返回列表 發帖

IG感謝父母冒雨撐警 張繼安:除了感動還是感動

港府修訂《逃犯條例》引發多場大規模示威,示威者7月1日更闖入立法會大肆破壞,連場示威中有意見質疑警察使用過度武力,警民關係亦受到牽連。歌手張繼聰的胞弟、任職警隊公共關係科的張繼安,無懼社會上對警員的攻擊,在社交網站感謝父母冒雨撐警。

張繼安6月30日上載相片,寫上「感謝家中兩老在我毫不知情底下冒大雨出席。除了感動,還是感動。」,又標明「#我愛你們 #努力做好這份工#盡心服務每一位市民#任何政治立場#與我無關」。

不過雖然張繼安表明政治與他無關,但一眾網民仍然留言猛烈批評,「一個男人有承擔,氣概的話已經辭職了,點會講得出政治唔關自己事呢句說話」、「你覺得自己冇政治立場,但你成個機構都有,你呀頭已經幫你揀咗」。有人更要求不要拖累張繼聰,「轉做私人ac啦,唔好影響到你阿哥」。

其實張繼安的兄嫂、女歌手謝安琪(Kay)一向關心時政,多次就社會問題表態,在6月12日金鐘衝突後,謝安琪把個人社交網站的頭像轉為黑色,似就衝突表述立場。2014年於謝安琪發放歌曲《雞蛋與羔羊》,歌詞敏感,亦被部分人認為是為社會運動發聲。

唔知謝安琪點睇呢位家人呢

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

feel到個post罵戰味濃
未到第二頁已經要扣人分

feel到個post罵戰味濃
未到第二頁已經要扣人分
hehehaha 發表於 2019-7-6 15:50

討論張繼安樣子

等緊C會員同你會員入黎發功
利申:唔係鏡粉

國泰vs白河

討論張繼安樣子
艾石仔 發表於 2019-7-6 15:56

樣衰

樣衰

hehehaha 發表於 2019-7-6 16:40

但塊面好似smooth 過謝繼聰好多
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

又難怪kay唔想表態
佢老公都無出過聲

簽名被屏蔽

謝安琪真無膽,自己唔敢出聲就揾老公細佬造新聞,明明講張繼安都要無啦啦提下謝安琪 ...
你老闆 發表於 2019-7-6 19:33

張繼安琪

唉,好仔唔當差