返回列表 發帖

[Jul/12/2019] 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文 (CD)

歌手:鄭秀文
唱片名稱:我們都是這樣長大的
唱片封面:

推出日期:2019-7-12
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. 我們都是這樣長大的
(#FOLLOWMi 鄭秀文2019世界巡迴演唱會) new
02. Power of Love (鄭秀文 x 鐵樹蘭) new
03. Fabulous (Touch Mi 2 2016 鄭秀文世界巡迴演唱會)
04. Bang Bang Bang
(Touch Mi 2014-2015 鄭秀文世界巡迴演唱會)
05. 信者得愛 (featuring MC仁)
(Love Mi 2009-2010 鄭秀文世界巡迴演唱會)
06. Mi (Show Mi鄭秀文2007演唱會)
07. 螢光粉紅 (鄭秀文Shocking Colors 2001演唱會)
08. 發熱發亮 (Sammi I Concert 99)
09. 星「秀」傳說 (Everyone is a Superstar)
(Sammi Star Show鄭秀文97演唱會)
10. X派對 (Sammi X Live 96鄭秀文X空間演唱會)

附加資料:
歷年演唱會主題曲 + #FOLLOWMi 2019 演唱會主題曲
我們都是這樣長大的
特別收錄:鄭秀文X 鐵樹蘭 (Power Of Love)

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咁都諗得出....

收山味好濃
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

嘔血
咁都可以拼湊出一隻CD推出
真係毫無誠意喔!

好期待!

好冇誠意嘅list
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

忠粉都唔會買
鐵樹蘭真係好癲
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

除左新歌,乜都hea

$38既可以考慮下
做乜唔收錄埋SVS果首四不像medley?

痴線
真係好求其
寧願佢唔好出住

同埋希望演唱會快歌部分唔好就咁唱呢堆old theme songs 就算

咁hea不如加多首台北演唱會主題曲「眉飛色舞」

唱片名稱:Concert 96-19 Theme Song Collection
唱片封面:

唱片類型 ...
hinz 發表於 2019-7-4 15:07

有無theme songs無入碟?

《千年如一日》算唔算?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

唔夠歌嘅話 情願佢唔出住 或者出cd single算
就算出 希望唔好公開發售 就咁會場限定發行算…

唔夠歌嘅話 情願佢唔出住 或者出cd single算
就算出 希望唔好公開發售 就咁會場限定發行算… ...
交換溫柔 發表於 2019-7-4 17:04

有期東亞鍾意出大盒boxset:
HOCC《光明會》
Sammi 《Mi》

可能成本太高,限量boxset不復再
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

cd名係我們都是這樣長大的,不是concert 96-19 theme song collection
angelcheng0203 發表於 2019-7-4 15:32

應該叫《Mi X 我們的主題曲》

鄭秀文 x 鐵樹蘭

Sammi好似成日都出新曲+精選咁

睇黎演唱會會唱晒呢10首歌。
之前說好的大碟呢?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

原來係同鐵樹蘭合作
今日嘉姐講既時候都已經估緊係咪佢地
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

stephybest 發表於 2019-7-4 17:25

近年唔計華納出d發燒碟精選14: Miracle Best Collection
18: Believe in Mi
19: 96-19 Theme Song
五年出三隻 仲要出到無野好出 夾硬咇隻十首歌嘅精選

近年唔計華納出d發燒碟精選14: Miracle Best Collection
五年出 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-4 17:29

佢出2首歌既single碟好過啦……

cd名係我們都是這樣長大的,不是concert 96-19 theme song collection
angelcheng0203 發表於 2019-7-4 15:32

不如你睇下唱片封面先啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

有期東亞鍾意出大盒boxset:
HOCC《光明會》
Sammi 《Mi》

可能成本太高,限量boxset不復再 ...
l00540 發表於 2019-7-4 17:09

可能佢出boxset我仲有d意欲買 但係就咁一張精選就不了

其實 Sammi 有錄好咗其它新歌(如 IG post 過嘅一首國語慢歌,Gigi 合唱嘅八女主題曲) 足夠出 EP,
可能係因為有啲係電影歌未可以出住,所以下一隻先出 EP 我估~

