返回列表 發帖
kay唱社會歌真係好好聽

好掛住周博賢年代嘅kay
姜濤新歌 《一號種籽》
https://youtu.be/A4cWdUGyAjU

獨家村都出埋喇,希望kay 快d 完左心姐個project繼續出社會歌

903 never gave #1 to 假使世界原來不像你預期...不如 this week?

More seriously, I think this will be a "perfect week" for 孤島人 to have the low airplay #1, like Pakho in 2014.

獨家村都出埋喇,希望kay 快d 完左心姐個project繼續出社會歌
cmho 發表於 2019-6-13 11:16

《香港地》有無機再上榜?
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

903 DJ算係咁
全天候清一式播一堆"社會歌"
香港加油

cmho 發表於 2019-6-13 11:16

真係首首都岩用
係唔敢播雞蛋與羔羊

聽早霸王聽到喊

903 never gave #1 to 假使世界原來不像你預期...不如 this week?

More seriously, I think this will be ...
kin888 發表於 2019-6-13 11:19

冇可能啦,上次shall we talk都冇。
掛住社會kay,阿key快D離開Juno,呢個project真心覺得爛緊尾。
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹

掛住社會kay,阿key快D離開Juno,呢個project真心覺得爛緊尾。 ...
風見志郎 發表於 2019-6-13 12:01

得罪講句 個頭都爛
44. 如漆黑天際看到閃電
Week25
1孤島人2DontBelieve3SaveTheWorld

掛住社會kay,阿key快D離開Juno,呢個project真心覺得爛緊尾。 ...

咁如果冇Juno,佢都未必有女金

Bella首歌雖然有咬字問題,但點都好聽過戴Joey首~
matt0605 發表於 2019-6-12 16:35

拎兩舊屎比講真大面BELLA唔係好好多
只係難聽同好難聽分別

阿mark 發表於 2019-6-13 12:42

想睇下今年佔金有juno照住下金鐘堆填區天后謝安琪開到幾多場紅館,一陣又係開得2場咪賴社會氣氛唔好咪賴中央封殺
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

我呢幾日聽返Kontinue
2014回不去,謝安琪都回不去了
當Kay粉都仲譴責我地昔日對謝安琪既支持好廉價、支持佢放棄周博賢路線
我地呢班默默買碟睇演唱會課金支持「昔日謝安琪」既樂迷仲可以講乜野
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

謝安琪轉左icon
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 25
1. 完全變態 2. 鬼才 3. 光之外

容祖兒有一次!
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

當Kay粉都仲譴責我地昔日對謝安琪既支持好廉價、支 ...
John 發表於 2019-6-13 13:21

叫gin lee出多幾首社會歌俾你聽啦咁 啱晒你心意
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

做左社會琪甘多年,唔知有邊個臺邊d傳媒真系落力甘捧呢
n連女銀得個慘
Kontinue乜大獎都無
開紅館好多人又嫌造型老土 唱得麻麻
真正kay粉系唔會care距做社會kay定系浦銘心
借機抽水d人好心自動行開啦
我祈求美雅拎女銅一定要發生

做左社會琪甘多年,唔知有邊個臺邊d傳媒真系落力甘捧呢
n連女銀得個慘
Kontinue乜大獎都無
開紅館好多人又 ...
787491313 發表於 2019-6-13 14:24

最賤就係咁既時勢之下仲要借機單打抽水批鬥人 而唔係focus返去大問題度

佢地自己真心鐘意既歌手 唔表態 唔出社會歌 甚至出ig post話自己好開心 就無問題既

謝安琪唔出社會歌係佢地眼中就有問題 單打足成年
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

叫gin lee出多幾首社會歌俾你聽啦咁 啱晒你心意
kayzzz 發表於 2019-6-13 14:14

其實 信 都係社會歌

仲有廢話少說 潛水 Killer 芝麻開門 呢幾日都好適合聽
唔係下下都要講到咁白既
自己唔夠深度去參透 就唔好話人冇唱
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

其實 信 都係社會歌

仲有廢話少說 潛水 Killer 芝麻開門 呢幾日都好適合聽
唔係下下都要講到咁白既
自己 ...
JasOh103 發表於 2019-6-13 14:31

天地一沙鷗都得

其實 信 都係社會歌

唔係下下都要講到咁白既
自己 ...
JasOh103 發表於 2019-6-13 14:31

係呀 如果你列果d都係社會歌

咁 廢話 都係社會歌 而且叫d有心人唔好咁多廢話

你果句好啱用: 自己唔夠深度去參透 就唔好話人冇唱

所以唔好話謝安琪變質 唔好俾有心人挑起矛盾

係呀 如果你列果d都係社會歌

咁 廢話 都係社會歌

所以唔好話謝安琪變質 唔好俾有心人挑起矛盾{ ...
kayzzz 發表於 2019-6-13 14:36

Fun E 播左
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

雞蛋與羔羊!!! 朱薰E

阿mark 發表於 2019-6-13 12:42

容祖兒做獨立歌手咪又係冇女金
根本就係個個都靠公司
你講少句廢話得唔得
關心下個社會啦凈係識女金女金

當Kay粉都仲譴責我地昔日對謝安琪既支持好廉價、支 ...
John 發表於 2019-6-13 13:21

其實唔支持今日既Kay
唔代表要一有機會就抽水攻擊
唔支持可以唔聽唔講 當呢個歌手收咗皮就ok
你可以去搵你支持嗰班歌手唱社會歌滿足你既社會責任感

時勢造英雌,這兩日播得最多的歌手是謝安琪, 但並不是播廢話
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

