返回列表 發帖

各大流行榜@2019/06/08

TVB勁歌金榜@2019/06/08
RK  LW Songs       Singers
01  02  數寄屋橋次郎    洪卓立
02  03  Pretty Crazy    容祖兒
03  04  我記得       吳若希
04  05  買不到的快樂    林奕匡
05  06  你就是天下     HANA菊梓喬
06  07  告別的藝術     陳健安
07  08  忽然又想起你    林穎彤
08  09  天下烏鴉      吳浩康
09  10  細說。叫喊     Mr.
10  NE  Only One              戴祖儀

903專業推介@2019/06/08
RK  LW Songs                     Singers
01  14  初老          Kolor
02  13  小鹿撞樹記       黃妍
03  03  Save The World      李拾壹
04  09  我今朝有啲唔舒服    林海峰
05  04  超友誼         林二汶、6號

06  10  5:59pm                 恭碩良、岑寧兒
07  NE  掹藤          Nowhere Boys
08  16  碌架床         Dear Jane
09  05  孤島人         RubberBand
10  08  Dream My Dreams  黃淑蔓
11  18  孤獨門口        李幸倪
12  15  單數          許廷鏗
13  06  空手而來        張敬軒
14  12  所以我愛        衛蘭
15  NE  玫瑰式體驗       林欣彤
16  07  廢話          麥浚龍、謝安琪
17  11  Tonight         江海迦
18  17  精神餵飼        鄧小巧
19  19  小蚊赧         李靖筠
20  NE  Just Carry On     林家謙

中文歌曲龍虎榜@2019/06/08
RK  LW  Songs        Singers
01 02 Tonight        AGA
02 09 超友誼        林二汶 / 6號
03 15 破鏡         Mirror
04 06 孤島人        Rubberband
05 07 單數         許廷鏗
06 01 數寄屋橋次郎     洪卓立
07 12 碌架床        Dear Jane
08 11 Just Carry On      林家謙
09 03 鬼才         周國賢
10 19 明陣         Robynn & Kendy
11 20 精神餵飼       鄧小巧
12 13 我記得        吳若希
13 14 別讓我走遠      林宥嘉
14 NE 空手而來       張敬軒
15 16 忽然又想起你     林穎彤
16 NE 小蚊赧        李靖筠
17 18 掹藤         Nowhere Boys
18 08 Pretty Crazy       容祖兒
19 NE 山旮旯        馮允謙
20 NE 玫瑰式體驗      林欣彤

新城勁爆流行榜@2019/06/08
RK LW Songs                 Singers
01 04 所以我愛      衛蘭
02 06 男人的浪漫     譚詠麟 / 趙浚承
03 13 Dream My Dreams  黃淑蔓
04 07 超友誼       林二汶 / 6號@RubberBand
05 14 鬼才        周國賢
06 02 鋼鐵有淚      HANA 菊梓喬
07 08 破鏡        Mirror
08 03 孤島人       RubberBand
09 11 just carry on     林家謙
10 09 單數        許廷鏗
11 12 空手而來      張敬軒
12 17 碌架床       Dear Jane
13 16 不一樣的我們    羅凱鈴
14 18 小蚊赧       李靖筠
15 19 掹藤        Nowhere Boys
16 NE Save The World  李拾壹
17 NE 夏花茶       林聰
18 NE 沉默之間      陳慧敏
19 20 火星文       陳嘉茵
20 NE 我記得       吳若希

pc 1112
coming soon 空手
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

希望今個星期達明能上榜~~~

《再見灰姑娘》上倒榜尾
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

can you see d friend

6月9日一口氣post 4 songs
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

Gin 孤獨門口 KKBOX華語新歌日榜NO.1

廢話唔會咁快落榜掛
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

can you see d friend

6月9日一口氣post 4 songs
你老闆 發表於 2019-6-10 20:29

好煩 又Hana

好煩 又Hana
kaman921 發表於 2019-6-10 22:31

又hana無吳若希
一姐confirmed

又hana無吳若希
一姐confirmed
你老闆 發表於 2019-6-10 22:37

今年勁歌金榜從1月到宜家只有三個星期係冇hana

想問今年勁歌金榜有冇一個星期係冇hana的
阿mark 發表於 2019-6-10 22:48

上年好似頭3個月無HANA
今年唔知

好煩 又Hana
kaman921 發表於 2019-6-10 22:31

有日無意中睇倒個兒童節目
主持人問「以下邊條橋唔喺香港?」
其中一個選項係 菊梓橋

咁落力宣傳,平行時空榜/ 頒獎禮肯定有好成績
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌日榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

