返回列表 發帖
得二萬遊嚟示弱咩,起碼二百五十萬啦,香港請唔夠咪運人落嚟囉⋯⋯
不過每個俾四舊既話就要洗十億,唔知 ...
阻住 發表於 2019-6-17 18:39

聽聞上幾次已經走數
連飯盒都冇個

聽聞上幾次已經走數
連飯盒都冇個
Jacz 發表於 2019-6-18 00:38

幾好呀。。餓到暈。可以見報。。

冇回應市民5大訴求

[轉] 特首林鄭月娥今午4時在政府總部見傳媒,就政府修訂《逃犯條例》的爭議道歉。林鄭稱,連續兩個周日都有市民以和平理性的方式,表達對修例的關注,以及表達對政府與她的不滿和失望,她亦有反思和反省。她認為個人需要為此負上很大的責任,向每一位香港市民「真誠道歉」。

反對修例的市民上周三(12日)在金鐘一帶,與警方發生衝突,並造成數十人受傷,林鄭對有市民與警員受傷感到難過。她稱,見到有父母與年青人參與遊行,她亦明白市民的感受,想向和平集會遊行的年輕人說,知道他們希望「你哋嘅特首」是尊重、懂得聆聽與關心年輕人。她重提「與青年同行」是其參選承諾,知道大家對香港的未來都是充滿希望。

林鄭表示,今次事件令她知道「我要做得更好」,明白自己作為特首要更努力,了解市民的想法與感受。她又指「香港係我哋大家嘅」,只有同心同行才能為香港帶來希望。

全文:https://www.post852.com/?p=278841

感想: 覺得是一場公關show, 又再次用慈母論, 希望她是真心的道歉.
撤回條例:(無)
不作檢控:(無)
撤銷暴動:(無)
追究開槍:(無)
引咎下台:(無)
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

777記招結論: 無事發生

要開會睇唔到,是咪話連喊都無?咁佢擺成三盒紙巾為咩
搖滾區的神經病ig

條賤八婆面皮厚到!!!
唔做特首係咪會死呀???

簽名被屏蔽

警察開槍幫倒忙
呢次民意一面倒
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

唔明咩原因林鄭仲要死撐

行政長官林鄭月娥上周六宣布暫緩《逃犯條例》修訂暫緩前,在禮賓府會見一眾建制派人士,據傳,工聯會議員麥美娟在會議上粗口大罵「X街」,火藥味甚濃。

《東周刊》向多名知情人士了解建制派怨氣大爆發的原因,他們覺得十分委屈,皆因林鄭煞停修例前僅知會少數行會成員,大部分建制派仍蒙在鼓裏。據悉,麥美娟在會議中大聲説:「你太天真啦!依家就算暫緩(修例)人哋都唔會收貨!」

林鄭解説係工作做得唔夠好,麥美娟扯火,話「唔好賴解説工作,一開始特區有政府就低估政治形勢,我啲兄弟落去解説日日被人X!X街,你試下落區日日畀人X呀!」林鄭一臉錯愕,但繼續努力辯解。

麥美娟谷爆繼續狂數,話一味叫建制派唔好動搖,所以即使有逾百萬人遊行反修例,工聯會依然去美國領事館拉橫額鬧美國佬,麥繼續說「依家話撤就撤,咁當初有過百萬人上街,嗰時又憑咩咁堅定?」

麥美娟鬧足5分鐘收唔到制,林鄭忍到呢一刻終於淚灑人前,麥美娟隨即說「依家喊有咩用?你識喊!我都識喊!」自己亦喊了出來。

漁農界議員何俊賢加入護花,力數林鄭令建制派今後難以面對街坊,選舉將陷苦戰。同場你建制派你眼望我眼,沒有人敢勸停。

會後有建制派議員對麥美娟呢番烈女舉動叫好,直言講出部分議員心底話。有建制派話,今次撐修例弄得身心俱疲,擔心多年地區深耕細作一鋪清袋,問特首係咪無當佢哋係盟友,「過往好多政策都係一推就推,都唔同我哋商量,今次轉軚又係咁」

