返回列表 發帖
點解存在0ap架
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

仲有Aga同小巧
所以gin lee要加油
否則唔止女銀
分分鐘女三甲都不入
(今年球記明顯谷Aga) ...
森姆@結論 發表於 2019-7-11 13:43

煎煎今年退場玩華語碟幾好啊...
一黎,今年政治年,宣傳都困難咗
二黎,美祖20週年 有好歌既話又可以重奪女金

Btw,煎後日廣州騷Good騷啦

咁小巧點算啊,唔爭在上埋雲吞啦
阿mark 發表於 2019-7-10 23:27

雲吞已候選第一回,但蔓蔓只有dream my dreams仲未候選第一回,所以現時仲可以上尾班車上勁歌金榜,小巧應可上精神餵詞卦
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

茵姐upload左晚安明天見
靜謐神林
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

悲觀生物學比上年心之科學差左幾條街
今年song of the year 睇好2084
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

悲觀生物學比上年心之科學差左幾條街
今年song of the year 睇好2084 ...
我等我在 發表於 2019-7-11 19:26

「人人生來無伴侶 非一對」呢個hook line 唔得 又唔順耳 又唔catchy
      個bridge 直頭 好似 鬼食泥咁  一輪咀咁令人唔想聽
      心之科學起碼個melody 順好多 係份詞差姐
       容祖兒D歌 無首完美 !
十年社會歌仍唱入香港人的心,她為香港的時勢下最到題的註腳 !

容祖兒出親歌總係有人驚到瀨尿,容祖兒出歌都唔係為獎
演唱會場數 金鐘謝安琪世界巡迴3場 許廷鏗1場 林欣彤0場 大滿貫天后JOEY18場

Colin播完Beyond播新Beyond
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 29 (20/07/2019)
1. 沉默之間 - 陳慧敏  2. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  3. 2084 - Dear Jane  4. 掹藤 - Nowhere Boys  5. 波點女皇 - 王菀之

算啦 某啲人只要係容祖兒唱 就係難聽架啦
eggsteven 發表於 2019-7-11 16:23

舊年12月先帶頭叫人入場噓美祖同另一位女歌手
而家又話心之科學高LEVEL

容祖兒今次演繹好正
https://imgur.com/VEipLW9

點解會有人覺得美祖首歌唔夠k
再K就會變罐頭架喇 依家啱啱好
個MV好美
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

Colin播完Beyond播新Beyond
kwanie 發表於 2019-7-11 20:25

反濕判定 √
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

點解存在0ap架
帥小寶` 發表於 2019-7-11 17:17

派左成個月都上唔到 好慘 炮灰ed

已經可以競猜我最喜愛的男歌手最後五強:姜濤、黃宗澤、周柏豪、陳奕迅、張敬軒 ...
1d14 發表於 2019-7-11 13:53

TVB 最男欠澤囝一個膠袋
一個都不能少

生物學前面都還好 後面一輪嘴好快咁就覺得扣分
可能係我唔識欣賞

生物學前面都還好 後面一輪嘴好快咁就覺得扣分
可能係我唔識欣賞
musiccc 發表於 2019-7-11 22:04

下一位前度嘅唱法

美蔓係咪真係谷十大 已經103 呢週都仲未冠

kelvinho726 發表於 2019-7-11 22:24

尋日兩次都係因為DSE先播, 要睇下仲有冇繼續播

下一位前度嘅唱法
lu12 發表於 2019-7-11 22:12

呢種唱法實903第一位

雖然而家好似播歌自由度大咗
但ILUB 播得無死掛 ._.
Music Picks Week 29 (20/07/2019)
1. 沉默之間 - 陳慧敏  2. 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安  3. 2084 - Dear Jane  4. 掹藤 - Nowhere Boys  5. 波點女皇 - 王菀之

AGA今年D歌唔係好掂,Everyday嘅drop怪,D歌詞有長,用英文字開始用到有小小厭倦。

一陣神仙開片Sammi精選Joey同AGA新歌齊齊ShowUp
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

