返回列表 發帖
應該等緊時間公佈 Mag加盟個陣都等左成個月先正式公佈
kelvinho726 發表於 2019-7-4 04:11

可能派新歌宣傳時順便公佈。但唔覺華納會攪咩記招啦。

佢係天后嘛,點同。連柏豪都要企一邊。
Ching2015 發表於 2019-7-4 07:17

宜家好似連英皇都冇冠軍,勁歌真係星夢天下

GIGI 入咗環球都逃離唔到上神台速冠嘅命運
放空 發表於 2019-7-4 07:02

都唔明點解佢要簽環球

GIGI 入咗環球都逃離唔到上神台速冠嘅命運
放空 發表於 2019-7-4 07:02

總算還番《灰姑娘》個冠軍~~~
當年得13位,實在有點兒那個...

希望快啲派Eric Kwok嗰plug
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

希望快啲派Eric Kwok嗰plug ...
l00540 發表於 2019-7-4 07:51

小巧都有機會冠
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

小巧都有機會冠
放空 發表於 2019-7-4 07:54

小巧今年誓入三甲
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

Hana真係無間斷係勁歌金榜,真係癡線,林家謙好慘
阿mark 發表於 2019-7-4 06:41

只要肥佬何鍾意 一個榜上三首都得 係佢搞到hana咁討厭

Gigi on 神台 makes a lot of sense. It isn't like she should still be fighting for awards. Same treatment as artists like Kelly is being kind, I think.

小巧都有機會冠

擺明死位格
Where's mountain?

Vani個新時段jingle係咪美祖唱架
Week 29 ERadio 華語榜
1. 山旮旯 - 馮允謙  |  2. 悲觀生物學 - 容祖兒  |  3. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  4. 一號種籽 - 姜濤  |  5. 短暫的新分 - 陳逸璇

小巧、淑蔓一齊超過Jo
即使不完美 只需經歷你自己

希望快啲派Eric Kwok嗰plug ...
l00540 發表於 2019-7-4 07:51

Eric Kwok d歌好悶

小巧、淑蔓一齊超過Jo
a027428 發表於 2019-7-4 11:30

好似就嚟plug《悲觀生物學》
1. 山旮旯 - 馮允謙  |  2. 悲觀生物學 - 容祖兒  |  3. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  4. 一號種籽 - 姜濤  |  5. 短暫的新分 - 陳逸璇

Gigi on 神台 makes a lot of sense. It isn't like she should still be fighting for awards. Same treat ...
kin888 發表於 2019-7-4 09:53

GIGI拎過一次十大/ 女銅就上神台

可能要「隨性去找小確幸」
獎項IDKIDC

小巧都有機會冠

雲吞食咗quota

Vani個新時段jingle係咪美祖唱架
風見志郎 發表於 2019-7-4 10:56

Yeah

美祖11號派新歌
音樂班底 伍樂城X黃偉文

美祖11號派新歌
小伙子. 發表於 2019-7-4 12:27

跟住呢度又會日嘈夜嘈

今星期GiGi同小巧之爭

美祖11號派新歌
小伙子. 發表於 2019-7-4 12:27

呢個班底似係K 到癲既容式情歌

victor1991415 發表於 2019-7-4 12:35

《悲觀生物學》?

victor1991415 發表於 2019-7-4 12:35

但祖粉有人話mv crew覺得首歌好悶。。。

又黃偉文....................
SSN Chart (19 Jul)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 高 地 之 下 (1 Week No.1) - 小 塵 埃
2. 我 們 都 是 這 樣 長 大 的 - 鄭 秀 文
3. 波 點 女 皇 - 王 菀 之

睇黎20周年一定要爭回女金
拎埋今年
Joey在903可以說是圓滿落幕
除非佢想爭埋我最喜愛的歌曲

可能派新歌宣傳時順便公佈。但唔覺華納會攪咩記招啦。
Ching2015 發表於 2019-7-4 07:19

Janice,Alfred同Mag都無攪
陳蕾又點可能會攪?

除非以上歌手續約啦

叱咤樂壇預告會有兩個訪問係同容祖兒有關
容祖兒 x 林海峰 對談
容祖兒 熱鬧樂壇 (with 梁文禮)

容祖兒班fans有興趣可以留意下

不如冠精神餵飼
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

叱咤樂壇預告會有兩個訪問係同容祖兒有關
容祖兒 x 林海峰 對談
容祖兒 熱鬧樂壇 (with 梁文禮)

容祖兒班f ...
Wonders 發表於 2019-7-4 13:59

即係代表全城都要關注了
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

Mag 有得繼續播

聽日903好似幫佢係1881搞個微醺式發佈會

好難聽啊首所謂廣告歌
alexleung 發表於 2019-7-4 00:40

Make a beat 正好多

又黃偉文....................
John 發表於 2019-7-4 13:15

牙夕幫佢填嘅歌好耐冇做過主打
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

玫瑰式體驗仲有得播...係咪即係Sammi今個星期即冠?

宜家好似連英皇都冇冠軍,勁歌真係星夢天下
阿mark 發表於 2019-7-4 07:36

隨時唔夠歌。之後應該全部劇歌冠啦。

Janice,Alfred同Mag都無攪
陳蕾又點可能會攪?

除非以上歌手續約啦
森姆@結論 發表於 2019-7-4 13:49

華納其實無咩budget攪。

只要肥佬何鍾意 一個榜上三首都得 係佢搞到hana咁討厭
kelvinho726 發表於 2019-7-4 08:55

一間公司咁多人但捧死一個無法。

但祖粉有人話mv crew覺得首歌好悶。。。
stephybest 發表於 2019-7-4 12:52

雙子座 D friend
其實美祖今年真係冇走數,一季一首,冇遲過。

903係咪只留QUOTA 比安仔, 小巧, 淑蔓, 側田

可唔可以比允謙RE返上榜

下....山旮旯唔係冇冠下.......
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

雙子座 D friend
其實美祖今年真係冇走數,一季一首,冇遲過。
風見志郎 發表於 2019-7-4 15:39

點止一季一首
又國語合唱歌又shake shake歌又電視劇主題曲

不如冠精神餵飼

好似就嚟plug《悲觀生物學》
風見志郎 發表於 2019-7-4 11:37

又想心之科學2.0咁食糊?!
但見到伍樂城x黃偉文就覺得趕客
香港加油

Lewis 發表於 2019-7-4 16:56

大膽啲
可能係《家明》2.0呢
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

Lewis 發表於 2019-7-4 16:56

或者係祖有預謀2.0

點止一季一首
又國語合唱歌又shake shake歌又電視劇主題曲
Wing1211 發表於 2019-7-4 16:13

仲有翻唱歌。但哩啲全部not for 903

小巧今年誓入三甲
l00540 發表於 2019-7-4 07:57

小巧真係好應該三甲啦

小巧真係好應該三甲啦
帥小寶` 發表於 2019-7-4 17:05

一陣Gin Lee又出來截擊

隨時唔夠歌。之後應該全部劇歌冠啦。
Ching2015 發表於 2019-7-4 15:35

歌係夠的吧,係好多奀星都唔俾上

金KAY
銀AGA
銅小巧

金KAY
銀AGA
銅小巧
TOBY6101 發表於 2019-7-4 17:14

咁似舊年嘅成績

今年分分鐘Mag/ 小巧齊入三甲

l00540 發表於 2019-7-4 17:10

咪搞啦 啲歌都唔得

l00540 發表於 2019-7-4 17:10

佢今年有台上都偷笑啦
仲三甲
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123