返回列表 發帖
又話謝安琪係咩登女神第一位? 做咩二千負評?
你老闆 發表於 2019-7-2 21:42

負評係俾緊個踩KAY POST
入面留言好多唔係鬧緊

不要OT

中文歌曲龍虎榜 本周精選
山旮旯 (02) / 存在 (NE) / 北京的夜晚 (NE) / 一號種籽 (NE) / 選擇善良 (NE)

如果kay仲有心去關注呢個社會,同juno合作完咗之後,其實可以嘗試另起爐灶,唔黐埋港獨度係絕對正確。2014 ...
kop1874 發表於 2019-7-2 20:07
民主女神真係高高在上
連粉絲都清高過人
自己冇份守抗爭就話班搵命博嘅後生仔智商低
支持阿K喺雲端爭取民主呀,加油呀

民主女神真係高高在上
連粉絲都清高過人
自己冇份守抗爭就話班搵命博嘅後生仔智商低
支持阿K喺雲端爭取民主 ...
littlek 發表於 2019-7-3 00:13

做人都係理智啲好,點解要搵自己條命去搏?恐怖嘅係居然唔少人覺得有機會搏得贏,嗰啲覺得美國佬會幫香港嘅簡直不要太天真,香港充其量只係美國對付中共嘅一張牌一隻棋子,但即使港英遺留殖民及CIA控制晒香港嘅輿論及教育,美國仍然無法喺香港問題上贏到中國,最壞嘅結果係中共放棄香港作為國際金融中心嘅地位,嗰陣香港就真係同大陸啲城市冇分別喇,點計當災嘅都係香港人。
友情提示一句,家下中國嘅天眼系統好犀利,就算戴晒口罩頭盔都冇用,通過眉眼距肢體行為一樣可以鎖定你,再查埋是否有來歷不明收入,其實根本係游裸泳。我都唔想成日話人係傻仔,好多嘢係可以用和平理性方式去做,和平未必可以得到,但暴力就一定得唔到。再OT返64,點解死嘅係普通學生,而柴玲、王丹呢啲所謂學運領袖個個可以去美國歎世界,因為精人出口笨人出手係永恆嘅真理。

唔表態唔等同唔支持
但謝安琪係音樂上抽左咁多民主水
連表態都唔敢真係好可悲
亦間接證明早早當日liek既“ ...
cathay1996 發表於 2019-7-2 18:08

今次好大原因係關佢叔仔係警察事多啲

做人都係理智啲好,點解要搵自己條命去搏?恐怖嘅係居然唔少人覺得有機會搏得贏,嗰啲覺得美國佬會幫 ...
kop1874 發表於 2019-7-3 04:46

你成篇野講到好似香港冇左中國唔得咁
同埋你番言論真係好鬼自私呀!

Btw 唔好再起呢個版ot la

做人都係理智啲好,點解要搵自己條命去搏?恐怖嘅係居然唔少人覺得有機會搏得贏,嗰啲覺得美國佬會幫 ...

就算OT都要講,唔知你係甚麼年紀,我自己都唔係後生,亦都傾向和理非同錫身嗰批,但我都唔能夠否認和平示威喺呢個政權下其實冇乜實際作用,所以我覺得我冇權批評人哋用其他嘅方法,因為我都冇咁嘅勇氣去做。
至於經濟,老實講如果中國要唔用香港做金融中心你覺得香港有say?根本而家只係互惠互利,冇話只係香港靠中國,大陸冇咗香港啲錢都出唔到嚟。如果你平日到中環走一轉,你就明白香港人將來前景暗淡,因為經濟重心嘅寫字樓你會聽到普通話多過廣東話,呢個就係殘酷現實,所以香港本地年輕人係好受打擊。

反OT, 期待Gin Lee新作,佢除咗校長仲駛唔駛同劉美君割席?

山旮旯 (02) / 存在 (NE) / 北京的夜晚 (NE) / 一號種籽 (NE) / 選擇善良 (NE) ...
peter722 發表於 2019-7-2 23:23

Dream My Dreams 2>4>?,唔會再彈上2再1吧?咁就無三台冠了

還我On仔

就算OT都要講,唔知你係甚麼年紀,我自己都唔係後生,亦都傾向和理非同錫身嗰批,但我都唔能夠否認 ...
Serendipity 發表於 2019-7-3 08:01

相信得少部份人認同勇武抗爭,但呢d爭拗自己人圍內講就好啦,對外(藍絲/中間派/政治冷感)就點都要為班義士講好說話同解釋佢地既動機,始終義士同和理非既目的係一樣。大陸以前窮既時候靠香港接濟,家下大陸經濟好啦,就話大陸對香港咁關照,問香港人大陸欠咗佢D咩要甘對佢,d思想好痴線。

Gin果單野,我問過佢身邊既環球同事,直接答我佢無delete留言,大家參考下; Gin似係尊師重道既人,我估唔會公開同前輩割席,但我諗環球日後唔敢再比譚伯逼Gin合作 :p

Dream My Dreams 2>4>?,唔會再彈上2再1吧?咁就無三台冠了
lu12 發表於 2019-7-3 09:06

有兩台都好叻

還我On仔
slouisex 發表於 2019-7-3 09:44

等NWB同美蔓播完先應該播多啲 寰亞今星期谷哂落SAMMI度 山旮旯其實都唔穩 睇開啲 跟住會好嫁喇

政治野請係以下link的post留言,我係以下link的post回覆你
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?tid=16179&goto=lastpost#lastpost
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

注意
請勿OT,否則扣分

有兩台都好叻
軒的話 發表於 2019-7-3 10:07

除非山旮旯2>2啦

歌手們終於做野

還我On仔
slouisex 發表於 2019-7-3 09:44

仲有山旮旯
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

可唔可以out 咗精神餵飼 同 金草莓呢2首俾山旮旯上呀
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

放空 發表於 2019-7-3 12:48

我覺得山旮旯有機會加到上去

我會一直(超勁重鎚^INFINTY)掹藤冠直至佢真係冠為止!!

