返回列表 發帖

各大流行榜@2019/06/08

TVB勁歌金榜@2019/06/08
RK  LW Songs       Singers
01  02  數寄屋橋次郎    洪卓立
02  03  Pretty Crazy    容祖兒
03  04  我記得       吳若希
04  05  買不到的快樂    林奕匡
05  06  你就是天下     HANA菊梓喬
06  07  告別的藝術     陳健安
07  08  忽然又想起你    林穎彤
08  09  天下烏鴉      吳浩康
09  10  細說。叫喊     Mr.
10  NE  Only One              戴祖儀

903專業推介@2019/06/08
RK  LW Songs                     Singers
01  14  初老          Kolor
02  13  小鹿撞樹記       黃妍
03  03  Save The World      李拾壹
04  09  我今朝有啲唔舒服    林海峰
05  04  超友誼         林二汶、6號

06  10  5:59pm                 恭碩良、岑寧兒
07  NE  掹藤          Nowhere Boys
08  16  碌架床         Dear Jane
09  05  孤島人         RubberBand
10  08  Dream My Dreams  黃淑蔓
11  18  孤獨門口        李幸倪
12  15  單數          許廷鏗
13  06  空手而來        張敬軒
14  12  所以我愛        衛蘭
15  NE  玫瑰式體驗       林欣彤
16  07  廢話          麥浚龍、謝安琪
17  11  Tonight         江海迦
18  17  精神餵飼        鄧小巧
19  19  小蚊赧         李靖筠
20  NE  Just Carry On     林家謙

中文歌曲龍虎榜@2019/06/08
RK  LW  Songs        Singers
01 02 Tonight        AGA
02 09 超友誼        林二汶 / 6號
03 15 破鏡         Mirror
04 06 孤島人        Rubberband
05 07 單數         許廷鏗
06 01 數寄屋橋次郎     洪卓立
07 12 碌架床        Dear Jane
08 11 Just Carry On      林家謙
09 03 鬼才         周國賢
10 19 明陣         Robynn & Kendy
11 20 精神餵飼       鄧小巧
12 13 我記得        吳若希
13 14 別讓我走遠      林宥嘉
14 NE 空手而來       張敬軒
15 16 忽然又想起你     林穎彤
16 NE 小蚊赧        李靖筠
17 18 掹藤         Nowhere Boys
18 08 Pretty Crazy       容祖兒
19 NE 山旮旯        馮允謙
20 NE 玫瑰式體驗      林欣彤

新城勁爆流行榜@2019/06/08
RK LW Songs                 Singers
01 04 所以我愛      衛蘭
02 06 男人的浪漫     譚詠麟 / 趙浚承
03 13 Dream My Dreams  黃淑蔓
04 07 超友誼       林二汶 / 6號@RubberBand
05 14 鬼才        周國賢
06 02 鋼鐵有淚      HANA 菊梓喬
07 08 破鏡        Mirror
08 03 孤島人       RubberBand
09 11 just carry on     林家謙
10 09 單數        許廷鏗
11 12 空手而來      張敬軒
12 17 碌架床       Dear Jane
13 16 不一樣的我們    羅凱鈴
14 18 小蚊赧       李靖筠
15 19 掹藤        Nowhere Boys
16 NE Save The World  李拾壹
17 NE 夏花茶       林聰
18 NE 沉默之間      陳慧敏
19 20 火星文       陳嘉茵
20 NE 我記得       吳若希

恭喜Gigi登上kkbox新歌日榜第一位

今日美祖生日
喜見佢成熟左起碼冇亂post慶祝生日嘅相
Eddie8848 發表於 2019-6-16 20:51

恭喜美祖生日快樂(belated happy birthday)
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

今日美祖生日

呢個moment邊有人有心情慶祝,Vani live都隻字不提喇。
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹

洪嘉豪上流行經典50年
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

今日美祖生日

係 佢終於柒少次
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

今日美祖生日
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

今季二十首歌,菊姐兩首,Fred , pakho , shiga, 譚嘉儀 , Bella , 謝東閔,伍富橋 已經九首

再加立立,美 ...
LLLC 發表於 2019-6-16 14:08

菊姐點止兩首?
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

今季二十首歌,菊姐兩首,Fred , pakho , shiga, 譚嘉儀 , Bella , 謝東閔,伍富橋 已經九首

再加立立,美 ...

HUBERT 同JINNY 已經錄左得獎感受

再加立立,美 ...

Joey唔會去啦
聲稱6月開始閉關

再加立立,美 ...

冇鍾舒漫但有曾樂彤?

日期: 17/6/2019
活動: 《2019勁歌金曲優秀選第一回》錄影
嘉賓: 林師傑、周志康、謝文欣、林正峰、
             孔德賢、林秀怡、譚嘉儀、連詩雅、
             趙慧珊、吳業坤、菊梓喬、鄭俊弘、
             得獎歌手。
時間: 20:00
地點: 將軍澳工業村駿才街77號電視廣播城一廠

