返回列表 發帖
Tonight唱嘅又係邊出
Week 28 ERadio 華語榜
1. 空手而來 - 張敬軒  |  2. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  3. 金草莓 - 陳柏宇  |  4. i GO (Explicit) - 周湯豪  |  5. 高地之下 - 小塵埃

空手而來可以2>2>1
lu12 發表於 2019-7-9 20:21

2-2 或 2-out

美aiiiiiiiii 啊!!聽完叫左出聲好聽啊
fungbb132 發表於 2019-7-10 01:51

美aiiiiiiii好耐無遇過好歌喇

梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

點解馮允謙待遇仲好過陳健安
阿mark 發表於 2019-7-10 07:46

因為以前係超級巨聲同前tvb約吧

因為以前係超級巨聲同前tvb約吧
kelvinho726 發表於 2019-7-10 08:06

鄧小巧都係啊

野木蘭正wor, 又showoff到
正常過明日花好多

野木蘭 泳兒
曲:徐浩
詞:周耀輝
編:徐浩 / 黃兆 ...
721AXA 發表於 2019-7-10 00:22

集氣美Aiiiii攞返佢六年前應該攞嘅十大。(《通電》)
1. 空手而來 - 張敬軒  |  2. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  3. 金草莓 - 陳柏宇  |  4. i GO (Explicit) - 周湯豪  |  5. 高地之下 - 小塵埃

鄧小巧都係啊
阿mark 發表於 2019-7-10 08:07

tvb睇人既 不過佢和好冠到之後 就一首都無上 搞唔透咩事

tvb睇人既 不過佢和好冠到之後 就一首都無上 搞唔透咩事
kelvinho726 發表於 2019-7-10 09:05

算啦,星夢流行榜
仲有人care咩?
大牌少少都懶得上去唱冠軍歌
仲有咩公信力

算啦,星夢流行榜
仲有人care咩?
大牌少少都懶得上去唱冠軍歌
仲有咩公信力 ...
Wing1211 發表於 2019-7-10 09:16

三台冠軍都好夠 睇見個星夢榜就火都黎

新進Dark歌系列:
奇怪
以愛情的罪名
野木蘭

風見志郎 發表於 2019-7-10 08:43

冇乜可能啦,聽日大家姐就派歌咯
    有冇得上榜都成問題
楊千嬅 謝安琪 容祖兒 泳兒 林欣彤 AGA

好!先給她 Aiiiiiiiiiiiii to the power n

希望May aiiiiiiiiiii可以再上叱吒台

原來泳兒比GIGI成績更差:
GIGI  96(新人金)>>>>>>>02(首奪十大)
Vincy 06(新人金)>>>>>>>>>>>>>>>>>>?
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

好!先給她 Aiiiiiiiiiiiii to the power n

希望May aiiiiiiiiiii可以再上叱吒台

...
l00540 發表於 2019-7-10 10:32

Vincy 06(新人金)>>>>>>>>>>>>>>>>>>19年(首奪十大)
實喊死佢

2019.7.10 itunes store album 榜

2.Hocc
3. Pakho
4.Hocc
6.Pakho
7. Deanie
18.Hocc
19.Hocc

如果我擁有海

Vincy 06(新人金)>>>>>>>>>>>>>>>>>>19年(首奪十大)
實喊死佢
Wing1211 發表於 2019-7-10 10:43

咁同衝蘭好似差唔多,女金都零驚喜,不過美Aiiiii上次TVB演繹女都眼淺嘅。
都係FF姐,榜都未上,人緣又差,903睇人唔睇歌。

Youtube 出左啦 美Aiii 新歌啦。
感覺有機會hit 到,相信903 會播下,因為first plug行pop rock。好 明日 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 00:23

有d似曾樂彤存在
903唔buy徐浩作曲, 不過泳兒派阿bert作曲一樣照ban
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

咁同衝蘭好似差唔多,女金都零驚喜,不過美Aiiiii上次TVB演繹女都眼淺嘅。
都係FF姐,榜都未上,人緣又 ...
風見志郎 發表於 2019-7-10 11:30