《東周刊》問過麥美娟,佢無承認又無否認爆粗,只話「唔好問我,會議内容唔講得」。
搖滾區的神經病ig

行政長官林鄭月娥上周六宣布暫緩《逃犯條例》修訂暫緩前,在禮賓府會見一眾建制派人士,據傳,工聯會議員麥 ...
阻住 發表於 2019-6-19 00:03

星島集團講咩都得。。幾時都保皇。。。

香港法學交流基金會秘書長、全國港澳研究會會員傅健慈指出,法庭在旺角暴動案的判詞中已表示,在有任何暴力事件發生,若不馬上離開,就已有可能被視為參與暴動的一分子,必須共同承受違法行為所帶來的後果。
SSN Chart (22 May)
1. 前 進 號 (1 Week No.1) - Pandora
2. 自 問 自 答 - 洪 嘉 豪
3. 開 始 倒 數 - 馮 允 謙

20個撐警咁大把
臨時演員都要專業啲啦
https://hk.news.appledaily.com/l ... m_content=link_post

可唔可以提名我入本月噴言?

唔好搞我後面
記你老母
想暫緩一下

支持立法會兩大美女
美娟 美芬

可唔可以提名我入本月噴言?

唔好搞我後面
記你老母
想暫緩一下
kaman921 發表於 2019-6-20 11:55

不如加埋娟姐向林奠講"X你老母" 為六月提名最受歡迎的噴言
重燃原來消失的感覺

大學生好勁。。小心熱親呀。。

經一事、長一智,政府在這件事已汲取經驗,日後必定會做好工作,正面回應社會的期望。
1. 前 進 號 (1 Week No.1) - Pandora

經一事、長一智,政府在這件事已汲取經驗,日後必定會做好工作,正面回應社會的期望。 ...
John 發表於 2019-6-21 16:39

內地公安扮速龍小隊。。著淘寶鞋。。又無號碼。。

秋姐果然係正宗八婆

秋姐果然係正宗八婆
kaman921 發表於 2019-6-21 18:41

X2  八婆表表者, 竟然夠膽說數月後重推送中條例.
重燃原來消失的感覺

X2  八婆表表者, 竟然夠膽說數月後重推送中條例.
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-21 18:58

呢d人幾時死
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

呢d人幾時死
hehehaha 發表於 2019-6-21 19:06

滾返去內地生活啦。。。

笑死
唱得好

「有班警察毅進仔,
人又廢,又要威;
有班警察位置低,
做狗乞米。」
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=279926822076021

可唔可以理智啲呀?
千嬅刪rip IG post 可以代表到啲咩?
因為大陸fans話佢就del? 唔比有其他原因?
刪個post就話對佢失望 丟晒佢啲碟
撐香港都要理性啲架

簽名被屏蔽

其實星期五起包圍灣仔稅務大樓開始示威者開始令人討厭
你老闆 發表於 2019-6-22 21:42

班黑警咪仲eq低
思傿bb 出黎撐警啦 點解唔著埋水手服呀

班黑警咪仲eq低
kaman921 發表於 2019-6-22 23:43

人地係賢妻唔可以咁着
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

回復 228# b01091018

我想嘔 唔好話佢係賢妻

班黑警咪仲eq低
kaman921 發表於 2019-6-22 23:43

個八婆又死出黎。。

冇回應市民5大訴求

[轉] 特首林鄭月娥今午4時在政府總部見傳媒,就政府修訂《逃犯條例》的爭議道歉。林鄭 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-6-18 16:56

基本睇唔到政府對5大訴求有任何讓步嘅空間,事態發展到呢個地步,去留已經唔係林鄭自己可以話事。
今次嘅行動其實已經觸礁,即觸碰咗中共嘅紅線、底線,尤其621包圍及衝擊警署總部,中共對此絕對係非常忌憚嘅。
政府玩拖字訣,相信係要等G20峰會之後,先安排下一步行動。如果習總有去峰會並且同侵侵傾得埋,咁香港呢邊大概率係政府讓步以和為貴。如果習總冇去或同侵侵傾唔埋,即貿易戰持續,咁中共就會抽身來處理香港嘅問題,對港政策將會進一步收緊,甚至有可能直接處理在港CIA,但無論結果係點,撲街嘅一定係香港。

基本睇唔到政府對5大訴求有任何讓步嘅空間,事態發展到呢個地步,去留已經唔係林鄭自己可以話事。
今 ...
kop1874 發表於 2019-6-23 01:38
#唔好激嬲共產黨

簽名被屏蔽

樓上係曲定乜? 包圍稅務大樓有幾令人討厭? 大家都係和平表達訴求姐
定你係稅務大樓做 我有朋友係個到做有得早收
阻路阻服務? 咁你係咪有需要用到服務先 無又話咩?