有日無意中睇倒個兒童節目
主持人問「以下邊條橋唔喺香港?」
其中一個選項係 菊梓橋

咁落力 ...
l00540 發表於 2019-6-10 23:10

盡情愉快吧 若然大獎造馬
來年一姐就叫做HANA
若仇恨我 感覺很差
但我菊梓喬絕不怕 ​
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

其實你打出黎尷唔尷尬
cathay1996 發表於 2019-6-11 02:31

支持陳百祥
Jayant Music Chart 2019 Week 24

其實你打出黎尷唔尷尬
cathay1996 發表於 2019-6-11 02:31

何哲圖都未尷尬啦
44. 如漆黑天際看到閃電
Week25
1孤島人2DontBelieve3SaveTheWorld

盡情愉快吧 若然大獎造馬
來年一姐就叫做HANA
若仇恨我 感覺很差
但我菊梓喬絕不怕 ​ ...
JayantL 發表於 2019-6-11 00:36

喜歡你的二次創作

Hana新歌可能得TBB上

其實你打出黎尷唔尷尬

尷尬得過你話gigi唱陳百祥名曲?
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

尷尬得過你話gigi唱陳百祥名曲?
kayzzz 發表於 2019-6-11 11:04

原來國泰喜歡我至叻, 但Gigi 幾時唱過
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

尷尬得過唔認淫k做偶像?

評分人數

容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

shiga首過路人幾好聽喎

shi_ga
已驗證
只需裝瀟灑忍痛告別你
只可裝瀟灑
裝到死。。
.
.
.
.
#性敢中環
#片尾曲
#過路人
#outtoday
https://www.instagram.com/p/ByjUaYFj8Mq/

11/6 叱咤咤 派台歌

菊梓喬 - 沒有你開始(c)
~love1314~ 發表於 2019-6-11 11:53

哈嗱 plug 接 plug 好勤力派歌
不過人地係唔播你上榜呀
吹嘎
本週冠軍歌: 雲吞 - 鄧小巧

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

shiga首過路人幾好聽喎

shi_ga
已驗證
只需裝瀟灑忍痛告別你
只可裝瀟灑
裝到死。。
.
.
.
.
# ...
kaman921 發表於 2019-6-11 12:21

不過呢首歌大台唔會撐架喎...
其實佢唔係已經簽左大台既咩?
仲可以幫HMV宣傳既?

不過呢首歌大台唔會撐架喎...
其實佢唔係已經簽左大台既咩?
仲可以幫HMV宣傳既? ...
表妹保莉 發表於 2019-6-11 15:02

佢同ph hana都一樣 只係簽咗一半俾大台

理論上蕭定一嘅藝人係都要封殺
ph shiga就話一半自己人啫
鄭融冇俾大台封殺真係唔知點解 反而張繼聰欣宜娜姐baby john呢啲關係幾好幫手拍劇嘅都冇得例外

其實國泰同林鄭有乜分別?

評分人數

暗中傾慕你也是我有的自由

廢話唔會咁快落榜掛
abcxyz302006 發表於 2019-6-10 22:09

一隻碟一年派12-13首歌
首首都熱播咩
咪幾好
即係佢兩個今個月再有新歌出囉
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

明天cm會否罷工暫停運作一天?