我會一直(超勁重鎚^INFINTY)掹藤冠直至佢真係冠為止!!
酷愛903 發表於 2019-7-3 13:09

我覺得Dream My Dreams 冠既機會大過掹藤

放空 發表於 2019-7-3 12:48

金草莓 可以,精神餵飼 唔可以

歌手們終於做野
艾石仔 發表於 2019-7-3 12:27

家謙首 "風"

不枉我咁愛謙
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

家謙首 "風"
harrybay 發表於 2019-7-3 15:15

風係真心好聽
家謙
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

山旮旯 (02) / 存在 (NE) / 北京的夜晚 (NE) / 一號種籽 (NE) / 選擇善良 (NE) ...
peter722 發表於 2019-7-2 23:23

陳零九!
@chanchan0909

陳零九!
表妹保莉 發表於 2019-7-3 16:50

CM 某會員好勁。。

陳零九!
表妹保莉 發表於 2019-7-3 16:50
陳零九仲有我老友孫盛希終於受到 DJ 們嘅喜愛
好人有好報
CBM NO.499 2019 W29
01 高地之下 [1 周冠] / 小塵埃
02 野木蘭 / 泳兒
03 我們都是這樣長大的 [1 周冠] / 鄭秀文

dream my deams out得未
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

dream my deams out得未
帥小寶` 發表於 2019-7-3 17:38

美蔓谷十大

風係真心好聽
家謙
janice001 發表於 2019-7-3 16:11

計唔計plug 噶
已經mark 中左4首
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

美吹出咗新電影歌
上年衝完 又進入返電影歌搵食mode
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

美吹出咗新電影歌
上年衝完 又進入返電影歌搵食mode
JayantL 發表於 2019-7-3 20:36

相信你的人
作曲:陳小霞
作詞:姚若龍
編曲:陳輝陽、倫傑杰
監製:陳輝陽

我聽咗 普通悶慢歌 陳小霞嘅曲今次唔掂

陳零九仲有我老友孫盛希終於受到 DJ 們嘅喜愛
好人有好報
chanchan0909 發表於 2019-7-3 17:34
幾時到你出實驗大碟拎金曲獎

Serrini有新歌for 903!
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)

TVB勁歌金榜@2019/07/06
RK  LW Songs       Singers
01  03  Only One        戴祖儀
02  04  空手而來      張敬軒
03  05  山旮旯       馮允謙
04  06  選擇善良      鄭俊弘
05  07  小蚊赧       李靖筠Gladys
06  09  Can You Hear       譚嘉儀
07  10  存在        曾樂彤
08  NE  沒有你開始     HANA菊梓喬
09  NE  包庇        何雁詩
10  NE  幸運兒       古家峯

OUT
XX  01  忽然又想起你    林穎彤
XX  02  天下烏鴉      吳浩康
XX  08  Just Carry On       林家謙

評分人數

Joey 同軒仔隻《Feel The Heat》又係 M 記廣告歌?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

Joey 同軒仔隻《Feel The Heat》又係 M 記廣告歌?
星勤 發表於 2019-7-3 23:18

因為M記準備出新醬同新shake shake粉吖嘛

02  04   ...
lu12 發表於 2019-7-3 23:14

星夢佔左6/10

廢話重好聽過嗰首英文歌詞鬼咁多嘅所謂廣告歌
任我行 失憶蝴蝶

好難聽啊首所謂廣告歌
人大了珍惜今次不可有下次

陳蕾 Joined Warner?
Wikipedia has her name on roster

陳蕾 Joined Warner?
Wikipedia has her name on roster
leongl 發表於 2019-7-4 02:26

Yes 625 電台講左佢加盟

Yes 625 電台講左佢加盟
kelvinho726 發表於 2019-7-4 03:10

How come Warner didn’t post on IG lol

How come Warner didn’t post on IG lol
leongl 發表於 2019-7-4 03:16

應該等緊時間公佈 Mag加盟個陣都等左成個月先正式公佈

02  04   ...
lu12 發表於 2019-7-3 23:14

Hana真係無間斷係勁歌金榜,真係癡線,林家謙好慘

GIGI 入咗環球都逃離唔到上神台速冠嘅命運
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

GIGI 入咗環球都逃離唔到上神台速冠嘅命運
放空 發表於 2019-7-4 07:02

環球大把神枱歌手啦。要錢唔要獎。

Hana真係無間斷係勁歌金榜,真係癡線,林家謙好慘
阿mark 發表於 2019-7-4 06:41

佢係天后嘛,點同。連柏豪都要企一邊。