返回列表 發帖
^ 我想講就算要發惡都要選擇性破壞D 共資既機構
hkchart 發表於 2019-11-20 22:31

唔算唔同意
但我覺得高估咗個成效
你話香港班人 IQ 唔夠冇能力做到
但上面有班人都冇乜 IQ 接受愛国意識以外既野
幾多人去到外國接觸咁多野都肯繼續奶中共鞋底
而偏偏呢班人係網上係最活躍、最多偉論要發表既一群

前排大陸嗰單揸車搞事既新聞
有班人出微博 po 話終於明香港示威者既出發點
但最後件事係點 相信有留意既人都知..

林鄭同班死黑警
一早撤咗
Eason 演唱會咪開到囉
光復香港 時代革命

任夢幻煙火四散成毒霧

「罷」工
hehehaha 發表於 2019-11-20 23:02

三罷要成事, 起有三分一香港人肯做

好嘔心

hlyung 發表於 2019-11-23 20:02

岩岩開左post hehe
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

原來莊正俾人俾暴動
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

大會宣布十萬人
唔知有幾多個識Kiri t
2019End
2020Week15
1低半度2ChinaReggaeton3一所懸命

903正式派願榮光
hlyung 發表於 2019-11-25 11:02

如果下個week 仲上唔到榜
最歌88

唔知大家有冇fc 何韻詩個612 基金 係咪 比人話過係人血饅頭? 知唔知咩事? 有冇澄清過?

星期一大三罷。。加十區行動。。

細路仔為左香港不停衝。之後俾人拉。有骨折。俾人扑穿頭。有幾個死左。。。

點解大人唔做下野。罷工真係咁難。。

12月8日 維園見。。。

12月8日。。23:59前落實五大訴求。。否則12月9日行動升級。。三罷。。攬炒迎CHRISTMAS。。。

80萬
民陣是否報細數?
光復香港 時代革命

80萬
民陣是否報細數?
kaman921 發表於 2019-12-8 22:03

我都覺。。。

80萬
民陣是否報細數?
kaman921 發表於 2019-12-8 22:03

我都覺。。。後期好多人無行去中環就走。。

我都覺。。。
kk8733 發表於 2019-12-8 22:54

其實堅拿道西打後都好鬆動

好多都停左係sogo
2019End
2020Week15

其實堅拿道西打後都好鬆動

好多都停左係sogo
b01091018 發表於 2019-12-8 23:02

好多係灣仔。。插隊。。???

今日繼續呀。。香港人反抗。。

父母一句話 傷透記者心

「我最傷心係,佢第一句開口問嘅,唔係我痛唔痛,而係我係咪『黑記』。」Karl(化名)是記者,自6月開始便在前線採訪。他打趣說,在衝突現場常受到不禮貌對待,但來自媽媽的一句質疑,更令他一度崩潰。

金鐘被噴滿身藍水

他回憶,9月29日金鐘發生衝突,晚上他到場採訪時,警方已施放多輪催淚彈,水炮車已就位;及後水炮車水劑射向記者,Karl自嘲一瞬間變成一隻「藍精靈」,「望落就好笑,其實痛到有半個鐘咩都做唔到。」

當晚深夜衝突止息後,Karl完成工作,拖着疲憊身軀回家。甫開門見到媽媽已經心知不妙,因為父母一向是「藍絲」,不認同兒子做記者。

沒表關懷只有質疑

Karl有心理準備沒好說話聽,只是他沒想到母親會說出那番話,「佢問我做咩一身藍,係咪水炮車,我話係;佢就問我,你係咪企埋啲『暴徒』度,係咪阻住警察做嘢?我諗都冇諗過,佢生我出嚟,對咗我廿幾年,開口第一句竟然唔係關心,係質疑!」

他之後再沒與父母說話,並已準備搬離家,「或者大家見少啲仲好。」
SSN Chart (3 Apr)
1. will (not) see you soon (1 Week No.1) - 莊 正
2. 再 度 - 謝 安 琪
3. 碧 玉 - 王 菀 之

