返回列表 發帖
777 今朝用完眼淚攻勢後
岩岩話今次係暴動
??????????????

青少年無吸取2014年佔中失敗教訓,今年青少年做損人不利己阻塞地鐵車門,剝奪別人搭車旅行行街上班自由, ...
scenestation 發表於 2019-6-14 16:51

哦。
已閱。

R.I.P

唔好嘗試進入任何一個廢老藍絲建制post
估佢地會唔會良心發現

見到既只會令你對依個香港更失望 ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-6-16 01:45

呢樣確實係
個堆人無咩良心可言
聽講有D屋企人之間 都會有呢D無良心言論
好在自己屋企全家 政見同自己一樣

政府係咪無PR?
求其出篇野 片都廢時錄 想HEA市民
上次即時出片話定性暴動喎
依家又要唔落台 戀棧權位
又要唔講撤回2字

成個記招= 無事發生
612唔係暴動 但又會告暴動罪
即係 有人去偷野 但會變左殺人罪?

777記招結論: 無事發生

樓上係曲定乜? 包圍稅務大樓有幾令人討厭? 大家都係和平表達訴求姐
定你係稅務大樓做 我有朋友係個到做有得早收
阻路阻服務? 咁你係咪有需要用到服務先 無又話咩?

掟雞蛋 - 我唔覺得有咩問題 事後都有清潔姐姐收拾返 > 增加左工作機會
有時條街都有唔少垃圾係地 > 大把真.垃圾蟲

特首非民選 - 中英聯合聲明 中央承諾左會比香港人有普選  雨傘想整個假普選黎hea香港人
所以咪要中央檢視/改革 係咪呢套唔再適合香港  > 爭取有無真普選既可能性!?

係增加工作負擔,你覺得無咩問題不如你幫手清理
我見好多香港人開始對示威者麻目哂,不過要睇埋七一 ...
你老闆 發表於 2019-6-24 20:03

香港一般清潔工都係外判公司負責  
政府會搵外判公司 黎幫手 問清潔工O唔OT
當然有無強制性我就唔知
要講增加工作負擔 睇全面D 香港一般打工仔都係咁
成日都被老細壓柞 突然間要OT 唔通鬧個老細咩
同埋都係一日半日姐 已經即時係第2日朝早清整現場

加上金鐘個時都有唔少人自發清潔 掃地 汁垃圾
相反就係因為警總呢度 D人唔幫手汁返垃圾
可以睇得出 警察公關形象有問題 所以先咁

至於政府佢就係想冷處理 等件事掉淡
同埋想等G20峰會

聽聞有灰衫便衣事件

今日下午在添馬公園的支持警察集會活動中,多名前線攝影記者受到集會人士辱罵、遮擋鏡頭、潑水、吐口水、扔泥土和恐嚇等方式滋擾,香港攝影記者協會嚴厲譴責事件,有關行為極具惡意而且針對記者,嚴重危害記者安全,損害新聞自由,削弱公眾知情權。

立場新聞一名實習記者在立法會示威區被集會人士辱罵「做雞」,該記者已多次表明記者身份,集會人士仍繼續辱罵,更向在場其他記者挑釁,及後更有一名示威者向現場記者吐口水,然後匆忙逃去。

壹週刊一名記者在立法會示威區採訪時,亦遇到集會人士挑釁「出嚟隻揪」,又被集會人士用雨傘作勢襲擊及用水潑向鏡頭。有線新聞的採訪車亦被集會人士插上中國國旗。

現場的前線記者採訪其間,都戴上記者證,更有記者已穿上印有「press」字眼的反光背心,惟集會人士仍然針對記者辱罵及挑釁,行為極具惡意。

集會人士的行為危害記者安全,踐踏新聞行業的專業,本會嚴厲譴責,促請集會人士冷靜,尊重前線新聞工作者,以發揮新聞第四權作用。

香港攝影記者協會
香港記者協會
2019年6月30日

對記者扔泥 吐口水

真.暴徒打人

仲有林卓廷議員被打

成地垃圾  真.垃圾蟲

咁又唔好 人地有言論自由
咪由得嗰啲人9up出醜囉
hlyung 發表於 2019-7-2 15:39

多謝佢地提供笑話

叫人登記做選民 都解讀做港獨