返回列表 發帖
仲有Aga同小巧
所以gin lee要加油
否則唔止女銀
分分鐘女三甲都不入
(今年球記明顯谷Aga) ...
森姆@結論 發表於 2019-7-11 13:43

其實如果公司最後confirm之之出席到叱吒
之之點都會被死chur上三甲
小巧點發力 最後都...

所以未必係加唔加油既問題
有時拎獎真係好睇當年係咪大年
畢竟各大傳媒頒獎方式依然係咁迂腐守舊
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

aga新歌好正
有無人知道邊個作詞?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

Aga首新歌好好loop
又係要聽幾次先覺得正

aga新歌好正
有無人知道邊個作詞?
787491313 發表於 2019-7-12 09:37

林若寧
楊千嬅 謝安琪 容祖兒 泳兒 林欣彤 AGA

ivana 冇心戀戰, 但一出歌,903就狂播...

唔好分溥其他同公司女歌手AP 好嗎

Aga首新歌好好loop
又係要聽幾次先覺得正
Klmanho 發表於 2019-7-12 09:53

呢首好tonight好多
loop得起

其實如果公司最後confirm之之出席到叱吒
之之點都會被死chur上三甲
小巧點發力 最後都...

所以未必係加唔 ...
liebe 發表於 2019-7-12 09:20

美之上年沉默的士高唔去都有十大,神枱級啦,唔爭獎啦

立立首歌原來聽日先派台
以為佢又出歌但唔派
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

立立首歌原來聽日先派台
以為佢又出歌但唔派
星勤 發表於 2019-7-12 11:41

但佢連訪問都做埋 搞咩

美之上年沉默的士高唔去都有十大,神枱級啦,唔爭獎啦
stephybest 發表於 12/7/2019 11:35
嗰個好似係寰亞全年唯一嗰個獎??
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 28 (13/07/2019)
1. 山旮旯 - 馮允謙  2. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  3. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  4.  二期大樓 - 陳卓賢  5. 願你自由地唱歌 - 張紋嘉

嗰個好似係寰亞全年唯一嗰個獎??
kwanie 發表於 2019-7-12 12:08

寰亞真係廢,唔識爭獎永遠都係做第四

其實如果祖兒會有一首十大
咁已經350
SSN Chart (12 Jul)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 在 錯 誤 的 宇 宙 尋 找 愛 (2 Weeks No.1) - 陳 健 安
2. 高 地 之 下 - 小 塵 埃
3. 再 見 灰 姑 娘 - 梁 詠 琪

其實如果祖兒會有一首十大
咁已經350
John 發表於 2019-7-12 12:57

明顯今年已經贏咗

孤獨門口都有冠lol 堅姐又要開始衝萬年銀
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

Everyday真係好聽過Tonight好多喎,包括唱腔

近期熱愛:我們都是這樣長大的、2084和Everyday
任我行 失憶蝴蝶

宋禮勤嘅國語碟咁都有銷量榜冠軍,真係無天理
任我行 失憶蝴蝶

同期咁多新派台,美aiiii應該要做砲灰啦

Aiiii

2019 香港唱片商會銷量榜第27週 2019/7/12

TW LW NW
01  03   02  你是我的大明星  / 李克勤
02  04 05 Feanna 17+ / 黃淑蔓
03  09 05 人生無限公司 LiFE LiVE / 五月天
04  01 06 Aladdin 2019 / OST
05  05 20 但願人長久 / HANA 菊梓喬
06  02 04 Madame X / Madonna
07  RE 25 Senses Inherited / 張敬軒
08  07 03 The Reve Festival Day 1 / Red Velvet
09  NE   01   Step back in time / Kylie Minogue
10  10 07 我好嗎?太陽如常升起 / 梁靜茹

OUT
XX 06 05 音樂夏令型 / 譚詠麟
XX 08 02 Avengers: Endgame / OST
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

TW LW NW
02  04 05 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-12 15:23

宋禮咁都有冠軍

Dream My Dreams係咪要至尊,然後深如BB都可以一齊上埋叱咤台
Week 28 ERadio 華語榜
1. 空手而來 - 張敬軒  |  2. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  3. 金草莓 - 陳柏宇  |  4. i GO (Explicit) - 周湯豪  |  5. 高地之下 - 小塵埃