估唔到係朱薰e, 一開始以為會係晴朗播,一定要聽返archive 先得

近期 係得孤島人 Just carry on 同 save the world 播得落

事實謝安琪真係唱左好多社會歌
其次就係rubberband
小明個兩首食糊歌又係長期應景
香港加油

麻利段speech 聽到眼濕濕

Jay Fung ig個post 比人鬧叫佢收聲,因為佢有外國國籍,好慘
點解而家的人會咁
會唔會影響到唔播佢的歌,山卡拉要頂住啊

艾石仔 發表於 2019-6-13 15:48

聽佢把聲 佢自己應該都講到眼濕濕

Jay Fung ig個post 比人鬧叫佢收聲,因為佢有外國國籍,好慘
點解而家的人會咁
會唔會影響到唔播佢的歌,山 ...
gordon0807 發表於 2019-6-13 16:12

啲人好雙標,又唔見佢叫何韻詩收聲

事實謝安琪真係唱左好多社會歌
其次就係rubberband
小明個兩首食糊歌又係長期應景 ...
Lewis 發表於 2019-6-13 15:42

拾回 數愛 十周年 係香港只開兩場 仲要三面台
    但Kay 都專登開一part 香港情懷 唱曬半隻kontinue 咁濟
    或者 佢呢part 已向 唱左十年社會歌自己告別
    Juno 為佢策劃 董浦  計劃  佢無錯㗎
    歌手想換下題材 歌路 天經地義
    莫須有罪名 完全可笑 而她的作品是永垂不朽
    如果今日kontinue 是如何令你聽得激動 正代表她為作品注入了靈魂
    2014 作品仍令2019 的你感動 這就是真正天后的功力

既然唱了十年社會歌 作品仍唱入香港人的心 只唱了一年浦銘心又算什麼?
    這兩天903 的真正女金是謝安琪  她過去的努力不容抹煞 !
     她永遠為香港的時勢下了最到題的註腳 !
十年社會歌仍唱入香港人的心,她為香港的時勢下最到題的註腳 !

其實唔支持今日既Kay
唔代表要一有機會就抽水攻擊
唔支持可以唔聽唔講 當呢個歌手收咗皮就ok
你可以去搵你支持嗰班歌手唱社會歌滿足你既社會責任感
aussie2013 發表於 2019-6-13 15:06

即係鍾意以前嗰個謝安琪多啲嘅人就要滅聲?
好惡
政府工啱曬你
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

近期 係得孤島人 Just carry on 同 save the world 播得落
dicksonkwok 發表於 2019-6-13 15:41

其實初老都岩播
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

其實可以播Be Water, My Friend 鍾舒漫

容祖兒做獨立歌手咪又係冇女金
根本就係個個都靠公司
你講少句廢話得唔得
關心下個社會啦凈係識女金女金 ...
aussie2013 發表於 2019-6-13 15:03

各大流行榜當然係討論歌手成績啦,佢簽得Juno,肯定已經傾好做歌方向,容祖兒唔會再有女金啦

艾石仔 發表於 2019-6-13 15:48

估唔到麻利都有我值得欣賞嘅一日
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

其實初老都岩播
speedman 發表於 2019-6-13 17:07

譴責黑驚Crazy
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

譴責黑驚Crazy
John 發表於 2019-6-13 18:16

香港人好pretty
社會好crazy

祖祖到時紅館對住班五毛同廢佬唱「指著他說 你才有病 我們瘋得多麼正常」
做新一代民主天后
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

拾回 數愛 十周年 係香港只開兩場 仲要三面台
    但Kay 都專登開一part 香港情懷 唱曬半隻kontinue ...
白河喜來登 發表於 2019-6-13 17:02

你認為今年發生佔領金鐘事件後社會琪十五周年演唱會係香港仲係咪開得兩場? 替社會琪前景擔憂
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

放空 發表於 2019-6-13 18:09

係份人7把聲難聽同無料啫
未去到無良知既
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

即係鍾意以前嗰個謝安琪多啲嘅人就要滅聲?
好惡
政府工啱曬你
JayantL 發表於 2019-6-13 17:02

滅聲同惡意攻擊中間係有好大空間
你睇問題咁極端其實政府工啱你多d

收皮啦903,2014咁好機會都唔敢推kay上女金,然後開咗個3首歌女金嘅壞先例。家下出事又來抽kay水,以後呢類衝突會陸續有嚟,你地繼續年年用Kontinue去緬懷啦,kay已經唔會再陪你哋癲,再見!

做咩唔播下祖祖首我的驕傲

做咩唔播下祖祖首我的驕傲
z6yhk159 發表於 2019-6-13 20:22

播祖國兒女都唔播呢首
A Powerpick年度大清算 2018
click here

垃圾903還我Kay【Kontinue】&【Slowness】&【Your Happiness】至尊唱片大獎!!
明知匆匆一世~太缥缈~
花一秒决定自己多么重要

放空 發表於 2019-6-13 18:09

有無link 想聽下