返回列表 發帖
另類角度,個個出來被人點曬相未必係好事。
宜家需要一部分人扮建制然後入去政府做臥底,雖然未必可以做到好多野,但係至少喺實際操作上盡量減少對社會嘅傷害。
唔係話遊行唔重要,而係话兩樣都要有人做,分工合作。

唔好搞升旗,太過激會有反效果,失民心同埋中共會報復。
都係嗰句:需要有人入去政府建制做臥底。

拉哂非法集結人士
你老闆 發表於 2019-7-27 22:26

遊行完返屋企就乜事都冇,係都要搞破壞。

個個星期都是黑警VS暴徒,可否比D新意?

柏豪ig刪晒相
出句聲登記做選民
都比五毛鬧 累到佢唔上ig
kaman921 發表於 2019-8-9 15:26

佢之前RIP仲加個THX,立場已經非常明顯,做選民又係黑底,即係叫人投反對派,大陸人本身已經敏感,佢仲要擺曬立場,肯定唔放過佢啦。
不過余文樂都差唔多,彼此彼此。

支持楊千嬅拎中國金雞獎影后
你老闆 發表於 2019-8-14 17:56

有冇人鬧fafa?有冇玻璃心粉絲話脫粉?

深圳成先行示範區,宣佈中共正式放棄香港
大家可以放心玩喇,想點搞就點搞,解放軍唔會嚟 ...
kop1874 發表於 2019-8-19 23:47

外國唔承認冇用嘅。  
   香港最應該擔心嘅係大陸傳媒全面煽動仇港情緒,以後各行各業香港人嘅發展都會有好大障礙,尤其旅遊業。不過應該有好多香港人唔在乎甚至好開心。

打爛麻雀館、交通燈,地鐵逃票,真係好有素質

黑衫暴徒仲有係港鐵小便,港鐵貼m巾,整爛他們一世揾唔到值幾百萬燈柱,破壞紅隧,破壞港鐵閘門,仲 ...
你老闆 發表於 2019-8-25 22:55

聽講武器升級,有流星錘同埋磚頭鏈球,期待呢個週末嘅大戰

當然唔情願啦,呢d先叫白色恐怖,拍暴徒容貎就要被打無人性
香港人加油 發表於 2019-9-4 20:57

拍唔拍到都冇所謂了,中資公司基本上禁止招收香港畢業生,有殺錯冇放過,名符其實攬炒。至於外資,如果同大陸有生意,肯定會多一層審查。

天有眼,垃圾自己破壞太子站閉路電視,垃圾現在仲想憑太子站閉路電視屈警察? 抵死,咁鍾意破壞閉路電視? 今 ...
香港人加油 發表於 2019-9-6 22:11

大多數香港人對破壞地鐵設施表示理解,並表示閘機不需要嘥錢維修,最好就係日日排長龍買票,以和理非嘅實際行動支持示威者

網上流傳有海洋公園顧客日前入園觀賞上述的特備節目,發現節目內容多番涉及近日反收修例風波相關的話題,亦不時有人於節目期間高呼反修例相關的口號。有網民舉例指,表演內容提及「的士司機撞車死」的言論,或令人聯想至近日有的士疑蓄意剷上行人路撞人,司機被人拖落車圍毆事件。又有網民指有觀眾帶同孫女睇騷期間,二人前往台前領取禮物時,遭主持詢問「要唔要搵女」,並叮囑家長小心保護女兒,或令人聯想日前浮屍大海的15歲女學生事件等等。
真雙普選 發表於 2019-10-26 12:31

假設個女學生死亡過程完全一樣,但之前唔係去過遊行而係去過撐警集會,D人嘅反應會變成點

搞咁耐其實為乜?到宜家政府冇任何讓步,五大訴求,最重要係普選,但呢個係中央嘅底線,咁嘅局勢之下肯定唔會比,相比之下其他幾個屬於雞毛蒜皮、有好過無嘅野,有必要搞成咁?仲要連累埋粵語文化,搞到大陸人討厭粵語,好多香港藝人被封殺。

其實6月暫緩條例果時即刻收貨回歸正常就係最完美嘅,後面721831、大部分傷亡、仇恨都唔會發生,經濟繁榮,社會唔會咁撕裂,中港兩地亦唔會如此仇視,世界和平。

點解六合彩又要停?唔係有網上投注乜?