返回列表 發帖
Gin lee ig 出事
kayzzz 發表於 2019-7-1 15:01

佢連一句說話都無講只係宣傳新歌啫
無端端又比人鬧 今次真係比譚伯累死
同譚伯合唱真黑

同譚伯合唱真黑 ...
kaman921 發表於 2019-7-2 00:02

Keeva死得啦。

同譚伯合唱真黑 ...

KAY IG都俾班垃圾攻陷
唔出聲都有罪CLS
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

講真佢IG呢期日日都身光頸靚
離地到好似咩事都冇發生過咁
正常曾經鍾意過佢啲社會歌嘅人好難唔覺得 ...
mosesming 發表於 2019-7-1 21:32

我又唔明佢之前D相點解隔咁耐先POST返

堆偽人參加完躍動大灣區 慶祝香港回歸匪國22周年晚會
無人敢post ig? 笑死

唔出聲都有罪CLS
abcxyz302006 發表於 2019-7-2 00:38

無辦法 呢個時候咁激動

無辦法 呢個時候咁激動
kaman921 發表於 2019-7-2 00:59

但佢咁潛落去都唔係辦法

堆偽人參加完躍動大灣區 慶祝香港回歸匪國22周年晚會
無人敢post ig? 笑死
mychart- 發表於 2019-7-2 00:58

Hana 你話會唔會出呢
著裙成日賴係靚咁

契仔又無同校長出碟,做咩圍佢?

如果咁全香港歌手都被圍?
你老闆 發表於 2019-7-1 22:38

咁通常呢D野都係親人先當災

唔出聲都有罪CLS
abcxyz302006 發表於 2019-7-2 00:38

謝安琪同 Gin Lee 好似都 Del 咗人地 Comment 所以比一堆人入去問
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

謝安琪同 Gin Lee 好似都 Del 咗人地 Comment 所以比一堆人入去問
賴爽 發表於 2019-7-2 09:08

如果係del點會只係del一個半個

我又唔明佢之前D相點解隔咁耐先POST返
abcxyz302006 發表於 2019-7-2 00:40

其實我覺得佢轉完黑相之後都好耐冇出post, 前一星期氣氛冇咁疆嘅時候先一次過post返之前啲相,
但post完之後就即刻有義士跳樓

賴爽 發表於 2019-7-2 09:08

冇證冇據肯定俾人屈

Alfred ig d post係咪有啲意思

Alfred ig d post係咪有啲意思
艾石仔 發表於 2019-7-2 09:31

我都見到
ig story都有

Mag首歌都唔算高ap 點解都壓到咁黎播 同sammi追到咁貼 ,冠埋都未夠60次喎

Mag首歌都唔算高ap 點解都壓到咁黎播 同sammi追到咁貼 ,冠埋都未夠60次喎
kelvinho726 發表於 2019-7-2 10:28

係人重低, 47AP冠
等下一plug啦

係人重低, 47AP冠
等下一plug啦
Ching2015 發表於 2019-7-2 10:37

咁又係有冠已經好好

原來廣播劇得3集 不如冠左Sammi先啦

Mag繼續播之後再冠
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

凌晨4點垃圾講廢話,好似某位kay fans, 廢話3台聯ban
容祖兒取700多獎項,為香港歌手之冠

如果係del點會只係del一個半個
abcxyz302006 發表於 2019-7-2 09:13

基本上佢 2014 走到咁前,今次淨轉黑色 Profile Pic 都已經係連登有人討論過,仲要同其他歌手一樣,抽完水繼續 post 工作相,佢「民主女神」個名都已經無咗,加上呢啲嘢 fact check 咗都無咩用,你唔表態已經等同你唔支持,所以點講都係無用
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

你唔表態已經等同你唔支持 oh come on

咁唔上街遊行係咪等於唔支持示威既人 d思維模式一_樣

PS:希望咁多個歌手都plug番幾首歌發聲啦 唔係又滿足唔到班大帝 不過到時又俾人寸搏like搏hit rate架
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

唔表態唔等同唔支持
但謝安琪係音樂上抽左咁多民主水
連表態都唔敢真係好可悲
亦間接證明早早當日liek既“博like博hit rate“講得一d都沒錯
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

唔表態唔等同唔支持
連表態都唔敢真係好可悲
亦間接證明早早當日liek既“ ...
cathay1996 發表於 2019-7-2 18:08

就算佢依家出post撐 你咪一樣都會話佢抽水
反而呢件事証明左無論佢做咩都唔會滿足到你班hater

唔表態唔等同唔支持
連表態都唔敢真係好可悲

表態係公眾人物義務
沉默係個人權利

當音樂係搖錢樹嘅恐怕都唔明架啦

44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

咁通常呢D野都係親人先當災
表妹保莉 發表於 2019-7-2 02:15

校長應無再當佢係親人,因為吸毒
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

高地之下十大好無

樓上班人OT完未
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

903下星期一早上7-8 雲妮鍾情
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

就算佢依家出post撐 你咪一樣都會話佢抽水
反而呢件事証明左無論佢做咩都唔會滿足到你班hater ...
z6yhk159 發表於 2019-7-2 18:24