其實 Sammi 有錄好咗其它新歌(如 IG post 過嘅一首國語慢歌,Gigi 合唱嘅八女主題曲) 足夠出 EP,
可能係因 ...
lokben 發表於 2019-7-4 18:25

照你咁講

咁下隻碟就會係新國語歌+國語精選
然後就新電影合唱歌+電影歌曲精選

回復 26# JasOh103

睇下mi下次出碟嗰陣係咪就嚟開演唱會囉

stephybest 發表於 2019-7-4 17:25

5年內出咗三隻
中間出咗1廣東1國語EP
算係咁

五年出 ...交換溫柔 發表於 2019-7-4 17:29

要開con就打包一張,省時省力又賺錢

要開con就打包一張,省時省力又賺錢
Allen_ms 發表於 2019-7-4 19:40

講真 買呢隻碟不如買黃牛飛

雖然好hea但其實我接受到
每張精選主題都唔同算走心噶啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

宜家好少會用呢個做主題出碟
但為左首歌都會支持!!

仲以為趕唔切, 年尾同演唱會DVD先一齊出隻EP都ok呀

點知搞啲咁嘅嘢, 出隻single好過啦

如果咁出至少包裝要有心思d
整返個歷年concert相集 或者影輯有throwback感既相
但係寰亞就是垃圾 以為believe in mi 靚返少少 今次又求其用張白底相

其實佢幾乎年年都有碟出,或者有show開,神枱級計真係活躍到爆

唱片名稱:Concert 96-19 Theme Song Collection
唱片封面:

唱片類型 ...
hinz 發表於 2019-7-4 15:07

宜家好少會用呢個做主題出碟
但為左首歌都會支持!!
星夢情真 發表於 2019-7-4 20:41

祖祖可以出返百記歌/m記歌新曲加精選添

祖祖可以出返百記歌/m記歌新曲加精選添
stephybest 發表於 2019-7-4 11:02 PM

點少得演唱會主題曲精選

想深一層其實張碟係有意思的。結集晒咁多年的演唱會主題曲。
不過作為Fans 對呢堆精選冇咩興趣姐,因大部分的歌已經有齊晒,期望今次個包裝會精美有心思D.
偶像為Fans出的實體碟,一隻都不能少。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

I would like the album more if the order is reversed. I still wouldn't buy, but I would be more likely to listen to it on MOOV.

想深一層其實張碟係有意思的。結集晒咁多年的演唱會主題曲。
不過作為Fans 對呢堆精選冇咩興趣姐,因大部分 ...
dom 發表於 2019-7-4 23:07

2004冇主題曲,唔係就剛好十首主題曲

簽名被屏蔽

似乎鄭秀文唔服氣上年輸左最高銷量女歌手,今年又再出精選絕招搶最高銷量女歌手
容祖兒學下野出廣告 ...
你老闆 發表於 2019-7-6 19:39

上年有頒銷量獎咩?

簽名被屏蔽

回復 44# 你老闆

港台有頒咩

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

咁相比起華仔09年出嗰隻道地廣告歌精選,呢隻都叫正常make sense嘅XD
但變左《我們都是》係全碟最唔夾嗰隻歌,其他都係快歌
(斷估 Power of Love 都係嘈野啦)

照你咁講

然後就新電影合唱歌+電影歌曲精選 ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 18:37

電影歌曲精選 02 年華納幫佢出過,仲要純精選冇新歌,昆錢指數甚高至嚴重

咁相比起華仔09年出嗰隻道地廣告歌精選,呢隻都叫正常make sense嘅XD
但變左《我們都是》係全碟最唔夾嗰隻 ...
Riverfish 發表於 2019-7-7 11:44

佢自己都強調今次演唱會主題曲係慢歌,反而track 2唔係主題曲夾硬入碟

佢自己都強調今次演唱會主題曲係慢歌,反而track 2唔係主題曲夾硬入碟
阿mark 發表於 2019-7-7 01:40 PM

明顯湊數

照你咁講

然後就新電影合唱歌+電影歌曲精選 ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 18:37

出電影新曲+精選就好啦,
然後可以名正言順收錄返 如果你有事