返回列表 發帖

【R.I.P.相失蹤 】千嬅被Fans唾棄 開腔堅持冇變:明嘅人會明

千嬅今日在澳門舉行一連兩場的《MY Beautiful Live 楊千嬅世界巡迴演唱會》頭場,她完騷後受訪時,被問到圖片消失一事,她說:「呢件事唔仔細回應喇,由始至終我都係嗰個楊千嬅,一直以嚟都係嗰個楊千嬅,明白我嘅人就會明白。」對於不明白的人,她希望以後可以證明:「我相信時間可以證明好多嘢。」至於被狠批,她說:「人生面對唔同嘅嘢,希望每個人活出更好自己,平時點處理就點處理。」以往勇字行頭,今次她解釋:「其實冇甩過,每次遇到唔同嘅事擺喺唔同位置。」
https://hk.entertainment.appleda ... vkAcdeFxOPQTMAdklkM

回應得好林鄭
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

冇睇到瓊姐個post,有冇好心人cap咗圖?

千嬅 唔知仲咩要del post
係咪想當無事發生過?
定係可能佢唔想嘈或者有其他原因
del咗個post就話對佢失望
真心fans就唔洗介意呢啲嘢
做偶像都想有全世界各地fans支持
唔好因為人地嘅政治立場唔同就話唔鍾意佢

咁驚 初初就唔好出post啦!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

美千一鋪清袋

坤哥都刪悼念帖
香港威廉係咪對佢好失望
以後唔聽佢d歌?

有無人覺得當時出post可能係個任務,因為好多藝人基本都係差唔多時間post,特別係英皇,雖然圖片唔同,但表達內容基本都係一致。噶陣就覺得有無咁橋,宜家諗翻可能係真係接到指示,唔係便邊可能咁多人夠膽post,好似約埋咁。如果真係咁,宜家任務完成,有人想刪翻都好正常。

有無人覺得當時出post可能係個任務,因為好多藝人基本都係差唔多時間post,特別係英皇,雖然圖片唔同,但表 ...
iload 發表於 2019-6-23 10:32

特然幾個一線藝人一齊post,係因為有人走咗。。
同埋大家都以為唔講到明就冇問題,點知都係俾人對號入座,所以要delete

雖然我對今次件事冇咩政治立場
人都死左啦而且又唔係作奸犯科
一句RIP而已
生命都可貴
所以唔應該刪
初心傷過
重新再跳

雖然我對今次件事冇咩政治立場
人都死左啦而且又唔係作奸犯科
一句RIP而已
生命都可貴
所以唔應該刪 ...
MiRi 發表於 2019-6-23 11:01

無錯。
其實只係RIP 一句,已經係0 政治成份。
係咪真係要驚到咁?呢次堅係失望。
偶像唔係單單係鍾意佢d 歌同戲,一個星有冇風骨都好重要。
由佢近年愈上神枱,真係覺得佢係有d 變。
唉 定其實大家對楊千嬅太大期望 ...
利申:廿年嬅粉

其實佢唔PO真係無人怪佢
彈弓手好肉酸咁解姐...

特然幾個一線藝人一齊post,係因為有人走咗。。
同埋大家都以為唔講到明就冇問題,點知都係俾人對號入座 ...
btvfans 發表於 2019-6-23 10:51

唔好傻啦,d藝人見慣世面,點會天真到覺得唔講明就無事,除非有人同佢哋保證唔會有事啦

無錯。
其實只係RIP 一句,已經係0 政治成份。
係咪真係要驚到咁?呢次堅係失望。
偶像唔係單單係鍾意佢d ...
victor1991415 發表於 2019-6-23 11:22

唔好失望啦
其實做藝人的確好多野要顧及
既然發得我覺得係千嬅本意
覺得刪除應該都係公司決定
何況宜家仲巡演緊
公司想揾錢想要更大市場都好正常
千千今次開呢個演唱會都係為左推廣東歌比更多地區人知道
sigh
初心傷過
重新再跳

唔好傻啦,d藝人見慣世面,點會天真到覺得唔講明就無事,除非有人同佢哋保證唔會有事啦 ...
iload 發表於 2019-6-23 11:44

唔知你想講乜
咁點解人瑞post完又要del?

藝人個個都要食飯,何況人瑞開緊內地巡演,唔使撈乜?
以為個個都係何韻詩俾大水喉射住?
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

支持千嬅!!

以為個個都係何韻詩俾大水喉射住? ...
jaydeng 發表於 2019-6-23 12:25

咁當初佢post 出黎做乜
仲要專登del 完story 出post
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

以為個個都係何韻詩俾大水喉射住? ...
jaydeng 發表於 2019-6-23 12:25

大水喉係指?

