返回列表 發帖

段爸入中大都阻唔到中大開拖
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

回復 980# kaman921

上面個年輕人仲未被BAN

聽人講係中環見到Joey
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

FYI
John 發表於 2019-11-12 13:03

本帖隱藏的內容需要積分高於 1001 才可瀏覽
再將我相信的如煙火般綻放

如果CM 仲有人係撐警嘅,呢度唔歡迎佢。

多謝。
我可以即刻幫佢DEL AC。
釘釘 發表於 2019-8-12 11:28

FYI
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

無限期罷工。

香港人今日加油。。。

搞咁耐其實為乜?到宜家政府冇任何讓步,五大訴求,最重要係普選,但呢個係中央嘅底線,咁嘅局勢之下肯定唔 ...
gzsbx3 發表於 2019-11-11 21:10

冰封三尺非一日之寒 你講緊既現象就算有冇依場運動 香港都會發生/已經發生緊
依場運動只係將所有壓逼住既仇恨一次過爆發出黎
所以唔需要講到冇依場運動 世界就好和平 要黎既始終會黎

何謂正常? 繼續比人攞著數 繼續運錢番大陸 繼續破壞香港法治制度
咁就叫正常????

同埋我唔覺得成立獨立調查委員會/解散狗隊有幾雞毛蒜皮
好懷疑究竟你係唔係香港人

仲有唔該唔好暗示721831等等傷亡係我地選擇出黎係我地攪出黎
真係好L UN耳

香港警察玩完啦
報警都比人當濫用
調返轉頭屈你
巳經無警察保護市民啦
有事搵勇武派保護

其實6月暫緩條例果時即刻收貨回歸正常就係最完美嘅 ...
gzsbx3 發表於 2019-11-11 21:10

係呀 唔推送中條例仲完美 仲無事發生

搞咁耐其實為乜?到宜家政府冇任何讓步,五大訴求,最重要係普選,但呢個係中央嘅底線,咁嘅局勢之下肯定唔會比,相比之下其他幾個屬於雞毛蒜皮、有好過無嘅野,有必要搞成咁?仲要連累埋粵語文化,搞到大陸人討厭粵語,好多香港藝人被封殺。

其實6月暫緩條例果時即刻收貨回歸正常就係最完美嘅,後面721831、大部分傷亡、仇恨都唔會發生,經濟繁榮,社會唔會咁撕裂,中港兩地亦唔會如此仇視,世界和平。

關心死物仲多過關心人
點解可以咁冷血
咩都當睇唔到只係不斷遣責?

睇完你個comment 其實都無乜建樹
henhenhen 發表於 2019-11-11 14:10

麻木不仁的港共政府一直寸步不讓,冇計
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

你吹雞等同對家有部署
日日都要比人知道你今日會做乜
人哋有槍有炮有子彈係無良心啫
佈晒防跟鬼晒你哋咁做 ...
kwanie 發表於 2019-11-11 13:16

睇完你個comment 其實都無乜建樹

你吹雞等同對家有部署
日日都要比人知道你今日會做乜
人哋有槍有炮有子彈係無良心啫
佈晒防跟鬼晒你哋咁做到啲乜先
日日都係咁損兵折將做乜嘢啫。

上面嗰啲得個嬲字呢,無建樹架。

今早7點幾西灣河一交通警正制服一黑衣人期間向一名走近但兩手空空的黑衣人腹部開一發真槍,其後再向另一黑衣人腳部開兩發真槍
第一位中槍男肝臟中彈做手術搶救中,現時情況危殆,第2位腳部中槍的男子情況穩定

**** 本內容被作者隱藏 ****
Frankiekiekie 發表於 2019-11-10 21:29

加油

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

監警會海外專家話監警會權力同能力都不足,要獨立調查
PS咪再打TBB記者喇,記者係無辜且採訪是天職,責在TBB高層!!

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

到時黑警死咗我地要開香檳慶祝

關校長鬼事

校長比你有人性得多

科大校長不單在畢業褿上流淚, 而且發出的聲明亦很強硬, 看得出校長亦覺得警察處理都好大問題.