肥歪今年啲歌詞大發

kelvinho726 發表於 2019-7-11 22:24

真係想知首歌好聽個點係邊 份詞娘到我唔敢聽

真係想知首歌好聽個點係邊 份詞娘到我唔敢聽
帥小寶` 發表於 12/7/2019 00:10
作曲嗰個勁囉

aga繼續失望
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

瘦瘦 x 蘭蘭 好正
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

作曲嗰個勁囉
kwanie 發表於 2019-7-12 00:18

美丁係咪要考慮做律師了

李幸倪終於有冠
SSN Chart (19 Jul)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 高 地 之 下 (1 Week No.1) - 小 塵 埃
2. 我 們 都 是 這 樣 長 大 的 - 鄭 秀 文
3. 波 點 女 皇 - 王 菀 之

Aga今年出幾多首歌

AGA首歌正喎
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

aga 開始技窮
flop了
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

AGA首歌得喎 把聲好過tonight
Groovy又好loop

Aga今年出幾多首歌
Nathan 發表於 2019-7-12 00:38

小道消息 起碼會出多首

小道消息 起碼會出多首
帥小寶` 發表於 2019-7-12 00:56

唔止
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

痴線
美祖做返呢D 咪好囉
由11 年等到而家

ANY 肥VOCAL 條TRACK 乜事衰過128kbps 嘅

悲觀生物學個男主角正到讓人不斷loop mv

Nowhere Boys 播到上第三位之後AP 同Dear Jane 非常接近, 睇嚟係唔想比佢爬到頭
今年DJ都係組金架啦
希望Nowhere Boys 有三甲啦 (不過十大咁穩又可能二選一....)
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

等左Joey好耐先等到今年的一首悲觀生物學出現!

笑死,識唔識聽架你,咁都罐頭?
cathay1996 發表於 2019-7-11 14:38

我既意思係編曲個flow好鑵頭 56X 原來我可以哭 天才兒童 同悲觀 編到個flow都係咁樣推個鼓 推弦樂出黎
純粹覺得呢首歌正係用琴同弦 簡簡單單 用祖兒把聲做主已經好夠殺
點解近年56X都係推到vocal咁出?

痴線
美祖做返呢D 咪好囉
由11 年等到而家

ANY 肥VOCAL 條TRACK 乜事衰過128kbps 嘅 ...
kwanie 發表於 2019-7-12 01:31

我係咪有機會睇到你再次冠美祖啦?
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

睇好美祖再拎903同CM 女金!
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK29: 做你的晨曦 (1 Week No.1) / 我們都是這樣長大的 / 在錯誤的宇宙尋找愛 /

痴線
美祖做返呢D 咪好囉
由11 年等到而家

ANY 肥VOCAL 條TRACK 乜事衰過128kbps 嘅 ...
kwanie 發表於 2019-7-12 01:31

反了反了

aga首歌正喎
應該播得起
今年應該衝到唱作金
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

KKBOX本地單曲週榜(07.05-07.11)
RK  LW Songs                        Singers
01  01  我們都是這樣長大的       鄭秀文(2 weeks no.1)
02  02  過路人             連詩雅(1 week no.1)
03  03  在錯誤的宇宙尋找愛     陳健安
04  10  Tonight         AGA(4 weeks no.1)
05  04  再見灰姑娘         梁詠琪
06  06  假使世界原來不像你預期   方皓玟(7 weeks no.1)
07  05  空手而來          張敬軒(3 weeks no.1)
08  07  沒有你開始         HANA菊梓喬
09  ne  短暫的新分         陳逸璇
10  08  兄弟不懷疑         劉德華/古天樂

仲有Aga同小巧
所以gin lee要加油
否則唔止女銀
分分鐘女三甲都不入
(今年球記明顯谷Aga) ...
森姆@結論 發表於 2019-7-11 13:43

小巧ig post左新歌《浪》歌詞,林家謙作曲

阿祖首歌聽兩次已經識唱
Week 29 ERadio 華語榜
1. 山旮旯 - 馮允謙  |  2. 悲觀生物學 - 容祖兒  |  3. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文  |  4. 一號種籽 - 姜濤  |  5. 短暫的新分 - 陳逸璇

Aga首歌聽兩次已經識唱
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

試探你泛民

Aga
。Kaykay。Taytay。Kelly。

小巧ig post左新歌《浪》歌詞,林家謙作曲
酷愛903 發表於 12/7/2019 08:26
你文盲?
人地講緊兩個相識嘅淵源喎

我係咪有機會睇到你再次冠美祖啦?
放空 發表於 12/7/2019 06:42
反了反了
stephybest 發表於 12/7/2019 06:55
今年興大和解嘛
不分化不割蓆不篤灰嘛

我無嘢講我要打電話