評分人數

忽然又想起你會唔會上到903

忽然又想起你會唔會上到903
阿mark 發表於 2019-6-11 16:06

有人話應該上到,榜同時有林穎彤同林欣彤幾好

佢同ph hana都一樣 只係簽咗一半俾大台

理論上蕭定一嘅藝人係都要封殺
ph shiga就話一半自己人啫
鄭融冇 ...
JayantL 發表於 2019-6-11 15:18

鄭融唔喺hmv了,喺種星堂,佢同周柏豪連詩雅區別就系有/無分另外一半約出去

鄭融唔喺hmv了,喺種星堂,佢同周柏豪連詩雅區別就系有/無分另外一半約出去 ...
lu12 發表於 2019-6-11 16:24

tvb同種星堂關係應好好,係同華納反左面

鄭融唔喺hmv了,喺種星堂,佢同周柏豪連詩雅區別就系有/無分另外一半約出去 ...
lu12 發表於 2019-6-11 16:24

種星堂一早就俾蕭定一買咗歸屬hmv

「恭喜校長新碟《音樂夏令型》獲得金唱片銷量!」(Universalmusichk,2019)
校長威威!後輩張敬軒、HANA,就算同公司嘅AGA、Gin Lee都要係銷量榜挨十幾個星期,拎幾星期冠軍先有
而家校長一個禮拜就有金唱片,受歡迎程度高下立見!

種星堂一早就俾蕭定一買咗歸屬hmv
JayantL 發表於 2019-6-11 16:42

2016年2月3日《星島日報》新聞:蕭定一宣布收購種星堂一半股份。   我估哩個情況應該同:東亞唱片(集團)和A Music(東亞唱片(製作))一樣,東主一樣,但無從屬關係

「恭喜校長新碟《音樂夏令型》獲得金唱片銷量!」(Universalmusichk,2019)
校長威威!後輩張敬軒、HANA ...
sunnyay1231 發表於 2019-6-11 16:56

Gin Lee好勁
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹

中文歌曲龍虎榜 本周精選
超友誼 (02) / 我記得 (12) / 山旮旯 (19) / 玫瑰式體驗 (20) / Save The World (NE)

sunnyay1231 發表於 2019-6-11 16:56

有Gin Lee連銷量都有得+++
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

超友誼 (02) / 我記得 (12) / 山旮旯 (19) / 玫瑰式體驗 (20) / Save The World  ...
peter722 發表於 2019-6-11 17:35

Save the world未上榜就已經是本周精選, 有無咁鐘意呀
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

超友誼 (02) / 我記得 (12) / 山旮旯 (19) / 玫瑰式體驗 (20) / Save The World  ...
peter722 發表於 2019-6-11 17:35

看來吳若希有2台冠

EP好似賣一半就夠數
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

EP好似賣一半就夠數
John 發表於 2019-6-11 18:19

淨係GINLEE D FANS都買一萬隻啦
買定到時用黎套現都好過將D錢放係銀行

On仔新歌MV是hehe

拖地諗起女校男生
愛在旁若無人的太空???

拖地諗起女校男生
你老闆 發表於 2019-6-11 19:14

睇到喊出來……寰亞今年要掃我d膠了

"雲吞","山旮旯", "在錯誤宇宙尋找愛"個MV 真係拍得幾感動。即使幾分鐘MV 都好有故事性。
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

拖地諗起女校男生

會唔會係香港史上最明顯hehe嘅一個MV

拖地諗起女校男生

太正了
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 25
1. 完全變態 2. 鬼才 3. 光之外

會唔會係香港史上最明顯hehe嘅一個MV
Pure. 發表於 2019-6-11 20:21

可惜On仔無親身主演

拖地諗起女校男生

Oh my fucking god

"雲吞","山旮旯", "在錯誤宇宙尋找愛"個MV 真係拍得幾感動。即使幾分鐘MV 都好有故事性。 ...
dom 發表於 2019-6-11 20:09

聲音導航個故事都好好睇

拖地諗起女校男生

都唔靚仔。。如果有靚仔會投入好多。。

都唔靚仔。。如果有靚仔會投入好多。。
kk8733 發表於 2019-6-11 21:44

有個好靚仔, on仔靚唔靚仔?