Mag解約都爭到首十大,今年幫下Vincy爭下啦

鄧小巧都係啊
阿mark 發表於 2019-7-10 08:07

tvb ban女歌手是常識吧,除友好英皇,種星堂,tvb
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

Mag解約都爭到首十大,今年幫下Vincy爭下啦
Wing1211 發表於 2019-7-10 11:37

呢個係謎,解約英皇都出力,反而親生女唔出力,但mag又話eeg有出力十大

呢個係謎,解約英皇都出力,反而親生女唔出力,但mag又話eeg有出力十大
你老闆 發表於 2019-7-10 11:39

Mag果年係咪饑饉之星?美Aiii同903好似零交集,拉闊都好似好少。

實喊死佢
Wing1211 發表於 2019-7-10 10:43

chilam都等左廿幾年才有個人十大勁歌金曲

Mag果年係咪饑饉之星?美Aiii同903好似零交集,拉闊都好似好少。
風見志郎 發表於 2019-7-10 11:42

不知,不過似903出力多過英皇出力,但mag自己話無英皇出力無可能十大,泳兒免費做903拉闊得唔得?

美Aiiii 呢首歌已經可以話係佢把聲可以做到ge 能力ge 極限。應該係佢歌唱事業,四不像次後最後一個 遲來的春天。
但903十大我稔佢le 輩都係冇咩可能ga la, 因為quota 問題,但至少希望首歌可以幫佢集反人氣。
依家真陰公,一晚得500 views五夠。。。aiiiiiiiiiii

都係FF姐,榜都未上,人緣又 ...
風見志郎 發表於 2019-7-10 11:30

Janice女金前拎過女銅喎
美唉拎完新人乜都無

另外,aiiiiii做過一次拉闊演奏廳 (翻唱學友歌)

美Aiiii 呢首歌已經可以話係佢把聲可以做到ge 能力ge 極限。應該係佢歌唱事業,四不像次後最後一個 遲來的 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 12:00

一向係英皇賣廣告才多views

美唉拎完新人乜都無

另外,aiiiiii做過一次拉闊演奏廳 (翻唱學友歌 ...
l00540 發表於 2019-7-10 12:00

話事話,今年美aiiii 未開香港concert, 可五可以好似 柒妹 甘開到場 蜜花生?做反東莞d 表現

風見志郎 發表於 2019-7-10 11:42

個年佢係饑饉之星 ,其實英皇唔幫佢既話當年首歌就調唔到入十大

chilam都等左廿幾年才有個人十大勁歌金曲
你老闆 發表於 2019-7-10 11:53

偶像派係難尐架啦
如果我擁有海

冇乜可能啦,聽日大家姐就派歌咯
    有冇得上榜都成問題
kenvincy.cn 發表於 2019-7-10 09:51

如果只有巨家蛆 同佢一起派都ok ge,  上之 明日花撞正 Pretty Crazy,  數屋,美軒 就即時落榜

話事話,今年美aiiii 未開香港concert, 可五可以好似 柒妹 甘開到場 蜜花生?做反東莞d 表現 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 12:04

七紫霉 有邊七位?

如果只有巨家蛆 同佢一起派都ok ge,  上之 明日花撞正 Pretty Crazy,  數屋,美軒 就即時落榜 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 12:21

洪卓立已派
佢拎左死位,可唔可以讓個位比美aiiiiii

Aiiiiiiiii

祖祖首歌曲好似怪怪地

l00540 發表於 2019-7-10 07:55

嘩 呢首正喎
不過又點丫 最後咪又係大家姐拎哂所有quota
年尾頒獎禮咪又係冇影
泳兒有冇副業? 好擔心佢嘅前途
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

美唉拎完新人乜都無

另外,aiiiiii做過一次拉闊演奏廳 (翻唱學友歌 ...
l00540 發表於 2019-7-10 12:00

Lol Janice way better off and in different league  compared to Vincy. The 女金 award is something she earned that most singers can’t get. Yes it was Warner’s efforts, but 903 have to support the singer too so in 2017 ivana could of gotten 女金 while Janice can get bronze and album award and still satisfy Warner’s quota. However this didn’t happen which was surprising somewhat as 903 always supporter ivana.   Even Janice havent gotten 903 top ten yet so doubt Vincy will have luck. Even if this new song charted at number 2 at best it still won’t make difference in her career. I guess the struggle for her is how to even get radio stations to accept her as a singer again. She’s not bad just there’s too much competition with other female singers in hk. There’s so many choices so Vincy is ignored. I listen to all her singles these past few years and this new song is not as good in my opinion but glad others here think otherwise.

