返回列表 發帖

ViuTV劇集《教束》討論區

節目:教束
頻道:ViuTV(數碼99台)
時間:逢星期一至五 21:30–22:00
首播:2019.6.10(一)

// 地區名校馬修書院,由老師以至學生都陷於汰弱留強的湧浪中。教績平平的盧SIR長期受排擠,徘徊在淘汰邊緣;他任教的5C班與精英學生勢成水火,備受欺壓。學生會選舉中,盧SIR協助以賢仔和莊子為首的素人內閣「不老騎士」,成功打破精英學生壟斷。惟此時,另一場直資風波又捲至,令學校不同黨派的老師疲於奔命。//

隔籬有人話想開,反正睇開就開個post
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

MV男主角jacky tong系邊個黎嘎,巧靚仔
lu12 發表於 2019-3-5 12:22
IG ~ @jackygoodog

BTW 首歌幾好聽
但略嫌悶左少少
lovehirofans 發表於 2019-3-5 13:54

黎緊既劇情好sad ar

回復 3# Wing1211
今晚嗰集認真心悒
莊子民好慘

莊子民
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

討論問題:大家最鍾意劇入面邊個角色?

其實套劇好好睇
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢套真係一定要睇 ! 希望今晚莊子無事啦
討論問題:大家最鍾意劇入面邊個角色?
PenguinMusic 發表於 2019-7-3 01:09
我諗應該無人會鍾意 校長 同 梁 sir
最鍾意好難揀 , 因為 盧 sir 同 麥浩賢 呢兩個角色都好鐘意

好睇+1
希望莊子冇事+1

係咪無人睇大結局
Good Ending 同埋套劇可以有拍第二季嘅資本
好少會支持劇集開續集,但呢套我覺得可以 !

回復 10# chanchan0909
睇咗大結局 都覺得幾好
不過續集就唔好喇 倒不如原班人馬拍過第套