返回列表 發帖
簽名被屏蔽

你估只係純暴力得到?

回應不等於順應,假道歉唔代表無道歉

777不順應就唔該再部署下有咩得民意訴求加 ...
你老闆 發表於 2019-7-3 11:44

而家香港都唔係純暴力
由和平遊行靜坐到激進啲嘅圍堵佔路咩都做過
但7婆都係乜都唔理
先至演變成今日局面
連5大訴求一樣都冇回應
你覺得加多幾樣佢就會回應???

簽名被屏蔽

777宜家心諗懶理你地班人
為咗討好習主席死都唔撤回條例
為求上位不擇手段

因為有撤回「暴動罪」訴求,但之後有「暴力」成份,俾人感覺得個講字
777順應當然好,但不順應,加多 ...
你老闆 發表於 2019-7-3 11:57

長遠目標不嬲都有 就係雙普選
五大訴求其中一項就係由要求林鄭下台變咗做要求雙普選
其實而家抗爭者唔係輸晒民意
你得閒聽下881晴朗/港台自由風呢啲phone in節目
好多聽眾都係幫班後生仔

一味話班抗爭者暴力嘅人可以睇下呢兩條片

陶傑喺8年前講對激烈抗爭嘅睇法

尋日881晴朗聽眾phone in

長遠目標不嬲都有 就係雙普選
五大訴求其中一項就係由要求林鄭下台變咗做要求雙普選
其實而家抗爭者唔係 ...
hlyung 發表於 2019-7-3 12:18

其實仲係好多人支持 最少都不反對或同情
當然總有人激烈反對
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

今日好多年青人在金鐘四圍尋人, 好彩找到救回多條生命

簽名被屏蔽

今日好多年青人在金鐘四圍尋人, 好彩找到救回多條生命
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 18:21

剛剛消防員在旺角, 天水圍一共救了三位想自殺的青年. 青年人不要再用自殺方法來作出控訴, 真的一個都不能少.

簽名被屏蔽

支那人唔該收嗲
叫人登記做選民都鬧痴L sin!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

開始有人俾人捉。。唉。。

竟然無DJ播CandyLo嘅哲學家
我覺得衝擊嗰班人就係走在前面、旁人未必能理解嘅哲學家!!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

神級比喻 明晒
潘小濤
(好似幾有道理喎)

【你唔明班後生仔係到諗緊咩?】

打個比喻,你老公出面有女人,被你發現,你叫佢要同出面個女人斷絕來往,而佢只係肯同你道歉,同應承你暫時唔見佢住,但就係都唔肯講話同出面個女人斷絕來往,講同佢「分手」,咁你會唔會信佢?

你唔信佢,繼續哦佢,而佢就只係不停話佢應承你暫時唔見佢,即係等同停止一切見面活動,叫你唔好執著字眼,而「分手」兩個字佢點都唔肯講。

於是你發佢脾氣,掟爛屋企啲玻璃,劃花屋企啲枱櫈,同劃花埋啲結婚相。你老公不單唔聽你講,仲周圍同人講話你有幾暴力,幾唔講道理!仲話自己已經同你好言溝通,又同你道咗歉,都唔明你攪咁多無謂嘢做咩?係到破壞頭家!

對住個咁既人,係咪好激氣?掟爛屋企啲玻璃,劃花屋企啲枱櫈,同劃花埋啲結婚相係咪好暴力?係咪你帶頭破壞頭家?

如果你老公仲係唔肯應承你同出面個女人斷絕來往,你仲可以點?

咁你仲明唔明班後生仔係到諗緊咩?

剛剛消防員在旺角, 天水圍一共救了三位想自殺的青年. 青年人不要再用自殺方法來作出控訴, 真的一個都不 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 19:10

大家一齊同行,一個都不能少
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

神級比喻 明晒
潘小濤
(好似幾有道理喎)

打個比喻,你老公出面有女人 ...
kaman921 發表於 2019-7-4 08:44

原來仲有下文:
[轉]

經過三番四次的一哭二鬧,你老公仍然係只讀不回,仲衰到搵人郁手打你,仲話你好打爛晒屋企啲嘢,要告到你甩褲,完全係反轉豬肚。

呢一刻,你一定覺得萬念俱灰,好想行上去某個天台,一野跳落去,死畀佢睇,等全世界人知道佢有幾衰。

但你咁諗就錯晒,你死咗,你估個衰佬會唔會內疚?會唔會為你流一滴眼淚?會唔會因為咁而回心轉意?你知我知,佢肯定唔會!

所以千祈唔好做傻事,呢一刻雖然好難捱,好絕望;但只要仲有命,仲可以同佢玩落去。你其實仲有大把嘢可以做,例如不合作地唔煮飯、唔洗衫、佢要用水時閂水喉,又或者   搵啲外國親戚朋友幫下手,一於同佢鬥長命,睇下邊個笑到最後。

大家呢幾日好好休息
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

神級比喻 明晒
潘小濤
(好似幾有道理喎)

打個比喻,你老公出面有女人 ...
kaman921 發表於 2019-7-4 08:44

比喻錯哂,你不信老公就離婚,你不信林奠就離開香港,暴徒破壞立法會等同老婆剪左老公寶貝一樣,唔通同情老婆?
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

暴徒夠膽破壞立法會但無膽破壞李嘉x郭炳x李兆x屋企打倒地產霸權,咩失敗都賴哂弱質女人林奠
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

比喻錯哂,你不信老公就離婚,你不信林奠就離開香港,暴徒破壞立法會等同老婆剪左老公寶貝一樣,唔通同情 ...
scenestation 發表於 2019-7-4 14:02

咁你都錯啦,Why Leave?離開就等於問題解決?咁同某大政權一樣解決提出問題既人本質上有咩分別?

