返回列表 發帖
小巧真係好應該三甲啦
帥小寶` 發表於 2019-7-4 17:05

淑蔓bb 勤力好多bor
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

我聽電台訪問,Juno 話除了 the album and the rest of it,Kay 今年會有新音樂計畫,會出自己 sole album ...

淑蔓bb 勤力好多bor
放空 發表於 2019-7-4 17:50

未plug啫,小巧已經錄咗3首
蔓B分分鐘出完碟今年未必有歌出住
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

我聽電台訪問,Juno 話除了 the album and the rest of it,Kay 今年會有新音樂計畫,會出自己 sole album  ...
SPD 發表於 2019-7-4 18:05

邊個訪問

我聽電台訪問,Juno 話除了 the album and the rest of it,Kay 今年會有新音樂計畫,會出自己 sole album  ...
SPD 發表於 2019-7-4 18:05

邊plug得晒呀
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

邊plug得晒呀
kayzzz 發表於 2019-7-4 18:44

大不了咪走數
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

未plug啫,小巧已經錄咗3首
蔓B分分鐘出完碟今年未必有歌出住
hehehaha 發表於 2019-7-4 18:34

考完試都唔錄歌咁等幾時
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)

考完試都唔錄歌咁等幾時
JayantL 發表於 2019-7-4 18:49

就黎玩ocamp啦

大不了咪走數
JayantL 發表於 2019-7-4 18:49

入咗幻國之後有邊次係走數?
冇呀
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

入咗幻國之後有邊次係走數?
冇呀
hehehaha 發表於 2019-7-4 19:13

佢要配合Juno先走唔到
一到返自己Project又可以玩一年出兩隻碟
。Kaykay。Taytay。Kelly。

一到返自己Project又可以玩一年出兩隻碟 ...
nicknicknick 發表於 2019-7-4 19:17

兩年出一隻碟呀?
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

邊個訪問
HOTMAN 發表於 2019-7-4 18:40

上星期六雷霆音樂圈嗰訪問

邊plug得晒呀
kayzzz 發表於 2019-7-4 18:44

我都好懷疑
本來估 the album 今年未必出得切
估唔到重有多隻碟
不過又好難講,Juno 試過一年出三隻碟
或者今年真係出到都唔奇

但作為 Juno fan,想佢快啲出 sole album

係咪今年安心事件打亂左個計劃呀

一到返自己Project又可以玩一年出兩隻碟 ...
nicknicknick 發表於 2019-7-4 19:17

個project而家隨時暫緩

HOTMAN 發表於 2019-7-4 19:57

佢派偷情的禮儀我即刻脫粉
希望佢712派
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

HOTMAN 發表於 2019-7-4 19:57

暫緩 定 撤回 先?

如果個project因爲安心事件擱置 老鼠安同賓穎就真係累街坊

佢派偷情的禮儀我即刻脫粉
希望佢712派
JasOh103 發表於 2019-7-4 20:00

使_你粉咩

廢話重好聽過嗰首英文歌詞鬼咁多嘅所謂廣告歌
remus 發表於 2019-7-3 23:40

我聽咗3分鐘 聽得最多都係shake shake shake & dip
睇咗3分鐘廣告淨係跳跳跳
求求其其

我聽咗3分鐘 聽得最多都係shake shake shake & dip
睇咗3分鐘廣告淨係跳跳跳
求求其其 ...
kaman921 發表於 2019-7-4 20:22
好鬼難聽、難睇及煩鳩,睇緊白色強人都行開一陣
任我行 失憶蝴蝶

兩年出一隻碟呀?
kayzzz 發表於 2019-7-4 19:23

回帶時間
。Kaykay。Taytay。Kelly。

係咪今年安心事件打亂左個計劃呀
kayzzz 發表於 2019-7-4 19:56

偷情的禮儀
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

偷情的禮儀
fifty1205 發表於 2019-7-4 20:47

上年十月曝光左班底....到而家都未plug
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

abcxyz302006 發表於 2019-7-4 23:08

唔知會唔會成隻the album and the rest of it摺埋變倉底貨呢

abcxyz302006 發表於 2019-7-4 23:08

其實係肥Y填完份詞喺ig po咗張相打_機

好似從來都無講過話會plug哩首

其實係肥Y填完份詞喺ig po咗張相打_機

好似從來都無講過話會plug哩首 ...
kingsfacheung 發表於 2019-7-4 23:15

光頭而家好似唔填side track架

好似今個星期唔係冠再見灰姑娘

似係冠軒仔

既然心之科學都攞到,903谷返次至尊歌比sammi 可以嗎?
大家難得有共鳴之作! #我們都是這樣長大的
https://www.instagram.com/tv/Bzc7mARHptP/?igshid=1b1o3q2sv11oq
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