OUT
XX 06 05 音樂夏令型 / 譚詠麟
XX 08 02 Avengers: Endgame / OST

獅子狗一棍打低了譚校長出榜
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

TW LW NW
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-12 15:23

周柏豪上唔到榜反而校長乖仔李克勤第一位,藍絲勝
kay最新派台歌廢話請多多支持

張敬軒菊梓喬兩大巨頭會唔會堅持到佢哋下隻碟出為止都仲上榜

梁翠萍好波,都幾賣得,香港都唔見點宣傳。
Week 28 ERadio 華語榜
1. 空手而來 - 張敬軒  |  2. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  3. 金草莓 - 陳柏宇  |  4. i GO (Explicit) - 周湯豪  |  5. 高地之下 - 小塵埃

Dream My Dreams係咪要至尊,然後深如BB都可以一齊上埋叱咤台
風見志郎 發表於 2019-7-12 15:31

可能係追女銅

TW LW NW

銷量榜20週,邊個再敢話最女唔係實至名歸

TW LW NW

總結: 譚詠麟 Endgame

sammi嘉賓:fi gigi aga 盧巧音 sa
我祈求美雅拎女銅一定要發生

787491313 發表於 2019-7-12 17:38

sa?尾場?

LLLC 發表於 2019-7-12 16:31

換言之謝安琪女金唔係實至名歸
但hana無第一位
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

人瑞無份 嗚嗚
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

GIGI係邊場啊?
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

唔驚喜喎咁 ...

LLLC 發表於 2019-7-12 16:31

呢度好似好多反hana人士

小明都拍緊新歌mv

可能係追女銅
軒的話 發表於 2019-7-12 16:15

如果三甲係AGA > 小巧 > 黃淑蔓
今年就真係改朝換代
05打後至12年啲女歌手無哂
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

今年就真係改朝換代
hehemamama 發表於 2019-7-12 19:31

可唔可以比咗Gin Lee 先

可唔可以比咗Gin Lee 先
coolwanted 發表於 2019-7-12 19:37

但上半年表現唔夠突出喎
AP 上都難追
利申 Gin粉
覺得佢今年out 三甲 / 跌落銅都唔係一件壞事
人氣的確未夠

但唔想再係Joey Kay拎
又覺得比AGA太快
跟他結束 她與他再一起

今年就真係改朝換代
05打後至12年啲女歌手無哂 ...
hehemamama 發表於 2019-7-12 19:31

後面嗰兩個是旦一個拎到已經偷笑
仲要同公司
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

Everyday 可唔可以十大
越聽越正
楊千嬅 謝安琪 容祖兒 泳兒 林欣彤 AGA

後面嗰兩個是旦一個拎到已經偷笑
仲要同公司
hehehaha 發表於 2019-7-12 19:43

淑蔓應該唔會有咩獎啦 最多十大 講真佢咁後生 等多幾年都得
希望小巧上到台
要三甲都唔想要十大
跟他結束 她與他再一起

今年賽果已經非常明顯
女金:容祖兒、女銀:謝安琪、女銅:AGA
男金:張敬軒、男銀:側田、男銅:許廷鏗
組金:DJ、組銀:RB、組銅:Nowhere Boys 最組隨時係達明一派
至尊碟:The Album
由於DJ攞組金,許廷鏗要銀變銅,小巧/Gin Lee/安仔十大,黃淑蔓睇quota

淑蔓應該唔會有咩獎啦 最多十大 講真佢咁後生 等多幾年都得
希望小巧上到台
要三甲都唔想要十大 ...
hehemamama 發表於 2019-7-12 19:49

小巧真正值十大果首係 和好

btw 有冇人知JW去咗邊?
話哂17 18 年都派咗7首歌
但19年就咩聲氣都無?
跟他結束 她與他再一起

今年賽果已經非常明顯
女金:容祖兒、女銀:謝安琪、女銅:AGA
男金:張敬軒、男銀:側田、男銅:許廷鏗
組 ...
1d14 發表於 2019-7-12 19:57

呢個賽果好核突,成陣2014年除
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

呢度好似好多反hana人士
阿mark 發表於 2019-7-12 18:18

其實一開始出道果兩三首歌反應都OK

btw 有冇人知JW去咗邊?
話哂17 18 年都派咗7首歌
但19年就咩聲氣都無?
hehemamama 發表於 2019-7-12 20:03

新歌 逃生門 應該就快派
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

今年就真係改朝換代
05打後至12年啲女歌手無哂 ...

音樂上今年三個都值得

不過三個人加埋都開唔到場紅館

音樂上今年三個都值得

不過三個人加埋都開唔到場紅館
ksquare 發表於 2019-7-12 20:49

joyce>jw>gin lee岩哂只有救命歌好聽d

再見灰姑娘咁就死咗