回復 371# scenestation

收聲啦五毛

人生最欣賞周柏豪嘅一次

不單止冇跪低del post
仲專登喺微博出post話:「中華人民共和國香港特別行政區政府呼籲市民行使選民登記的權利及義務,是愛護國家愛護香港的合法行為,應以正面態度對待,予以支持。」
打到強國班五毛冇聲出
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

比喻錯哂,你不信老公就離婚,你不信林奠就離開香港,暴徒破壞立法會等同老婆剪左老公寶貝一樣,唔通同情老婆?

最好你回內地生活

暴徒夠膽破壞立法會但無膽破壞李嘉x郭炳x李兆x屋企打倒地產霸權,咩失敗都賴哂弱質女人林奠 ...
scenestation 發表於 2019-7-4 14:05

又搞分化, 不如有你去做

人生最欣賞周柏豪嘅一次

仲專登喺微博出post話:「中華人民共和國香港特別行政區政 ...
JayantL 發表於 2019-7-4 14:53
唔出聲又鬧
出聲又比五毛鬧
唉 Gin Kay 唔表態係咪代表就唔支持?
當然有權唔講啦 唔講咪唔講 仲咩逼人講
唔洗鬧人臭雞 去大灣區唱呢啲說話

人生最欣賞周柏豪嘅一次

仲專登喺微博出post話:「中華人民共和國香港特別行政區政 ...
JayantL 發表於 2019-7-4 14:53

個時佔中比人話佢冇出聲
仲搵佢同張敬軒比
點知5年後調返轉 真係估佢唔到
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

個時佔中比人話佢冇出聲
仲搵佢同張敬軒比
點知5年後調返轉 真係估佢唔到 ...
janice001 發表於 2019-7-4 15:21

其實唔出聲可以代表到啲乜

個時佔中比人話佢冇出聲
仲搵佢同張敬軒比
點知5年後調返轉 真係估佢唔到 ...
janice001 發表於 2019-7-4 15:21

無計。。大家為生計

無計。。大家為生計
kk8733 發表於 2019-7-4 15:31

去大陸搵人仔係咁緊要

好心千嬅學下柏豪啦!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

好心千嬅學下柏豪啦!
cathay1996 發表於 2019-7-4 15:38

好心祖兒學下何韻詩啦

好心祖兒學下何韻詩啦
kaman921 發表於 2019-7-4 15:46

政見唔同,做乜要學人?
而家講緊面對大陸粉絲批評既處理手法,人地柏豪企硬,相反人瑞笠水,作個駭客出黎,真係比人笑到面黃!

政見唔同,做乜要學人?
而家講緊面對大陸粉絲批評既處理手法,人地柏豪企硬,相反人瑞笠水,作個駭 ...
cathay1996 發表於 2019-7-4 16:04

咁千嬅都唔需要學周柏豪

咁千嬅都唔需要學周柏豪
kaman921 發表於 2019-7-4 16:11

千嬅同柏豪唔係政見唔同,而係處理公關災難手法既差別
千嬅做得衰,當然要學下柏豪
不過同你呢個人瑞死忠講咁多都係晒氣 快d 幫你偶像洗白啦,無人信有駭客呀

千嬅同柏豪唔係政見唔同,而係處理公關災難手法既差別
千嬅做得衰,當然要學下柏豪
不過同你呢個人 ...
cathay1996 發表於 2019-7-4 16:13

人你老母
你有咩證據話我係人瑞死忠?on9
你都識講大家政見唔同
人地係咪有權唔講?
無出聲又無端端比人鬧
點都唔似撐警咁嘔心個兩個阿伯

叫人登記做選民 都解讀做港獨
之後拗唔嬴 又話 黑底白字 係港獨
顏色都要過份解讀
真係野蠻

人你老母
你有咩證據話我係人瑞死忠?on9
你都識講大家政見唔同
人地係咪有權唔講?
無出聲又無端端比人鬧
...
kaman921 發表於 2019-7-4 16:25

唔夠人講就爆粗

廢事同樓上嚿垃圾嘈
廢人又講廢話
做林鄭隻狗啦你

不篤灰 不割席 不指責

不篤灰 不割席 不指責
hehehaha 發表於 2019-7-4 17:02

係 大家一齊努力
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

@周柏豪Pakho
今天早前的發表應該是被屏蔽了。
不再多說,繼續做好自己,
保持正面心態正能量,
繼續做好成為你們的榜樣,
感謝明白我的人,同樣愛你。

CLS
好型
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

@周柏豪Pakho
今天早前的發表應該是被屏蔽了。
不再多說,繼續做好自己,
保持正面心態正能量,
繼續做好成 ...
JayantL 發表於 2019-7-4 18:58

何生頒最受歡迎男歌手比佢我唔反對

何生頒最受歡迎男歌手比佢我唔反對
kaman921 發表於 2019-7-4 19:03

驚CCTVB反枱咋

警察太忙要麻煩埋消防員做埋佢果份
你老闆 發表於 2019-7-3 19:11

所以d野要比消防員哥哥做哂
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

所以d野要比消防員哥哥做哂
John 發表於 2019-7-5 00:37
毅進仔識做啲乜

又有一個企圖自殺

中共真係要諗下要點同香港人一齊行
分化落去冇意思 只係會一鑊熟
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

第四宗反送中自殺個案 死者親友冀政府回應訴求 「真正能阻止年輕人絕望係政府」

https://thestandnews.com/politic ... %E6%94%BF%E5%BA%9C/

無年青人願意同777 傾。。傾就公開對話。。等人問佢幾時落地獄。。。

總會有一日條八婆都會死
咁快死仲咩呢 就睇下條死八婆幾時死