另外,消息指11月11日早上7時會發動「黎明行動」,屆時「18區再集合」,各區各自行動,而「目標只有一個」,即「全城癱瘓,強制罷工」
kk8733 發表於 2019-11-7 23:22

記得BBC訪問過香港一個女示威者,佢話希望香港像烏克蘭一樣有個好結局,然而烏克蘭革命革了幾十年,革到成為歐洲最窮國家,大量年青人出走國外,好多年輕女性來到了中國做模特等工作,她們嚮往到中國工作,你話諷刺不諷刺。隨著加泰、智利等地區的示威活動持續,美國警察暴力對待一個少數族裔引發千人在地鐵示威,川普公開支持警察執法,歐美現在都顧不上香港了,香港這樣罷工法絲毫影響不了中共的決定,只能影響到香港普通市民,可以預期,香港經濟會繼續走下坡,深圳、上海及新加坡等城市在偷笑。

銀紙彤走完到周同學
Rip

https://news.mingpao.com/ins/%E6 ... 8%E4%B8%8D%E6%B2%BB
命危留醫5日 科大周梓樂今晨不治 (10:38)

科技大學22歲學生周梓樂周一(4日)凌晨於將軍澳示威活動期間在尚德停車場墮樓,頭部重創命危。《明報》從兩個可靠消息渠道獲悉,周昨晚(7日)開始心律偏低,經搶救後,延至今晨(8日)8時09分不治。消息指搶救一般要進行30分鐘心肺復甦,惟家屬不忍周受苦,忍痛提早叫停。伊利沙伯醫院亦證實病人已於早上8時09分離世。

據本報早前獲悉,周送院後因急性腦出血,在約14小時內接受兩次腦部手術,清除左右腦的血塊及移除部分右顳葉,兩度嘗試以引流術減腦壓不果。他留院期間嚴重昏迷,腦幹受壓及右腦缺血,昨顱內壓急升1.5倍,早前亦出現瞳孔放大、電解質紊亂等,靠3倍劑量強心藥及呼吸機等維持生命。

連日來父母等親友在病房守候,亦有市民到醫院及事發停車場為他祈禱及打氣。周的中學母校相關的人早前表示,周在學期間能兼顧學業及課外活動,是「典型的乖乖仔」。

將軍澳周一凌晨有示威者堵路及向警員擲物,警方發射催淚彈驅散,科大生周梓樂期間在尚德停車場墮樓,頭部重創命危。警方其後曾經確認周梓樂墮樓時,防暴警正在停車場外放催淚彈,至於是否與其墮樓有關,警方不排除任何可能,而閉路電視未有拍攝到周墮樓過程。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191107/mobile/bkn-20191107202532615-1107_00822_001.html

反《逃犯條例》修訂的相關示威行動未有止息迹象,網上再傳有人號召下周日(10日)及下周一(11日)在全港發動「八區開花」及「強制罷工」,示威暴力隨時再現。

根據網傳的相關訊息,有網民發動11月10日下午1時,在屯門、觀塘、荃灣、沙田、大埔、旺角、銅鑼灣及將軍澳舉行「八區開花」示威活動。又指為配合翌日行動,當日不受傷、不流血及不被捕。

另外,消息指11月11日早上7時會發動「黎明行動」,屆時「18區再集合」,各區各自行動,而「目標只有一個」,即「全城癱瘓,強制罷工」。

比著我係阿澤都嬲到爆

未做腦幹死亡測試,未證實(FC左先啦!),而家情況仍然危殆
酷愛903 發表於 6/11/2019 15:50
出自你把口真係何其壯觀

科大男生為左避TG墮樓。。依家證實腦幹死亡。。
kk8733 發表於 2019-11-5 16:38

未做腦幹死亡測試,未證實(FC左先啦!),而家情況仍然危殆

科大男生為左避TG墮樓。。依家證實腦幹死亡。。

有人挑釁搧動暴力 查到就等坐監

暴你老母咩
艾石仔 發表於 2019-11-3 21:40

右下角報告。。召喚釘釘。王子。TIMMY。。。

起因有暴徒入太古城中心破壞美心食店在先,觸發警察入太古城中心執法
真雙普選 發表於 2019-11-3 20:42

暴你老母咩

Hong Kong Horror Story season 1