返回列表 發帖
垃圾搭巴士被拉,掃走垃圾
香港人加油 發表於 2019-9-3 22:22

誰是垃圾? 被ban轉了第二個acc 又開始撥火, 真的可笑.

今天看到多間中學生不畏懼白色恐怖,用唔同方法表達訴求,最感動是在開學禮在演奏國歌下唱Do you hear the people sing 。

垃圾坐地鐡帶橡膠子彈就真係有病,錘子係阿叔執垃圾遺下的
香港人加油 發表於 2019-9-4 12:33

睇咗港台視點31, 有目擊者看到阿叔的錘仔是從背包取出來.

當然要動議撤回啦,特首話撤就撤咩
香港人加油 發表於 2019-9-4 22:47

請還翻香港人加油的名字, 真的好難頂.

答應一個訴求就想再加多一個訴求?果然係獅子開大口
香港人加油 發表於 2019-9-4 20:12

是五大訴求, 缺一不可.

第二個訴求絕對無可能,你話無罪釋放就釋放? 你係邊位? 當法庭死? 唔使審? 追求人治請返回台灣 ...
香港人加油 發表於 2019-9-5 17:48

今次學生們勇敢出來發聲, 都是五大訴求, 缺一不可.

港鐵不用維修的,等市民損失多一部閘機排耐d隊,邊個站搞事封邊個站,最好垃圾打爆哂閉路電視,等警 ...
香港人加油 發表於 2019-9-7 19:19

港鐵是香港政府用香港人錢管理,竟然不理會乘客安全, 多次應警察要求封鐵, 今次事件是咎由自取.

垃圾咎由自取,封鐵係因為設施被垃圾破壞哂
香港人加油 發表於 2019-9-9 18:07

吓, 你眼有問題,還是腦有問題. 兩次有不反對通知書, 都在未完就已經封鐵, 因為集會人士走唔到, 才有勇武派破壞設施來阻止警方推進令集會人士離開.

垃圾咎由自取,封鐵係因為設施被垃圾破壞哂
香港人加油 發表於 2019-9-9 18:07

何謂封鐵, 你有無常識. 十幾分鐘要散十幾萬人, 點散呀!

侵犯知識產權 偷歌!!
kaman921 發表於 2019-9-15 00:39

MV好似是曲缐,大家看一看like 和unlike 就知道

尋晚黑警於炮台山又一次完美示範警黑合作!!{:1_11 ...
酷愛903 發表於 2019-9-16 13:09

仲要要專打和捉年輕年青人

黨鐵出軌又關示威者事 有無人證證明示威者搞破壞呀?
藍屍真係好鍾意老屈
kaman921 發表於 2019-9-17 12:19

[轉]明報 :  港鐵表示,事發時肇事列車12個車卡中有3卡斷開及出軌,而港鐵凌晨曾更換一段路軌。預計紅磡至旺角東站的列車服務今日未能回復正常。

克警竟然圍姜B
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我知
希望吉日自有天相
PenguinMusic 發表於 2019-10-1 19:34

子彈碎片距離心臟 3cm
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

昨晚(8日)就有疑似喬裝警斷正,其打扮與示威者裝束一模一樣。有蒙面的疑似便衣警務人員在已關閉的港鐵上 ...
John 發表於 2019-10-9 13:35

市民問被捕女子姓名
警譏:佢叫楊千嬅、謝安琪呀
【即時】(22:10) 網民晚上發起到元朗西鐵站靜坐,不滿警 ...
hehehaha 發表於 2019-10-21 22:37

如果我是kay粉和嬅粉一定嬲到爆.
利申: 我是kay 粉

網傳有海洋公園顧客近日入園並觀賞表演節目「地獄巨星賀台慶」時,有感節目內容涉及政治及時事話題,質疑節 ...
真雙普選 發表於 2019-10-26 12:31

快啲去廸廸尼, 最好去完跟埋米奇米妮去米字國唔好回來, 好行夾唔送

大把香港人有錢都移民唔回來啦,你繼續留守香港支持吳業坤同謝安琪
海洋公園真乞人憎 ...
真雙普選 發表於 2019-10-26 17:10

你記住日日食藍店, 費時他們無生意執笠後,要同我們一齊排隊懲罰黃店

我就繼續鐘意吳業坤和謝安琪, 繼續聽願榮光歸香港, 773312和百姓

你唔敢食譚仔?
真雙普選 發表於 2019-10-26 17:30

你食埋我份

譚仔是100%日資擁有,原來你咁唔愛國
還有譚仔已經找到鄰近店舖CCTV, 証明是被屈
有人抄車

hkwilliamsiu抄車,好行唔送
真雙普選 發表於 2019-10-26 20:02

由譚仔開店到現在,我都未幫襯過.  我幾時抄過車. 自抄反而話人抄, 你真的無敵

大學生迫校長譴責警方,無言論自由
真雙普選 發表於 2019-11-1 13:24

學生受迫害, 被打穿頭和無理濫補, 一等學府校長就應該義不容辭出來譴責, 同言論自由無關.

關校長鬼事

校長比你有人性得多

科大校長不單在畢業褿上流淚, 而且發出的聲明亦很強硬, 看得出校長亦覺得警察處理都好大問題.

唔滿意法院判決就縱火,咁樣係企圖干預司法獨立且是恐嚇法庭,絕對不能接受!! ...
酷愛903 發表於 2019-11-14 20:12

港鐵九龍塘被破壞後, 黑衣人說收隊. 咁誰會說收隊? 法院縱火究竟又是誰做呢   
最大懷疑縱火者就是.........誰最不想區議會選舉順利舉行........

共狗夾硬黎,如果真係釋法就係徹徹底底令一國兩制壽終正寢!! 冇得好傾,抗爭全面升級,誓死同共狗獨裁極權 ...
酷愛903 發表於 2019-11-19 19:25

和理非都演變成勇武派

山下見,聽到落淚
2020年最喜愛歌曲獎

現在林鄭因疫情來滿足立半戒嚴來管理香港,令香港食肆雪上加霜,而且執法不是食環署而是警方,而且高調去食肆度位,是否有心還是無意就要由她解釋一下,另外請問搭電車,搭巴士,搭地鐡,搭船就超過四人聚集,點解有唔用相同的尺來執行。

繼頭條新聞風波後,尋日邱騰華又指港台英文TV節目《PULSE》訪問WHO會否俾台灣加入WHO違反"一個中國"及港台 ...
酷愛903 發表於 2020-4-3 10:56

未上台做特首,已經擺定官威

願花開 心無罣礙