Don’t think 野木蘭 can be a hit song and this type of style we already have from tang siu hau and sophy (which they sound way better and can handle this song at another level)  Therefore Vincy once again imitating another singers style and have no originality. Don’t  think Vincy is intentionally copying but she’s trying to experiment new things but seems to not be heading a right direction.

七紫霉 有邊七位?
l00540 發表於 2019-7-10 12:27

巨家姐 美容
大家姐 孖妹
二家姐 美哀
三家姐 玉米
四家姐 美鰻
五家姐 美墊
六家姐 美彤
柒家姐 美馬
8家姐 美瞳
9家姐 美蚊

有冇數少左?

點解馮允謙待遇仲好過陳健安
阿mark 發表於 2019-7-10 07:46

佢四台待遇一向幾好,就係紅唔起。D碟賣得又差,雖然我都入咗兩隻
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

今WK應該輪到DREAM MY DREAMS為FEANNA帶來首冠啦!!

嘩 呢首正喎
不過又點丫 最後咪又係大家姐拎哂所有quota
年尾頒獎禮咪又係冇影
泳兒有冇副業? 好擔心佢嘅 ...
liebe 發表於 2019-7-10 12:50

個人認為拎到十大中文金曲已經收貨

個人認為拎到十大中文金曲已經收貨
hkbaby 發表於 2019-7-10 13:13

竟然有人ff泳兒有十大,同林鄭講撤回既機率一樣啵

DMD 似冠喇 再唔冠就入十大

美Shxt掂到
有水百合影子=掂到失禁
@All903DJs 今年啲歌悶到咁呢首唔係唔畀十大呀

btw 聽落美Shxt演繹上有少少壓唔住首歌
主要係前中段低音啲尾音同有啲位少少Lur
但影響無眼淚極黑同守破離咁大一去到bridge上晒身都L正

Therefore Vincy once again imitating another singers style
leongl 發表於 2019-7-10 12:53

Lol Vincy早過小巧/ Sophy唱呢種暗黑曲風...
你可以聽番佢首《單純》...

巨家姐 美容
大家姐 孖妹
二家姐 美哀
三家姐 玉米
四家姐 美鰻
五家姐 美墊
六家姐 美彤
柒家姐 美馬
8家 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 12:59

JY/ Twins 不算霉
所以要剔走

stephybest 發表於 2019-7-10 13:24

似通電 2.0

新進Dark歌系列:
奇怪
以愛情的罪名
野木蘭
angelicdestiny 發表於 2019-7-10 09:27

好正香港廣東歌壇需要多啲呢啲歌

stephybest 發表於 2019-7-10 13:24

港台係見hit 到都有機會,903  就真係FF。 新城果個都係10大 AH....

回復 87# 酷愛903

賀佢放榜?

美Shxt掂到
有水百合影子=掂到失禁
@All903DJs 今年啲歌悶到咁呢首唔係唔畀十大呀

btw 聽落美S ...
Frankiekiekie 發表於 2019-7-10 13:34

首歌五好GE 地方係太多位夾硬用假音去轉音。
如果可以出個新VERSION 做反STRONG D 就好

首歌五好GE 地方係太多位夾硬用假音去轉音。
如果可以出個新VERSION 做反STRONG D 就好 ...
hkbaby 發表於 2019-7-10 13:45

係所以前中段聽落覺得有啲虛,Lur同Hea

係所以前中段聽落覺得有啲虛,Lur同Hea
Frankiekiekie 發表於 2019-7-10 13:49

佢擺脫五到模仿 王菲/Cranberry ge 影子。
其實五需要模仿,佢把聲實淨過王菲,應該可以有自己特色。

I Don't Know 開播
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

終於2nd plug了
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D