睇左返校 會對個政治大勢更加悲觀
2019End
2020Week15

嘩屌

華納有冇告鳩高松傑
2019End
2020Week15

山下見,聽到落淚
2020年最喜愛歌曲獎
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

信仰強拆中消磨
遍野仍無盡星火
可如初 可做我
誰能被隔阻

信仰強拆中消磨
遍野仍無盡星火
可如初 可做我
誰能被隔阻
hehehaha 發表於 2019-12-19 21:29

層層燎原的星火

真係cls 無嘢又屈多你一條罪
光復香港 時代革命

你今嘛住的彼個所在 咁有習慣
係唔係想去邊 就去邊

平安夜。。香港人好齊心大叫。。

山下見抗爭版MV
光復香港 時代革命

平安夜。。香港人好齊心大叫。。
kk8733 發表於 2019-12-24 21:13

老實講真係反對人嗌"香港獨立"
BTW唔贊成班友特登揀平安夜搞事,但尋晚尖沙咀係9PM左右一名於半島酒店對出只是路過的男子被黑警無理推跌及拘捕激起民憤而引發之後的TG放題(之後可以話雙方都失控),黑警要為濫捕挑起衝突負上最大負責任。
旺角就係班黑衣人堵路縱火爆打爛HSBC,但不代表黑警可以殘暴到喺桔梗將一男仔由天台推落街
強烈抗議港共政府打壓港台!!

Sing hallelujah to the lord
2019End
2020Week15

明日~ 煙火四起

警方係有權對破壞灣仔HSBC的黑衣人執法,但掟第一枚催淚彈前連黑旗都冇舉!! 同埋你點可能叫咁大班人半個鐘就散哂呀??

Oh
1. will (not) see you soon (1 Week No.1) - 莊 正

山下見抗爭版MV
kaman921 發表於 2019-12-25 10:42

山下見~~真係好高質~~

連人民日報都鬧黃色經濟圈。。咁即係做得岩。。繼續唔好買紅色野。。買黃色。。

幾多派對 
幾多個失散伴侶
幾多個故事 
並無下一句
終於一天 
想起要跟你聚 
那號碼已不對

_下落不明

恨我倔強到沒有聽從誰撤退
有暴雨也冒雨 
照樣行出去

仍有胸襟 永不洩氣

再見 我的初戀 跟你一起也不枉

再見 我的初戀 跟你一起也不枉
hehehaha 發表於 2020-2-7 20:35

你初戀係CM人?

今日係周梓樂去世滿一季

預算案全港18歲或以上香港永久性居民派1萬元但黑警開支大增24%絕不能接受!!

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/440916/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E6%9D%8E%E5%8D%93%E4%BA%BA-%E6%A5%8A%E6%A3%AE-%E4%BD%95%E4%BF%8A%E4%BB%81%E8%A2%AB%E6%8D%95-%E6%B6%89%E5%8F%83%E8%88%87%E5%8E%BB%E5%B9%B4831%E9%9D%9E%E6%B3%95%E9%9B%86%E6%9C%83
【逃犯條例】李卓人、楊森、何俊仁被捕 涉參與去年831非法集會

民主黨前主席楊森、工黨李卓人、民主黨何俊仁及壹傳媒創辦人黎智英今早(28日)被捕,被指參與831非法集結。其中黎智英再被控2017年涉恐嚇記者,現被帶至九龍城警署調查。工黨表示,李卓人今早7時50分遭警方以參與831遊行為由上門拘捕,工黨譴責警方濫捕魚打壓香港人的示威權利。

民陣在去年申請「8‧31再集結」集會及遊行,但被警方否決及上訴失敗,民陣宣布取消活動,其後有網民發起「行街」及宗教遊行等活動。楊森、李卓人、何俊仁及黎智英當日亦有現身參與相關活動。

見過那夜在門外  
夏季那懊熱重臨樹海
回頭是你為我走來
緊握雙手不放開

黑警死全家

中西區區議會主席鄭麗瓊於FB張貼去年929射盲印尼女記者VEBY的黑警資料及POST"還眼",竟被黑警以"煽動意圖"拘捕WTF!!

中西區區議會主席鄭麗瓊於FB張貼去年929射盲印尼女記者VEBY的黑警資料及POST"還眼",竟被黑警以"煽動意圖" ...
酷愛903 發表於 2020-3-26 10:23

LI, 74-YEAR-OLD RETIRED DRIVER   

"The only way to secure the greatest extent of freedom is to
make Hong Kong independent. The existing political system is
flawed. Freedom is not just a slogan, it is something of utmost
importance."   

"The Communist Party is the symbol of dictatorship."   

"The Hong Kong government is rubbish."