掟雞蛋 - 我唔覺得有咩問題 事後都有清潔姐姐收拾返 > 增加左工作機會
有時條街都有唔少垃圾係地 > 大把真.垃圾蟲

特首非民選 - 中英聯合聲明 中央承諾左會比香港人有普選  雨傘想整個假普選黎hea香港人
所以咪要中央檢視/改革 係咪呢套唔再適合香港  > 爭取有無真普選既可能性!?

簽名被屏蔽

係增加工作負擔,你覺得無咩問題不如你幫手清理
我見好多香港人開始對示威者麻目哂,不過要睇埋七一 ...
你老闆 發表於 2019-6-24 20:03

香港一般清潔工都係外判公司負責  
政府會搵外判公司 黎幫手 問清潔工O唔OT
當然有無強制性我就唔知
要講增加工作負擔 睇全面D 香港一般打工仔都係咁
成日都被老細壓柞 突然間要OT 唔通鬧個老細咩
同埋都係一日半日姐 已經即時係第2日朝早清整現場

加上金鐘個時都有唔少人自發清潔 掃地 汁垃圾
相反就係因為警總呢度 D人唔幫手汁返垃圾
可以睇得出 警察公關形象有問題 所以先咁

至於政府佢就係想冷處理 等件事掉淡
同埋想等G20峰會

送給守護香港的年青人
重燃原來消失的感覺

警務督察協會向會員發信指,會面中警務處處長知悉上星期五的事件,影響警務人員士氣,亦加深了解人員的訴求及擔憂,承諾會嚴肅跟進示威者的違法行為。

係咪又諗住告人暴動?
去死啦

中環海濱長廊咁舒服嘅地方都要變軍事用地政府真係痴9咗線

簽名被屏蔽

示威者發起「唔好意思」行動,就阻塞稅務大樓影響市民致歉。十多名示威者去到灣仔稅務大樓,派發傳單向出入 ...
你老闆 發表於 2019-6-25 19:00

開始有親中人士入去啦。。小心。。

6.26
6.27
6.28
抗爭到底

另有急症室醫生指出,有需要的病人往常可以到急症室的警崗報警,若沒有了警崗「冇得就咁行過去對面」,市民就要自行去警署報案,或致電999求助。該醫生認為,警崗運作與否對醫護人員工作影響不大,更形容是「不痛不癢」。他憶述,曾出現精神科病人不受控襲擊他人,靠多名醫護人員自行制服病人,站崗警員看見亦不予幫忙,該醫生續說:「黑社會大佬咪又係(醫護)自己出去講數,大佬們尊重醫生多過差佬啦。如果取消警崗,警察應擔心前線警員少了一個休息的地方。」

劉凱文又說,醫院同事會質疑急症室警崗的存在意義,舉例瑪嘉烈醫院病房曾有空手道黑帶的精神科病人傷害護士、保安和其他病人,醫院職員遂要求急症室警崗當值警員協助制服病人,警員回應與他無關而拒絕協助,讓醫護自行致電「999」求助,最後該病人的親屬被打傷致眼眶骨裂,保安受傷需要縫針。

G20後應該會有方向。。睇習大大會唔會再施壓

不減你是你
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

牙詩識法文
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

牙詩識法文
b01091018 發表於 2019-6-26 21:28

邊度睇到呀
全壇狂賀白河喜來登被ban

大家要返工返學
有好多都走
知唔知去到幾多人去

大家要返工返學
有好多都走
知唔知去到幾多人去
kaman921 發表於 2019-6-26 21:59

RUBY 有去呀。。

睇下最後點收科。。又去了警察總部。。。