再加立立,美aii , mic llm , deep, llv ,坤哥,田蕊妮 已經十六首

剩低四首要睇軒仔祖祖去唔去,鄭融,關楚耀 林家謙 SM Aka 都有機

不一定,祖祖 2,2,out都試過幾次,雲吞星期一有無優秀選得獎曲
pizzalflf 發表於 2019-6-16 12:51

你應該問寰亞呢間公司玩唔玩,我覺得唔玩,如果玩,起碼有4個要入選

怪唔知2-2啦,而且林奕匡又到死位,out 1 3,冠 pc
阿mark 發表於 2019-6-16 11:35

不一定,祖祖 2,2,out都試過幾次,雲吞星期一有無優秀選得獎曲

終於播家明
hissorhk 發表於 2019-6-16 11:05

前幾日都播過啦
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹

祖祖唔洗唱live 都有得冠,盡顯女皇氣勢

原來下星期81/j2 都冇勁歌金曲,睇黎祖祖有機四台冠喎
LLLC 發表於 2019-6-16 11:33

怪唔知2-2啦,而且林奕匡又到死位,out 1 3,冠 pc

原來下星期81/j2 都冇勁歌金曲,睇黎祖祖有機四台冠喎

終於播家明

gigi四台都上唔到,環球點做野,仲衰過自資嗰時
kio0909 發表於 2019-6-15 17:10

自資啲歌好聽好多,紅棉路上拍得住煙霧瀰漫

真. 第25週903播放率每週統計表 (top 25)

11 孤島人
05 這個家 / Tonight
04 假使世界原來不像你預期 / 撐 ...
kin888 發表於 2019-6-15 23:50

可唔可以update 埋播左1/2次的歌
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

Rthk星期六播咗兩次回憶有罪
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

11 孤島人
04 假使世界原來不像你預期 / 撐 ...
kin888 發表於 2019-6-15 23:50

joey who?
Weekly Pick(s):
陳健安 - 一吻穿越四十六億歲
Catfish and the Bottlemen - Longshot

11 孤島人
04 假使世界原來不像你預期 / 撐著 / 無盡 / Save the World / 掹藤 / 金草莓
03 睜開眼 / 雞蛋與羔羊 / 年輕人們 / 是有種人 / 今日 / Shall We Talk / 同行 / 世界變了樣 / 燕尾蝶 / just carry on / 空手而來 / 我今朝有啲唔舒服 / Dream My Dreams / 願你自由地唱歌 / 碌架床 / 玫瑰式體驗

Artists (only include those with at least 2 SONGS played; top 22)
21 Rubberband
-----------
17 陳奕迅
15 謝安琪
14 Beyond
------------
10 何韻詩 / Supper Moment
08 周國賢 / 新青年理髮廳
06 方皓玟 / Nowhere Boys
5.5 張敬軒
05  古巨基 / Shine / 陳柏宇 / 五月天
04 C Allstar / at17 / 林一峰 / 梁漢文 / Janice / 林海峰 / 黃淑蔓

狗零三呢次都算良心發現
最後雖然減 都比達明上榜
多謝報料人推到上報
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

強烈抗議狗狗漆死都唔肯上玫瑰式體驗!!
酷愛903 發表於 2019-6-15 20:21

因為被你同另一舊膠燈死左mag
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

算啦,上唔到啦
阿mark 發表於 2019-6-15 15:55

艾粒尋晚都有播~~~

GIGI應該上到榜尾
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

強烈抗議狗狗漆死都唔肯上玫瑰式體驗!!

唔通係心穎?
John 發表於 2019-6-15 20:17

星夢今年第二位力捧女新人

none of the above
你老闆 發表於 2019-6-15 20:06

唔通係心穎?
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

原來TVB 7點檔古裝劇6月24號播新劇
唔知到時比菊姐 詩雅 定係吳若希唱主題曲呢 ...
John 發表於 2019-6-15 19:56

支持Joey
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

唔知到時比菊姐 詩雅 定係吳若希唱主題曲呢 ...
John 發表於 2019-6-15 19:56

none of the above

唔知到時比菊姐 詩雅 定係吳若希唱主題曲呢
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

全靠堅堅
星夢情真 發表於 2019-6-15 01:06

全靠7位歌手,個個都有功勞
堅堅又有冠軍碟

吳若希 三台冠在望

x 2 19 1

hana 兩台冠

x 3 1 1

新城竟然唔係冠二汶 剩低冇乜邊首有冠軍相
LLLC 發表於 2019-6-15 17:20
Dear Jane 得唔得

Q3. 第24週(15/6)四台榜分最高的歌曲榜分是多少? (選擇題)
D.19-21(單數9+7+4+0=20)
估中答案嗰個超時提交……

廢話落榜
等新歌
abcxyz302006 發表於 2019-6-15 11:32

落榜
分分鐘下星期即派
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

所以 1 1 1 x
-------------
PC   1 1 1 2
快樂 2 1 1 3
今晚 6 1 1 x
友誼 3 1 4 x

COMING SOON...
單數
我記得
碌架床
空手而來
Dream My Dreams

RB sosad

港台斷鋼鐵有淚三台冠,新城斷孤島人三台冠希望
而903疑似斷晒單數、超友誼三台冠希望

竟然冠最女

應該孤島人冠喇掛

LLLC 發表於 2019-6-15 17:20

孤島人或者鋼鐵有淚

gigi四台都上唔到,環球點做野,仲衰過自資嗰時

佢係開台功臣,報咗廿幾年榜,我就唔信會換人換得咁兒戲
PenguinMusic 發表於 2019-6-15 16:39

希望佢下次講多D  。。次次聽佢數榜。。不停講勁爆。。勁爆。。勁爆。。

真係勁爆。。再講多d唔洗再報榜啦
kk8733 發表於 2019-6-15 16:33
佢係開台功臣,報咗廿幾年榜,我就唔信會換人換得咁兒戲

兩週,19➡️10➡️x
lu12 發表於 2019-6-15 16:30

R&K 好慘