本身一句rip無問題
但好多人會對呢句說話同政向對號入座
咁就已經唔係個回事
仲有成個內地tour 做緊,要搵$的

由其而家香港人非友即敵
愈少呢的post愈好

其實好多星都無咩出過聲

何詩有外國國籍,隨時走得,又唔會返內地搵$,只香港班人都集資養到佢,咁當然放膽講的

up乜初心丫嫌核突
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

咁當初佢post 出黎做乜
仲要專登del 完story 出post
cathay1996 發表於 2019-6-23 13:12

其實我覺得post唔post都係死
唔post都會有人講掛住賺人民幣唔關心香港
所以欲加之罪何患無辭
初心傷過
重新再跳

我覺得佢唔POST好d 覺得無咩野 大家都唔意外
1係就POST IG STORY 完左就算
依家出POST 但DEL左 顯得件事有D肉酸
咁敏感既時期 難免會比人講

柏豪同shiga又唔見del
星夢又無叫del post
真係唔知係佢決定刪定公司決定

柏豪同shiga又唔見del
星夢又無叫del post
真係唔知係佢決定刪定公司決定
kaman921 發表於 2019-6-23 16:04

應該係佢公司決定,佢係內地有巡唱,唔Del post,會被標籤港獨,到時下場會好似張敬軒咁。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

應該係佢公司決定,佢係內地有巡唱,唔Del post,會被標籤港獨,到時下場會好似張敬軒咁。 ...
我等我在 發表於 2019-6-23 16:24

唔關港獨事。。無腦內地人先諗到關港獨事。。。

應該係佢公司決定,佢係內地有巡唱,唔Del post,會被標籤港獨,到時下場會好似張敬軒咁。 ...
我等我在 發表於 2019-6-23 16:24

香港而家真係好可悲
死咗人都會因為佢嘅政治取向唔可以悼念
大陸唔止係玻璃心, 而且係冇人性

我乜都冇,心口淨係得個勇字。
而家個腦淨係得人仔。
勇悍千嬅RIP

大陸人真係好煩
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

鐘意左咁多年終於可以告一段落
連講一句RIP都唔得 會唔會太痴線

沿途紅燈再紅 無人可擋我路

最可惜既係到最後無人擋你 但你唔敢行落去

喂 真係好肉酸!

其實刪咗都冇乜問題,IG都係分享當刻感受,咁件事都過咗去。講真千嬅又唔係識個死者,當刻都係表達心意,大家接受到呢個訊息就得,唔一定要喺佢個profile度永遠留低。
況且個post都好多comment,如果留喺度第時又會摷返出嚟講,要回應又係麻煩。

支持千嬅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

同公司嘅Sammi 又唔見del

wzx0825 發表於 2019-6-24 09:16

唔好煽風點火啦
Sammi個「禱告」vague好多 佢可能係為自己演唱會祈禱呢

我今次撐千千
當初有po就已經證明佢係有關注 份心意已收到
之後冇話「表示震驚」「即刻del po」就好足夠
自己個page想點處理 外人無資格評論咁多
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

多功能老婆到時播咗都無人睇
CCTVB  有人話罷睇 千嬅刪"Rip"帖 又令fans 對佢失望

丁生聲稱食死貓,個POST有可能係被消失。
當然,真相真係不得而知。。。

我覺得今次丁生嘅公關真係做得唔夠足喔!
千嬅刪"Rip"帖個時肯定同丁生商量過的
好心自己真係咁怕惹禍,當時就唔好PO上去啦,依家又無端端刪帖
搞到好似現在兩邊FANS都唔討好咁
今次真係千年道行一朝喪

我乜都冇,心口淨係得個勇字。
而家個腦淨係得人仔。
勇悍千嬅RIP
stephybest 發表於 2019-6-23 19:41
為左賺人仔。。香港大把藝人賣港。。

BTW~唔同公司了吧

為左賺人仔。。香港大把藝人賣港。。
kk8733 發表於 2019-6-24 11:08

你用既字眼會唔會嚴重左d
感覺楊千嬅好似做左喪盡天良既事
初心傷過
重新再跳

個時微博已經好幾個腦殘出大字報將千FA列入左港獨名單。我覺得delete可以理解。其實網絡上好多人易煽動,出個post就好多人感動,delete左又覺得肉酸,而家又係敏感時期,佢又巡迴緊,唔驚先奇。

心口無咗個勇字的楊千嬅不是楊千嬅
當佢係靠呢樣野而有今時今日地位
一向因為呢樣野而支持佢既人,對今時今 ...
nicknicknick 發表於 2019-6-24 12:15

d語氣咁似某個嬅/gin粉狙撃阿key講個d野咁既
有人又選擇性失明

PS: 同情千嬅

楊千嬅背後唔只得楊千嬅
佢要養起佢個團隊
唔係心口掛住個勇字就得,演唱會仲有合作單位
況且佢已經表示左心意
我係佢的話一定對自己D FANS好失望

唔好煽風點火啦
Sammi個「禱告」vague好多 佢可能係為自己演唱會祈禱呢

我今次撐千千
當初有po就 ...
JasOh103 發表於 2019-6-24 10:07

同意
隔咗幾日然後del post好閒啫 當時po咗大家明就得
況且佢又唔係好似嗰啲 扮like錯 or 扮唔係佢自己po 嘅偽人
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

唔好煽風點火啦

我今次撐千千
當初有po就 ...
JasOh103 發表於 2019-6-24 10:07

我覺得佢有自己既做法同諗法係正常咁但係同時又冇話咩"外人冇資格講啲咩"
話哂佢IG都係PUBLIC又唔係PRIVATE IG

咁千嬅身邊最CLOSE 既人丁子高都無DEL

楊千嬅背後唔只得楊千嬅
佢要養起佢個團隊
唔係心口掛住個勇字就得,演唱會仲有合作單位
況且佢已經表示左 ...
SPNicole 發表於 2019-6-24 14:48

同你觀點一樣
其實藝人IG係商業性質,認真便輸了
Gin Lee AGA come back