守到尾

漆黑之中 堅持望見 光譜
hehehaha 發表於 2020-8-12 18:11

呢句歌詞好適合鼓勵依家嘅香港人

黑警居然以721元朗參與暴動濫捕林卓廷,黑警死全家!!!!!!!!!!{:1_119 ...
酷愛903 發表於 2020-8-26 15:03

律政司居然起訴林卓廷及另外6人暴動罪,簡直係莫須有、砌生豬肉!!律政司死全家!!!!!!!!!!

黑警居然以721元朗參與暴動濫捕林卓廷,黑警死全家!!!!!!!!!!

趁火勢加風頭
有勇氣請追求

這搏命時代 
我搏命存在