GinGin首6字魔音有得聽了
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

JasOh103 發表於 2019-7-5 00:05

GinGin好有型
Long's Music Picks Week 29
#1 玫瑰式體驗 -- 林欣彤
#2 悲觀生物學 -- 容祖兒
#3 你那邊幾點 -- 孫盛希

JasOh103 發表於 2019-7-5 00:05

Gin Lee 6字歌=信心保證

暫緩 定 撤回 先?

如果個project因爲安心事件擱置 老鼠安同賓穎就真係累街坊

使_你粉咩 ...
kayzzz 發表於 2019-7-4 20:05

唔覺得係受安心事件影響,似係受反送中影響。
安心事件反而係推力,可以食住個勢當睇電影。但政治事件就較嚴肅,呢個時候繼續Plug歌水花唔大甚至有可能被圍插,juno咁精明,對Timing嘅掌控無需懷疑。
但早早既然開始Plug歌,相信Kay都好快會跟進

唔知會唔會成隻the album and the rest of it摺埋變倉底貨呢
kayzzz 發表於 2019-7-4 23:13

支持
轉plan 出社運concept album
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

支持
轉plan 出社運concept album
hehehaha 發表於 2019-7-5 00:39

無可能啦。。

想問出年金曲獎會唔會見到煎煎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

以爱情的罪名幾好聽,有D阿GEM風格。

牙正做四半到六點
鍾雪九半到十
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 29 (20/07/2019)
1. 沉默之間 - 陳慧敏  2. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  3. 2084 - Dear Jane  4. 掹藤 - Nowhere Boys  5. 波點女皇 - 王菀之

牙正做四半到六點
鍾雪九半到十
kwanie 發表於 2019-7-5 07:33

晚上8點至9點半 Colin
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

牙正做四半到六點
鍾雪九半到十
kwanie 發表於 2019-7-5 07:33

新人上位

留意返,救命歌都幾hea
Week 29 ERadio 華語榜
1. 山旮旯 - 馮允謙  |  2. 悲觀生物學 - 容祖兒  |  3. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  4. 一號種籽 - 姜濤  |  5. 短暫的新分 - 陳逸璇

Joey果首Feel The Heat的English好笑,成日都聽到 “shake shake shake a d-ck".

KKBOX本地單曲週榜(06.28-07.04)
RK  LW Songs                        Singers
01  06  我們都是這樣長大的       鄭秀文(1 week no.1)
02  01  過路人             連詩雅(1 week no.1)
03  04  在錯誤的宇宙尋找愛     陳健安
04  02  再見灰姑娘         梁詠琪
05  05  空手而來          張敬軒(3 weeks no.1)
06  07  假使世界原來不像你預期   方皓玟(7 weeks no.1)
07  10  沒有你開始         HANA菊梓喬
08  ne  兄弟不懷疑         劉德華/古天樂
09  03  勇氣情歌          容祖兒(1 week no.1)
10  08  Tonight         AGA(4 weeks no.1)

CAS限時合體出新歌
slouisex 發表於 2019-7-5 01:01

應該係903抱緊風雨中既歌

估唔到今WK903居然係HINS速冠

酷愛903 發表於 2019-7-5 10:20

你有邊次估得中丫
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

想問出年金曲獎會唔會見到煎煎
帥小寶` 發表於 2019-7-5 02:29

希望有歌后提名

酷愛903 發表於 2019-7-5 10:20

8個星期啦 on_
HINZ TOP 20 Week 27
01 孤島人 - RubberBand
02 掹藤 - Nowhere Boys
03 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

DMD應該似谷十大

每時香港歌手出國話歌, 看到這裡FF提名金曲獎
真的覺得這很容易? 金曲獎提名歌手主要是集中事業在台灣,並花費大量時間融入台灣音樂文化。HOCC, Ellen, Yoyo 是例子. Joey和Gin Lee不是