其實你地理 Hater 做乜,Hater 本身都唔鍾意佢,但佢個 post 係連登成二千幾個負評,你不如去個邊拉返啲中立歸邊

反正 CM 都仲係佢主場,唔洗咁擔心

千嬅話佢ig俾人盜用

speedman 發表於 2019-7-2 19:09

1個鐘咁短
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

唔表態唔等同唔支持
連表態都唔敢真係好可悲

謝安琪唔敢表態係因為她即將要開世界巡迴演唱會
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

1個鐘咁短
放空 發表於 2019-7-2 19:29

邊度有 2 粒鐘 slot 丫 14-16
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

如果kay仲有心去關注呢個社會,同juno合作完咗之後,其實可以嘗試另起爐灶,唔黐埋港獨度係絕對正確。2014佔中已經俾呢班人跣咗一鑊,原本好地地嘅和平集會變成暴力衝突,仲要俾陳淨心抹黑。
只要唔係傻仔都會知道港獨一定冇運行,分化社會搞暴力其實係好低莊嘅策略,所謂民主女神如果變成暴動女神咁就真係好諷刺唔要都罷。如果搞暴動係可以成功嘅64一早成功咗啦,中國一早分成廣東國江蘇國十幾個國家啦。
棄守立法會呢招其實幾毒,可以俾全世界都睇到單方面嘅暴力行為,之後可能會收網,如果中共肯做嘢都好啲,最怕完全唔理任由事態發展,咁即係有可能中共想放棄香港。
幾時都話智商唔夠嘅人唔好玩政治,其實我個人真係好希望kay可以企出嚟,另組一派,爭取中間偏保守嘅黃絲,話俾人聽黃絲不等於暴徒

speedman 發表於 2019-7-2 19:09

7-8

Vanibb得返一個鐘

邊度有 2 粒鐘 slot 丫 14-16
b01091018 發表於 2019-7-2 19:37

除非搬走有誰共鳴
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

如果kay仲有心去關注呢個社會,同juno合作完咗之後,其實可以嘗試另起爐灶,唔黐埋港獨度係絕對正確。2014佔中已經俾呢班人跣咗一鑊,原本好地地嘅和平集會變成暴力衝突,仲要俾陳淨心抹黑。
只要唔係傻仔都會知道港獨一定冇運行,分化社會搞暴力其實係好低莊嘅策略,所謂民主女神如果變成暴動女神咁就真係好諷刺唔要都罷。如果搞暴動係可以成功嘅64一早成功咗啦,中國一早分成廣東國江蘇國十幾個國家啦。
棄守立法會呢招其實幾毒,可以俾全世界都睇到單方面嘅暴力行為,之後可能會收網,如果中共肯做嘢都好啲,最怕完全唔理任由事態發展,咁即係有可能中共想放棄香港。
幾時都話智商唔夠嘅人唔好玩政治,其實我個人真係好希望kay可以企出嚟,另組一派,爭取中間偏保守嘅黃絲,話俾人聽黃絲不等於暴徒
kop1874 發表於 2019-7-2 20:07

其實呢班才是香港佔大多數,我身邊不同年齡層除左偏老果d其實大班呢堆,呢堆可以叫中立

鄺俊宇話班衝擊人手法幼嫩,呢班的確係智商低人,如果呢d質素係做皇帝肯定係暴君或昏君

謝安琪呢刻唔出聲好過出聲,但之前抽咁多政治水唱社會歌,因住事後被人話抽水怪

其實你地理 Hater 做乜,Hater 本身都唔鍾意佢,但佢個 post 係連登成二千幾個負評,你不如去個邊拉返啲 ...
賴爽 發表於 2019-7-2 19:11

成班人以前無啦啦狙擊容祖兒 而家又講自己偶像做乜都被人鬧
真係風水輪流轉
https://imgur.com/VEipLW9

其實呢班才是香港佔大多數,我身邊不同年齡層除左偏老果d其實大班呢堆,呢堆可以叫中立

鄺俊宇話班衝擊 ...
你老闆 發表於 2019-7-2 20:18

當然唔係呢個時候出聲啦,我意思係以後。畢竟宜家同緊juno合作,玩多啲唔同類型音樂都好嘅,

千嬅話佢ig俾人盜用
森姆@結論 發表於 2019-7-2 19:18

被人用蒞借錢買點數定公布新歌假消息?
如果我擁有海

同譚伯合唱真黑 ...

作為一個外國人 身份咁特殊
講乜都係錯 不如唔講

明天有無人現場apm圍gin lee?不過apm好邪, gin lee都係腰斬好啦

其實你地理 Hater 做乜,Hater 本身都唔鍾意佢,但佢個 post 係連登成二千幾個負評,你不如去個邊拉返啲 ...

慘啦謝安琪今晚實訓唔著啦
。Kaykay。Taytay。Kelly。

Vanibb得返一個鐘
Wonders 發表於 2019-7-2 20:13

夜晚時段讓俾who吖

成班人以前無啦啦狙擊容祖兒 而家又講自己偶像做乜都被人鬧
真係風水輪流轉 ...
SPNicole 發表於 2019-7-2 20:30

唔係有人狙擊謝安琪鬼會有人咁得閒狙擊返轉頭呀?

你都幾好笑

又話謝安琪係咩登女神第一位? 做咩二千負評?

夜晚時段讓俾who吖
林仔 發表於 2019-7-2 21:14

暫時只係知檸會做深夜 12-2 Vani 7-8 其他未知

唉 容祖兒同謝安琪fans係咪前世有仇

Sammi 追平左Mag 22次 真係播得好貼